Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Romka napisał(a):
Wizytę w Zgierzu zrobi nam Glorien!Glorien zajrzyj tu,do Śnieżki!Dziękujemy!

Wizytę jednak zrobimy same!Jedziemy dzis do Zgierza!Glorien nie odpowiada a Śnieżka ma niepowtarzalną szansę po 5 latach pójść do domku!

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie wróciłyśmy!wizyta udana.Śnieżka w następnym tygodniu jedzie do domu.Będzie mieszkała w domu z ogrodem.Ogród bardzo duży zadrzewiony.Buda podgrzewana.Państwo świadomi obowiązków związanych z posiadaniem psa.Śnieżka będzie jedynym psiakiem.Rodzina składa się z dwóch dorosłych osób,dzieci dorosłe mieszkają za granicą.Państwo nie chca psa stróżującego.Chcą psa.Śnieżko,Zgierz niedaleko,będziemy cię odwiedzać.

Posted

Strasznie dawno mnie u Śnieżki nie było :shake:. Dziś weszłam, żeby napisać że po Antosiu to już czas najwyższy żeby Śnieżka opuściła schronisko i co widzę? Super wiadomości:lol:. Bardzo się cieszę, że ta śliczna sunia wreszcie będzie miała swój własny dom :multi::multi::multi:

Posted

Alfa cieszę się,ze kibicowałaś Śnieżce!Jak widzisz miałam pracowitą sobotę ,rano Antoś wieczorem Śnieżka.Pojedzie pewnie w sobotę w następnym tygodniu bo wyjeżdzam na kilka dni służbowo.Pako i Romka (moje psiaki)jadą do hoteliku do Antosia.Pierwszy raz będą w hoteliku.Już się martwię jak sobie "dzieciaki" w przedszkolu poradzą!:roll:

Posted

Romka napisał(a):
Alfa cieszę się,ze kibicowałaś Śnieżce!Jak widzisz miałam pracowitą sobotę ,rano Antoś wieczorem Śnieżka.Pojedzie pewnie w sobotę w następnym tygodniu bo wyjeżdzam na kilka dni służbowo.Pako i Romka (moje psiaki)jadą do hoteliku do Antosia.Pierwszy raz będą w hoteliku.Już się martwię jak sobie "dzieciaki" w przedszkolu poradzą!:roll:

Romka - ja już tak mam że jak mi jakiś psiak wpadnie w oko to sobie go już "pilotuję" aż do końca - czyli tak długo jak ma wątek:lol:. Zaglądam raz częściej, raz rzadziej, czasem coś napiszę ale pamiętam zawsze;). A do Waszych psiaków mam słabość, którą zaraził mnie UBOCZE i obok "tyszaków", które są u mnie nr 1 to łowickie psiaki są u mnie zaraz za tymi z Tychów:p.
To jak Śnieżka pojedzie dopiero za tydzień - to chociaż szepnij jej słówko żeby jej się weselej czekało ;).

Posted

Romka napisał(a):
Pan dzwonił już do schroniska i podał oficjalnie dane.Czeka na Śnieżkę.w sobotę Śnieżko będziesz juz w domu.

Super wiadomości :multi:

Posted

Dla mnie to jest nadal nieprawdopodobne, ale ŚNIEŻKA NAPRAWDĘ MA DOM!!!!

Już jest w nowym domu, była dosyć zestresowana nową sytuacją, ale myślę, że wszystko będzie dobrze, potrzebuje tylko trochę czasu, żeby się oswoić z nowym życiem i zaufać swoim opiekunom, którzy robią wszystko, żeby ją do siebie przekonać.

Posted

Dzwoniłam wczoraj i dzis do państwa ,którzy przygarnęli Śnieżkę.Suczka nadal zestresowana choc juz trochę lepiej.Biega pod nadzorem w ogrodzie.Nie ufa do końca panu domu,pozwala zblizyć się do siebie tylko w obecności małżonki.Nie chce jeść ryzu ani suchej karmy,wyjada jedynie mięsko.Państwo robia wszystko,zeby Śnieżka im zaufała.Pan dokłądnie ja obejrzał,Śnieżka ma bardzo brudne zęby,pełne kamienia(chyba z centymetr).Pan pytał czym karmia psiaki w schronisku bo Śnieżka nie dość,że wybredna przy jedzeniu to ma jeszcze pełne osadu zęby.Pan zabezpieczy Śnieżkę dodatkowo adresówką,na wypadek gdyby Śnieżka zaginęła.Mam nadzieję,że okres przystosowawczy szybko minie bo szkoda byłoby gdyby Śnieżka nie przystosowała się do nowych warunków.Te 5 lat w schronisku wycisnęły na naszej suczce swoje piętno.

Posted

Romka napisał(a):

Śnieżko to jest twój domek,nie trzeba się niczego bać!

Śnieżka na pewno się ośmieli i podbije całkowicie serca opiekunów tylko potrzebuje na to troszkę czasu. W boksie miała psie towarzystwo - tutaj jest ona jedna - musi minąć troszkę czasu zanim zaakceptuje nową sytuację. Ale na pewno będzie dobrze :lol:.

Posted

Dzwoniłam dzis znów do domu Śniezki.Śnieżka jeszcze przestraszona ale macha juz ogonkiem na widok gospodarzy.Przywołana przychodzi ale tylko do pani domu.Kiedy przywołuje ja pan domu(kiedy jest sam)boi się nadal podejść.Kiedy gospodarze sa razem ŚNiezka podchodzi przywołana.Z jedzenia wyjada tylko mięsko,ryż albo makaron zostawia.Pan domu uważa ,ze jadła zbyt monotonnie i nie zna innego jedzenia.Ale mięsko to jest to co lubia psiaki najbardziej więc mięsko naszej Śnieżce smakuje.Mysle ,ze Snieżce potrzeba czasu!