Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poker']jestem na prośbę hop!, mogę wpłacić jednorazowo 30 zł.[/QUOTE]
Poker, dziękuję bardzo.

Deklaracje stałe:
[FONT=Verdana]15 zł - psiareczka78
20 zł - hop!
50 zł - mysza 1

Deklaracje jednorazowe:
30 zł - Poker

[/FONT] Osoby, które zajmują się Sabą (kontakt do nich jest podany w pierwszym poście) mają zaprzyjaźniony hotel w okolicach Warszawy, do którego suczka mogłaby trafić - koszt 400 zł miesięcznie.

Posted

[quote name='dorota1']Ja mogę wpłacić jednorazowo tylko 30 zł, bo mam już kilka innych stałych deklaracji:shake:[/QUOTE]
Dorota1, wielkie dzięki. Każda deklaracja jest na wagę złota.

Deklaracje stałe:
[FONT=Verdana]15 zł - psiareczka78
20 zł - hop!
50 zł - mysza 1
----------------
[B]85 zł[/B]

Deklaracje jednorazowe:
30 zł - Poker[/FONT]
30 zł - dorota1
------------------
[B]60 zł[/B]

Posted

To mój mąż opiekuje się Sabą w pracy. Saba miała wcześniej wątek, ale nie możemy go odnaleźć. Dzięki pomocy dogomaniaków i innych zaprzyjaźnionych zwierzo-lubnych udało sie Sabę wysterylizować, zaszczepić, odkarmić.

Cała sytuacja z natychmiastową wyprowadzką psa wyszła dopiero kilka dni temu. Zmienia się firma ochroniarska (nowa miotła przyszła i już się rządzi). Mąż postanowił przejść do nowej firmy, żeby nadal pozostać na tym obiekcie i opiekować się Sabą. Niestety, menagier zakomunikował że "pies ma zniknąć" z obiektu. Tyle mięsiecy już tam jest, nie przeszkadzał ani poprzedniej firmie, ani wojsku (które jest właścicielem terenu)...

Narazie zgłosiła się jedna pani chętna do "przygarnięcia" Saby, ale odmówiliśmy. Niestety, okazało się w rozmowie telefonicznej że owa pani miała trzy psy, które umarły... może na nosówkę, a może nie wiadomo na co. Nie była z nimi u weterynarza kiedy zachorowały, a "szczepione były dawno". Nie możemy Sabę przekazać w nieodpowiedzialne ręce... chyba już schronisko byłoby lepsze.

Udało nam się dogadać z zaprzyjaźnionym hotelikiem dla psów, mogą przyjąć Sabę. Mogę zaświadczyć, że warunki są ok, a przede wszystkim ludzie którzy prowadzą hotel, mają wielkie serce dla psów i innych zwierzaków. Przechowują szczurki do adopcji, a także inne psy z dogomanii. My sami w czasie kilkudniowego wyjazdu umieściliśmy tam dwa nasze kundle (Kazana i Julkę - znajdę, która też miała swój wątek na dogomanii).

Co od opłat za hotel... Maż przechodząc do nowej firmy stracił sporą część pensji i nie jestem w stanie obecnie złożyć deklaracji w kwestii finasów. Szczególnie że mamy dwa własne psy, i ok. 40 szczurków na tymczasie i dożywociu (wiem że część nigdy nie znajdzie domu). Nie wiem narazie jak pozostali pracownicy, którzy też dokarmiali i dbali o Sabę - wszyscy dostali po kieszeni i ciążko wymagać by mogli się dokładać. Ale mąż porozmawia, może uda się się cokolwiek zebrać.
Napewno możemy dokładać fanty na bazarki, oraz zorganizować bazarek na forum SPS.

Saba może mieć bezpłatny tymczas, ale dopiero wiosną (kwiecień-maj). Jeden z opiekujących się nią pracowników przeprowadza się i może przyjać Sabę do siebie. Wtedy zostałyby tylko szczepienia do opłacania, a Saba miałaby dobre warunki i opiekę osoby która naprawdę bardzo ją lubi.

Jeśli ktoś jest zainteresowany obejrzeniem Saby, proszę dzwonić do mojego męża: 668 155 860. Mąż będzie teraz praktycznie codziennie na obiekcie, więć łatwo się umówić. Tylko dzwoniąc proszę nastawić sie na problemy z połączeniem (kiepski zasięg na obiekcie), ew. dzwonić wtedy po godz. 20 lub następnego dnia od rana.

Posted

Jaka Saba jest w stosunku do kotów i psów ( mam w domu kilkanascie kotów i 3 psy szczekliwe )
Jesli by nie atakowła a by tylko na te 5 - 6 mieś . ale nic nie obiecuje bo nie wiem czy ona by sie u mnie dobrze czuła , ale ona mi tak przypomina moją Tarunie
[*] która odeszła 4 grudnia :(

Posted

[quote name='obraczus87']witam,

psiaka trzeba ogłaszac na innych watkach... inaczej nici z pomocy niestety.

Kundelkowa Skarbonka może pomóc jednorazowo w kwocie 70zł. Poporszę o numer konta na PW.[/QUOTE]

[quote name='AnnaA']Deklaruję niestety jednorazowo 40 zł.[/QUOTE]
Wielkie dzięki.

Ajlii, super, że jesteś. Chyba najlepiej będzie jak podasz swój nr konta. Czy masz na myśli ten hotelik? - [url]http://www.dogomania.pl/threads/137165-Czy-jest-zapotrzebowanie-na-hotelik-dt-koA-o-Warszawy[/url]

Na razie tylko zbierzmy deklaracje. Może jednak zdarzy się cud i sunia znajdzie dom.

Posted

[quote name='Justa&Zwierzaki']Jaka Saba jest w stosunku do kotów i psów ( mam w domu kilkanascie kotów i 3 psy szczekliwe )
Jesli by nie atakowła a by tylko na te 5 - 6 mieś . ale nic nie obiecuje bo nie wiem czy ona by sie u mnie dobrze czuła , ale ona mi tak przypomina moją Tarunie
[*] która odeszła 4 grudnia :([/QUOTE]

Ajlii napisała, że sunia "Lubi inne psy. Koty i ptaki goni, bo uciekają, ale nie atakuje."

Posted

Nie wiem, jak Wy, ale ja mam kłopoty z pisaniem na dogo - zacina się.

[U][B]Aktualne deklaracje[/B][/U]

[FONT=Verdana][B]DEKLARACJE STAŁE:[/B]
15 zł - psiareczka78
20 zł - hop!
50 zł - mysza 1
-----------------
[B]85 zł[/B]

[B]DEKLARACJE JEDNORAZOWE:
[/B]30 zł - Poker
30 zł - dorota1
40 zł - AnnaA
70 zł - Kundelkowa Skarbonka/obraczus87
---------------
[B]170 zł[/B]

[B]Wielkie dzięki![/B] [IMG]http://www.dogomania.pl/../../images/smilies/new_multi.gif[/IMG][/FONT]

Posted

[quote name='salo'][B]30 zł - jednorazowo. Wpłacę po niedzieli. Proszę o numer konta w prywatnej wiadomości i dopisanie mnie do listy; dzięki.
[/B][/QUOTE]
Salo, bardzo dziękuję.

[U][B]Aktualne deklaracje[/B][/U]

[FONT=Verdana][B]DEKLARACJE STAŁE:[/B]
15 zł - psiareczka78
20 zł - hop!
50 zł - mysza 1
-----------------
[B]85 zł[/B]

[B]DEKLARACJE JEDNORAZOWE:
[/B]30 zł - Poker
30 zł - dorota1
40 zł - AnnaA
70 zł - Kundelkowa Skarbonka/obraczus87
30 zł - salo
---------------
[B]200 zł[/B]

[B]Wielkie dzięki![/B] [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/new_multi.gif[/IMG][/FONT]

Posted

[QUOTE]Jaka Saba jest w stosunku do kotów i psów ( mam w domu kilkanascie kotów i 3 psy szczekliwe )
Jesli by nie atakowła a by tylko na te 5 - 6 mieś . ale nic nie obiecuje bo nie wiem czy ona by sie u mnie dobrze czuła , ale ona mi tak przypomina moją Tarunie [*] która odeszła 4 grudnia [/QUOTE]

Nie mam pojęcia jak zachowa się Saba w stosunku do kotów w pomieszczeniu...
Saba mieszka na terenie jednostki wojskowej, ma olbrzymi teren do biegania. Praktycznie całymi dniami wędruje po nim i dodatkowo chodzi z ochroną na patrole. Koty i bażanty gania, ale nigdy nie złapała. Nie jest przy tym agresywna, raczej goni bo uciekają. Jak kot wlazł na drzewo, to prosiła mojego męża by jej go zdjął... Na pewno na tak dużym terenie kot ma równe szanse, i może jej zwiać. Nie wiem co zrobi jeśli stanie z kotem oko w oko... nie mogę zagwarantować że go nie uszkodzi, nawet tylko przypadkiem.
Do psów jest nastawiona bardzo przyjaźnie. Często wędruje po terenie z małym kundelkiem (tam są dziury w płocie i psy podrzucane do lasu wchodzą na teren jednostki). Kiedyś przyszła mała sunia-szczeniak, to Saba zaniosła jej do kotłowni szmatę z budy i pozwala wyjadać jedzenie z własnej miski.

[QUOTE] Czy masz na myśli ten hotelik? - [url]http://www.dogomania.pl/threads/1371...koA-o-Warszawy[/url][/QUOTE]

Tak, to ten hotelik :)

Wogóle serdecznie dziękuję za pomoc! My już nie mieliśmy nadzieji na znalezieniu domu Sabie - przez tyle miesiecy bezskutecznie próbowaliśmy. Zaczynamy wierzyć, że uda sie jej pomóc... i że znajdzie dom i swojego człowiak...

Posted

Wieści z ostatniej chwili (dzwonił mój mąż z pracy) - SABA ZOSTAŁA POBITA !!! Przyszła ok 2 godziny temu, z poranioną głową i uchem. O ile ucho mógł ostatecznie zranić jakiś pies, to na głowie ma ślady po uderzeniach czymś ciężkim!

To pierwszy taki przypadek, wcześniej 2 razy ktoś ukradł jej obrożę. Saba wyłazi czasem poza teren jednostki, bo tam jest mnóstwo dziur w płocie. Kiedyś próbowali ją załapć pracownicy schroniska, ale mieszkańcy pobliskiego domy obronili ją jako "psa z jednostki".

Z trochę lepszych wieści, mamy jeszcze 20 zł od jednego z pracowników, który też opiekował się Sabą. Mąż będzie rozmawiał z pozostałymi, w końcu większość z nich zrzucała co miesiąc na karmę dla suni.

Posted

Zabierajcie SABĘ, bo ktoś może ją zabić! :(
[U]Jaką macie gwarancję, że nowa firma nie chce (w ten sposób) pozbyć się kłopotu?[/U]
U nas w Katowicach na stacji benzynowej mieszkał pies KUBUŚ, miał budę i tam żył (znana sprawa dzięki "Gazecie Wyborczej"). Zmieniła się kierowniczka stacji benzynowej i po 11-tu latach wygonili stamtąd KUBUSIA... Było dużo "prasowego szumu", który skończył się, [B]kiedy po kilku dniach znaleziono, nieopodal stacji, martwego KUBUSIA[/B].:(

Posted

Ajlii, czy te 20 zł to jednorazowa deklaracja, czy stała?

Myślę, że nie ma na co czekać. Jeżeli jest możliwość zawiezienia suni do hotelu już teraz, to trzeba to zrobić. Mamy 305 zł. Brakuje 95 zł - dozbieramy. Saba najwyraźniej nie jest bezpieczna.

Ajlii, roześlij swój nr konta do osób, które deklarowały wpłaty.