Klaudus__ Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Axel ma 5 lat, jest wspaniałym, przyjaznym i pozytywnie nastawionym do życia młodzieńcem. Dzisiaj miał iść do schroniska... Uprosiłam Jego [jeszcze aktualnego] właściciela o czas... Twardo powiedział - 'tydzień'. Pan Axela to młody człowiek, który podczas układania sobie życia, zapomniał zostawić w nim maleńki kawałeczek dla przyjaciela ostatnich lat... Założył rodzinę, i wyprowadził się z rodzinnego domu, zostawiając tam psa... Mama tego Pana wcale Axela nie chce... Kazała 'zrobić z psem porządek'... Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc... Najważniejszy teraz jest tymczas i ogłoszenia. Piesio jest bardzo przyjazny, lubi dzieci, jest połuszny i chodzi na smyczy. Cały czas był w domu - teraz mieszka na polu. Wszelkie szczepienia były robione regularnie. Quote
halbina Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 oj, Klaudio... skąd te tymczasy brac?... jak najwięcej ogłoszeń! Quote
Klaudus__ Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Tymczasy tymczasami... Żeby Ci ludzie logiczniejsi byli - byłoby nam łatwiej... Quote
Soema Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Wysłałam pw do Basi, zaraz poszukam innych osób. Quote
Spinca Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 A gdzie to mieszka? Gdzie ten tymczas potrzebny? Quote
Soema Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 [quote name='Spinca']A gdzie to mieszka? Gdzie ten tymczas potrzebny?[/QUOTE] Jak Klaudia, to pewnie okolice Pszczyny.. Quote
Spinca Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 O jezu.... daleko..... no, dobra, niech Dziewczyny walczą, w OSTATECZNOŚCI, dajcie znać.... Soemka, w ostateczności! ;) Quote
Klaudus__ Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Jest naprawdę zjawiskowy... Wielki,piękny chłopak! Quote
Klaudus__ Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Dostęp do neta będę miała dopiero po pracy - wieczorem. Zostawiam mój numer jakby ktoś potrzebował... 785 549 189 - Klaudia Quote
kanna Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 poproszę o kilka słów na temat charakteru, potrzeb i stosunku do innych zwierząt w tym kotów...... Quote
Klaudus__ Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Z tego co mówił ten chłopak to Axel jest w stosunku do innych psów jest łagodny, mówił,że nie wie jak z kotami. Ja jak do Niego podeszłam to się bacznie przyglądał... Zaczęłam chwytać za uszy, ogon - sprawdzając reakcje. Tylko się przyglądał. Ten chłopak mówił,że jest nieziemsko spokojny w stosunku do dzieci - ciągniecie za uszy, siadanie na niego itd. - zero reakcji na to. Ostatni rok miał stały kontakt z małym dzieckiem. Quote
basia Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Jestem na etapie szukania tymczasu, bo Pszczyna to mój teren, że tak powiem. Quote
Klaudus__ Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Co do potrzeb, to nie ma ich za wiele. Potrzebuje człowieka. Po wyprowadzeniu się Jego pana z domu, pies wylądował na polu - zaczął uciekać,ale wracał. Może szukał Pana, albo poprostu potrzebuje ruchu. Quote
Klaudus__ Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 [quote name='basia']Jestem na etapie szukania tymczasu, bo Pszczyna to mój teren, że tak powiem.[/QUOTE] Byłoby wspaniale... Szkoda Go, bo jest pięknym psem. Porobię Mu ogłoszenia dzisiaj. Quote
basia Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Niestety, nie udało mi się nic znaleźć :( Przepraszam .. :( Quote
Klaudus__ Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Dziękuję Basiu,że próbowałaś... To tak mało czasu... Quote
Klaudus__ Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 Axelku czy naprawdę nic się dla Ciebie nie znajdzie?? Taki piękny pies... Quote
basia Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Nie wiem .. na prawdę nie wiem jak mu pomóc :( Potrzebny tymczas, choćby płatny - jak płatny to potrzebni wpłacający - aby ich zebrać potrzebny jest przede wszystkim czas - żadnej z tych rzeczy nie mamy :( Czy ktoś ma możliwość kontrolowania co się z psem dzieje? Czy już został oddany do schronu a jeśli tak to do jakiego? Quote
basia Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Nie wiem .. na prawdę nie wiem jak mu pomóc :( Potrzebny tymczas, choćby płatny - jak płatny to potrzebni wpłacający - aby ich zebrać potrzebny jest przede wszystkim czas - żadnej z tych rzeczy nie mamy :( Czy ktoś ma możliwość kontrolowania co się z psem dzieje? Czy już został oddany do schronu a jeśli tak to do jakiego? Quote
Klaudus__ Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 Jeszcze oddany nie został. Facet obiecał,że powie jak już wyjścia nie będzie - ale na tydzień czasu się umówiliśmy... Więc to niebawem... Jak Go odda to zapewne w nieciekawe miejsce. Bo jak do Pszczyny - to już po psie. Quote
Recommended Posts