Jump to content
Dogomania

Pitek po walkach - wesoły i wrażliwy TWARDZIEL szuka spokojnego domu..!

Recommended Posts

Posted

nie mam pojęcia co to za Pani dr, ale jeżeli psiak jest gdzieś w Konstancinie to na bank trafi na giełdę do Słomczyna, innej nie ma w okolicy. A to nie jest miejsce dla zadnego psa:(:shake: zwłaszcza, że jak pisze mru każdy może się zgłosić po pitka i go sobie "zaadoptować":angryy:

• Replies 538
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dr w sumie się stara, naprawdę
jak na to, że jedna gmina nie płaci mu w ogóle na psy
inna płaci, ale zalega itd...
on nawet nie ma fizycznie miejsca odławiać tych wszystkich psów! :(

ja też nie pochwalam tej giełdy, mną też to wstrząsnęło bardzo...
ale jestem tam po to właśnie, żeby w miarę możliwości to zmienić
zabrałam ostatnio stamtąd 4 psy - 2 znalazły domy docelowe
dr widzi, że to ma sens i działa.
tam jest teraz około 15 psów...

jak jest przepełnienie w lecznicy to gmina grozi hyclem, panem G i Korabiewicami...
naprawdę to wszystko jest inaczej, niż się wydaje :(

tak, trafi do Słomczyna...
jasne - możemy negocjować i szukać mu czegoś
tylko jak będzie pełno psów, a Pit będzie zdrowy, to co mogę zrobić?
na ulicy jest pełno psów w potrzebie... :(
dr będzie musiał coś zrobić - on nie usypia, nie wywozi do lasu, kastruje...
jasne, on myśli, że robi dobrze - my wiemy, że można robić lepiej

dlatego pokazuję Wam Pita, bo trzeba mu czegoś szukać.

Pit jeszcze trochę czasu ma - oko musi wyzdrowieć a na razie jest jeszcze bardzo opuchnięte i świeże
no i po kastracji na pewno będzie musiał dojść do siebie.

tak, jeśli do lecznicy przyjdzie ktoś po Pita to zapewne Pit zostanie mu wydany... :roll:
oni nie sprawdzają domów "bo trzeba ufać ludziom" itd.

dlatego w ew. ogłoszeniach nie daję kontaktu na lecznicę tylko na siebie.

Posted

Dziewuszki jak ktos już pisał jesli był szkolony do walk to nie ma prawa sie odwinąć człowiekowi. Nie wyglada mi na młodego psa więc bardzo wątpię czy jest to kwestia tego, że się odwinął. Na ile go w ogóle lat wet ocenia? Bo może pies zaczął się starzeć, zaczął przegrywać i "kochany pańcio" stwierdził, że czas psa zmienić na młodszy model?

Z tymi pitami w budach ciutke przesadzacie. Większość hodowli pitów trzyma psy na dworze, w kojcach. Inna rzecz, że zazwyczaj budy są bardzo dobrze docieplone. A z pita stróż będzie jak z koziej d**y trąba więc jeśli pies miałby iść na dwór to ewentualny włąściciel musiałby zostać uczulony na fakt, że straszyc to on może nbajwyżej swoim wyglądem.

Posted

znaczy niech hodowcy sobie trzymają psy gdzie chcą, jestem przeciwna jakiejkolwiek hodowli i tyle...
takiego psa bym do budy nie wydała...

poza tym, jak mówisz, to nie stróż :)

poza tym jak mówię - wszystko zależy od tego jak on będzie po dojściu do siebie
wtedy zobaczymy jaki jest... tylko wtedy może być za późno na szukanie mu czegoś i tu jest problem...

może być jak mówisz
że faktycznie Pit się zestarzał... młody nie jest, dorosły na pewno (staruchem takim totalnym też chyba nie jest, muszę zapytać na ile go ocenili po zębach np.)

Posted

Nie rozumiem nic o gieldach ale z tego co czytam to mi (znowu) rece opadaja...

W UK pitbule sa na liscie psow "nielegalnych" i teoretycznie ich nie ma.

Pisze teoretycznie bo boja psica zostala kilka razy zaatakowana przez mieszanki pitbuli ktore na koncu smyczy (jezeli sa na smyczy) maja zawsze jakiegos tutejszego kaptura (odpowienik polskiego dresa)...

Czasem jak nie spie po nocach to ogladam Animal Cops Houston czy Arizona i w Stanach ciagle zgarniaja te biedne psiska z jakichs melin gdzie sa trzymane wlasnie na walki.

Takim to nawet Ceasar Millan nie pomoze :(

Patrze na tego biednego Pita i naprawde rece mi opadaja bo teraz jest leczony i ktos nie nim opiekuje a co sie okaze ze jednak si enie nadaje do adopcji?

Pewnie ze nie jego biedaka wina.

Masakra normalnie - zaznaczam watek na razie...:(

Posted

przeczytałam...

miałam ostatnio podobną sytuację, wiesz?
jechaliśmy z TZtem i znaleźliśmy Hena - z mojego podpisu - na środku ulicy
kiedy się do niego zatrzymaliśmy (stanęliśmy na awaryjnych)
nadjechała kobieta i... uderzyła w psa :( pisk, jęk... okropne
Hen przeżył, ale mógł nie żyć tak samo jak dobek...

Posted

Ale widzisz - ja dzwonilam wlasnie do corki powiedziec jej ze ten Rotek na ktorego wlasciciela ona sie napatoczyla bedac na zakupach i ktorego Gosia.Marta twardo wziela do domu i przetrzymala (nawet nie chce pisac o tutejszych Rescue bo rece opadaja) jest juz w nowym domku i ze Nikus byl kofffffffffffffffffffffffffany i przelewy na pare bid ode mnie zrobil (nie znajac mnie zupelnie i wierzac mi na slowo ze kasy wyslalam) a tu mi Mloda wyje przez telefon o tej psinie ktora przejechali.......

Szlag by to trafil....."skrzydla" mi opadly zupelnie.

Posted

Jedyny hotel, jaki znam, który przyjmuje asty i pity, to Magda pod Radomiem. Ona z nimi pracuje. Nie wiem, czy są miejsca - koszt 750 miesięcznie.
Namiary ma Monday - tam jest Sofia.

Posted

750 zł/msc to makabryczna kwota :roll: Nie wiem, może to ze względu na rodzaj psów, jaki przyjmuje...

U Jamora jest 12 - 20 zł/doba, też dużo... W pierwszym poście wątku hotelowego jest napisane, że przyjmuje psy niezależnie od rasy.

Posted

malibo57 napisał(a):
Jedyny hotel, jaki znam, który przyjmuje asty i pity, to Magda pod Radomiem. Ona z nimi pracuje. Nie wiem, czy są miejsca - koszt 750 miesięcznie.
Namiary ma Monday - tam jest Sofia.

No to polecam hotel w Bogatyni, dwóch szkoleniowców, rewelacyjnie układających psy, koszt miesięczny 400zł. My tam oddajemy nasze psy na szkolenie, super profesjonalnie.
W moim banerku "zabierz mnie stąd" można zobaczyć mnóstwo zdjęć z hotelu, podczas lekcji.

Posted

ania z poznania napisał(a):

W moim banerku "zabierz mnie stąd" można zobaczyć mnóstwo zdjęć z hotelu, podczas lekcji.

Ermm niestety nie mozna bo banerek nie chodzi..... Chyba musisz od nowa podlinkowac banerek?

Posted

Emigrantka napisał(a):
Ermm niestety nie mozna bo banerek nie chodzi..... Chyba musisz od nowa podlinkowac banerek?

Żebym to ja umiała.....
W takim razie podam Ci link:
http://www.dogomania.pl/threads/136423-Pitbull-Dixon-Prosimy-o-wsparcie-finansowe-to-jego-jedyna-szansa/page65

Biały, też jest w tym hotelu:
http://www.dogomania.pl/threads/147385-BIAA-Y-amstaff-oddany-po-kilku-l-bo-jest-GA-UCHY-PILNIE-DEKLARACJE-NA-HOTEL?p=13731216#post13731216

I adres internetowy hotelu: www.szkoladlapsow.com.

Posted

Ania, dzięki!
Jestem zdecydowanie za Bogatynią - pokryję koszty transportu.
Widzę na stronie, że ta oferta cenowa jest dla fundacji, ale sadzę, że to dotyczy dogomaniackich też.
Dziewczyny z Bandy Bogatyńskiej mają tam psy i są zadowolone.