doddy Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Ponieważ mamy 2 psy na utrzymaniu niestety nie mogę zrzec się długu Antka. Dług ten założyłam z własnych pieniędzy i niestety są mi one potrzebne. W sumie są potrzebne na juz, więc prosiłabym o przelanie już chociaż części. Quote
Paula Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='aede']Dzieki lavinia. Teraz tylko doddy powinna napisac co o tym mysli.[/quote] Byloby super, gdyby doddy sie zgodzila :multi: [quote name='aede']Wedlug mnie takie dyskusje powinny toczyc sie na forum[/quote] Tez tak uwazam, potem jest mnostwo niedomowien i niepotrzebnych nerwow. Quote
Paula Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='doddy']Ponieważ mamy 2 psy na utrzymaniu niestety nie mogę zrzec się długu Antka. Dług ten założyłam z własnych pieniędzy i niestety są mi one potrzebne. W sumie są potrzebne na juz, więc prosiłabym o przelanie już chociaż części.[/quote] Mozesz napisac ile wynosi dlug? Quote
doddy Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Pisałam ileś stron wcześniej. Teraz nie mam czasu szukać, przepraszam. Quote
doddy Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Az tyle to chyba nie. Jak mi się uda wyrobic czasowo to poszukam. Quote
Kostek Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 no to chyba 800zl bo takie cosik znalazlam;) Quote
aede Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 dlug wynosil okolo 800zl z tego co pamietam. Jednak jakos sie musialyscie rozliczac, wiec calosc nie moze trafic do jednej osoby. Piszesz ze zalozylas za Antka tzn ile? Dalas lavini te pieniadze czy kupowalas mu karme? To jest dosc istotne, musimy wiedziec ile wylozylas na niego pieniedzy. Najdziwniejsze jest to ze lavinia ma inne zdanie na ten temat. Komu mamy wierzyc? Kazdy mowi co innego.Najlepiej bedzie jak kazda z Was napisze swoja wersje. Nalezy sie to osobom ktore wplacily na antka, to one powinny decydowac gdzie maja trafic pieniadze, a to co sie dzieje ostatnio wprowadza tylko zamet. Jakis czas temu dostawlam wiadomosc od lavini ze mozemy zapomniec o dlugu a teraz mamy, to co mamy. Nie chce przytaczac tu cytatow z pw, wole zebyscie same to wyjasnily. Quote
doddy Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Ok. Zostawiłam wiadomosc lavinii na poczcie glosowej. Quote
ARKA Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='lavinia'][B][SIZE=3][COLOR=red]w związku z dość obszerną korespondencją prowadzoną przeze mnie z Aede, [U]chcę napisać, że ;[/U][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=red][U]ja , jako Lavinia, zrzekam się jakichkolwiek roszczeń finansowych jeśli chodzi o Antka.[/U] Aede zna szczegóły, ja nie zamierzam juz więcej wypowiadac się na ten temat.[/COLOR][/SIZE][/B] [/quote] Wiec?....... Quote
aede Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 wiec czekamy na wyjasnienia ile w takim razie nalezy sie doddy. Tu jest bardzo potrzebne opisanie dokladnie sytuacji, bo gubimy sie, a wydac kasy w ciemno nie mozemy. Quote
lavinia Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 powtarzam po raz kolejny - ja się zrzekam długu i tak też powiedziałam do Aede. Rozmawiałam przed chwilą z Doddy, która twierdzi, że założyła na Antka z własnych pieniędzy. W takim razie wyjaśniajcie to proszę z Doddy, ja do tego nic nie mam. Tak jak już pisałam w innym wątku ( tym założonym przez Arkę, o okropnym hotelu Lavinii i Doddy ) od dłuższego już czasu nie udzielałam się w hotelu, nie mogę więc wypowiadać się na temat rozliczeń czy długów. Wszystkie jesteście dorosłe, przecież to chyba nie problem, aby definitywnie sprawę wyjaśnić. A ja bardzo proszę o nie mieszanie mnie do tego tematu. Dla mnie , jako dla Lavinii ten dług nie istnieje, ja tych pieniędzy nie chcę. Doddy ma prawo mieć inne zdanie, a wszelkie wątpliwości i pytania powinny być kierowane bezpośrednio do niej. Quote
ARKA Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='aede']wiec czekamy na wyjasnienia ile w takim razie nalezy sie doddy. Tu jest bardzo potrzebne opisanie dokladnie sytuacji, bo gubimy sie, a wydac kasy w ciemno nie mozemy.[/quote] A umowa jest podpisana z hotelem? Mnie sluchy doszly ze na poczatku byla mowa o stawce 15zl/dziennie, za Antka, wiec? Quote
Paula Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='lavinia']powtarzam po raz kolejny - ja się zrzekam długu i tak też powiedziałam do Aede. Rozmawiałam przed chwilą z Doddy, która twierdzi, że założyła na Antka z własnych pieniędzy. W takim razie wyjaśniajcie to proszę z Doddy, ja do tego nic nie mam. [/QUOTE] To ja juz nic nie rozumiem :hmmmm: Nie wiem, o czym sobie piszecie na pw, ale wyglada na to, ze to lavinia z doddy powinna sie dogadac. Doddy, piszesz, ze zalozylas za Antka pieniadze - komu? Lavinii za hotel? Czy za co? Prosilabym o przedstawienie rozliczenia i jasnosc sytuacji, przeciez: [quote name='lavinia']Wszystkie jesteście dorosłe, przecież to chyba nie problem, aby definitywnie sprawę wyjaśnić. [/QUOTE] Quote
doddy Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Ponieważ prosiłyśmy by dług Antka został spłacony do dnia, w którym Antoś hotel opuści liczyłyśmy na oddanie go w terminie tak jednak się nie stało i teraz są jakieś niejasności. Ja z własnej kasy zapłaciłam rachunki przy opuszczaniu Wyszogrodu tj. rachunek za użytkowanie wieczyste, wodę, prąd, szambo. Rachunki są do wglądu. Kwota jest ok.800zł. Miałam sobie ją odebrać z pieniędzy Antolina, które miały wpłynąć. Tak więc czekam na spłatę by wysłać także 100zł lavinii na telefon. Nie rozumiem w jakim celu mamy się tłumaczyć w jaki sposób się rozliczałyśmy ale jeśli komuś się zrobiło lepiej to proszę bardzo. Mam nadzieję, ze teraz w końcu niejasnosci się wyjaśniły i zajmiemy sie Antkiem. Bo to jego wątek. Arko ja się z nikim nie umawiałam na kwotę 15zł. Quote
aede Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 [quote name='ARKA']A umowa jest podpisana z hotelem? Mnie sluchy doszly ze na poczatku byla mowa o stawce 15zl/dziennie, za Antka, wiec?[/quote] Ja antka do hotelu nie zawozilam, osoba ktora to robila nie ma nic ze sprawa wspolnego, ona tylko zajela sie transportem. Kto inny zalatwial miejsce Antkoiw w hotelu, wiec ja nie wiem nic o zadnej umowie. Zadna umowa chyba nie byla podpisywana, tego nalezy sie dowiedziec od osoby ktora rozmawiala z dziewczynami zeby przyjely Antka. Juz sie skontaktowalam z dziewczynami i powinny sie niedlugo odezwac na forum. Jak lavinia nie chce pieniedzy, to musimy wiedziec ile i na co przeznaczyla kase doddy. Quote
Paula Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Nie, nie wyjasnily sie. Moze najpierw dogadajcie sie miedzy sobą na temat pieniedzy, a nie wprowadzajcie zamieszanie w watku Antka, do tej pory wszystko bylo jasne, dopoki lavinia sie nie wypowiedziala, ze z jej strony dlug jest anulowany. Jedna pisze to, druga siamto, ciezko sie polapac. A Antkowi proponuje zalozyc nowy watek. Quote
gdgt Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='paula_z']do tej pory wszystko bylo jasne, dopoki lavinia sie nie wypowiedziala, ze z jej strony dlug jest anulowany. Jedna pisze to, druga siamto, ciezko sie polapac.[/quote] prawdopodobnie doddy założyła lavinii pieniądze za antka z własnej kasy. Lavinia ma, doddy nie. Czy to takie niezrozumiałe? Popieram założenie Antkowi nowego wątku. Quote
ARKA Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='doddy']Ja z własnej kasy zapłaciłam rachunki przy opuszczaniu Wyszogrodu tj. rachunek za użytkowanie wieczyste, wodę, prąd, szambo. Rachunki są do wglądu. Kwota jest ok.800zł. [/quote] O przepraszam. Te koszty to koszty wkalkulowane w CENE KAZDEGO pensjonariusza w hotelu. Dlaczego Antek ma placi za WSZYSTKIE PSY?? Quote
Aga_Mazury Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 tylko nie nowy wątek.......:p ...bo kto jak kto, ale Antek to już tych wątków miał sporo....i czemu miałaby służyć kolejna zmiana?.... Quote
ARKA Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='aede']Ja antka do hotelu nie zawozilam, osoba ktora to robila nie ma nic ze sprawa wspolnego, ona tylko zajela sie transportem. Kto inny zalatwial miejsce Antkoiw w hotelu, wiec ja nie wiem nic o zadnej umowie. Zadna umowa chyba nie byla podpisywana, tego nalezy sie dowiedziec od osoby ktora rozmawiala z dziewczynami zeby przyjely Antka. Juz sie skontaktowalam z dziewczynami i powinny sie niedlugo odezwac na forum. Jak lavinia nie chce pieniedzy, to musimy wiedziec ile i na co przeznaczyla kase doddy.[/quote] A dlaczego Antos musial zmieniac hotel? Nie chce mi sie przekopywac przez jego watki. Prosze, mozesz to napisac? Quote
aede Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 niestety jest to istotne, bo oddanie 800zl spowoduje ze nie bedzie kasy na ten hotel. Kiedy zakladalam nowy watek o Antku to mi sie dostalo, ze robie balagan. Doddy nie chodzi o to zebys sie tlumaczyla, bo tak nam sie podoba, ale dlatego, ze jezeli lavinia nie chce kasy, to wydaje sie ze mamy o polowe mniej do splacenia. Quote
aede Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 [quote name='ARKA']A dlaczego Antos musial zmieniac hotel? Nie chce mi sie przekopywac przez jego watki. Prosze, mozesz to napisac?[/quote] Z tego co chyba kazdy wie hotel mial zostac zamkniety. Quote
lavinia Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote]prawdopodobnie doddy założyła lavinii pieniądze za antka z własnej kasy. Lavinia ma, doddy nie. Czy to takie niezrozumiałe?[/quote] gdgt - to nie jest tak, że Lavinia ma, a Doddy nie ma i nie życzę sobie takich tekstów. Doddy nie założyła Lavinii, Doddy założyła za rachunki, napisała to wyrażnie. Lavinii w to nie mieszaj. Quote
ARKA Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='aede']niestety jest to istotne, bo oddanie 800zl spowoduje ze nie bedzie kasy na ten hotel. Kiedy zakladalam nowy watek o Antku to mi sie dostalo, ze robie balagan. Doddy nie chodzi o to zebys sie tlumaczyla, bo tak nam sie podoba, ale dlatego, ze jezeli lavinia nie chce kasy, to wydaje sie ze mamy o polowe mniej do splacenia.[/quote] Moim zdaniem dyskusja jest bezprzedmiotowa, skoro dlug Antka zostal anulowany. Sprawa oplat eksploatacyjnych hotelu to sprawa mniejszych zyskow i niech te Panie obie miedzy soba sie teraz rozliczaja. Quote
Recommended Posts