Kinia1984 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 dzwonil dzis do mnie pan Krzysztof z prosba o podpowiedzi jak nauczyc fredka chodzenia na smyczy, bo dziad ciagnie jak zly i staje dęba na widok psa az sie dusi....] mysla o kantarku ale czytali ze pies szybko i na nim zaczyna ciagnac... macie jakies pomysly? Quote
Isadora7 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Szelki takie tradycyjne dla jamnika nie do końca dobry pomysł. Ale poradziłabym takie które z powodzeniem stosuję u Rambiego. to sa SZELKI TRENINGOWE "EASY WALK" GDY PIES CIĄGNIE Gdy pies zaczyna ciągnąć za smycz jego ruchy są ograniczane. W rezultacie pies zatrzymuje się i nie próbuje dalej ciągnąć. Spacery stają się przyjemnością. Szelki są łatwe do zakładania. Quote
obraczus87 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='Isadora7']Szelki takie tradycyjne dla jamnika nie do końca dobry pomysł. Ale poradziłabym takie które z powodzeniem stosuję u Rambiego. to sa SZELKI TRENINGOWE "EASY WALK" GDY PIES CIĄGNIE Gdy pies zaczyna ciągnąć za smycz jego ruchy są ograniczane. W rezultacie pies zatrzymuje się i nie próbuje dalej ciągnąć. Spacery stają się przyjemnością. Szelki są łatwe do zakładania. Slyszalam ze swietnie sie sprawdzaja :) Quote
Kinia1984 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 przekazalam info o tych szelkach:) Quote
Isadora7 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Ja ćwiczyłam również kantarek w przypadku jamnika to porażka. Takie szelki dla Rambiego mam od lat. On chyba się nie nauczy inaczej chodzić, a przynajmniej się nie dusi i one go stopują. Quote
Monika z Katowic Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Co tam u "mojego" ulubionego jamniczka??? :):):) Quote
TERESA BORCZ Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Dobrze tu zajrzeć z miłości do jamników, dowiedziałam się coś pożytecznego, dotąd radziłam sobie na spacerze poprostu stając w miejscu, wtedy mój łobuz też stawał a tego nie lubi, tak przez jakiś czas i teraz to on mnie pilnuje na spacerze, staje i czeka jak nie nadążam, ale już nie ciągnie wcale!! Quote
Kinia1984 Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 A Fredzio coraz ładniej chodzi nawet przy wózku pana Krzysztofa stara się nie ciągnąć :) mniej więcej co dwa tygodnie Panstwo telefonują do mnie i informuja co u Fredzia:) to moja najcudowniejsza adopcja:) A ciocia Isadora7 ma swój w tym udział bo rozwiała na początku moje wątpliwości:) Fredzio to obrażalski pan, jak nie dostaje tego co chce idzie na swoje posłanie a nie na łóżko i udaje że swoich ludziów nie zna:) przestaje się gniewać jeśli ludzie jego przeproszą jakąś szyneczką:) Fredzio ciągle jest na karmie light i zgubił juz 2 zbędne kilogramy:) Quote
yunona Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Jak cudownie usłyszeć takie wiadomości:multi: o Fredku:lol:. Obrażalstwo ma wkalkulowane w charakter jak każdy jamnior. Harutek też obrażalski i uparciuch :eviltong::diabloti: ale słodki, zresztą Fredek też , przeprosić się daje :eviltong::megagrin: . Proszę przesłać pozdrowienia dla domeczku Fredka i masę myzianek:multi::multi::multi: Quote
Isadora7 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Fredek zachowuję sie jak typowy jamnior, obrażanko, przepraszano... no panisko rządzi Quote
Recommended Posts