malibo57 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Oluś jest boski! Piękny psiak. Nie ma mowy, żeby poszedł do "cieplutkiej budki". Niech sobie ludkowie sami w nich mieszkają. Quote
luka1 Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 kto nie zna Olka nie może docenić jego wdzięku. Piesek będzie duży, ma stopki jak młody lew i w ogóle przypomina młodego lwa. A głupiutki jest jak małe dziecko- bo to małe dziecko tylko psie. Wierzcie mi, to kochany szczeniak, który powinien teraz być rozpieszczany a wiedzie życie bezpańskiego psa. Pokochajcie Olusia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
luka1 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 i nikt go nie kocha? Trudno sama go go bedę rozpieszczać. Quote
malibo57 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Oluś jest i będzie wielkości molosa - kłapciuch jeden. Luka, nie wstawiasz fotek, bo komp się buntuje? To może prześlij na maila:cool3: Quote
elmira Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 E, tam, podziel się. Tylko foty potrzebne, bo te maluchy rosna jak na drożdżach Quote
luka1 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Właściwie to to imię nie pasuje do niego. Każdy kto go widzi mówi że to PLUTO. A jemu obojętne jak go nazywają i tak nie reaguje. Jedynie jakieś smakołyki wzbudzają w nim zainteresowanie. Quote
luka1 Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Oluś nam trochę się zwiększył :crazyeye:. Potrzebuje szczególnej opieki, dostaje witaminy i jedzonko dla szczeniąt. Potrzebny jest mu dom, który zajmować się bedzie jego edukacją bo narazie trudno do niego dotrzeć. a to jest wierzba z którą wiązałam duże nadzieje. Posadziłam pięć takich - do wiosny ostała się ta jedna . Pozostałe co jakis czas wyrywałam z paszcz szczeniaków. Niestety, ostatnio i ta roślina, która zaczęła już listki puszczać, została obdarta z kory i chyba zrezygnowała z rośnięcia. :placz: Ludzie, może ktoś ma rośliny które można posadzić przy płocie? Muszę jakieś kszaczory posadzić żeby odgrodzic sie od świata, bo świat wsadza gały i sie czepia moich maleństw. Quote
luka1 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 to matka Olusia - Pluto, aż wierzyć sięnie chce. Quote
luka1 Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 elmira napisał(a):Śliczny jest. No ciotku, euforia straszna, nie wyrywajcie go sobie:lol: Pluto też jest psem, przychodzi by się poprzytulać. Właśnie zgubił szczenięce kiełki, zaczyna wchodzić w wiek młodzieńczy. Bardzo przydałby się jakiś człowiek do kochania i pokazania jak pies powinien się zachowywać. Ktoś kto go kultury nauczy.:p Domku przybywaj!!!! Quote
hesia Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Luka, jeden z psiakow ktoremu zamowilam na bazarku ogloszenia (2 x 25, dwie serie po 25 ogloszen), znalazl dom po pierwwszej serii. Koosiek napisala, ze w takiej sytuacji druga seria moze byc przeniesiona na innego psiaka. Jesli chcesz, to wybierz jednego, adres do wysylki zdjec i tekstu podam ci na pm. Quote
luka1 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Pluto czy Oluś ? Jedno jest pewne - rozrabia jak szlony. Wystarczy, że drzwi do domu zostawię uchylone, juz buszuje po nim. Wynosi wszystko co zdoła unieść. Pędzle, młotki, taboret, pranie - wszystkim sie można pobawić. Dziwne, ale mimo swoich rozmiarów potrafi przemykać się po domu nie zauważany. Defiluje po podwórku dumnie ze zdobyczą w pysku. Quote
luka1 Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 Nie ma tego na dogo. ale historia zakończona. Przyjechali ludzie i zabrali Olcia. Rodzina przejechała 300 km, że spotkać psinę. Może to i świadczy za tym że warto im zaufać. Oluś pojechał do nowego domu. Ma mieszkać na dość dużej działce. Oczywiście na dworze, w budzie. Quote
malibo57 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Nie w budzie, nie w budzie - bez stresu, Luka. Ma troszkę lepsze miejsce:) chociaż mieszkanie w budzie, to Oluś zna. Faktycznie, rzadko się zdarza, żeby ludzie nawet nie zapytali, kto zapłaci za transport i dowiezie im "prezencik". Dzwonią codziennie z relacją i podziękowaniami za Olusia - aha, jedna poduszka już padła ofiarą:evil_lol: Quote
łolkiee Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='malibo57']Nie w budzie, nie w budzie - bez stresu, Luka. Ma troszkę lepsze miejsce:) chociaż mieszkanie w budzie, to Oluś zna. Faktycznie, rzadko się zdarza, żeby ludzie nawet nie zapytali, kto zapłaci za transport i dowiezie im "prezencik". Dzwonią codziennie z relacją i podziękowaniami za Olusia - aha, jedna poduszka już padła ofiarą:evil_lol: a ja mam jeszcze takie pytanie czy była przeprowadzana wizyta przed adopcyjna. I taka prośba aby powiadamiać przynajmniej dzień wcześniej że może ktoś przyjedzie po psa, jest ciężko się wyrwać na działkę i czekać na ludzi mając cały dzień zaplanowany Quote
łolkiee Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Ja wiej jestem mało letnia i nie powinnam się interesować ale jednak Oluś był to mój ulubieniec zaraz po Aresie i Ajusiu i chciała bym wiedzieć co się z nim dzieje.... Quote
malibo57 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Mamy zaległych kilka wizyt przed/po adopcyjnych. Wizyta Olusia, Bercika to te najświeższe. Czeka ciągle Hienka w Milanówku, Koka, Kawa, 2 szczeniaki z Włocławka. Dobrze liczę? Nie mogłyśmy uprzedzić wcześniej, bo same nie wiedziałyśmy, poza tym, podobno na działce cały czas ktoś jest i opiekuje się psami? Właśnie, a co z Ajaksem i Aresem? Skierowałyśmy przynajmniej trzy poważnie zainteresowane osoby. Pojawiły się? Zgłosiły? Sympatyczne? Quote
malibo57 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 A dostałyśmy wiadomość od pani Magdy, że nawiązała kontakt z Luką. Quote
luka1 Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 nie spodziewałam się że taki wielki pies z niego wyrośnie. Mama - sunia była pieskiem do kolana :lol: Quote
malibo57 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 "Witam długo się do państwa nie odzywałem ale zapewniam,że Wasz Oluś czuje się u nas znakomicie.Jest nadal strasznie ruchliwy i wesoły,dzieci mówią,że ma ADHD;) Przesyłamy kilka zdjęć naszego Brutusa.Serdeczne pozdrowienia." Quote
Recommended Posts