Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no my też nie mamy czasu, jak pisałam w mailu. mamy po 15 swoich podopiecznych wszędzie dosłownie :)
plus pracujemy, mamy rodziny i własne psy

skoro jest na ulicy, znaczy że musi być dziura

ale żeby go zabrać trzeba mieć gdzie

a to, że tam siedzi na terenie nie znaczy, że to nie jest pies do domu, do mieszkania :) naprawdę. w hotelu też będzie w kojcu, ciężko mu teraz przed mrozami (bo juz mrozy są) znaleźć dom z ogrodem...

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A czy udałoby się tam wejść i ocieplić mu dotychczasową budę? Może warto wyprosić ochroniarza, nawet mu ćwiartkę dać, żeby wpuścił i obić czymś budę albo w środku albo na zewnątrz (nie wiem, jak jest duża i czy po włożeniu np. styropianu do środka pies się zmieści...) Ideałem byłoby wsadzenie mu tam słomy, to lepsze niż jakikolwiek koc, czy kołdra, która jak zamoknie i zamarznie będzie jeszcze gorsza, niż nieocieplona buda:-( Chociaż na dzisiaj dobry jest nawet koc, żeby miał tam cokolwiek.... Olgo, czy mogłybyście wychodząc z pracy coś mu tam podrzucić? Skoro facet pije, ćwiartka powinna otworzyć drzwi. Czy możesz dokładniej napisać w którym miejscu jest ta budowa na Kłobuckiej? Dzisiaj nie dam rady zupełnie, ale może jakimś cudem w weekend udałoby mi się dorwac do samochodu i podjechać tam.

Posted

zaraz idziemy z jedzonkiem
jak wychodzimy z pracy to tego stróza raczej nie ma chyba przychodzi pozniej
jak sie jedzie od Pułwaskiej obok wydziału Zarządzania i Marketingu wjeżdza bodajże na Rzymowskiego - po lewej stornie mijamy kościół - skręcamy bodajże na skrzyżowaniu w lewo (widać tam taki mały bazarek) to jest chyba Gotarda (mijamy przystanek Orzycka) kawałek prosto i w Jadźwingów (tak się tez nazywa kolejny przystanek) na rondzie w lewo kawałek prosto i po prowaej str. widać pusty plac budowy. autobusami 193 do bokserskiej, 141, albo 165

Posted

Na paluchu jest zimno, więc jakby tam trafił też by marzł. Myślę, że dobrze by było ocieplić słomą tą budę. być może pies był bezdomny i któryś ze stróżów go przygarnął.
Wiem, że SM nie ma prawa interweniować w mieszkaniach prywatnych, tam to tylko policja. Ale taki teren budowy...
Ale nie wiadomo czy na paluchu nie będzie miał gorzej. Tu ma przestrzeń, może się ruszać, tam zamkną go w małym kojcu z kilkoma psami. I tak źle i tak niedobrze:-(

Posted

[quote name='Awit']Na paluchu jest zimno, więc jakby tam trafił też by marzł. Myślę, że dobrze by było ocieplić słomą tą budę.
Ale nie wiadomo czy na paluchu nie będzie miał gorzej. Tu ma przestrzeń, może się ruszać, tam zamkną go w małym kojcu z kilkoma psami. I tak źle i tak niedobrze:-([/QUOTE]
No właśnie... Pomysł z proszeniem Straży właściwie odpada całkowicie. Na razie byłoby super, gdyby faktycznie ktoś w najbliższym czasie ocieplił mu tę "budę" słomą.

Gagata mogłabyś napisać coś więcej o tych przytuliskach Ami i Ami2 ????? Może to jest jakieś rozwiązanie dopóki mu domu nie znajdziemy?

Posted

dostałam maila:

[QUOTE]Ludzie z naszej firmy dzisiaj składają się na nowa ocieplaną bude dl Stefana. Kiedy ją kupię -chce jutro -przyjadę wieczorem i postaram się wejść na teren tej budowy z nową budą! Może będzie jakis ochroniarz, który za "flaszke' pozwoli postawić bude Stefanowi.....

Zabranie go do schroniska nie wchodzi w grę! On nie da rady w klatce.... My szukamy dla niego domu na stałe i wtedy dopiero wyciągniemy go z stamtąd....Mamy plan awaryjny.... Buda jest rozwiązaniem na te mrozy. Jedzenie tez już mamy dla niego na 2 tygodnie. Poprosimy naszych ochroniarzy z naszej firmy, żeby dokarmiali go codziennie podczas przerwy świątecznej. Będzie dobrze! A tymczasem szukamy na stałe domu .... tylko bez pośrednictwa schroniska... Ja pracuje między świętami a nowym rokiem, więc wrócę do Warszawy i będę zaglądać do niego:)

Nasza firma jest na kłobuckiej 23 ta budowa jest tuz obok .muszę sprawdzić dokładnie nazwę dewelopera i numer. Zależy nam na tym, żeby nie zrobić dużego szumu z właścicielem budowy - bo wtedy los Stefka może być smutny......

Póki co zbieramy na ocieploną budę! Mamy już 250zł Moze Wy macie jakiś sklep gdzie można kupić ją taniej - bo widziałam ze taka buda kosztuje ok. 500zł????[/QUOTE]

ciekawe ile taka buda postoi. :roll: to dużo flaszek.

Posted

Trudno powiedzieć ile postoi. Najlepiej byłoby zrobić taką samoróbkę i ocieplić, bo nie byłaby atrakcyjna do sprzedania. No, ale kto to zrobi na już? Może na allegro będą tańsze? Tyle, że trzebaby szukać w Warszawie, żeby byla szybko. Padam dzisiaj na twarz, głowa mi pęka, ale jak trzeba, to poszukam jutro na allegro i dam znać, jak coś znajdę.

Posted

No dobra, zajrzałam na allegro i po wpisaniu w wyszukiwaniu "buda" i zaznaczeniu, że z Warszawy, znalazłam coś takiego:

[URL]http://www.allegro.pl/item842933273_ocieplana_buda_dla_psa.html[/URL]

To ma sens nie tylko z uwagi na cenę, ale tez dlatego, że nie jest nowa i nie wygląda super atrakcyjnie, w związku z tym może nikt jej nie będzie chcial przehandlować na flaszki. Trzebaby do niej wrzucić jakiś chodniczek i dużo słomy, wtedy chłopak da radę wytrzymać mrozy. Warto tez postawic ją na jakims podeście, ale można go wykombinowac z tych rzeczy, które stoją koło tego, w czym śpi teraz.
Odbiór budy może być osobisty, więc na miejscu można obejrzec i jeszcze poprosić może o słomę. Jak słomuy nie będzie to chyba mffzalesie (sorry, jeśli źle napisałam nick, ale nie mam już siły wracać i szukać...) deklarowała, że może przywieźć. Ja mogę umówic się w razie czego w sobotę, żeby pomóc ocieplić budę. Poza tą budą, jest jeszcze kilka innych, trzeba tylko zawęzić poszukiwania do Warszawy.

Posted

[URL]http://www.allegro.pl/item825786508_drewniana_ocieplana_buda_dla_psa_okazja_w_wa.html[/URL] 299 zł, tutaj porządna buda ze sklepu ogrodniczego z Zielonki, też kawałek od warszawy.
[URL]http://www.allegro.pl/item846174051_buda_dla_psa_ocieplana_producent.html[/URL] 350 zł, odbiór z Nowej Iwicznej, to w sumie niedaleko od Kłobuckiej, która jest obok stacji kolejki Okęcie, tylko, że czas oczekiwania około tygodnia - to chyba za długo.
Można jeszcze sprawdzić w marketach typu OBI, Leroy itd. Może są jakieś w pobliżu tej budowy? Gdzieś tam chyba jest real, a przy nim pewnie jakis "budowalny".

Budę powyżej widziałam, ale ona może być w kiepskim stanie, ale wtedy przynajmniej pewność, że jej nikt nie sprzeda..

Posted

Z tą nowa budą to różnie może być - w zależności na jakiego gościa z ochrony się trafi. Jedni mogą ją sprzedać, inni przejąć się losem psa. Najlepiej byłoby zamówić coś na szybko u stolarza - ale tu pojawia się problem - terminy. Nowa buda może wzbudzić zainteresowanie (nie koniecznie kogoś z ochrony budowy). Ludzie za kilka złotych mogą zrobić wiele złego ... a nie o to nam chyba chodzi. Trzeba na szybko zrobić rozeznanie po znajomych i ich podwórkach - a nóż widelec, może akurat coś się znajdzie. ja ostatnio przywiozłam dwie do Celestynowa, ale patrząc na Stefana byłyby dla Niego za małe. Pozostaje jeszcze szybka akcja w szkole. Może to głupie, ale tak sobie właśnie pomyślałam że na zajęciach ZPT, dzieci przy pomocy nauczyciela mogłyby sklecić na szybko taką budę ... Nie musi mieć pięknych desek, ważne by była ocieplona i nie rzucała się w oczy. Jakby jutro można było rzucić komuś temat z grona pedagogicznego i powiedzieć że to bardzo pilne, to najpóźniej w środę takie cudo stałoby na Kłobuckiej. Może ktoś z Was ma takie wejścia w szkole, albo zna jakiegoś majsterkowicza który mógłby pomóc.

P.S.

[B]tripti[/B] - usuń banerek Miszki z podpisu. Mała grzeje dukę w domku :)

Posted

kosu32 - banerek zostawiłam sobie jeszcze na chwilę na pamiątkę, bo to jeden z moich ulubionych rudzielców, uciekanica mała:)
wiesz, teraz już w szkołach świątecznie, dzieci zaraz zaczynają przerwę swiąteczną, więc jak zrobią to dopiero po świętach:( a nawet po nowym roku:(

Posted

No to dupa blada ...
Ja staram się często prosić dzieciaki i nauczycieli o pomoc (chętnie pomagają :) ).
Psiaki na tym zyskują a dzieci uczą się jak ważne jest odpowiedzialne podejście do zwierząt i robią to z ogromnym zaangażowaniem.

Kurczaki - co tu zrobić ???...

Posted

Pierwsze to zapytać czy pozwolą wstawić tam budę dla tego psiaka, jak się zgodzą to dozbierac jeszcze trochę i kupić coś w rozsądnej cenie. A jutro intensywnie pytać czy ktoś może ma budę na zbyciu i jeszcze sprawdzić te markety. W weekend jest największa szansa, że ktoś będzie mógł pomóc ze wstawieniem tej budy i transportem. Ale dzieci jak najbardziej można poprosić, jak nie dla Stefana to bedzie dla innej biedy w zapasie, a zima w pełni.

Posted

tamta buda co kosu podrzucila wcale chyba nie jest w złym stanie. :)

kurcze, mysle o tym ciągle co tu robić

kto sie wybierze na oględziny? kto może pojechać tak, aby pogadać z ochroną? ah damn ja dziś z Henem jadę do weta... w weekend znów psy psy psy aaah

Posted

Moim zdaniem kupowanie nowej budy mija się z celem :shake: EwaMarta podrzuciła bardzo dobrą budę i co ważne NIE NOWĄ i nie rzucającą się w oczy: [URL]http://www.allegro.pl/item842933273_...a_dla_psa.html[/URL] Do tego słoma i ewentualnie docieplenie z styropianu z zewnątrz i Stefanowi dupka już nie będzie marzła :)

Posted

[quote name='OlqaW']wlasnie sie okazalo ze firma ochroniarska ktorej tabliczka wisi na ogrodzeni obiektu od roku nie chroni tego placu - Anka dzwonila do nich[/QUOTE]
No jasne :/ Taniej jest zostawić psa za ogrodzeniem!!! :angryy::angryy: i obawiam się, że jak tego zwiniemy to zaraz pojawi się następny pies :-(:-(
Dobrze, że ludzie z firmy Pani OlgiW i ona sama troszczą się o Stefana. Bez nich pewnie już padłby z głogu :angryy::angryy: Przydałaby się nauczka tym s&^&^%$$om co go tam zostawili, ale faktycznie musimy przede wszystkim dbać o dobro Stefcia, a nasze prawo i tak chroni tych .... :angryy:, więc niewiele możemy im zrobić :-(:angryy:

Póki co chyba faktycznie najlepszym rozwiązaniem będzie postawienie ocieplanej budy i dokarmianie Stefana :( a w międzyczasie możemy go ogłaszać tylko zastanawiam się jak, skoro on tam będzie siedział na prywatnym terenie? Jak pokażemy go zainteresowanym ludziom? No i co będziemy potencjalnym opiekunom psiaka mówić?? - że jak się zdecydują to ukradniemy dla nich tego psa??

Posted

Też mi sie wydaje, że ta buda z allegro wygląda tak, jak powinna. Nie jest piękna, widać na niej ślady używania i nie będzie się rzucala w oczy. Tyle, że trzeba ja na czymś postawić, żeby nie wilgotniała od dołu. Tyle, że ta aukcja dzisiaj sie chyba kończy i trzeba dzialac szybko. Czy Olga wejdzie dzisiaj na wątek mru? Ty masz z nią kontakt mailowy, więc może wiesz. jeśłi ten pies przeżył dzisiejszą noc, to mial szczęście...