Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted

Starunio dawno nie pisał, bo nie było o czym. Pędzi sobie spokojny żywot psiego emeryta, dom już od dawna uważa za swój, od kilku miesięcy bardzo ładnie i blisko trzyma sie nas na spacerach. Jeśli gdzieś się na chwilę zatrzyma, a my odejdziemy parę kroków dalej, w podskokach do nas przybiega i merda radośnie. Właściwie skończyły mu się jego stresowe niestrawności - dawniej były 2-3 razy na tydzień, teraz raz na 2 miesiące i szybko przechodzi. Aha... no i bardzo polubił pieszczotki. Prosił też pozdrowić wszystkie cioteczki :)

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Dzisiaj wieczorem Starunio trochę napędził nam stracha. Potrafi się czasem parę kroków zawieruszyć na spacerze, ale zawsze mamy go na oku, więc się na niego czeka. A tu dzisiaj po takim krótkim poczekaniu nagle okazało się, że wyparował... nie było go nigdzie. Nasze dwa łobuzy na nic się nie przydały, bo nie umieją go odszukać.

Pokręciliśmy się dłuższy czas po nocnych uliczkach, ale nigdzie go nie było. Postanowiliśmy szybko wrócić do domu, zostawić psy, wskoczyć na rowery i ruszyć na poszukiwania. Na domiar złego akurat dzisiaj poszliśmy na spacer trochę inną drogą niż zazwyczaj, więc staruszek nie mógł wrócić sam do domu w miarę znaną drogą. Po paru minutach byliśmy już przy furtce, a tu niespodzianka... Starunio sam dotarł do domu, Bóg wie jak i którędy, po przecież to ślepe i głuche, ale dotarł... Kiedy nas zobaczył, zaczął skakać w górę i aż się dławił z radości, oblizując nas po rękach ze szczęścia. No po prostu jako rodzice pękamy z dumy, normalnie pękamy z dumy :multi:

Posted

O kurcze, ale horrory u Was - ale swoją drogą to szczęśliwe zakończenie, nocą ciężko znaleźć uciekiniera (ja kiedyś miałam też taką przygodę, atrzymałam się na rogu bloku z sąsiadką -chwila- a mojego Karusia nie ma, obleciałam blok dookoła z duszą na ramieniu, ciśnienie 500, stan przedzawałowy a jego sąsiad wpuścił na klatkę....)
Pozdrawiam....