agbar Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Jestem :grins: Jesien odpuscila przylazlo lato w pelni -pewnie nie na dlugo-to korzystamy:-) Pozdrawiamy:-) [URL=http://img179.imageshack.us/my.php?image=img5034o.jpg][IMG]http://img179.imageshack.us/img179/6231/img5034o.jpg[/IMG][/URL]
apple Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Aleś se lamparta wyhodowała:evil_lol: [URL]http://img179.imageshack.us/img179/6231/img5034o.jpg[/URL] pewnie, że korzystajcie bo nie wiadomo jak długo ladnie będzie....;)
Alicja Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [COLOR=Navy][B]ło ja cie ...jaki mały ocelocik :grins:[/B][/COLOR]
jonQuilla Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]jak drapieżnie się zrobiło :cool3:[/B][/COLOR][/FONT]
basia2202 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [COLOR=Purple][B]no no nooo.... widzę, że dzieciątko "wtapia się w tło"... w tło Dealera:) jeszcze trochę i ich nie odróżnisz;) [/B][/COLOR]
agbar Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Rok temu po raz pierwszy uslyszalam bicie serca Okrusia...A dzis patrze na tego malego lobuza i geba mi sie smieje.... Nieletnia corka sasiadow zapytala mnie wczoraj jak to jest byc mama??Spojrzalam na nieletnia z zaduma...Jak to jest?Jest...pieknie,jest strasznie,jest nudno,jest zwariowanie,jest nieprzewidywalnie,jest wesolo,jest smutno,jest oszalamiajaco,jest przerazajaco,jest odkrywczo,jest wesolo,jest przekomicznie,jest powaznie,jest niepowaznie....jest cudownie! Sama jakos sie nad tym nie zastanawialam.Jak to jest byc mama? Chcialam nia byc i balam sie,ze bedzie mi trudno...a przyszlo jakos tak...zwyczajnie,tak normalnie,tak..po prostu. Dzis jestem...dumna z tego,ze jestem mama,jestem tez zmeczona,jestem zaciekawiona,jestem ciagle zdziwiona...tak,zdziwiona tym jak bardzo mozna odczuwac milosc,jak mocno mozna kochac nie oczekujac nic w zamian. Nieletnia corka sasiadow spojrzala na mnie z zamysleniem i spytala tak po prostu: - Czy moja mama kocha mnie tak mocno jak ty Alexa? - Tak Olunia..kocha cie najbardziej na swiecie....zawsze bedzie Cie kochac ...wczoraj,dzis i jutro.... -Ja tez ja kocham wiesz....i Alex Ciebie tez pokocha,bo teraz jest za maly i nie wie chyba jak kochac?...Bycie mama to fajna sprawa...Tez chce kiedys miec dziecko i bede je kochac tak mocno,tak mocno,najmocniej na swiecie...chocby nie wiem co!! Wlasnie....kochac chocby nie wiem co....Tego sobie i wszystkim mamom zycze:-) [/FONT]
Tekla64 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 to twoj pierwszy dzien matki!!!! se tak przegladam czasem te wasza galerie i tylko mi sie chce powiedziec widzisz mowilam ze boksery to cudne psy do dzieci piekne zdjecia chopakow w komitywie a Dilus zacznie obmywac malego jak bedzie z czego a ty nie bedziez widziec , potem bedzie asystowal pod krzeselkiem przy karmieniu i Alex szybko zalapie po co Dilki tam siedzi a jeszcze pozniej bedzie lazil za nim krok w krok i czekal co mu z lapek wypadnie lub da sie lekko i niepostrzezenie wyjac, piekne momenty beda . Super synus !!! i ciesze sie bardzo ze wam tak fajnie
Cola Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 ja również życzę Ci wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki :Rose:
basia2202 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [COLOR=Purple][B]super opis:) najlepszego Dilerowa:)[/B][/COLOR]
dbsst Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='agbar'][FONT=Comic Sans MS]Rok temu po raz pierwszy uslyszalam bicie serca Okrusia...A dzis patrze na tego malego lobuza i geba mi sie smieje.... Nieletnia corka sasiadow zapytala mnie wczoraj jak to jest byc mama??Spojrzalam na nieletnia z zaduma...Jak to jest?Jest...pieknie,jest strasznie,jest nudno,jest zwariowanie,jest nieprzewidywalnie,jest wesolo,jest smutno,jest oszalamiajaco,jest przerazajaco,jest odkrywczo,jest wesolo,jest przekomicznie,jest powaznie,jest niepowaznie....jest cudownie! Sama jakos sie nad tym nie zastanawialam.Jak to jest byc mama? Chcialam nia byc i balam sie,ze bedzie mi trudno...a przyszlo jakos tak...zwyczajnie,tak normalnie,tak..po prostu. Dzis jestem...dumna z tego,ze jestem mama,jestem tez zmeczona,jestem zaciekawiona,jestem ciagle zdziwiona...tak,zdziwiona tym jak bardzo mozna odczuwac milosc,jak mocno mozna kochac nie oczekujac nic w zamian. Nieletnia corka sasiadow spojrzala na mnie z zamysleniem i spytala tak po prostu: - Czy moja mama kocha mnie tak mocno jak ty Alexa? - Tak Olunia..kocha cie najbardziej na swiecie....zawsze bedzie Cie kochac ...wczoraj,dzis i jutro.... -Ja tez ja kocham wiesz....i Alex Ciebie tez pokocha,bo teraz jest za maly i nie wie chyba jak kochac?...Bycie mama to fajna sprawa...Tez chce kiedys miec dziecko i bede je kochac tak mocno,tak mocno,najmocniej na swiecie...chocby nie wiem co!! Wlasnie....kochac chocby nie wiem co....Tego sobie i wszystkim mamom zycze:-) [/FONT][/QUOTE] goopia ja wzruszyam sie tym bardziej, że dla mnie Dzien Matki też w zeszłym roku się "zaczął" gratuluje i WSZYSTKIEGO NAJ MAMUŚKA!!!!!!!! a tygrys pantera wrrrrrrrrrrrrrrrr :lol:
agbar Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Debe specjal for ju;-) Zaczynalismy od jablka -pierwszy dzien przed mlekiem podalam mu jakies 3 lyzeczki,drugi i trzeci dzien-tyle ile chcial. Potem dwa dni przerwy i zaczelismy marchewke-ten sam system.Dwa dni przerwy marchewka z ziemniakiem-ile chcial.Tym samym odpadl nam jeden posilek mleczny bo Alex zjadl juz w drugi dzien wiecej niz polowe sloiczka.Jemy juz marchew,ziemniaki,dynie,cukinie,banana,brzoskwinie w roznych konfiguracjach.Caly sloiczek traktuje jako jeden posilek-podaje gdzies ok.13ej i potemm ok 15ej deser czyli albo owoce albo sok owocowy. Trzy dni temu wprowadzilam tez na noc kaszke ryzowa. Po kazdym nowym skladniku daje sobie dzien,dwa na obserwacje czy cos nie ten teges. I tak chyba na razie zrezygnujemy z jablka bo wysypalo malego i ograniczamy marchew w posilkach bo ma takie twarde bobki ze szok...I tyle:-)Chyba o niczym nie zapomnialam. Dodam jeno ze sama z siebie zdecydowalam sie na razie nie podawac dan z miesem-chcoc jest do wyboru do koloru dla tego przedzialu wiekowego co nasze chlopy,najpierw kombinuje z warzywami i owocami,myslalam zeby miecho wprowadzic po 5 a moze nawet 6 miesiacu.Nie pytajta dlaczego-tak mi instykt podpowiada;-)El dochtore poparl moj system,a namadrzejsza rada jaka dostalam w kwestii macierzynstwa to: rob jak uwazasz:-)-takoz wiec czynie;-)
dbsst Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Bardzo ci dziękuje dobra kobieto. I ja zamierzam podać mu jedzenie normalnie a nie jedna łyżeczka 7 dni!! Myślę, że zastosuje sie do twoich porad! zaczniemy pewnie od poniedziałku bo w weekend wyjeżdzamy na ślub i nie chce eksperymentować haha Dziś zakupiłam sama marchew bi nie było z ziemniakiem.
lolka75 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Agutek... bobki on moze robic od ryzu.... i jeszcze inny pomysl.... same ugotujcie zupke marchewkowa, z ziemniaczkiem, jabluszko, pozniej miesko, wszystko w malenkich porcjach miksowane na puch i zawsze wiesz dokladnie co do tej papki wrzucilaqs. Moj mlody moje zupki wpieprzal jak zloto a sloicz\kowe nie za bardzo. Dopiero jak przeszedl w ilosc to wrocilam do sloiczkow bo jestem leniwa jak diabli:oops:. Aga dawaj foty:p:loveu:...najlepiej jak Alex morduje biednego pieska:diabloti:
dbsst Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='lolka75']bo jestem leniwa jak diabli:oops:. :[/QUOTE] jak to dobrze wiedzieć, że leniwce są dwa ty i ja! twoje dziecię żyje jest nadzieja na moje!!! jeden z powodów zwlekania podawania stałego to GOTOWANIE w późniejszym czasie ja nie wiem jak to przeżyje od roku nic nie ugotowałam!!!!
agbar Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 [quote name='lolka75']Agutek... bobki on moze robic od ryzu.... i jeszcze inny pomysl.... same ugotujcie zupke marchewkowa, z ziemniaczkiem, jabluszko, pozniej miesko, wszystko w malenkich porcjach miksowane na puch i zawsze wiesz dokladnie co do tej papki wrzucilaqs. Moj mlody moje zupki wpieprzal jak zloto a sloicz\kowe nie za bardzo. Dopiero jak przeszedl w ilosc to wrocilam do sloiczkow bo jestem leniwa jak diabli:oops:. Aga dawaj foty:p:loveu:...najlepiej jak Alex morduje biednego pieska:diabloti:[/QUOTE] Bobki sprawdzone ze od marchewki;-)A co do gotowania to nizej: [quote name='dbsst']jak to dobrze wiedzieć, że leniwce są dwa ty i ja! twoje dziecię żyje jest nadzieja na moje!!! jeden z powodów zwlekania podawania stałego to GOTOWANIE w późniejszym czasie ja nie wiem jak to przeżyje od roku nic nie ugotowałam!!!![/QUOTE] A ja co dzien dziekuje panu Hippowi,ze stworzyl taki wybor sloiczkow..Mam zamiar z nich korzystac tak dlugo jak sie da...Jestem leniwiec i wygodnicka i szczerze mowiac zamiast stac przy garach to wole sie mlodym turlac po podlodze:-) Oczywiscie jak bedzie jadl juz to co my to problem sam sie rozwiaze...bedzie mi latwiej. Na matke idealna sie nie nadaje chyba;-) Aczkolwiek moze mi sie odmieni-nigdy nie mowie nigdy:diabloti:
agbar Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Zapomlam sie pochwalic...Zakupilam synusiowi takiego cosia: [URL="http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=150441706873&Category=157291&_trkparms=algo%3DLVI%26its%3DI%26otn%3D1"]http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=150441706873&Category=157291&_trkparms=algo%3DLVI%26its%3DI%26otn%3D1[/URL] :-)
Alicja Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='agbar']Zapomlam sie pochwalic...Zakupilam synusiowi takiego cosia: [URL="http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=150441706873&Category=157291&_trkparms=algo%3DLVI%26its%3DI%26otn%3D1"]http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=150441706873&Category=157291&_trkparms=algo%3DLVI%26its%3DI%26otn%3D1[/URL] :-)[/QUOTE] [COLOR=Navy][B] Ooooo tron do karmienia :multi: ...jak Grosiowa ;)[/B][/COLOR]
agbar Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 [quote name='Alicja'][COLOR=Navy][B] Ooooo tron do karmienia :multi: ...jak Grosiowa ;)[/B][/COLOR][/QUOTE] Nooo ksieciunio bez trona by byl??Byc nie moze...:diabloti:
Alicja Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='agbar']Nooo ksieciunio bez trona by byl??Byc nie moze...:diabloti:[/QUOTE] [COLOR=Navy][B] tera berło i korona ;)[/B][/COLOR]
agbar Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 [quote name='Alicja'][COLOR=Navy][B] tera berło i korona ;)[/B][/COLOR][/QUOTE] Taaa zeby mamusie tym berlem po glowie prac?;-)
Alicja Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='agbar']Taaa zeby mamusie tym berlem po glowie prac?;-)[/QUOTE] ...................:grins: KIedy będa w Polsce ??
agbar Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 [quote name='Alicja']...................:grins: KIedy będa w Polsce ??[/QUOTE] Ales mi zagadke wymyslila.....
Alicja Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='agbar']Ales mi zagadke wymyslila.....[/QUOTE] jebusik :grins:
Vectra Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 czemu przekarmiasz dziecko ? przecież ma dostawać łyżeczkę jedzenia , raz na 7 dni :diabloti: takie dziecko , to taniej wychodzi niż pies kurde , bo psa trzeba karmić co dziennie :evil_lol:
agbar Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 [quote name='Alicja']jebusik :grins:[/QUOTE] Nie do rozwiazania chwilowo.... [quote name='Vectra']czemu przekarmiasz dziecko ? przecież ma dostawać łyżeczkę jedzenia , raz na 7 dni :diabloti: takie dziecko , to taniej wychodzi niż pies kurde , bo psa trzeba karmić co dziennie :evil_lol:[/QUOTE] Bo ja jestem matka samo ZUO:diabloti: Taaa ale pies nie zazada potem laptopa,mp3,ipoda,skutera,samochodu-nie nie mojego pozyczyc-swojego wlasnego naturlis....:evil_lol:
Recommended Posts