bahlsa Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 mogę już ściągnąć ogłoszenia Snieżynki czy jeszcze czekamy? Quote
Romka Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 bahlsa napisał(a):mogę już ściągnąć ogłoszenia Snieżynki czy jeszcze czekamy? Jeszcze poczekamy!Nie chcę codziennie dzwonić do państwa ale jutro spróbuję zadzwonić i zorientuję się jak zachowuje się Śnieżka. Quote
Romka Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 U Śniezki bez zmian!Pan mówi,ze to może potrwac bardzo długo.Zaczęła jeść nie tylko mięsko.Nadal pozwala dojśc do siebie tylko pani.Nie przychodzi przywołana do pana.Kiedy jest obserwowana na działce i pan idzie za nia to boi sie i najchętniej uciekłaby z podwórka.Pan mówi,ze ten lęk jest bardzo widoczny i zastanawiał sie czy w schronisku nie było sytuacji,ze ktos ja skrzywdził.Śniezko,jak pozbyć sie twoich leków psinko.Tam nic ci nie grozi.Zastanawiam sie czy nie pojechać do niej i zobaczyć co sie dzieje,ale nie wiem czy to dobry pomysł!Poradzcie coś! Quote
mamanabank Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Jechanie do niej, wg mnie nie jest dobrym pomysłem ze względu na Śnieżkę i ze względu na Państwa, oni muszą mieć czas no dogranie się. Tak jak Ci mówiłam przez telefon, najlepiej, gdyby Pan karmił ją sam i wyłącznie z ręki, żadnych misek oprócz wody, a od Pani głaski, ale nie zagłaskiwanie i utwierdzanie jej, że dzieje się coś złego. Quote
bahlsa Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 mamanabank dobrze napisała, ja właśnie też tak zrobiłabym. Ponadto (o ile to możliwe) spacery z Panem poza teren podwórka. Czy Śnieżka chodzi na smyczy? Quote
mamanabank Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 chodzi, ale potrafi się wyrywać, gdy się przestraszy, próbuje zdjąć wtedy obrożę. Quote
bahlsa Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 to na początek może króciutkie wyjście z jakimś smaczkiem u Pana w ręku? a później coraz dłuższe spacerki? to też może być jakiś sposób na przekonanie Śnieżki do Pana. Quote
kajkoowa Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Ja sie zgadzam z owyższymi postami, najlepiej, zeby pan karmił ją z ręki to skojarzy go sobie z czymś dobrym. Quote
Romka Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Mam nadzieję,ze pan nas czyta bo ma wątek Śnieżki.Ideałem byłoby gdyby Śnieżka była teraz w domu to przyzwyczaiłaby się do rodziny ale to nie wchodzi w grę.Państwo chcą Śnieżkę na zewnątrz ,w budzie.Na zdjęciach w schronisku taka radosna. Quote
mamanabank Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Romka, dom dla Śnieżki to najlepsze, co ją mogło spotkać, to, że teraz się tak zachowuje jest efektem pięciu lat spędzonych w schronisku, jeśli nie będziemy Państwu przeszkadzać w oswajaniu jej, to na pewno usłyszymy niebawem dobre wieści. Może lepiej, żeby przyzwyczaiła się do swojej budy, niż do domu, a potem znowu do budy. Szczęście w schronisku, widoczne na zdjęciach, jest bardzo pozorne, ona się cieszy naszym zainteresowaniem i tym, że gdzieś zaraz pójdzie, a nie tym, że jest w schronie. Ja się cieszę, że Śnieżka ma dom i mimo powolnej adaptacji, wierzę, że się uda. Quote
Romka Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Wszystko to wiem!Martwię się tylko,ze moze domek rozczaruje się Śnieżką.Choc nic tego nie zapowiada!Tak sobie rozważam różne sytuacje bo chcę dla niej jak najlepiej. Quote
Romka Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Zobaczcie co dziś dostałam z nowego domku Śnieżki.Zdjęcie uspokoiły mnie trochę.Nasza psinka przyzwyczaja sie do nowego domku.I jest zadowolona.: Quote
Romka Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 I jeszcze: Śnieżka ma adresówkę.Nowy opiekun Śnieżki powiedział,że możemy liczyć na więcej zdjęć Śnieżki.NO TO CZEKAMY! Quote
Romka Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Ale nadal zdecydowanie wyróżnia panią a nie pana. Quote
Paula03 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Mnie też uspokoiły te zdjęcie! Jest szczęśliwa i bardzo dobrze! Zobaczycie niedługo pana będzie traktować tak jak panią! Quote
mamanabank Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Na pewno, zwłaszcza, że to z Panem spędza więcej czasu w ciągu dnia, cieszę się z tych zdjęć, bardzo! Quote
Romka Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Dostałam kolejnego maila z domku ŚNieżki.Domek pisze,że Śnieżka przyzwyczaja się do nowego miejsca.Są zdjęcia,które zaraz wkleję i film,którego nie wkleje bo mi się nie otwiera.Przesłałam do Mamanabank moze uda się go wkleić! To zdjęcie pt:Nie lubię portretów A to ma tytuł "drzemka" Quote
Romka Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Nawet nie wiecie jak mi błogo kiedy patrzę na te zdjęcia! Quote
Romka Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Na filmiku podobno widać jak strózuje na swoim podwórku.Chciałabym to zobaczyć,czekamy na Mamanabank. Quote
Romka Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 A tak szybko biega Śnieżka,ze zdjęcie wyszło zamazane. Quote
mamanabank Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [video=youtube;Z3_FkARcwQw]http://www.youtube.com/watch?v=Z3_FkARcwQw[/video] Quote
Recommended Posts