Apasz Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 [quote name='wapiszon']Nie obrażaj się. Wierzę,że pies cierpi. Sama mam sunię z dysplazją. Ale jeśli miałabym pomóc , to chciałabym mieć więcej info. Czy jest to pies bezdomny pod opieką fundacji, czy jest to pies osoby prywatnej.W jakim wieku jest sunia. Czy nie może być operowana w Polsce? Koszt operacji jest ogromny. A u nas też mamy niezłych psich ortopedów.[/QUOTE] [B][SIZE=2]Dejla od szczeniaka choruję na dysplazję. Już w młodym wieku przeszła operację stawu biodrowego oraz łokciowego. Bywało raz gorzej,raz lepiej. Od października jej stan znacznie się pogorszył, a od trzech dni łapki odmówiły posłuszeństwa. [/SIZE][/B][B][SIZE=2]Nie może wstać,nie może chodzić.[/SIZE][/B] [B][SIZE=2]Weterynarz leczący Dejlunię stwierdził,że nie może jej już pomóc. Jest to pies osoby prywatnej - 6-letni. W Polsce była już operowana. Niestety operacja została przeprowadzona źle. Nasi "specjaliści" zalecili uśpienie. [/SIZE][/B] Quote
wapiszon Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Próbowałam wysłać pytanie do Fundacji For Animals na adresy podane na ich stronie i niestety nie można tego zrobić. Dziwi mnie również to, ze wypowiadają się na wątku tylko forumowicze i kilkudniowym stażu. Quote
Pacumacu Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Coś sugerujesz?? Jest przecież podany numer telefonu właścicielki suni- czemu nie zadzwonisz i nie zapytasz... tak chyba byłoby najlepiej?? Quote
wapiszon Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Nic nie sugeruję. Znalazłam info suni na NK i tak tu trafiłam. Robicie zbiórkę pieniężną , chcecie,żeby Dogomaniacy pomogli a informacji dajecie niewiele. Quote
Pacumacu Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 a o jakie konkretnie informacje chodzi?? Quote
Dejla Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 [quote name='wapiszon']Nic nie sugeruję. Znalazłam info suni na NK i tak tu trafiłam. Robicie zbiórkę pieniężną , chcecie,żeby Dogomaniacy pomogli a informacji dajecie niewiele.[/QUOTE] witam ! jeżeli interesują Cię jeszcze jakieś dane to proszę pytać.Ale podane są właściwie wszystkie informacje w głównym poście.Jest tam podany także numer telefonu.I nie uważam,że tylko dogmaniacy z długim stażem mogą się wypowiadać na tym czy innym wątku.Albo jesteś zainteresowany pomocą albo czymś innym ..... Quote
Dragon Ujadacz Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Dysponujemy fakturą za wizytę i diagnozę Dejluni we Frankfurcie. Jeżeli nawet tamtejsi weterynarze proszą o pomoc klinikę szwajcarską - to chyba jest odpowiedź na zapytanie czy w Polsce nie można suni pomóc. Quote
dino i roki Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Czesc, o więcej informacji zawsze najlepiej zapytać właścicielki, na pierwszej liście jest podany kontakt . [IMG]http://www.dogomania.pl/images/icons/icon11.gif[/IMG] Quote
milosnicy zwierzat Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 po co znowu się kłócić Wapiszon jeżeli coś chciałbyś się dowiedzieć to pisz wszyscy z tym krótkim stażem na dogo to są wierni przyjaciele chorej Dejli którzy przyszli tutaj z nk i tu na jej wątku ją wspierają Quote
milosnicy zwierzat Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 [quote name='Dejla']a ja mam nadzieję,że Miłośnicy Zwierząt ściągną nam trochę dobrych duszyczek ...... z góry dziękuję - Dejlunia czeka[/QUOTE] oczywiście a jest już aukcja Quote
Kocham_Milutke_xD Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Rozumiem Twoje obawy [URL="http://www.dogomania.pl/../../members/12042-wapiszon"][/URL]wapiszon ale ja również znam Dejlę z naszej-klasy i wiem że to wszystko to nie jest żadne oszustwo. Jak inni postanowiłam założyć to konto na dogomani aby móc się wypowiadać i obserwować przebieg zdarzeń. Quote
Dejla Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 [quote name='milosnicy zwierzat']oczywiście a jest już aukcja[/QUOTE] czekamy na link potwierdzający rozpoczęcie aukcji Quote
Dejla Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Nazywam się Dejla.Urodziłam się 15.10.2003.Jestem owczarkiem niemieckim. Od szczeniaka choruje na dysplazję stawów łokciowych i biodrowych.Mając sześć miesięcy przeszłam pierwszą operację biodra,półtora roku później także łokcia. Od tego czasu przyjmuję także tabletki sterydowe oraz przeciwbólowe. Nigdy nie mogłam biegać ,tak ,jak robią to inne zdrowe pieski,ale cieszyłam się się życiem. Z roku na rok choroba postępowała. Lekarz ,pod którego opieką jestem sześć lat,powiedział,ze w moim przypadku zostało zrobione już wszystko i nie ma innej możliwości,by mi pomóc. Od października 2009 mój stan znacznie się pogorszył.Mam trudności z poruszaniem się.Chodzę powolutku,a ból to mój towarzysz.Cierpię. Kilka dni temu nastąpił kryzys.Nie mogłam wstać.Nie jadłam ,nie piłam. Szukałam pomocy Szukałam pomocy gdzie indziej. Znalazłam ją w niemieckiej klinice. Istnieją duże szanse,bym mogła dalej cieszyć się życiem,stąpać bezboleśnie po zielonej trawce i dzielić się miłością z moją kochaną Panią. Lekarze proponują "szlifowanie "kości łapek przednich oraz wstawienie protez w tylnych łapkach. Pragnę skorzystać z szansy ,jaką oferują mi tamtejsi lekarze,jednak bez pomocy ludzi dobrej woli ,ludzi wrażliwych,ludzi pragnących nieść pomoc innym -nie dam rady. Potrzebuję pomocy.Pomocy finansowej. Dlatego proszę ,proszę wszystkich tych ,którzy rozumieją moją sytuację i zechcieliby pomóc..... Quote
Monia0610 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Kochani! Podaje numer konta Fundacji oraz adres. [SIZE=5][COLOR=#B10047][B]Wpłaty proszę kierować na konto fundacji z dopiskiem "darowizna -[COLOR=#000000]DLA Dejli[/COLOR]-oraz podać nick allegro./dogomania[/B][/COLOR] [COLOR=#B10047][B] Fundacja For Animals Ul. Mizerkiewicza 12 42-250 Dąbrowa Górnicza [/B][/COLOR][COLOR=#B10047][B] 33 1370 1170 0000 1706 4855 2201[/B][/COLOR][/SIZE] Co 2 Dni bede przesyłać wpłaty-kto wpłacił i ile . Aukcje allegro cegiełkowa dla Dejli wystawie jeszcze dzisiaj. Osoby ktore maja jakies pytania prosze pisac na adres mailowy: [email][email protected][/email] Lub nr telefonu 507-446-443 . NIe zawsze moge odebrac (szkoła oraz inne interwencje )Ale na kazdy telefon bede starała sie odpowiedziec. Quote
Monia0610 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 ******LINK DO AUKCJI ALLEGRO***** [B][url]http://allegro.pl/show_item.php?item=882064151[/url][/B] Quote
Dejla Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 [B][U][COLOR=seagreen]dziękuję za pomoc [/COLOR][/U][/B] Quote
Agamol Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 witam. ja też mam suczkę Owczarka niemieckiego... Kupiłam cegiełkę na allegro .....życzę zdrowia cudnej psince:) Quote
Dejla Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 [quote name='Agamol']witam. ja też mam suczkę Owczarka niemieckiego... Kupiłam cegiełkę na allegro .....życzę zdrowia cudnej psince:)[/QUOTE] [COLOR=Blue][U][B]dziękuję bardzo .......:lol:[/B][/U][/COLOR] Quote
czancia1 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Dajla- musisz wyzdrowiec- wysłałam pieniążki, wysyłajmy, pomoagajmy, ten psiak bardzo cierpi. proszę, pomóżmy chociaż jakimś malutkim datkiem, a Dajla stanie na swoje łapki i będzie szczęśliwa. Quote
noe312 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [B]kchana Dejlo bardzo się ciesze że lepiej się czujesz!! że leki przeciw bólowe choć w części znieczuli Twój okropny ból....[/B] [B][U]trzymamy łapki[/U][/B] Quote
noe312 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [COLOR=red]dużo zdrówka dejluniu!!trzymam łapki;) [/COLOR] Quote
noe312 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Dejluniu jesteś Kimś wyjątkowym. Niechaj Cię strzegą dobre Anioły... Quote
Recommended Posts