malawaszka Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 [quote name='Alicja'][COLOR=Red][B][FONT=Arial]no kochana ...bo Łeba to księstwo a Ustka już nie :grins:....[/FONT][/B][/COLOR][/quote] :lol::lol::lol: aż bym wsiadła do mego busa i w drogę do ustki :loveu::loveu::loveu: ino rozleciałby się po drodze więc nie pojadę :roll::shake:
jonQuilla Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]takie małe a już dyktuje swoje warunki :) [/B][/COLOR][/FONT]
Alicja Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]:razz:........... czekam [/B][/COLOR][/FONT]
agbar Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]bo urok takich lasków tkwi w tym , że ludzie kożystają tam w mądry sposób z dobrodziejstw natury ... podobnie było na mazurach jak jeździliśmy do babci pana C. las tak czysty że można było na bosaka biegać , nie to co u nas :angryy:[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Arial][COLOR=red][SIZE=1]Aga ...bylaś już tu :razz::razz:[/SIZE][/COLOR][/FONT][/B] [B][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=red][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f38/nowy-dogomaniak-fasolka-nam-rosnie-10909/index55.html#post12800409[/URL][/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=red]a ja czekam na cd :p[/COLOR][/FONT][/B][/quote] Po pierwsze : racja,ludzie zyja tam z lasu,wiec o niego dbaja Po drugie: juz bylam:lol: Po trzecie: cdn:grins: [quote name='Alicja'][COLOR=red][B][FONT=Arial]no kochana ...bo Łeba to księstwo a Ustka już nie :grins:....[/FONT][/B][/COLOR][/quote] to ja jednak wole holote jak burzujstwo....:diabloti:takie wiesz...swojskie klimaty:evil_lol: [quote name='malawaszka']:lol::lol::lol: aż bym wsiadła do mego busa i w drogę do ustki :loveu::loveu::loveu: ino rozleciałby się po drodze więc nie pojadę :roll::shake:[/quote] ee moze jednak powoli,powoli by sie dokulal? [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]takie małe a już dyktuje swoje warunki :)[/B][/COLOR][/FONT] [/quote] Chyba charakterek po mamusi odziedziczy:roll:strach sie bac:evil_lol: [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]:razz:........... czekam [/B][/COLOR][/FONT][/quote] Tak juz?Od rana?Nie masz co robic?:evil_lol::loveu:
Alicja Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]:roll:no mam co robić ....kawe pije i czekam :p[/B][/COLOR][/FONT]
apple Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]łał...ale historie....jes je lepiej opisz w naszym kurnikowym dziale podróżniczym:cool3: Ale dorodny Karpik:loveu: [url]http://img6.imageshack.us/img6/1179/img1235v.jpg[/url] A brzuszek już faktycznie widać:loveu::loveu::loveu: A to byłam Ja- Japkowa:diabloti:[/B][/COLOR][/FONT]
Selket Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Cudna historia, czekam na ciąg dalszy :grins: :grins: Już zapisałam sobie, że do łeby nie jechać, do Ustki jechać, bo tak powiedziała Agbraowa :grins: :grins: Jak byliśmy na Mazurach, to postanowiliśmy trochę poszaleć i w każdym mieście, którym staliśmy w porcie, zajrzeć do jakieś knajpki na rybkę. Oczywiście z Niuniastym. I tak ostatniego dnia pojechaliśmy (już czerwonym rumakiem) do Rucianego. Tamtejsze knajpki są takie śmiszne, bo to są niby ogródki, ale pod solidną wiatą, więc ani to knajpka ani ogródek. Zadekowaliśmy się z Niuniem do środka, Niunio pod stól. Przyszla pani kelnerka, zebrala zamowienie... Za kilka minut idzie z talerzami, a Niunio spod stolu wystartowal do tych talerzy. Dziewczyna podskoczyla jak z procy, ale talerza nie upuściła :grins:
malawaszka Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 [quote name='agbar'] ee moze jednak powoli,powoli by sie dokulal? [/quote] dokulał się dziś... z jednego końca podwórka w drugi i urwała się rura :angryy: :placz::placz::placz: teraz mam super hiper mega rajdową furę co robi BRRUUUMMMMMMM na całą wieś :diabloti:
Alicja Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]fajne miejsca na wyjazdy z psami sa też w okolice pomiędzy miejscowością Rowy a Poddąbie czy jakoś tak , sporo plaż niezaludnionych , a jak byliśmy w Rowach to nam pani w knajpie miske z wodą dla Harleya wynosiła Miejscowości typu Mielno , a nawet Sarbinowo tam gdzie ostatnio jeździłam to z psem nie polecam , za tłoczno , aczkolwiek psiaki są i spokojnie funkcjonują tam , znaczy nikt sie nie czepia [/B][/COLOR][/FONT]
clockwork Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 [quote name='malawaszka']dokulał się dziś... z jednego końca podwórka w drugi i urwała się rura :angryy: :placz::placz::placz: teraz mam super hiper mega rajdową furę co robi BRRUUUMMMMMMM na całą wieś :diabloti:[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]pozazdrościłaś mi ?? :diabloti::diabloti:[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B] poczytałam kaj jechać a kaj nie.... jak ino wróce z Torunia jade nad morze :multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]cze mało gruba :loveu:..... jeszcze :diabloti:[/B][/COLOR][/FONT]
agbar Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Czesc ludzie i psy...:multi: Zyjemy,mamy sie dobrze,doba sie kurczy cholera...dzis jedziemy zamowic meble do pokoju Okrusia,a jutro przyjedza moja mama... Mam napady kulinarnych mozliwosci.Co dzien cos pieke,smaze,gotuje,probuje nowe przepisy...Dzis robie knedle ze sliwkami,ale jakiego przepisa znalazlam smakowitego mmmmm:loveu:...Jade do sklepa zaraz po produkty....
Alicja Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='agbar']Czesc ludzie i psy...:multi: Zyjemy,mamy sie dobrze,doba sie kurczy cholera...dzis jedziemy zamowic meble do pokoju Okrusia,a jutro przyjedza moja mama... Mam napady kulinarnych mozliwosci.Co dzien cos pieke,smaze,gotuje,probuje nowe przepisy...Dzis robie knedle ze sliwkami,ale jakiego przepisa znalazlam smakowitego mmmmm:loveu:...Jade do sklepa zaraz po produkty....[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]poproszę knedelka :p[/B][/COLOR][/FONT]
jonQuilla Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]to i ja się skuszę:) ciężarnej się nie odmawia...:cool3: pomińmy fakt że jeszcze nie proponowałaś :evil_lol: [/B][/COLOR][/FONT]
apple Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]Ja też chcę knedla:placz:[/B][/COLOR][/FONT]
agbar Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Oddam psa...w niekoniecznie dobre rece...ja chyba za dobra dla niego jestem...bylam....
clockwork Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 [quote name='agbar']Oddam psa...w niekoniecznie dobre rece...ja chyba za dobra dla niego jestem...bylam....[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Blue][B]opowiadaj :razz::razz: do psa ja dorzuce papuga :cool1: inaczej bedzie z iego ranny ptaszek :mad:[/B][/COLOR][/FONT]
jonQuilla Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]uuu a co Diler przeskrobał :diabloti: jak już wszyscy coś dorzucają to ja mogę kota :) [/B][/COLOR][/FONT]
agbar Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Rzucil sie na faceta.Bez slowa,jednego warknieca,postawionej siersci...po prostu wystartowal do chlopa,ktory sobie siedzial na lawce i opalal buzie,nawet na Diliego nie spojrzal,nawet sie nie odezwal....Dobrze,ze akurat mialam go regulowanej smyczy i zdazylam pstryknac...zatrzymal sie jakies 15 cm od chlopa......Prawie wyrywajac mi reke ze stawu i powodujac,ze sie przewrocilam....czy musze mowic,ze gdyby nie obecnosc innych ludzi w parku moj pies skonczylby marnie???
jonQuilla Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 [COLOR=Olive][B][FONT=Georgia]:roll: widzę że Dili ma podobne akcje do tej mojej poczwary a Tobie przy upadku nic się nie stało?[/FONT][/B][/COLOR]
malawaszka Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 :mdleje: kurde coś musiało mu nie pasować z facecie :shake: kurde Dili bez takich numerów!!!! :mad:
agbar Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 [quote name='jonQuilla'][COLOR=olive][B][FONT=Georgia]:roll: widzę że Dili ma podobne akcje do tej mojej poczwary[/FONT][/B][/COLOR] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]a Tobie przy upadku nic się nie stało?[/COLOR][/FONT][/B][/quote] Do wieczora nie czulam ruchow Okruszka wiec pojechalismy na pogotowie...na szczescie wszystko dobrze... [quote name='malawaszka']:mdleje: kurde coś musiało mu nie pasować z facecie :shake: kurde Dili bez takich numerów!!!! :mad:[/quote] Pomalu moja cierpliowsc sie wyczerpuje....Nie bede juz opowiadac o reakcjach na psy,na wczasach.kutfa mac wszyscy moga normalnie z psem po plazy,czy deptaku isc tylko my sie musimy uzerac...a najgorsze to juz bylo..boze co za wstyd!!Jak siedzielismy w knajpie,Dili lezal pod stolem i przyszla babka ze szczeniaczkiem yorka...kazdy chyba wie jak wyglada takie mini mini mini cos?I moj nienormalny pies wystartowal do tego mini mini..... Tyle szkolen,tyle lektur,tyle porad od madrych ludzi,tyle pracy i nie ukrywam pieniedzy...i nic..efekt jest zawsze chwilowy.... Ja po prostu nie wiem kiedy cos mu do glowy wpadnie,on zaczyna byc nieprzewidywalny...Przyjezdza do sasiadow pan z psem i co?Dili leci do niego,wszyscy czekaja juz tylko na masakre a on?Zaczyna sie bawic z psem....Przychodzi do maloletniej kolezanka z sunia jakas malenka cos a´la westi i co?Piana na pysku,chce zabic...na drugi raz chce zalizac na kolejny zas zabic... Ale nigdy jeszcze nie rzucil sie na ludzia!!!!Owszem,warczy na nieznajomych ale NIGDY sie nie rzucil!!!!Co bedzie dalej??????? Powoli mam dosc planowania pobytu gdziekolwiek chocby w restauracji pod katem: czy sa tam inne psy?Bo jesli tak to my nie idziemy....Bartek wychodzi z nim rano i wieczorem zebym nie musiala sie uzerac ale po poludnku musze choc na chwilke z nim isc..i zaczynam sie bac tych spacerow.Zaczynam sie bac spacerow z dzieckiem,wozkiem i psem....Pisze to juz przez lzy bo zaczynam byc bezsilna.....Mam go zaczac katowac?Bic?glodzic?Dlaczego psy pijaczkow,nie szkolone itd itp. sa madrzejsze od tego mojego pomiota? I teraz tak: po pierwsze juz mi lepiej bo sie wygadalam Po drugie: ewentualnym harcerzykom dziekuje za pomoc:diabloti:
malawaszka Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 [quote name='agbar']Dlaczego psy pijaczkow,nie szkolone itd itp. sa madrzejsze od tego mojego pomiota? [/quote] ooo też się zawsze nad tym zastanawiam, ale tu jest jeszcze opcja taka, że te, które nie były mądrzejsze szybko znikają... a zostają te, które akurat taki fajny charakter mają :niewiem: ja to z moimi nawet nie próbuję iść do żadnej knajpki - po 2 minutach uznają teren za swój i stróżują :angryy: NIKT nie ma prawa się ruszyć, a już ktoś nowy? :crazyeye: :shake: dobrze, że z Okrusiem jest OK!!!!
agbar Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 [quote name='malawaszka']ooo też się zawsze nad tym zastanawiam, ale tu jest jeszcze opcja taka, że te, które nie były mądrzejsze szybko znikają... a zostają te, które akurat taki fajny charakter mają :niewiem: ja to z moimi nawet nie próbuję iść do żadnej knajpki - po 2 minutach uznają teren za swój i stróżują :angryy: NIKT nie ma prawa się ruszyć, a już ktoś nowy? :crazyeye: :shake: dobrze, że z Okrusiem jest OK!!!![/quote] To moze ja tez mojego znikne?:roll:A zostanie jakis inny co ma lepszy charakter albo chociaz przewidywalny....
jonQuilla Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]najważniejsze ze nic się nie stalo Okrusi wiem co nieco na temat nieprzewidywalnego psa :roll: Salsa czasami omija wszystko i ma w d. a czasami na wszystko jest w stanie się rzucić :roll: a jak Dili się zachowuje w kagańcu? Salsa niestety na ulicy kaganiec przeważnie ma bo ja mam dość zastanawiania się na kogo tym razem wyskoczy :mad:[/B][/COLOR][/FONT]
Recommended Posts