Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 820
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko jeżeli Roch trochę nietowarzyski jest w stosunkach ze swoimi pobratymcami, to byłby problem w dt, bo trudno by było znaleźc taki bez psów.
A jaki jest ten hotel blisko was, czy można tam liczyć na jakis wiekszy kontakt psiaka z człowiekiem?

Posted

erka napisał(a):
Tylko jeżeli Roch trochę nietowarzyski jest w stosunkach ze swoimi pobratymcami, to byłby problem w dt, bo trudno by było znaleźc taki bez psów.
A jaki jest ten hotel blisko was, czy można tam liczyć na jakis wiekszy kontakt psiaka z człowiekiem?

codziennie przynajmniej trzy spacery i bieganie po podwórku, kontakt ze stałym opiekunem i innymi tam przewijającymi się ludźmi, od ich rodziny począwszy, poprzez gości, klientów, przyjaciół, gimnazjalistów z koła kynologicznego... Zombie i Neo z wątków podanych przez karolę ze schroniska wyszły jako psy nie tolerujące samców i z samcami nie są luzem puszczane, ale z mieszkającymi tam suczkami są zapoznani:) mi się bardzo podoba to jak się tam Neo zmienił, Kudłatego przemianę też widać, Zombiego nie znałam ale tam od razu pokochałam (nie ja jedna zresztą, podobno wszystkich rozmiękcza;))

Posted

super! to wielka pomoc
nie wiem nic o jego problemach ze stawami, myślę, że to raczej dyskomfort bycie fotografowanym;) ale może dziewczyny coś wiedzą lub Roy

Posted

si_bcw napisał(a):
koszt jest niestety konkretny: 450zł miesięcznie

Aż tyle? Przecież Roch chyba nie jest taki duży, mniejszy od ON-ka? Może by sie dało trochę wynegocjowac cenę?

Posted

si_bcw napisał(a):
super! to wielka pomoc
nie wiem nic o jego problemach ze stawami, myślę, że to raczej dyskomfort bycie fotografowanym;) ale może dziewczyny coś wiedzą lub Roy

Nic nie wiem na ten temat. Po prostu nikt tego też nie sprawdzał.
Z chodzeniem nie ma problemów.

Posted

erka napisał(a):
Aż tyle? Przecież Roch chyba nie jest taki duży, mniejszy od ON-ka? Może by sie dało trochę wynegocjowac cenę?

nie sądzę... to jest jednak hotel i mają pewnie dniówkę. zdaję sobie sprawę, że to 150zł drożej od najtańszego znanego mi DT, ale psami naprawdę dobrze się opiekują. innej/lepszej możliwości w naszej okolicy nie ma :(

Posted

Na pierwszym zdjeciu to chyba jest w toalecie po prostu :) Roch jest duzym psem, wielkosci owczarka.

Karola moze warto wrzucic do pierwszego watku info, ze zbieramy na niego kase + nowe foty plizzz, na razie sa deklaracje wyskosci 60zl.

p.s.
Trzeba pamietac, ze hotel jest niedaleko Konina co oznacza rowniez odwiedziny wolontariuszy co jakis czas i przede wszystkim bliska odlegosc do schroniskowego weta co by oznaczalo (u Zombiego tak jest), ze koszty ewentualnego leczenia by pozostaly w schronie co jest duzym plusem bo nie wystarczy placic za DT, trzeba rowniez miec kase na leczenie oraz karme (ta jest w hotelu wliczona w cene).

Posted

R-oy napisał(a):
Na pierwszym zdjeciu to chyba jest w toalecie po prostu :) Roch jest duzym psem, wielkosci owczarka.

Karola moze warto wrzucic do pierwszego watku info, ze zbieramy na niego kase + nowe foty plizzz, na razie sa deklaracje wyskosci 60zl.

p.s.
Trzeba pamietac, ze hotel jest niedaleko Konina co oznacza rowniez odwiedziny wolontariuszy co jakis czas i przede wszystkim bliska odlegosc do schroniskowego weta co by oznaczalo (u Zombiego tak jest), ze koszty ewentualnego leczenia by pozostaly w schronie co jest duzym plusem bo nie wystarczy placic za DT, trzeba rowniez miec kase na leczenie oraz karme (ta jest w hotelu wliczona w cene).

jeździmy do Neo przynajmniej raz w miesiącu, więc przy okazji reszta psów jest wygłaskana, obfocona, wybiegana, obgadana

Posted

Zaglądam do Rocha na zaproszenie :) Pocieszna psinka! Narazie nie moge pomóc finansowo ale jeżeli będe mogła to napewno dam jakiegoś grosika. W takim razie tylko HOP do góry
pieseczku!!

Posted

R-oy napisał(a):
Jest jeszcze kolejna osoba, ktora deklaruje 20zl miesiecznie dla Rocha...

Kto to ? Chociaż imię.. wpiszę na pierwszej stronie.

I czy jest potwierdzenie, że przyjęli by kolejnego psa ?

Posted

Karolcia_ko5 napisał(a):
Kto to ? Chociaż imię.. wpiszę na pierwszej stronie.

I czy jest potwierdzenie, że przyjęli by kolejnego psa ?

Monika.
Nie pytalem o Rocha w hotelu bo poki co jest za malo jeszcze deklaracji, zeby bylo w ogole o czym mowic.