Aganiok Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 otworzyłam fotkę...nie powiem nic więcej poryczałam się :( Quote
Norbitka Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 [quote name='Aganiok']otworzyłam fotkę...nie powiem nic więcej poryczałam się :([/quote] No to zkaładaj moze wątek. Tylko czy Ice tego psa chce podleczyc i oddac do adopcji? Quote
Aganiok Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 z tego o napisała ma zostać u Niej ale ja mu założę wątek myślę, ze trzeba :( Quote
Aganiok Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1311812#post1311812"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1311812#post1311812[/URL] jest tu :-( Quote
g_o_n_i_a Posted February 4, 2006 Author Posted February 4, 2006 Wlasnie wyslalam maila informacyjnego do Państwa z Gorzowa Wielkopolskiego - Sułtan mieszkałby z drugim bokserkiem i rodzinką... Quote
Alicja Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 [quote name='g_o_n_i_a']Wlasnie wyslalam maila informacyjnego do Państwa z Gorzowa Wielkopolskiego - Sułtan mieszkałby z drugim bokserkiem i rodzinką...[/quote]:multi: to byłoby cudowne Quote
g_o_n_i_a Posted February 4, 2006 Author Posted February 4, 2006 Nie wiem, do schroniska napisali. Quote
Aganiok Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Halo, halo czy już coś wiadomo? Mam odzew z Allegro i nie wiem co odpisać... co z Sułtankiem? Quote
g_o_n_i_a Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 Sułtan jak byl w schronisku, tak i jest nadal. Państwo z Gorzowa nic nie odpisali. A kazda okazja na dom Sułtana jest ważna, więc odpisuj, ze psiak wciaz czeka na milosc. Quote
Aganiok Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 no tak, ale dziewczyna kóra do mnie napisała jest z Piły :( Quote
g_o_n_i_a Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 Najlepiej niech zadzwoni do P. Halinki. A oto odpowiedź od Państwa z Gorzowa: "Witam Wczoraj miałam przyjemność rozmawiać z p. Haliną. Jak już wcześniej wspomniałam też mam Boksera i p. Halina powiedziała, że jeżeli dwa samce miałyby wychowywać się razem to z doświadczenia mi tego odradza z uwagi na możliwość konfliktu między nimi. Przyznam, że sama się tego obawiam, bo nie wiem przecież jak one na siebie zareagują, ale nasz pies ma łagodne usposobienie i myślę, że nie byłoby tak źle. Z drugiej strony, może warto posłuchać osoby doświadczonej. P. Halina mówiła, że ma kontakt z dwoma potencjalnymi właścicielami Sułtana (weterynarze), mam nadzieję, że dadzą mu odpowiednią opiekę i tyle uczucia, że zapomni o tym , co go spotkało. Jeżeli z jakiś przyczyn Sułtan nadal poszukiwałby domu to my jesteśmy cały czas otwarci i gotowi, żeby Go do nas zabrać. Numery telefonów są cały czas aktualne a więc w razie czego proszę dzwonić (0603608471 lub 603608491). Jeżeli mogłabym mieć prośbę to, jeżeli Sułtan znajdzie nowy dom to czy mogłaby mi Pani tylko wysłać e-mail, że wszystko jest już OK. Z góry dziękuję!" Quote
Aganiok Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 to prawda, 2 samce - mógłby być problem nie wiem czy 1 z wetów, o których mówiła Pani Halinka to przypadkiem nie Ice Quote
g_o_n_i_a Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 No chyba własnie tutaj chodziło o Ice... Trzeba szukac nadal... Quote
joaaa Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Z tymi dwoma samcami to nie zawsze jest problem. Ale może być. :shake: Zależy tez jaka jest różnica wieku. Jakby nikogo nie było, to może wzieliby go na tymczas i może się dogadają. Jeżeli Sułtan nie zaraża. A jakby go wykastrować potem?! Ładny mam banerek Sułtanka?? :lol: Quote
g_o_n_i_a Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 Joaa, juz wczesniej widzialam, ze masz w podpisie naszego Sułtana. Dzięki :buzi: Jezeli chodzi o wiek, ich boksik ma ok. 5 lat, nasz ok. 1 rok (+/-). Quote
andzia69 Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Ja myśle,że skoro piszą, ze ich boksio jest ok do psów, a Sułtanek jest młodym psem to moze nie byłoby tak źle?????? Zawsze można spróbować, bo jakoś nie widać tu tłumu chętnych, a pani jak widać, zalezy na losie boksia. Quote
joaaa Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Je tez myslę, że możnaby było spróbować. Widać, że Pani zależy. A Sułtana można będzie potem wykastrować i wtedy nie powinien próbować zdominować tamtego. Chyba :diabloti: Tylko najpierw muszą się poznac na terenie neutralnym. Quote
g_o_n_i_a Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 Wiecie co sobie pomyslalam? Ze ja chyba podam tym ludziom link do wątku Sułtana.;) Quote
Aganiok Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 ja podesłałam do pani z Piły informacje, żeby spróbowała się skontaktować z kierownictwem schroniska Quote
g_o_n_i_a Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 [quote name='Aganiok']ja podesłałam do pani z Piły informacje, żeby spróbowała się skontaktować z kierownictwem schroniska[/quote] Super, trzeba wykorzystac kazdą szansę na dobry dom. Ja juz wyslalam link do Państwa z Gorzowa Wielkopolskiego. Oby jednak sporobwali adoptować Sułtana, przyda mu się kochający i ciepły domek. Quote
g_o_n_i_a Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 Oby tylko tutaj do nas zajrzeli i przekonali się jednak na adopcję Sułtanka. Quote
anka125 Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Jeśli tu zajrza to niech przeczytają. Niedawno adoptowałam ONka ok. 10-12 lat. Sama mam takoego samego 4 latka i co ?????? Czasem warkna na siebie (jak któryś podejdzie nie do tej miski co trzeba) ale poza tym jest ok. Śpią razem, razem biegają, jeden drugiego nie odpuszcza na krok. Po prostu kochają się. Najważniejsze, żeby żaden nie był faworyzowany bo wtedy może być zazdrość. Moje sa strasznie zazdrosne o siebie. Jeśli ten ich boksio nie jest agresywny do innych psów to powinno pójść gładko. Acha i jeszcze jedno. Moje nie były zapoznawane na neutralnym gruncie. Shoguna przywiozłam do siebie i u mnie się poznali i jest ok. Trzeba próbować. Przecież ja tez nie wiedziałam jak to będzie. Ludzie dajcie mu szansę !!!!!! Quote
Aganiok Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Przeklejam maile pani z Piły: "jestem bardzo zainteresowana adopcją bokserka wystawionego na allegro.. miałam kiedyś pieska tej rasy i wiem, że to są wyjątkowe psy!! pozatym wole pomóc nieszczęśnikowi aniżeli nabywać szczeniaka, one zawsze znajdą dom..(nie zawsze dobry...ale, cóż można zrobić..?) jest jednak problem, mianowicie to, ze mieszkam k. Piły tj. ok 600 km. od Was... czy mogę więc liczyć na to, że pomożecie mi jakoś w jego adopcji.. nie mam koncepcji jak moglibyśmy rozwiązać ten "problem", ale licze na Waszą inicjatywę. jeżeli chodzi o warunki jakie mogę zapewnić pieskowi to: -mieszkam sama w bloku na 2 pietrze, mieszkanie 63 m2, -mam kota (8 lat), który oczywiście po jakimś czasie akceptuje "intruzów" w swoim domu, -moja mama mieszka niedaleko ok 7 km na wsi, gdzie pies będzie miał pełną swobodę, poza tym; -mam dopiero 28 lat i prowadze aktywny tryb życia, także będziemy spacerowali na maxa, - fakt, że pracuje 8 godz. dziennie, ale to normalna sytuacja człowieka w wieku produkcyjnym... (ha ha) chciałabym bardzo zająć się biedaczkiem, ponieważ jest jeszcze młody i tak bardzo skrzywdzony.. pozatym jego wiek pozwoli mu na szybkie wymazanie z pamięci tragicznych przeżyc i błyskawiczne zaadoptowanie sie w nowym miejscu.. z niecierpliwością oczekuje na Waszą odpowiedz..!!" i 2 gi "Bardzo Pani dziękuję za tak szybką reakcję i przeogromne zaangażowanie w sprawę znalezienia domu dla Sułtanka... niezmiernie mnie to cieszy. Z mojej strony chciałabym zapewnić, że jeżeli tylko pozwolą mi państwo na adopcję tego pieska to zapewnię mu opiekę i naprawde jak najlepsze warunki!! Oczywiście jutro będę kontaktowała sie telefonicznie z kierownikiem schroniska w tej sprawie. Mam nadzieję, że uda mi się pomyślnie wszystko załatwić. Jeszcze raz bardzo dziękuję Pani za pomoc i tak dużą przychylność : )" Tak więc pani ma się skontaktować z Panią Halinką dziś jeszcze. MNie się bardzo podoba to co pisze ;) Myślę, ze Sułtan miałby dobrze u niej :) Tylko ten transport...w razie czego to będzie naprawdę ogromne przedsięwzięcie ;) Quote
Recommended Posts