Jump to content
Dogomania

starsza malutka Kora po wypadku - pojechała do domu, trzymajcie kciuki :)

Recommended Posts

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mru napisał(a):
oj trzymamy trzymamy, starsza już nasza Korunia...

a wiecie co się okazało? ;)
że nowa pani Kory pracuje z moją ciocią :eviltong:
nawet już o mnie kiedyś słyszała :cool3:

Hehe Sławna już jesteś :)

Posted

mru napisał(a):
Kora ma się dobrze, na szczęście
ja wiem, że sterylka w tym wieku to strach :roll: niestety nie miałam na to wpływu
ale okazuje się, że dobrze, że Kora miała zabieg...

Kora była w ciąży :( miała trzy szczeniaki.... :(:(:(
trzy słodkie malutkie psiaczki

ale w tym wieku przy porodzie albo ona by nie przeżyła, albo one.
:( okropność, jak to usłyszałam, to myślałam, że zemdleję

:crazyeye: O rety! Jak to w ciąży?... zaawansowanej? Mogła zajść w lecznicy? Całe szczęście, że nic jej nie jest.

Posted

nie, w lecznicy na pewno nie
musiała już być w ciąży

jej nic ne jest, ale małe zabite :( świat śmierdzi

a Timek był orzechowskim dziadkiem, którego przed świętami adoptowali UBOCZOWIE z Warszawy :( umarł po zabiegu...

Posted

Zaraz. To była w lecznicy a tam nikt nie wiedział, że ona ciężarna? Czyli operowali ją po wypadku, ale usg jamy brzusznej nie zrobili, bo gdyby było, to ciąża raczej byłaby widoczna. No chyba, że to był sam początek, mógł być niewidoczny na usg.

A nowa Pani Kory zdecydowała się na sterylkę by mieć spokój z cieczkami itd, więć przy okazji okazało się, że mała nosi szczeniaki... Dobrze zrozumiałam?

Posted

trochę inaczej:

Kora trafiła tam po wypadku, ale nie zapominajmy, że to było kilka tyg temu
nie wiedzieli, że jest ciężarna - nie mają USG
NIC nie było widać - ręczę za to, sama ją widziałam! wszyscy ją widzieliśmy i nikt by nie pomyślał, że jest w ciąży!

sterylka jest warunkiem adopcji - nowa pani Kory musiała wrócić z nią na zabieg. my się baliśmy w tym wieku ciąć, ale nie mieliśmy na to wpływu.

okazało się to, co się okazało - zaskoczyło to nas wszystkich. po Korze nie było widać. nie wiem jak bardzo zaawansowana była ta ciąża - musiała mieć te kilka tygodni :(

nie sądzę, że do zapłodnienia doszło w lecznicy :P
tam Kora siedziała sama i sama na spacery chodziła
psy w szpitalu, gdzie siedziała, są w klatkach, boksach i są po wypadkach :P
a psy w schronisku są z reguły ciachnięte
psy nie biegają razem, nie ma o tym mowy.

Posted

wiele razy brałam osobiście Korę na ręce - w dniu adopcji także. nic nie wyczułam. może nie mam doświadczenia, ale no... ona była po prostu drobna, mała i bardzo chuda.

Posted

nie no, ja wiem, że tak się robi - nie twierdzę, że Kora pownna była rodzić
ale trzeba pamietać, że to były trzy psy...

no ale albo urodziłyby się martwe, albo zabiłoby to Korę... z resztą no. tak się robi i już

:(

Posted

wieści od Koruni :)

Kora nazywa się teraz Kori, tak żeby było bardziej podobnie do Lejli i Mimi. Jest bardzo sympatyczną sunią i w ogóle nie widać jej podeszłego wieku.

Sterylizację przeszła bardzo łagodnie. Wskakuje na sofkę i biega jakby w ogóle nie miała rany na brzuszku. Jest strasznym łakomczuchem oczekującym pyszności. Trzyma jeszcze dystans z pozostałymi suczkami, ale to tylko kwestia czasu.

Dobrze że została wysterylizowana, bo rzeczywiście mogła by być tragedia. Ja nie mam doświadczenia w tym względzie, więc pewnie bym się nawet nie zorientowała że ona jest w ciąży.
Na szczęście skończyło się dobrze.

Życzę dużo szczęścia w znajdowaniu domów dla wszystkich potrzebujących piesków. Oczekuję na wizytę sprawdzającą.

Pozdrawiam serdecznie
Danuta R.

Posted

to nie są tylko zewn. szwy ale i te wewn. u starszych psów powłoki są zwiotczałe gorzej się goi - no tragedia by była!!!

I niech nie chodzi po schodach!!!! Mamuńciu zimno mi się zrobiło:mad:

Posted

No to dobrze że tak szybko ta sterylka była. Biedna Kori, albo zgubiła sie w cieczce, albo niechcący zaszła i ja "zgubiono"... Na szczęście rafiła do nowego kochanego domku:-) Jeszcze raz powodzenia wszystkim Paniom z domku życzę:-)