sobol Posted October 18, 2003 Posted October 18, 2003 A wiec od wczoraj mam pieska rasy Bulldog Amerykanski, przegladalem rodowody rodzicow, byly jakies tam johnosny po drodze, wiec to jest powiedzmy bully type:) ooo wlasnie gryzie swoje poslanie :D heheheh a jak popiskuje to wiem ze na dwor chce isc..jest juz cala noc i dzien ze mna i raz jak wszedl to walnal kupke na srodek wycieraczki. Bylem z nim na trawniku przed domem z 6 razy juz i za kazdym razem cos tam robil :) teraz obgryza kolko od krzesla przy komputerze...gryzak jeden :) a oto on : w ciagu 5 minut nauczyl sie na lozko....pojetna bestyja :D wiecej fotek tu http://dabeknet.org/~sobol/duke/ teraz je purine, bo mu purine dawal hodowca,wiec na razie mu to daje. a potem zobaczymy. na tydzien ma zarcia :) wlasnie go ucho wedzone zaatakowalo.. strasznie jest czujny, ucho atakuje ale on zaraz mu odda:D jeszcze nie skumal szklanych drzwi wejsciowych i swojego odbicia i siedzi jak glupek :) oj bylem z z nim na dworzu...popiskuje to wiem ze musi isc...we wtorek bedzie musial sam zostac na 3 godziny czy 2.5 wiec jutro zaczynam go opuszczac na 5 czy 10 minut...przejde sie do sklepu czy cos :) oo pije wode...:) w poniedzialek do weterynarza idziemy...popytac o szczepienia i odrobaczanie :) ps. cale szczescie ze trawnik mam pod samym domem...wiec dojscie do trawnika to chwila... troszke niepozornie chodzi, widac ze malo sie ruszal w tym swoim kojcu, slabe uda, czy w zwiazku z tym powinien wchodzic po schodach? czy wnosic go? jak mu wytrenowac te uda? czy zostawic go samego sobie i same urosna miesnie? :) teraz chce spac :)) papa .... stay TUNED..... :) Quote
Trinity Posted October 18, 2003 Posted October 18, 2003 Po Twojej wypowiedzi sadzę, że niezwykle sie cieszysz nowym domownikiem.I bardzo dobrze. Kolejny piesek trafił w dobre ręce i dożyje spokojnej starości :wink: Piesek śliczny i bestia z niego wyrośnie :wink: Quote
Buldog Posted October 18, 2003 Posted October 18, 2003 Sliczny. A ze szklanymi drzwiami uwazaj - moj prosiak, kiedy skonczyl sie w jednych przegladac, probowal przez nie przejsc. Z rozbiegu... ;) Quote
Olcia P. Posted October 18, 2003 Posted October 18, 2003 Jaaaki słodziutki :) :lilangel: Cos pięknego !!!! Zeby tylko rósł zdrowo ! Powodzenia w wychowywaniu. Buziaczki dla maleństwa Quote
Mami Posted October 18, 2003 Posted October 18, 2003 Gratuluje, Gratuluje :D :beerchug: Cudowny :) Quote
Marek z Gromem Posted October 18, 2003 Posted October 18, 2003 Piesek zajebisty, szkoda ze AB nie mozna w ZK rejestrowac. A chyba najlepiej bedzie jak na razie po schodach nie bedzie ani schodzil ani wchodzil. :) Quote
sobol Posted October 18, 2003 Author Posted October 18, 2003 dzieki :) pytanie mam, takie z czystej ciekawosci...jak sędziowie rozrózniaja kolor red od pink, tzn czerwony od rozowego. Nos AB niepowinien byc rozowy, lub inny kolor niz czarny jest takze dyskwalifikacja (czyt.dudley nose czyli brazowy albo kolor watrobowy). Moze zrobie topic na innym forum o tym? co mysliscie? Quote
Galja25 Posted October 19, 2003 Posted October 19, 2003 Jest cudny! I te różowe 'stopy". Mnie nie czesto poruszają szczeniaki, ale ten jest rozbrajająco słodki :D Szkoda, że nie mogę miec narazie drugiego "synka" :cry: Niech rośnie zdrowo. Quote
sobol Posted October 19, 2003 Author Posted October 19, 2003 wlasnie gryzie ucho :) na razie zbieram kupy po nim, ale potem jak to bede robic to nie wiem..szuflą ? :))) Quote
sobol Posted October 19, 2003 Author Posted October 19, 2003 hehehehehehh szczeknal po raz pierwszy !!! :lol: hip hip hurrra :D Quote
anetta Posted October 20, 2003 Posted October 20, 2003 Gratuluje upragnionego pieska :angel: Jest cudny!!! :baby: Quote
sobol Posted October 20, 2003 Author Posted October 20, 2003 wieeeelkie dzieki :))) wszystkim sie podoba..zobaczymy co powiedza za pól roku hihihi teraz nic tymi zebami nie przegryza, chyba ze siatke na zakupy :) a potem sie zacznie :lol: Quote
sylwiaskalska Posted October 22, 2003 Posted October 22, 2003 Sobol tak z ciekawości ile taki szczeniak kosztuje? Quote
sobol Posted October 22, 2003 Author Posted October 22, 2003 wiesz...powiem teak okolo 600 zl bez rodowodu i 1000 z rodowodem jakims tam...jak bede mial w koncu ten rodowod to dam znam ... Quote
sylwiaskalska Posted October 22, 2003 Posted October 22, 2003 Myślałam ze sa droższe, bardzo podobają mi się te psy, dużo o nich czytałam może kiedyś w przyszłości będe chciała kupić takie piecha, ale to jak będę miała własne mieszkanko. A to jest coraz bliżej :) Quote
sylwiaskalska Posted October 22, 2003 Posted October 22, 2003 No własnie coś mi było za tanio. Dzieki Sławek za info Quote
Arek Posted October 22, 2003 Posted October 22, 2003 Czy w Polsce dużo osób zajmuje się hodowlą tej rasy? Quote
sobol Posted October 23, 2003 Author Posted October 23, 2003 tak szczerze mowiac....zadnej z prawdziwego zdarzenia....nie maja porzadnych metryk,a o badaniu na dysplazje mozna zpaomniec :( moze to i dobrze, moze to i zle. czyli rynek bardzo chlonny ludzie robia intresy sprzedajac bez rodowdow kryjac sie tym ze i tak ZK ich nie uznaje...bla bla bla bla :( Quote
sobol Posted October 23, 2003 Author Posted October 23, 2003 tak, jest kilka hodowli i utrzymywalem jakis czas z nimi kontakt... szczeniaki okolo 2000-2500 zl, w sumie to nie drogo. Po drugie dla chcacego nic trudnego. Moge miec suke 9 miesiczna z rodowodem neimieckim za 300 E, przepiekna czarnobiala! wazy 35 kg. po prostu cudna.mam zdjecia jak miala 3 miesiace. No ale ja chcialem psa i wzialem z warszawy. Nie planuje hodowli wiec nie musze szalec za papierami, chociaz takowe bede odbieral niedlugo. Quote
sylwiaskalska Posted October 24, 2003 Posted October 24, 2003 Sławek dzięki za strone. Mi najbardziej do gustu przypadł ten pies. Suki mniej mi się podobają. Quote
sobol Posted October 24, 2003 Author Posted October 24, 2003 hehehe mam nadzieje ze moj bedzie tak wygladal :) :D Quote
BeaSammy Posted November 3, 2003 Posted November 3, 2003 Ciesze sie bardzo ze znalazlam strone i ludzi ktorzy sa milosnikami buldogow.Ja posiadam sama 10 miesiecznego buldoga amerykanskiego.Moja Sammy jest przemila w stosunku do ludzi i zwierzat.Na spacerku daje z siebie wszystko,a w domu jest nareszcie spokojna.Przed paroma miesiacami obzarla dwa stoly i doprowadzila moja kanape do rozpaczy,ale przebaczylismy jej wszystko.SOBOL twoj szczeniak jest przesliczny.Na pewno masz z nim wesolo w domu. Wysylam zdjecie Sammy jako szczeniaka. Quote
BeaSammy Posted November 3, 2003 Posted November 3, 2003 A tak wyglada moj piesek dzisiaj.Pozdrowienia Quote
Recommended Posts