Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='xmartix']widzę że [B]szablon[/B] już zrobiłaś

[FONT=Comic Sans MS]Imię:[/FONT]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Wiek: [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Waga: [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Miejsce:[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Sterylizacja: [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Charakter: [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Kontakt:
Wątek:

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pisałaś że dziewczyny powinny dostać numer pieska? czy numer czego?
Wątek zakładamy gzie dokładnie na psach w potrzebie i trzeba poprosić moda o przeklejenie żeby był zawsze na stałe na górze, tak?

[/SIZE][/FONT] [/FONT][/SIZE][/QUOTE]

zakladajac, ze ilosc psow przekroczy 100 (zakladam) w momencie aktualizacji numer psa bedzie znacznym ulatwieniem. Zeby nie bylo
PUSIA JUZ W NOWYM DOMKU

tylko

Pusia, nr 56 strona 12 post 5 W NOWYM DOMU.

Ulatiwa to aktualizacje.

Numerujemy wszystkie psiaki po kolei i przy numerku, ktory ma psiak a dziewczyny zglaszajace go znaja dopisujesz tylko W DS. Rozumiesz? zeby nie bylo bladzenia po watku i szukania psa.

Tytul zwyczajny: MIKROPSY DO ADOPCJI - chyba tyle wystarczy. Albo MIKROPSY W POTRZEBIE - prosze nie pisac.

Przeklejenie watku to bardxo dobry pomysl.

Do szablonu wpisalabym jeszcze:

Stosunek do dzieci
Stosunek do innych psow
Stosunek do kotow:
Dodatkowe informacje

• Replies 5.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok, szablon nie będzie w 1 poście w tym wątku? bo to jest wątek na który będzie się zgłaszać psy czy do mnie pw będą pisać?
ja myślałam o oddzieleniu:
Mikropsy do adopcji:
1.
2.
3.
...
Mikropsy w ds:
i tu już numery z tego spisu powyżej i imię
Mikropsy za TM:
to samo co wyżej
co o tym myślisz?

Posted

Tu mozna zlaszac i dyskutowac o nich. Twoj watek bedzie wylacznie prezentacja mikropsiakow do adopcji. bez zbednego pisania, tylko informacje o psie i zdjecie.

Psy zglaszac trzeba wg szablonu, ktory wstawie do 1 postu. Tylko psy wg szablonu beda przeklejone do watku ogolnego Mikropsow do adopcji.
Trzeba zachowac porzadek i przejrzystosc watku

Posted

zapisujemy sie do fanów MIKROpsów...
musze poczekac jak mama złapie doła :) wcisne jej nednego!!!
pies, któego prawie nie ma MIKROPIES

ehhhh....
ja mam jednego...był na tymczasie - jak wrócił do mnie to został na zawsze :)
TULA - 5kg SZCZĘŚCIA :)

Posted

[B]Proszę zgłaszać tu mikropieski wg szablonu + zdjęcie:[/B]

[FONT=Comic Sans MS]Imię:[/FONT]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Wiek: [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Waga: [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Miejsce:[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Sterylizacja: [/FONT][/SIZE]
[FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci
Stosunek do innych psow
Stosunek do kotow:
Dodatkowe informacje [/FONT]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Charakter: [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Kontakt:
Wątek:
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=3]
Będą przeklejone te zgłoszenia na wątek informacyjny, gdzie będą konkretne i aktualne informacje o mikropieskach w potrzebie: [/SIZE][/FONT][/B][/FONT][/SIZE][URL]http://www.dogomania.pl/threads/177531-MIKROPSY-do-adopcji-a-wAE-tek-informacyjny-proszAE-nie-pisaAE[/URL][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]
[/FONT][/SIZE]

Posted

[CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=magenta]PROSZE O UZUPELNIENIE INFORMACJI Z SZABLONU (1 post) u NASTEPUJACYCH PSOW:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=magenta][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B]FIGO:[/B]
[B][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Wiek: [/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Waga: [/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Miejsce[/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]: Sterylizacja: [/FONT][/SIZE][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci. psów i kotów[/FONT][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS] Kontakt: Wątek:[/FONT][/SIZE][/B]

[B]Śmieszek wszystko oprócz płci[/B]
[B]Roger[/B]
[B]Stopka [/B]

[B]Bunia (jaki jest wątek? stosunek do dzieci)[/B]
[B]Trąbka (wątek, stosunek do dzieci, sterylka, płeć)[/B]
[B]Mania (wątek, stosunek do dzieci, kotów, psów, sterylka, kontakt, charakter)[/B]

Posted

[INDENT] [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=magenta]PROSZE O UZUPELNIENIE INFORMACJI Z SZABLONU (1 post) u NASTEPUJACYCH PSOW:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[/CENTER]
[B]BOHATER
BULINEK
DYZIOII
KOLEŚ
ELWIS
KASTOR
[/B] [/INDENT]

Posted

[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Figo

[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Waga: 6 kg[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Miejsce: schronisko w Tomaszowie Mazowieckim[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Sterylizacja: [/FONT][/SIZE]Tak
[FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci: nie znany
Stosunek do innych psów: zaczepa
Stosunek do kotów: nie znany
Dodatkowe informacje:[/FONT][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]mały szorściak. Mix teriera na pewno. W schroniskowej szarości wyróżnia się urodą i charakterem. [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Charakter: [/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Figo to straszna przylepa, najchętniej cały czas by się przytulał i siedział na kolankach. Bardzo prosi choć o chwilkę uwagi. Prosi spojrzeniem, łapką, całym sobą by zwrócić na siebie uwagę. Piesek niedawno skończył kwarantannę,[/FONT][/SIZE]
[B][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Kontakt:[/FONT][/SIZE][/B] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], tel. 604 416 873
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS] Wątek:[/FONT][/SIZE] [U]brak, chyba że ogólny tomaszowski

[/U][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Śmieszek

[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Waga: 5 kg[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Miejsce: schronisko w Tomaszowie Mazowieckim[/FONT][/SIZE]
[FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci: starsze na pewno uwielbia, młodsze myślę, że też
Stosunek do innych psów: ugodowy, zaprzyjaźnia się i przywiązuje,
Dodatkowe informacje: [/FONT][FONT=Comic Sans MS]mały, nie sięga nawet do kolana piesek. [/FONT]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Charakter: [/FONT][/SIZE][FONT=Comic Sans MS]Zawsze uśmiechnięty, radosny kiedy widzi człowieka zbliżającego się do jego boksu. Po czym uśmiech zastyga w grymasie i znika...[/FONT] Uwielbia spacery, generalnie strasznie kochany psiak. Uwielbia głaskanie, przytulanie, kontakt z człowiekiem. Mimo wszystko jest nieśmiały
[B][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Kontakt:[/FONT][/SIZE][/B] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], tel. 604 416 873
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS] Wątek:[/FONT][/SIZE] [U]brak, chyba że ogólny tomaszowski

[/U][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Roger

[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Waga: 5 kg[/FONT][/SIZE]
[FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci: starsze lubi na pewno
Stosunek do innych psów: raczej ugodowy, choć miewa antypatie
Dodatkowe informacje:[/FONT][FONT=Comic Sans MS]Głaskanie Rogera jest czystą przyjemnością, ma mięciutką, aksamitną sierść. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, dogaduje się z kolegą z boksu, jak również z koleżankami na spacerze.[/FONT]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Charakter: [/FONT][/SIZE][FONT=Comic Sans MS]Przeraźliwie smutny, pogryziony przez kolegów. Uderzające u niego jest pogodzenie się z losem, dostojność z jaką się godzi na to miejsce. To psi arystokrata wyrzucony z pałaców za karę. Nie wiadomo tylko jaką. [/FONT]

[/U][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Stopka

[FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci: lubi
Stosunek do innych psów: bardzo ugodowa
Dodatkowe informacje:[/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Zimny boks nie dla niej. Sierść krótka, nie chroniąca przed mrozem.
Stopka pięknie chodzi na smyczy, spacer z nią to ogromna przyjemność.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Charakter: [/FONT][/SIZE][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Niewątpliwie o fantastycznym charakterze, przylepka, grzeczna, kochająca przytulanie i kolana człowieka. [/SIZE][SIZE=2]Stopka niestety ma instynkt łowiecki i gania kury, nie bardzo sobie też radzi z dużą ilością schodów. [/SIZE][/FONT]

[/U][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Szarlotka

[FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci: nie znany
Stosunek do innych psów: uległa, nabiera pewności w towarzystwie koleżanek z boksu
Dodatkowe informacje:[/FONT][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS][/FONT][/SIZE][FONT=Comic Sans MS]mała, drobna, młodziutka dziewczynka[/FONT]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Charakter: [/FONT][/SIZE][FONT=Comic Sans MS]Bardzo przestraszona. Na spacerze okazała się całkiem inna. Na początku się bała iść na smyczy i opierała się przy każdym pociągnięciu, ale po kilku minutach smaczki i głaski przy każdym kroczku zrobiły swoje i Szarlotka pod koniec spaceru ładnie wędrowała na smyczy, co prawda czasem stawiała opór, ale sądzę, ze gdyby ktoś nad nią solidnie popracował pięknie by chodziła. Bardzo potrzebuje bliskości człowieka, wtula się, podkłada głowę pod dłoń, liże ręce, skacze żeby tylko poświecić jej chwilkę uwagi. Cudowna sunia po prostu [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/love.gif[/IMG] [/FONT]
[/U]

Posted

Oglądam sobie mikrusy, dobry wątek, bardzo potrzebny, tylko trzymajcie się wagi. Waga jest bardzo ważna (: Sama brałam Olka mając informację, że waży ok. 7kg i było to dla mnie do przyjęcia ze względu na fakt, że Olek miał być trzecim psem w domu i musiałam być pewna, że dam radę wziąć go na ręce na ulicy, gdyby się ściął z jakimś obcym, albo że wniosę go bez problemu na moje trzecie piętro. Niestety Olek waży kilkanaście kilogramów, a mnie nie wolno dźwigać. Taszczyłam go parę razy, nie było łatwo.
.

Posted

[IMG]http://img710.imageshack.us/img710/544/zdjcie3227.jpg[/IMG]

[SIZE=4][COLOR=Red][B]Maj[/B][B]a[/B][/COLOR][/SIZE]:loveu:
-sunia,ratlerek
-około 13 lat
-około 2,5 kg
-dt Sochaczew
-ma stary szew na brzuszku,więc być może była sterylizowana
-do dzieci łagodna
-psów bardzo się boi i odgania je szczekając i wrzeszcząc
-do kotów tak samo jak do psów
- żywiutka i bystra sunia,ale grzeczna i bezproblemowa,najlepiej dom bez zwierzaków,bo Majeczka bardzo się nimi stresuje
-kontakt do mnie: Renata,793-505-810,mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
-wątek:
[B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/146170-RATLEREK-sunia-mega-seniorka-znalazA-a-zA-oty-dt-u-Renata5/page35"]RATLEREK - sunia, mega seniorka - znalazła złoty dt u Renata5[/URL][/B]

Posted

[quote name='ana666']watek super. A jest taki ale z wielkopsami?[/QUOTE]

nniestety nie ma. Kurna, z wielkopsami to by byla robota ! Ale moze ktos sie podejmie, to wazne watki, szczegolnie dla adoptujacych...

ocelot, dziekuje za uzupelnienie informacji :) Oby tak kazdy pies byl opisany i uzupelniony :)

Rozi, racja. Dlatego Mikropies to mikropies, taki jak najmniejszy a nie ze do kolana i 50 w klebie :)

Posted

[quote name='rozi']Oglądam sobie mikrusy, dobry wątek, bardzo potrzebny, tylko trzymajcie się wagi. Waga jest bardzo ważna (: Sama brałam Olka mając informację, że waży ok. 7kg i było to dla mnie do przyjęcia ze względu na fakt, że Olek miał być trzecim psem w domu i musiałam być pewna, że dam radę wziąć go na ręce na ulicy, gdyby się ściął z jakimś obcym, albo że wniosę go bez problemu na moje trzecie piętro. Niestety Olek waży kilkanaście kilogramów, a mnie nie wolno dźwigać. Taszczyłam go parę razy, nie było łatwo.
.[/QUOTE]
Ciężko mi np. trzymać się wagi. W schronisku wagi brak. Ja wybrałam po prostu najmniejsze, najchudsze psiaki.
Waga jest umowna, jak i wiek.
Jesli to dyskwalifikuje psiaki to w sumie nie mogę podać żadnego.

Posted

Troszkę się złoszczę, bo sama mam wątpliwości czy taka Stopka z 8 kg nie waży.:)Inna sprawa, że część z nich należałoby odchudzić, bo maja mało ruchu, siedzą i jedzą.
A w ogóle jakiś mam zły dzień, więc przepraszam za te nerwy.

No i w sumie mam świadomość, że ktoś może czuć się oszukany, jak się okaże, że psina więcej waży.
Juz mieliśmy przypadek, że psina o 5 cm za duża była niż się wydawała na zdjęciu, a psiak też mimo podanych wymiarów okazał się za duży.