Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzwonil dzis do mnie pan Krzysztof z prosba o podpowiedzi jak nauczyc fredka chodzenia na smyczy, bo dziad ciagnie jak zly i staje dęba na widok psa az sie dusi....]
mysla o kantarku ale czytali ze pies szybko i na nim zaczyna ciagnac...
macie jakies pomysly?

Posted

Szelki takie tradycyjne dla jamnika nie do końca dobry pomysł. Ale poradziłabym takie które z powodzeniem stosuję u Rambiego. to sa
SZELKI TRENINGOWE "EASY WALK" GDY PIES CIĄGNIE

Gdy pies zaczyna ciągnąć za smycz jego ruchy są ograniczane. W rezultacie pies zatrzymuje się i nie próbuje dalej ciągnąć. Spacery stają się przyjemnością. Szelki są łatwe do zakładania.

Posted

[quote name='Isadora7']Szelki takie tradycyjne dla jamnika nie do końca dobry pomysł. Ale poradziłabym takie które z powodzeniem stosuję u Rambiego. to sa
SZELKI TRENINGOWE "EASY WALK" GDY PIES CIĄGNIE

Gdy pies zaczyna ciągnąć za smycz jego ruchy są ograniczane. W rezultacie pies zatrzymuje się i nie próbuje dalej ciągnąć. Spacery stają się przyjemnością. Szelki są łatwe do zakładania.

Slyszalam ze swietnie sie sprawdzaja :)

Posted

Ja ćwiczyłam również kantarek w przypadku jamnika to porażka. Takie szelki dla Rambiego mam od lat. On chyba się nie nauczy inaczej chodzić, a przynajmniej się nie dusi i one go stopują.

• 3 months later...
Posted

Dobrze tu zajrzeć z miłości do jamników, dowiedziałam się coś pożytecznego, dotąd radziłam sobie na spacerze poprostu stając w miejscu, wtedy mój łobuz też stawał a tego nie lubi, tak przez jakiś czas i teraz to on mnie pilnuje na spacerze, staje i czeka jak nie nadążam, ale już nie ciągnie wcale!!

Posted

A Fredzio coraz ładniej chodzi nawet przy wózku pana Krzysztofa stara się nie ciągnąć :) mniej więcej co dwa tygodnie Panstwo telefonują do mnie i informuja co u Fredzia:) to moja najcudowniejsza adopcja:) A ciocia Isadora7 ma swój w tym udział bo rozwiała na początku moje wątpliwości:)

Fredzio to obrażalski pan, jak nie dostaje tego co chce idzie na swoje posłanie a nie na łóżko i udaje że swoich ludziów nie zna:) przestaje się gniewać jeśli ludzie jego przeproszą jakąś szyneczką:)
Fredzio ciągle jest na karmie light i zgubił juz 2 zbędne kilogramy:)

Posted

Jak cudownie usłyszeć takie wiadomości:multi: o Fredku:lol:. Obrażalstwo ma wkalkulowane w charakter jak każdy jamnior. Harutek też obrażalski i uparciuch :eviltong::diabloti: ale słodki, zresztą Fredek też , przeprosić się daje :eviltong::megagrin: . Proszę przesłać pozdrowienia dla domeczku Fredka i masę myzianek:multi::multi::multi: