Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kora']Dziewczyny, juz dawno kiedys pisalam ze z Klobuckiej mozna zabrac ogrodzenie z furtka, ala kojec (zwinie sie), a budy sa ogromne.
wysokosc 185 cm![/quote]

Czy zastanawiacie się nad tym ?
Czy już jest jakaś decyzja ostateczna ?
Czy Antoś zostaje u Doddy ? Czy będzie przenoszony do Chrzan na działkę ?
Było tu wiele propozycji jak czytałam, czy któraś została wybrana tak na 100% ?
Nie bardzo mogę się zorientować, ale możliwe, że coś przeoczyłam.

Posted

Trochę to policzyłam.
Jeśli 3 osoby deklarują po 100 zł. miesięcznie + 50 dolców to razem jest ok 450 zł.
Doba u Doddy kosztuje 20 zł. czyli za [B]hotel 1 m-c = ok.620 + leki .[/B]
[B]Bez leków[/B] i bez spłacania długu [B]brakuje na m-c ok.170 zł.[/B]

Ale Antoś leki musi brać !
Dług wynosi na dzień dzisiejszy ponad 1050zł.
Na Alarmowym jest 293 zł.
[B]Pozostały dług-ok.757 zł.[/B]
Codziennie dochodzi 20 zł.

To pod rozwgę - mile widziane ewentualne wnioski.

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Trochę to policzyłam.
Jeśli 3 osoby deklarują po 100 zł. miesięcznie + 50 dolców to razem jest ok 450 zł.
Doba u Doddy kosztuje 20 zł. czyli za [B]hotel 1 m-c = ok.620 + leki .[/B]
[B]Bez leków[/B] i bez spłacania długu [B]brakuje na m-c ok.170 zł.[/B]

Ale Antoś leki musi brać !
Dług wynosi na dzień dzisiejszy ponad 1050zł.
Na Alarmowym jest 293 zł.
[B]Pozostały dług-ok.757 zł.[/B]
Codziennie dochodzi 20 zł.

To pod rozwgę - mile widziane ewentualne wnioski.[/quote]
[B]Czyli [/B]na m-c 450zł + 100zł.= [B]550zł brak 70 zł. (to już niewiele).

Ale do tego leki i pytanie - jak długo da się to ciągnąć, jeśli Antoś będzie musiał zmienić hotel na inny, bo nie znajdzie się nic tańszego ani domek ?
[/B]
Dług jest jak był. I rośnie !

Posted

No własnie to jest problem. Niestety 20 zł to jest sporo jak na psa ,któremu tak trudno znaleźć dom. Jego miesieczne utrzymanie wynosi tyle co niektórych emerytów. Może niech każdy napisze za czym jest? Zeby przenieśc antka na działke, czy żeby został, oczywiście w miedzyczasie szukamy innych rozwiązań, jeszcze kilka dni zostało.
Ja bede dopiero wieczorem.

Posted

Moja znajoma obiecała jednorazową wpłatę 100,- na pokrycie długu. mam nadzieję, że mam konto Doddy.
Ja jestem najpierw za pobytem Antoniego w hotelu. pies się przyzwyczaił do tego miejsca, ale trzeba mu intensywnie szukać domu stałego lub tymczasu.
Potrzebne są jeszcze lub aż 2 osoby mogąe wpłacać systematycznie po 100 ,-.
Co do długu to na alarmowym jest chyba coś koło 300 ,-, chyba, że mi się przyśniło.

Chrzanie nie gniewaj się na mnie, bo to ja dzwoniłam do Ciebie w sprawie kojca. Załatwiłaś wszystko szybko, nawet bardzo szybko :lol: i wielka chwała Ci za to, bo jakieś wyjście z sytuacji już mamy.
Czarodziejko, jakbyś mogła porozmawiać z mężem, choć wydaje mi się, że się zniechęciłaś budowa tej podmurówki...

Taka jest moja opinia. Idę szukać doddowego konta.

Posted

Dziewczyny ja się nie gniewam. Moja mama zgodziła się, ale przecież doskonale wszyscy wiedzą, że to dla niej dodatkowy obowiązek.
Ja 100 zl nie mogę zadeklarować i pisałam 50 - 100 zl nie wiem jak wyjdzie. puerwsze pieniażki wysle jak pensje dostane czyli 28

Posted

[quote name='przyjaciel_koni'][B]Czyli [/B]na m-c 450zł + 100zł.= [B]550zł brak 70 zł. (to już niewiele).

Ale do tego leki i pytanie - jak długo da się to ciągnąć, jeśli Antoś będzie musiał zmienić hotel na inny, bo nie znajdzie się nic tańszego ani domek ?
[/B]
Dług jest jak był. I rośnie ![/quote]
[B]Ponawiam pytanie do osób, które deklarowały comiesięczne wpłaty -
Jak długo mogą przekazywać pieniądze ? I czy są pewne, że dadzą radę ? Bardzo proszę o potwierdzenie.
[/B]Wiadomo, że w życiu różnie bywa, a te deklaracje w przypadku Antosia są bardzo ważne.

Jest jeszcze warunek Lavinii- musi zostać spłacony dług.

[B]Drugie pytanie - czy już teraz w lipcu możecie wpłacić po raz pierwszy[/B] (zmniejszy to znacznie zadłużenie Antka, może uda się coś jeszcze zebrać i potem już by były na bieżąco wpłaty od sierpnia).

[B]Trzecie pytanie - kto podejmie się koordynacji całości działań czyli pilnowania terminów wpłat i oczywiście organizacji szukania nadal możliwych rozwiązań(dom lub tańszy tymczas), bo bez tego znowu może być problem.
[/B]
Wyjaśnię, że ja niestety nie mogę, ponieważ od 27 lipca będę bez jakiegokolwiek kontaktu ze światem internetowym. Wyklucza to moją pomoc w tym względzie. I z tego powodu również liczę na szybkie wypowiedzi osób zainteresowanych losem Antka.

Posted

Ja deklarowałam, że wpłacę jescze po 100,00 zł na hotelik dla Antolka w sierpniu i we wrześniu i podtrzymuję swoją deklarację ( za lipiec już wpłaciłam)
Wydaje mi się że chyba lepszym rozwiązaniem będzie zostawienie psiura tam gdzie jest i szukanie mu domu - mamy wtedy więcej czasu na szukanie , niż "przenoszenie" go gdziekolwiek teraz. :razz:

Posted

Dziękujemy BasiaD - jesteś niezawodna !

Czyli pierwsze potwierdzenie wpłat na sierpień i wrzesień jest.
[B]Bardzo prosimy o pozostałe potwierdzenia ![/B]

[B]Przypominam, że trzeba intensywnie szukać miejsca dla Antosia.
To trudne zadanie[/B] i nie będę mogła pomóc, bo mnie nie będzie.