Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:lol: Dzięki.Pewnie przyjadą psy z Norwegii i Finlandii.
Ja zawsze zakładam najgorsze a jeżeli się udaje to bardzo się z tego
cieszę.Pozatem nigdy nie widziałam na zywo psów z innych zachodnich
hodowli .Jade też do Katowic-będą Czesi iNiemcy.Do Warszawy bo blisko i
do Opola na klubówkę-też .Jestem bardzo ciekawa jak w tak silnej konkurencji sprawdzi się Miki i jakie będzie miał opisy.

i
. :evil: :roll:

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej dziewczyny,

wielkie dzieki za proby wyslania,ale dostalam od bognika 6 maili niestety bez artykulu tylko P.S.doszlo i tylko temat czesc druga,od lunadino dostalam 5 maili z artykulem ale wszystkie z tym samym,z ta sama strona...do mnie tez to szlo jaka godzine.No trudno jak nie idzie to nie idzie :cry:

Genia sliczny ten twoj MIKI :P ,ale masz chyba wiecej TT-jesli tak to prosze o wiecej fotek!!!

Pozdrawiam Ki-wi

Posted

KI-Wi: sory, zawsze jak wysyłam e-maile to pojawia się ,,WIADOMOŚĆ ZOSTAŁA WYSŁANA", a teraz nie było tego. Wcisnęłam zapisz wiadomość, a to nic. A 3 wcześniejsze skany mi się zablokowały :cry:
Chyba założe innego maila, bo na poczcie fm. nie warto !!!!!!
Dostałam potwierdzenia, że odebrałeś widomości, chociaż to

Posted

Ludziska!! :P Tytanek nie przeszedlby na wystawie z takim wzrostem? ;/
Wstawie jego nowe foteczki jak zrzuce je na komputerek :) beda tam rowniez zdjecia zdjec - jak ma 5 miesiecy, albo jest jeszcze ze swoja mamusia :D

Posted

Tytan ma brata -Guldena,który też jest powyżej wzorcowego wzrostu i
jest reproduktorem a może i championem-ostatnio widziałam go na Mię-
dzynarodowej w Lodzi .To naprawdę piękny pies.

Posted

Moja Akira też jest wysoka tak że narzeczony miał duże problemy z kryciem - musiał podskakiwać . Tylko jeden sędzia na wystawie zmierzył ją i określił że jest na górnej granicy wzrostu , inni nie mieli zastrzeżeń . Radzę więc spróbować . Pa

Posted

To suuper :D Czy brat Tytana mial na poczatku imie- Pyton? :D i jest czarnej masci z bialym znaczeniem na czole? jezeli tak to mialam go na rekach :D:D:D
Wystawie Tytana tylko naucze go pozycji wystawowej, a bedzie ciezko ;]

Posted

Nie. Jest cały złoty.Wiem,że w miocie było ich 7.
To bardzo mądre pieski i mi nauczenie pozycji stój 3 mies.Mikiego zajęło
2 dni po 5 min.ale musiał na koniec w nagrodę dostać pieczonego kurczaka. :D

Posted

Le to nie widzialam jego braciszka.. pewnie wczesniej go sprzedali.. :) macie jakis kontakt z jego wlascicielami? :D spotkanie po latach :P Tytan urodzil sie czwarty w miocie
Z Tytanem jest ciezko, ile razy chce mu ustawic nogi to on mi je zabiera.. macie jakies sposoby? :>

Posted

To przemili ludzie-z katalogu wiem,że mieszkaja w Warszawie.
Musi być stawiany najlepiej na stole i nie wiem jakie ma kontowanie
przodu i tyłu.To jest bardzo wazne.Wysoko umieścić ring ówkę pod zuchwą
zdecydowanie ale nie za mocno podciągnąć do góry-cały czas mając wysoko
uniesiona rękę z mięskiem i chwaląć pieska po kawałeczku go nagradzac.
Jednocześnie ustawić tylne nogi tak jak stoi naturalnie -jedną trochę do tyłu.
:roll: Ważne zeby robić to bardzo krótko ale często.

Posted

Jak kupowałam Akirkę od Geni to ona już pięknie stała i wogóle nie musiałam nad nią pracować i albo to zasługa Geni albo Akira ma wrodzony talent i od razo wiedziała że czeka ją ;światowe życie gwiazdy " ha ha [img]http://img131.exs.cx/img131/9710/dsc01496akira4m5004vk.jpg[/img]

Posted

:D Tak.Akira jako szczeniaczek była bardzo spokojna i lubiła słuchać
i starała się rozumieć co się od niej oczekuje i dlatego w lot nauczyła się
stać nieruchomo w tej pozycji. :Dog_run:

Posted

i tak jest do dzisiaj , jest bardzo karna . Podobnie te jasne maluszki , gorzej z sobolową . W domu niczego nie niszczą , ładnie reagują na "nie wolno" tylko sobolowa wszysko ma w nosie . Najsłodze są jednak gdy śpią [img]http://img51.exs.cx/img51/7322/dsc01469sen5004lx.jpg[/img]

Posted

Przez te tybetańskie urwisy Hana pilnuje swojego dobytku nawet gdy śpi bo zaraz by jej zwinęły[img]http://img51.exs.cx/img51/3394/dsc01474hanazkoci4000pf.jpg[/img]

Posted

Dhunga też nic sobie nie robi z naszego gadania. Żadnego "stój", "siad". Żyje po swojemu. Żywioł! Grzebie wszędzie. Ale jest ulubienicą całej naszej rodziny.

Posted

Akira jest śliczna na tych zdjęciach.
Myśmy ją rzeczywiście widzieli wymęczoną szczeniakami. Mając teraz jednego z nich w domu - to uważam, że i tak wyglądała pięknie.

Posted

Tynius jak byl maly to mnie sluchal :D a teraz, gdy na lace go spuszcze, a ten zobaczy jakiegos psa, lub czlowieka to juz koniec.. ;/ dlatego musze uwazac gdzie go spuszczam i czy w naszym towarzystwie nie ma innych psiakow- Tytan ich w wiekszosci nie toleruje (a raczej one jego- bo inne psy atakuja Tytana, a on odpowiada, a nie odwrotnie), po co ryzykowac?
Nie wiem dlaczego inne psy go atakuja ;/ nawet suczki.. czy on jakos inaczej pachnie? ;/ czy moze za dlugo trzymalismy go w domu, gdy byl maly?- szczepienia..
ciezkie zycie ;]

Posted

A ile miał tygodni jak go zabieraliście od hodowcy ? Może to ma znaczenie bo teraz podobno dowiedziono że maluchy powinny być conajmniej 10 tygodni z matką aby prawidłowo zachowywały się wobec innych psów i ludzi . {artykuł w Psie z grudnia }

Posted

Nieprawda .Wg. mnie 8 tyg. to idealny wiek dla szczeniaka na zmianę rodziny
i na zaaklimatyzowanie się w nowym domu.
Może inni właściciele TT maja inne zdanie?
Taka cisza na forum-to chyba dlatego,że są ferie?!! :hmmmm:

Posted

u nas już po feriach . Ja też uważam że 8 tygodni to w sam raz . Widzę to po moich malcach które mają już prawie 3 miesiące że to stanowczo za długo . Bardzo potrzebują kontaktu z człowiekiem i ja staram się im go zapewnić ale to nie to samo gdy czas poświęca się jednemu szkrabowi .

Posted

Aera a może warto pomyśleć o tresurze w jakieś szkółce , z innymi uczniami . Może nabrałby pewności siebie a Ty dostałabyś rady od fachowca - na naukę nigdy nie jest za póżno . Ja sama wybieram się w marcu z Akirą do szkoły i chociaż dużo umie zawsze można piąć się w górę , a może agility gdzieś po drodze ? Myślę że będzie to radość i dla mnie i dla niej ponieważ uwielbia wykonywać polecenia a mnie brak już pomysłów .

Posted

Tybetańczyki bardzo lubią współpracować z właścicielami i chętnie wykonują polecenia jeżeli to dotyczy wspólnej zabawy tzw. agility.
W tym roku firma Pedigree na swoich opakowaniach karmy ma umieścić
zdjęcie długowłosego złotego tybetańczyka!!!!! :D :D :D :D :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...