Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Info od właścicielki schroniska:
do adopcji są:
Florek (zarezerwowany), Franio-Sopelek, Frotka, Fruzia (zarezerwowana) i Frycek.
Maluchy wczoraj dostały surowicę, bo Florek i Fruzia są apatyczne.
Trzymajcie kciuki, by to nie była parwo...

Posted

esperanza napisał(a):
Info od właścicielki schroniska:
do adopcji są:
Florek (zarezerwowany), Franio-Sopelek, Frotka, Fruzia (zarezerwowana) i Frycek.
Maluchy wczoraj dostały surowicę, bo Florek i Fruzia są apatyczne.
Trzymajcie kciuki, by to nie była parwo...

Frotka do adopcji?! Przeciez była adoptowana ! Ja nie mogę:mdleje:

Posted

Na szczęście tak.
Tylko Fruzia dostaje antybiotyk i 2 dni była na kroplówce, pozostałe maluchy mają już ładne kupy i pochłaniają karmę w szybkim tempie.

Podczas niedzielnej wizyty same postanowiły się obsłużyć.
Wyszliśmy na chwilę do sąsiedniego pomieszczenia i nagle zapadła podejrzana cisza.
Okazało sie, że maluchy rozpruły ostrymi ząbkami jeden z worków karmy, które zakupiliśmy dla szczeniąt z pieniędzy uzbieranych podczas akcji "Nakarm bezdomnego".

Już wiem, skąd Franio ma drugie imię Sopelek. Otóż okazało się, że gdy Funia z maluchami trafiła do schroniska, psiaki zostały umieszczone w kojcu z budą. Franio wypełzł z budy i wszedł pod nią, skąd Funia nie mogła go wyciągnąć.
Maluch bardzo szybko się wychłodził i gdy został znaleziony przez p.Wiesię wszyscy myśleli, że nie przeżyje.
Na szczęście maluch był silny, a cała rodzina trafiła do biura.

Posted

Czy te pieski będa małe? mój sąsiad poszukuje szczeniaka, chlopaczka, ale żeby to był malutki piesek. Taki pekińczykowaty im odszedł niedawno.

Posted

malagos napisał(a):
Czy te pieski będa małe? mój sąsiad poszukuje szczeniaka, chlopaczka, ale żeby to był malutki piesek. Taki pekińczykowaty im odszedł niedawno.

Będą małe bo mamusia jest do pół łydki ;) a maluszki juz maja ok 4 miesięcy i są niewiele wieksze niż były. Chyba że się mylę :eviltong:

Posted

esperanza napisał(a):
Te maluchy mają dopiero około 2,5 miesiąca. 4 miesiące mają Doxa i Doris i też będą małe.

hahaha ale gafa :D tak. racja !! Akurat robiłam im allegro i tak mi się poplątało :eviltong:

Posted

Ja dziś wystawiłam Dori i Doxę na allegro z konta niczyje. Martwię się o nie, bo jest zimno, a one w budzie siedzą, w kojcu. Ich siostra po przyjeździe ze schroniska była przeziębiona.