Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Fiodor2008'][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_mad.gif[/IMG][COLOR=Red][B][FONT=Comic Sans MS]Witam !!![/FONT][/B][/COLOR]

[COLOR=Purple][B][FONT=Comic Sans MS]W ramach nocnego analizowania całego wątku jestem zmuszony zadać pytanie Twórcą strony nr 1 z prośbą o wyjaśnienie : [/FONT][/B][/COLOR][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG][COLOR=Purple][B][FONT=Comic Sans MS]Dlaczego dzisiaj usunięto na stronie nr 1 adres Opiekunki "Dejli" wraz z numerem konta prywatnego, na które należało dokonywać wpłat i datków od Darczyńców oraz wpis informujący o istnieniu konta specjalnego dla wpłat zagranicznych w Euro... [/FONT][/B][/COLOR][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/diablotin.gif[/IMG][COLOR=Purple][B][FONT=Comic Sans MS]Takie działania stwarzają kolejne podejrzenia i brak przejrzystości powstałego wątku i budzą szereg domysłów. Czyżby rozpoczęło się zacieranie śladów ? Dlaczego pozostawiono tylko konto Fundacji For Animals z Wrocławia, które pomimo wielu uchybień tak skutecznie jest opluwana. Sądzę, że należy się wszystkim wyjaśnienie spraw dotyczących zamieszczonych zarzutów, rozliczenie akcji i ostateczne zamkniecie wątku w celu uniknięcia pyskówki, sporów i narastających konfliktów.

[/FONT][/B][/COLOR][COLOR=Purple][B][FONT=Comic Sans MS]:x-mas:[/FONT][/B][/COLOR][COLOR=Red][I][B][FONT=Comic Sans MS]L[/FONT][/B][/I][/COLOR][COLOR=Purple][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=Red][I]B-Fiodor...[/I][/COLOR]
[/FONT][/B][/COLOR][/QUOTE]

już naprawdę mi się nie chce tłumaczyć ,Ty i tak nie zrozumiesz....
wniosek nasuwa się jeden:
nie zauważyłeś,że Dejla odeszła...,
że wątek został przeniesiony do właściwego w takim przypadku działu -
Ty nie widzisz nic tylko błędy,które popełniają inni ale swoich nie.
Ludzką rzeczą jest błądzić - ale także przyjmować słowa krytyki - czego u Ciebie nie widać.
Czyż trzeba Ci specjalnie tłumaczyć dlaczego zniknęły dane z pierwszego postu - jak Ty to nazywasz "stronę główną" (nawet nie znasz nomenklatury obowiązującej na dogo,)
i jesteś zmuszony do zadania pytania "Twórcą" (sic !) -
bo piesek odszedł,bo akcja zbierania pieniędzy została odwołana.
Oczywiście ten cytowany wyżej post edytowałeś i zmieniłeś słowa - ale ja mam pierwotną wersję - rzucasz oskarżenia o zacieraniu śladów.Człowieku,Ty się powinieneś leczyć,jakie zacieranie śladów,zaczynam wątpić w Twoją inteligencję bo zaprawdę kłapiesz na lewo i na prawo słowa,które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
Rozliczenie ,którego tak się domagasz będzie ...tak się boisz - tylko o co ?????
Pyskówkę i narastający konflikt- jak to raczyłeś napisać ,rozpętałeś sam jako jeden z pierwszych,więc bądź łaskawy sam się zastosować do swojego apelu a o ostatecznym zamknięciu wątku nie Tobie decydować.

Przykro mi jest to pisać,przykro,ze względu na panią Dejli,która nie dość,że przeżywa osobisty dramat z powodu odejścia ukochanego pieska to jeszcze musi się zmagać z tyloma oskarżeniami i pomówieniami.
Zasięgnęłam o Tobie informacji Fiodorze,wiem,że ponad rok temu straciłeś pieska w dramatycznych okolicznościach i nawet mi przez myśl nie przyszło,że możesz tak postąpić jak obecnie.
Nie umniejszam Twojej roli w chęci niesienia pomocy Dejli,Twoje aukcje na allegro zebrały niemałą kwotę na planowaną operację - ale cała reszta pozostawia wiele do życzenia.

Posted

Na modły zapraszam do kościoła... :diabloti:[/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS][I][B]
:stormy-sad:[/B][/I][/FONT][/COLOR][COLOR=Red][B][FONT=Comic Sans MS]:bye:[/FONT][/B][/COLOR][COLOR=Red][B][FONT=Comic Sans MS][I]L[/I][/FONT][/B][/COLOR][COLOR=Red][B][FONT=Comic Sans MS][I]B-Fiodor...[/I]

Zostawię to bez komentarza...

Posted

[quote name='Fiodor2008'][COLOR=Red][B][FONT=Comic Sans MS]Psy szczekają a karawana idzie dalej...[/FONT][/B][/COLOR]
[COLOR=Red][B][FONT=Comic Sans MS]Ponieważ w zupełności się nie rozumiemy[/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Red][FONT=Comic Sans MS][B]to[/B][/FONT][B][FONT=Comic Sans MS] na Wasze życzenie usuwam te filmiki...
. Na modły zapraszam do kościoła... :diabloti:[/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS][I][B]
:stormy-sad:[/B][/I][/FONT][/COLOR][COLOR=Red][B][FONT=Comic Sans MS]:bye:[/FONT][/B][/COLOR][COLOR=Red][B][FONT=Comic Sans MS][I]L[/I][/FONT][/B][/COLOR][COLOR=Red][B][FONT=Comic Sans MS][I]B-Fiodor...[/I]

masz racje fiodor ,bo kto modli sie pod figura ma diabla za skora ,dlatego tak czesto ta ikonke wstawiasz (diabelka)

Posted

[quote name='Kocham_Milutke_xD']Pamiętaj że każdy może zrobić z tymi pieniędzmi co tylko zechce.
Bo to są jego pieniądze.
Nie możemy nikogo o nic oskarżać.
Przecież okazał serduszko i podarował pieniądze na Dejlę.
Więc nie mów że jest zły. :shake:

przepraszam ale to gnida !!!pierwszy wywolal nieporozumienia i jako pierwszy wolal o zwrot pieniedzy.Napewno wplacilem wiecej niz on i w euro a nawet nie wspomnialem o jednym centymie wiec nie bron go!!

Posted

Co się tu dzieje :O Dobrze, że od kilku dni tu nie wchodziłam,bo bym się wystraszyła tego jakie tu kłótnie powstawały tu się nie kłócicie... Kochani teraz cierpimy razem z panią Dejluni Kochani PROSZĘĘĘĘĘĘ Was zrobicie to dla Dejluni PROSZĘ !!!

Posted

Nie do wiary, co się z tym wątkiem porobiło :shake:
To jakieś polowanie na czarownice chyba.
Ludzie, którzy do tej pory stali po tej samej stronie barykady, których łączył wspólny cel, teraz zachowują się jakby brali udział w konkursie pt. "Kto na kogo znajdzie więcej haków". I mam tu na myśli posty z kilku ostatnich dni, nie tylko sprzed paru chwil.

Tyle już się pojawiło różnych zarzutów na tym wątku, że powoli zaciera się granica między oskarżanymi a oskarżającymi.
Aż "strach się bać", co jeszcze tu przeczytamy :roll:

Posted

Są, ale raczej oni na to nie reagują tak jak przystało na każdego medatora -.-
Zachwali by się jak normalni ludzie, i zachowali szacunek chodźby dla tej Dejli [*]
A oni - jakby nigdy nic się nie stało, i chcą dopiąć swego, to forum nie jest od tego.

Posted

[quote name='PANDUSIA DŻUDI']A z drugiej strony ... Tak sobie myślę.....
Ciałko jeszcze dobrze nie ostygło........
A ..... Wspomnieniem tego ciałka są tylko pieniądze.....

Hmmm .... To takie tylko moje przemyślenia......[/QUOTE]

I Twoje żenujące posty :shake:

Posted

Fiodor2008 - chyba jako jedyny z tego grona ,, pomagaczy'' zachowałeś się jak dorosły facet:)

Ja na 5 stronie zaczęłam już wątpić w prawdziwość tego wątku. I chyba jest tak jak w piosence '' ktoś nas bardzo chce zrobić w CH....'' I chyba co niektórych zrobił:(

Posted

[quote name='wapiszon']Fiodor2008 - chyba jako jedyny z tego grona ,, pomagaczy'' zachowałeś się jak dorosły facet:)

Ja na 5 stronie zaczęłam już wątpić w prawdziwość tego wątku. I chyba jest tak jak w piosence '' ktoś nas bardzo chce zrobić w CH....'' I chyba co niektórych zrobił:([/QUOTE]
masz dowód na poparcie Twoich oszczerstw ?
Kobieto,o Tobie też wiem wiele ...
Udowodnij,w jaki sposób ktoś kogoś zrobił w CH...
Kłapać dziobem każdy potrafi,tyle ,że bez sensu to żadna sztuka
I nikt już nie pamięta o Dejli....szkoda

Dejlo,spoczywaj w spokoju

Posted

[quote name='Mega Psiara']masz dowód na poparcie Twoich oszczerstw ?
Kobieto,o Tobie też wiem wiele ...
Udowodnij,w jaki sposób ktoś kogoś zrobił w CH...
Kłapać dziobem każdy potrafi,tyle ,że bez sensu to żadna sztuka
I nikt już nie pamięta o Dejli....szkoda

Dejlo,spoczywaj w spokoju[/QUOTE]
Dziecko drogie, uważaj co piszesz.To zakrawa już na groźby. A tak w ogóle styl Waszych wypowiedzi jest taki podobny,że nasuwa się pytanie czy np. Mega Psiara i[B] PANDUSIA DŻUDI to nie ta sama osoba?
[/B]

Posted

Kiedy odchodzi zwierzę, które było szczególnie bliskie komuś, kto pozostał po tej stronie, udaje sie na Tęczowy Most.Są tam łąki i wzgórza, na których wszyscy nasi mali przyjaciele moga bawić się i biegać razem.Mają tam dostatek jedzenia, wody i słońca; jest im ciepło i przytulnie.

Wszystkie zwierzęta,które były chore i stare powracaja w czasy młodości i zdrowia;
Te które były ranne lub okaleczone są znów całe i silne, takie, jakimi je pamietamy marząc o czasach i dniach, które przemineły.Zwierzęta są szczęśliwe i zadowolone, z jednym małym wyjątkiem:każde z nich tęskni do tej jedynej, wyjątkowej osoby, która pozostała po tamtej stronie.

Biegają i bawią się razem, lecz przychodzi taki dzień,gdy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal.Jego lśniące oczy są skupione, jego spragnione ciało drży.Nagle opuszcza grupę, pędząc ponad zielona trawa,a jego nogi poruszają się wciąż prędzej i prędzej.

To Ty zostałęś dostrzeżony,a kiedy Ty i Twój najlepszy przyjaciel wreszcie się spotkacie, obejmujecie się w radosnym połączeniu, by nigdy juz się nie rozłączyć.Deszcz szczęśliwych pocałunków pada na Twoją twarz,Twoje ręce znów pieszczą ukochany łeb; patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak długo opuścił Twe życie, ale nigdy nie opuścił Twego serca.

A potem przekraczacie Tęczowy Most-już razem...
Autor: Paul C.Dahm

Dejluniu My już jesteśmy razem..
Uszanujcie pamięć o Dejluni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Już dawno nie czytałam na dogo takiej jatki :shake:
Wątek nadaje się do zamknięcia! Nie wiem dlaczego jeszcze nie został zamknięty...
A co poniektórzy to chyba mają problemy emocjonalne :cool3:

Biedny pies:( Wyrazy współczucia dla właścicielki.
[']

Posted

[FONT=Tahoma][SIZE=2][B][COLOR=Blue]K o c h a n i …[/COLOR][/B][/SIZE]
[/FONT] [FONT=Tahoma]
Przepraszam, że piszę dopiero teraz, ale tak bardzo mi ciężko… [/FONT][FONT=Tahoma]
Poniosłam ogromną stratę… odeszła moja ukochana sunia - Dejla, z którą byłam sześć lat.
Wierzyłam, że się uda - niemieccy weterynarze przecież badali Dejlę, widzieli w jakim jest stanie, dali iskierkę nadziei, niestety...
[/FONT] [FONT=Tahoma]Chyba nikt nie zdawał sobie sprawy, że Dejlunia ma nie tylko chore łapki, ale że cała jest już bardzo chora… [/FONT][FONT=Tahoma]
Okazuje się, że przyjmowane przez lata środki przeciwbólowe i przeciwzapalne zrobiły swoje – wyrządziły więcej szkody niżby można się było tego spodziewać! :(
Ostatnie Jej dni to była ciągła walka z biegunkami. Przy tym całkowity brak apetytu i krew pojawiająca się w kale - żołądek nie chciał walczyć razem z Nią…
[/FONT] [FONT=Tahoma]
[B]Przepraszam wszystkich.
[/B][/FONT] [FONT=Tahoma][B]
Przepraszam Cię Kochana moja Dejluniu[/B],
że tak długo pozwoliłam Ci to znosić, że ciągle wierzyłam w cud…
[/FONT] [FONT=Tahoma]Pół dnia bez biegunki był dla mnie nadzieją:[/FONT][FONT=Tahoma] – jest lepiej, będzie dobrze!!!
[/FONT] [FONT=Tahoma]Niestety… Dejlunia odeszła w sobotę rano… [/FONT][FONT=Tahoma]
Kochani to boli… Bardzo boli… Nie wiem czy uda mi się kiedykolwiek przestać tak cierpieć i tęsknić okrutnie...:(...[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wciąż słyszę stukanie Jej pazurków o podłogę, nocą szukam Jej ręką w łóżku, czuję oddech…[/FONT][FONT=Tahoma]

[/FONT][FONT=Tahoma]Myślę, że Jej duch zawsze będzie przy mnie.
Jej imię - Dejla związane jest z daliami, kwiatami które zawsze mnie fascynowały.
Deluniu – obiecuję! – od wiosny będziesz miała „tam” te najpiękniejsze…[/FONT][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/Rose.gif[/IMG]
[FONT=Tahoma]
Kochani, Wy także wierzyliście…[/FONT]
[FONT=Tahoma]Czy zdołam się odwdzięczyć za to wszystko co zrobiliście dla mnie i Dejluni? – jak???
[/FONT] [FONT=Tahoma]Na moje konto przekazano tak duża kwotę! Była już prawie połowa sumy… Pieniądze te teraz czekają na Wasze decyzje jak je rozdysponować.
[/FONT] [FONT=Tahoma]Dlatego bardzo proszę o poinformowanie co mam zrobić z przesłanymi funduszami. Komu i na jakie konto je przesłać. Ponieważ nie każdy ma na co dzień kontakt z Internetem - a mnie zleżałoby na [/FONT][FONT=Tahoma]szybkim rozliczeniu się z ofiarodawcami, czy mogę zaproponować okres 10 dni? – do 4 marca?
[/FONT] [FONT=Tahoma]W przypadku braku wiadomości w tym terminie - pozostałą kwotę przekażę na konto wybranej przeze mnie Fundacji pomocy innym pieskom lub jakiemuś dziecku? Zależy mi na przedstawieniu Państwu końcowego rozliczenia w jak najszybszym terminie.
[/FONT] [FONT=Tahoma]Jednocześnie przepraszam wszystkich, którzy wpłacili swoje pieniądze na konto Fundacji. Niestety z posiadanych informacji wynika, że sprawę rozliczenia przesłanych tam wpłat będą musieli załatwić osobiście.
[/FONT] [FONT=Tahoma]Na koniec pragnę jeszcze dodać, że bardzo mnie zabolały skierowane pod [/FONT]
[FONT=Tahoma] moim adresem zarzuty… jakoby chciałam się wzbogacić kosztem mojej
ukochanej istoty, którą kochałam nad życie ponieważ Dejlunia nie była dla mnie jedynie „pieskiem” – była członkiem mojej Rodziny i tak odbieram Jej stratę ...:(…
[/FONT] [FONT=Tahoma]Faktycznie - jestem w trudnej sytuacji finansowej. Jestem jedynym żywicielem 3 – osobowej rodziny. Spłacam zaciągnięty kredyt - jak chyba obecnie większość rodzin w Polsce. Lecz twierdzenie, że chciałam się wzbogacić zabijając własne [/FONT][FONT=Tahoma]dziecko, bo tym była dla mnie Dejlunia jest zwyczajnie podłe… Jedyne co mogę sobie zarzucić to fakt, że przez własny egoizm pozwoliłam Jej tak długo cierpieć. Uwierzyłam w „niemiecki cud”, który niestety się nie spełnił…[/FONT]
[FONT=Tahoma]Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc i serce [/FONT][FONT=Tahoma]

[/FONT][FONT=Tahoma]Małgorzata - opiekunka Dejluni [/FONT][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/bl_paw.gif[/IMG]