Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Pozdrawiam sympatykow mojej sfory:lol:
Dawno mnie na dogo nie bylo... praca, psy, praca, psy itd
Psiaki maja sie wspaniale. Lilka chetnie siedzialaby caly dzien w sniegu. Figa preferuje cieply kat wersalki w miare blisko miski. Wrzucam kilka fotek. Buziaki dla calej kompanii.

Posted

O witamyyyyyy, bo już myslałam, że całkiem o nas zapomniałeś. Stęskniłam się za Wami. Widzę, że Figa, jak na jamnika przystało wpycha ten długi pychol w różne jamy :)

Posted

Ależ te dziewczyny miały szczęście, że trafiły do Ciebie:loveu:.
Jednemu się tylko dziwię, dlaczego pańciuś nie odgarnia śniegu przed stopami swojej damy:mad:;)
Ładnie to tak? Maleństwo brnie przez śnieg a pług gdzie?:evil_lol:

Posted

Nie dopisalem...:roll:
Figa 7,8kg., Lilka 10,5 (aktualnie):lol: czyli na dwa psy zaprzegowe nie mam chyba szans bo sie w 25kg. raczej nie zmieszcze... :evil_lol:
A moze zaprzeg z ratlerkow???:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Prawde mowiac nie mylilas sie oglaszajac Fige jako psa-przytulanke:lol: Jez zyciowa misja jest oddawanie sie pieszczotom i pilnowanie miski i oczywiscie kuchni:evil_lol: Wielotygodniowe proby nauczenia jej podawania lapki spelzly na niczym (moze to kwestia krotkich lapek i przesunietego punktu ciezkosci). Ale nie jest takim totalnym gluptasem. Wie ze po spacerku trzeba isc do lazienki powycierac lapki, wie co znaczy "do pokoju" - przydatna komenda kiedy wchodza goscie, wie co znaczy "zostan" i "fuj". Czyli nie jest tak zle... zwlaszcza ze sie nie poddajemy w nauce:evil_lol:

Lilka jest naprawde mega inteligentna. Na spacerach sprawdza gdzie jestem i zawsze jest blisko. Na gwizd wraca z szybkoscia rakiety. Jest b.przyjazna dla innych psiakow, rowniez suczek. Na komende "przeszkoda" przeszkakuje lawki w parku i strasznie jej sie to podoba (a skoczna jest wyjatkowo). Poniewaz za skoki dostawala smaczki wiec teraz czesto skacze z wlasnej inicjatywy co wyglada dosyc zabawnie. Ta sunia cieszy sie nauka.
Moze namowie jakiegos kolege zeby to sfilmowal bo jakos dziwnie Lilka sie rozprasza kiedy widzi u mnie aparat:p
Ostatnie osiagniecie Lilki: przed karmieniem prowadzi mnie do misek i traca je lapka:lol:

Generalnie obie sa superowe. Zwlaszcza ze w ostatnich dniach Figa stala sie pieszczoszkiem mojej mamy, wskakuje do niej na wesralke i oddaja sie obie ulubionemu zajeciu. Czyli leza sobie... :evil_lol:.
A przeciez o to chodzilo:evil_lol:

Posted

Fajna esencja psiej slodyczy:lol:
tak sobie myslalem ze gdybym mial miec trzeciego psiaka to powinien byc samiec, dziewczyny moze przestana w domu rozrabiac:evil_lol:
ale to musi byc bardzo maly samiec bo sie wszyscy w lozku nie zmiescimy:evil_lol:

Posted

Zima sie chyba konczy... Snieg topnieje, deszczyk pada zmywajac brudy (i kupy:) po zimie:lol:.
Wczoraj poszedlem z Lilka na Krakowskie Blonia i spotkalismy sfore trzech border collie. Lilka byla w siodmym niebie i przez dwie godzinny oddawala sie prawdziwemu psiemu szalenstwu. Wlasciciel sfory stwierdzil ze Lili ma bardzo duzo cech typowych dla BC i gdyby nie to ze jest troszke mniejsza niz jej rasowi bracia to mogłaby uchodzic za "rasowca". :evil_lol:
W ciagu 15 minut nauczyl Lilke slalomu i mamy zaproszenie na spotkanie szczesliwych wlascicieli psow uprawiajacych frisbee i agility. Tak wiec sezon wiosenno-letni zapowiada sie dla susi atrakcyjnie. A poniewaz Lilka lubi sie uczyc i widac ze sprawia jej to radosc, jest skoczna i bardzo energiczna wiec to chyba dobry pomysl. Mam nadzieje ze wkrotce bede sie Wam mogl pochwalic nowym filmikiem.
Buziaki od sfory dla wszystkich:loveu:

• 1 month later...
Posted

Drodzy Przyjaciele.
Sfora ma sie dobrze, a wiosna podpowiada nam ze powinnismy sie powiekszyc

Ale najwazniejsze co nas czeka to swieta, czas jaj, radosnych, malowanych i dowcipnych.
Zachecam do klikniecia na

http://www.youtube.com/watch?v=AOYHvRjH6io

TAIGA potrafi...:))

Z usmiechem na pyskach zyczymy wszystkim spokojnych swiat i jezeli dojdzie do lekarskiej interwencji z powodu przejedzenia szybkiego dojazdu karetki.

Niech moc czterech lap bedzie z Wami.
Andy i sfora

Posted

Ktoś chyba zna na pamięć Gwiezdne Wojny:evil_lol:?
Bardzo dziękujemy Andrzeju za życzenia. Bawcie się dobrze i odpoczywajcie!!!!
A jajka niech malują dziewczyny, czekamy na zdjęcia z pobojowiska po tej zabawie:megagrin:.
Buziaki!!!

Posted

No nie - co ja czytam na wątku Daszki - nic się nasz Andy nie zdradził wcześniej ;) To może u mnie jakiś punkt przerzutowy daszki zrobimy jak adopcja dojdzie do skutku :)

Tylko muszę uprzedzić Małgosię Malagos, że nie znamy Twojego nr buta - cholercia ...

Posted

Bardzo dlugo sie nad Daszka zastanawialem i moja decyzja jest przemyslana. Jedyna niewiadoma to wzajemne relacjame pomiedzy suczkami. Ale w koncu to ja jestem szefem w sforze :)

Posted

[quote name='Andy B.']Bardzo dlugo sie nad Daszka zastanawialem i moja decyzja jest przemyslana. Jedyna niewiadoma to wzajemne relacjame pomiedzy suczkami. Ale w koncu to ja jestem szefem w sforze :)

Grunt to dobre samopoczucie. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: