doddy Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Powiem tylko: ŁAŁ!!! Wszystko aktywowałam na bieżąco, bo akurat pracuję w międzyczasie. Allegro jak możesz też mu zrób. Zuzia, jestem pełna podziwu dla Twojej pracy! Quote
zuza911 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Bardzo mi zależy, żeby znalazł kochający domek, należy mu się to :) zresztą, tak jak wszystkim... Jak trzeba będzie jakieś psiaki ogłaszać, to albo właśnie zdjęcia i tekst na maila, albo podrzuć mi link do wątku, ja już sobie resztę odszukam ;) Quote
doddy Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Nie wysyłałam Ci nic, bo dzisiaj dziewczyny odwaliły kawał roboty z ogłoszeniami. Za kilka dni podsumuję wszystko i na pewno zasypię Cię prośbami. Quote
zuza911 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 nie ma sprawy, nie spieszy mi się:diabloti: Quote
bbgm Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 :evil_lol:O proszę zuza ze mnie się śmieje,że w końcu oprócz astów coś innego biorę na tymczas a tu Nerusia pokochała.Śliczny facet z niego,więc się nie dziwię. Quote
zuza911 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='bbgm']:evil_lol:O proszę zuza ze mnie się śmieje,że w końcu oprócz astów coś innego biorę na tymczas a tu Nerusia pokochała.Śliczny facet z niego,więc się nie dziwię. Ciekawe przez kogo to wszystko, co?:razz: Ale tak to właśnie jest jak się obcuje z 'bullwalniętymi':diabloti: Mogłaś mnie przynajmniej tym zarazić jak już się wyprowadze, a tak to tylko pokusa:roll: Doddy, jak tam Neruś po wizycie u weta? Quote
kardoe Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/178117-Wielkanoc-ozdoby-haftowane-FUNDACJA-AST-do-25-01-2010 Quote
Bakteria Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Allegro dla Nerka http://allegro.pl/show_item.php?item=894444016 Quote
doddy Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Coś mi się pokręciło z tym wtorkiem... Wizyta u weta dzisiaj. :) Miałam 1 tel w sprawie Nero. Ale raczej nic z tego nie będzie. Szukamy domu w dalszym ciągu. Quote
zuza911 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 W takim razie czekamy na wieści dzisiaj:cool3: A mi się przypomniało, że jak Neruś był w schronie, jeden pan się nim interesował, pisał maile, dzwonił... Nie wiem na czym stanęło, ale napiszę do niego dzisiaj i podam namiary na Ciebie, Doddy. Może akurat:roll: Quote
zuza911 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Pozwolę sobie na małą wstawkę trochę obok tematu ;) Wróćmy na chwilę do opinii, które posypały się pod adresem schroniska i kierownika w momencie kiedy Neruś trafił do Fundacji. Każdemu kto go widział wydawało się oczywiste, kto ponosi za to winę (oczywiście pomijając tego "człowieka", który się go pozbył). Okazuje się jednak, że dla niektórych sytuacja wydaje się być odwrotna: biedny, wciąż niesłusznie atakowany miłośnik zwierząt (czy. cudowny kierownik naszego białostockiego schroniska), który zrobił wszystko, by zapewnić Nerkowi należytą opiekę, bardzo martwił się losem psa, jednak nie mógł nic zrobić, choć serce mu pękało, gdy widział jego cierpienie znów został niesłusznie osądzony, gdyż zła i niewdzięczna kobieta, która "kocha amstaffy" (pozdrowienia dla Bbgm:diabloti:) skierowała sprawę w niewłaściwym kierunku, narażając dobre imię schroniska i kierownika na szwank:shake: Gdyby ktoś był zainteresowany szczegółami: [FONT=MS Shell Dlg 2]http://www.radio.bialystok.pl/zielone/index/k/29/n/36/f/40589 :megagrin: Jest to najlepszy przykład na to, dlaczego u nas jest tak, jak jest i dlaczego ciężko z tym cokolwiek zrobić. Bo któż by nie uwierzył w te ciepłe słowa miłośnika zwierząt?:icon_roc:[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]Mam nadzieję, że Kamila nie będzie miała mi za złe, że to tu wrzuciłam:oops:[/FONT] Quote
doddy Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Wróciliśmy od weta. Neruś wygląda coraz lepiej i coraz lepiej się czuje. Dostał antybiotyk na kolejny tydzień i za tydzień już chyba zakończymy leczenie. Poduszki łapek wyglądają bardzo dobrze. Ozonellą mamy smarować już tylko 1 łapę i jajeczka. Wyniki badania moczu w normie. Wyniki zeskrobin w kierunku grzybicy z tylnej łapy będą za tydzień. Quote
chita Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 super,brzmi pozytywnie:multi:;) a pana kierownika nie skomentuje-biedny pokrzywdzony milosnik zwierzat:angryy: Quote
TenderGirl91 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 panu kierownikowi już podziękujemy. może czas odejść na emeryturkę?:) A możne ktoś ma go ochotę wysłać na rentę?;] Quote
Rustamka_24_Kalisz Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 No ja bym Panu kierownikowi uwierzyla :P Ale uważam ze o Półtorej roku za długo jest kierownikiem :P Najabardziej rozwalila mnie pani..Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma oraz druga...Ze trzeba myslec o sasiadach:P... Quote
kardoe Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 ZAPRASZAM NA BAZARKI: http://www.dogomania.pl/threads/178622-RA-A-noA-ci-Fundacja-AST-do-31-01-2010 http://www.dogomania.pl/threads/178619-Zabawki-waga-pojemnik-dla-psA-w-Fundacja-AST-do-31-01-2010 Quote
doddy Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Nero dzisiaj miał kolejną konsultację, tym razem dermatologiczną. Rany, odmrożenia na łapkach są w pełni wygojone. Niepokojąca jest natomiast rana na tylnej łapie, z którą Nero trafił już do schroniska. Rana się łuszczy, swędzi i wygląda coraz gorzej, pomimo ciągłego leczenia i jest twarda. Dwa tygodnie temu pobraliśmy z niej zeskrobiny. Wyszło, że są drożdżaki, ale dermatolog podejrzewa coś jeszcze. Na razie Nero dostał szampon i maść do smarowania. W zastrzykach dostał antybiotyk. Jeśli za tydzień nie będzie poprawy pobierzemy wycinek do badania histopatologicznego. Neruś przytył kolejne 2kg. Po wizycie weterynaryjnej Neruś znowu nas odwiedził. :mrgreen: Powiem Wam, że jest coraz piękniejszym psiakiem i to z coraz lepszym charakterem! Quote
oozieguy Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Czy Neruś ma już domek? Czytałem, że dobrze znosi jeżdżenie autem, a czy waszym zdaniem dogada się z 1,5 rocznym czarnym braciszkiem tej samej rasy? Quote
Recommended Posts