Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bahlsa napisał(a):
mogę już ściągnąć ogłoszenia Snieżynki czy jeszcze czekamy?

Jeszcze poczekamy!Nie chcę codziennie dzwonić do państwa ale jutro spróbuję zadzwonić i zorientuję się jak zachowuje się Śnieżka.

Posted

U Śniezki bez zmian!Pan mówi,ze to może potrwac bardzo długo.Zaczęła jeść nie tylko mięsko.Nadal pozwala dojśc do siebie tylko pani.Nie przychodzi przywołana do pana.Kiedy jest obserwowana na działce i pan idzie za nia to boi sie i najchętniej uciekłaby z podwórka.Pan mówi,ze ten lęk jest bardzo widoczny i zastanawiał sie czy w schronisku nie było sytuacji,ze ktos ja skrzywdził.Śniezko,jak pozbyć sie twoich leków psinko.Tam nic ci nie grozi.Zastanawiam sie czy nie pojechać do niej i zobaczyć co sie dzieje,ale nie wiem czy to dobry pomysł!Poradzcie coś!

Posted

Jechanie do niej, wg mnie nie jest dobrym pomysłem ze względu na Śnieżkę i ze względu na Państwa, oni muszą mieć czas no dogranie się. Tak jak Ci mówiłam przez telefon, najlepiej, gdyby Pan karmił ją sam i wyłącznie z ręki, żadnych misek oprócz wody, a od Pani głaski, ale nie zagłaskiwanie i utwierdzanie jej, że dzieje się coś złego.

Posted

mamanabank dobrze napisała, ja właśnie też tak zrobiłabym. Ponadto (o ile to możliwe) spacery z Panem poza teren podwórka. Czy Śnieżka chodzi na smyczy?

Posted

to na początek może króciutkie wyjście z jakimś smaczkiem u Pana w ręku? a później coraz dłuższe spacerki? to też może być jakiś sposób na przekonanie Śnieżki do Pana.

Posted

Mam nadzieję,ze pan nas czyta bo ma wątek Śnieżki.Ideałem byłoby gdyby Śnieżka była teraz w domu to przyzwyczaiłaby się do rodziny ale to nie wchodzi w grę.Państwo chcą Śnieżkę na zewnątrz ,w budzie.Na zdjęciach w schronisku taka radosna.

Posted

Romka, dom dla Śnieżki to najlepsze, co ją mogło spotkać, to, że teraz się tak zachowuje jest efektem pięciu lat spędzonych w schronisku, jeśli nie będziemy Państwu przeszkadzać w oswajaniu jej, to na pewno usłyszymy niebawem dobre wieści. Może lepiej, żeby przyzwyczaiła się do swojej budy, niż do domu, a potem znowu do budy. Szczęście w schronisku, widoczne na zdjęciach, jest bardzo pozorne, ona się cieszy naszym zainteresowaniem i tym, że gdzieś zaraz pójdzie, a nie tym, że jest w schronie. Ja się cieszę, że Śnieżka ma dom i mimo powolnej adaptacji, wierzę, że się uda.

Posted

Wszystko to wiem!Martwię się tylko,ze moze domek rozczaruje się Śnieżką.Choc nic tego nie zapowiada!Tak sobie rozważam różne sytuacje bo chcę dla niej jak najlepiej.

Posted

Zobaczcie co dziś dostałam z nowego domku Śnieżki.Zdjęcie uspokoiły mnie trochę.Nasza psinka przyzwyczaja sie do nowego domku.I jest zadowolona.:

• 2 weeks later...
Posted

Dostałam kolejnego maila z domku ŚNieżki.Domek pisze,że Śnieżka przyzwyczaja się do nowego miejsca.Są zdjęcia,które zaraz wkleję i film,którego nie wkleje bo mi się nie otwiera.Przesłałam do Mamanabank moze uda się go wkleić!

To zdjęcie pt:Nie lubię portretów

A to ma tytuł "drzemka"