Jump to content
Dogomania

Otwarte Zimowe Zawody Agility i I Zawody ParAgility dla Niepełnosprawnych

Recommended Posts

Posted

wojenka
Nie wiem, ona juz biegala w A1 raz, ale teraz trszku jej sie ze zdrowiem porobilo nie tak jak trzeba i nie wiem, moze poprosze organizatora o zgode, zeby biegala w zerowkach...ale nie martw sie...ona pol roku toru nie widziala...detka na bank!

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"teqquila" napisał(a):
a czy ja tez moge na innym forum zamiescic wiadomosc??
PATIszon napisał(a):
Jasne, pod warunkiem, ze to nie bedzie ogloszenie o szczeniakach :>

Ale o mi wlasciiwie chodzilo? :hmmmm:

Posted

PATIszon napisał(a):
Ale o mi wlasciiwie chodzilo? :hmmmm:

Ha! Chyba każdy się zastanawiał, ale wszyscy woleli siedzieć cicho żeby nie podpaść Modowi :evil_lol:

Posted

PATIszon napisał(a):
Ja zartuje oczywiscie.
Nie wiem czy beda na hali czy na dworzu, ale nawet jesli beda na hali to raczej o dach w kwietniu bym sie nie martwila.
Te akurat zawody są w lutym. Tak czy siak, martwienie się o dach nie ma najmniejszego sensu. :roll:

Posted

Flaire napisał(a):
Te akurat zawody są w lutym. Tak czy siak, martwienie się o dach nie ma najmniejszego sensu. :roll:

Flaire... :shake:

Tamta hala wprawdzie ma inną konstrukcję, ale nie widzę nic dziwnego w tym, że betty zadała takie pytanie. Też się nad tym zastanawiałam, przecież wiesz że Znicz ma płaski dach...

Posted

tamer napisał(a):
Flaire... :shake:

Tamta hala wprawdzie ma inną konstrukcję, ale nie widzę nic dziwnego w tym, że betty zadała takie pytanie. Też się nad tym zastanawiałam, przecież wiesz że Znicz ma płaski dach...
Tak samo jak tysiące innych budynków, na przykład ten, w którym ja mieszkam... (A może i ten, w którym mieszka betty_l :niewiem:). Mam się wyprowadzić? :roll:

Za każdym razem, gdy zdarza się jakaś tragedia, ludzie zaczynają panikować pod kątem niebezpieczeństwa związanego z tą tragedią. A nikt nie zwraca uwagi na przykład na to, że mamy o wiele większą szansę zginąć w wypadku samochodowym niż poprzez przeładowany śniegiem dach. :roll: Przebywając w towarzystwie palaczy papierosów narażasz się bardziej niż wchodząc do przeciętnej hali. I tak dalej.

Nie bagalitelizujmy realnych zagrożeń - ale również nie panikujmy w obliczu "niebezpieczeństwa dnia".

Posted

tamer napisał(a):
Niemniej jednak nie zaszkodzi się zainteresować tym dachem, prawda?
Oczywiście, że nie, tylko pytanie, czym jeszcze? Sprawdzać opony każdemu autobusowi, do którego się wsiada? Sprawdzać rury gazowe w każdym budynku, do którego wchodzisz, bo przecież wiadomo, że mogą wybuchnąć? Każdy wiadukt i most zanim na niego wjedziesz? I co jeszcze?

Gdyby w sobotę nie zawalił się dach, a most, albo gdyby wybuchł gaz, to chciałabyś sprawdzać te rzeczy, a o śniegu na dachu byś nie pomyślała. Na tym właśnie polega bezsensowność martwienia się o na podstawie danej, aktualnej tragedii.

Posted

ja akurat mieszkam w domu o stromym dachu. Ale jednak dlaczego mam bagatelizowac cos co moze byc zagrozeniem? a pewnie ze warto by wszystko sprawdzic ;)
Moze w lutym snieg juz stopnieje na tyle, ze bedzie go malo na dachu. Jednak ostroznosci nie za wiele.

Posted

OK, w takim razie o nic się nie martwimy, wszystko mamy w d..., będzie co ma być :lol:

Brawo...

Flaire, zgodnie z Twoim sposobem myślenia cała akcja odśnieżania hal, hipermarketów etc., która teraz trwa, jest bez sensu? Takie tragedie właśnie powinny nas czegoś uczyć! Dawać do myślenia...

[trochę nam się odeszło od tematu...]

Posted

tamer napisał(a):
Takie tragedie właśnie powinny nas czegoś uczyć! Dawać do myślenia...

[trochę nam się odeszło od tematu...]
Trzeba się uczyć, trzeba myśleć. I to nie tylko po tragedii, ale zawsze. Natomiast nie trzeba panikować, nawet po tragedii.

Posted

tamer napisał(a):
Przecież nikt tu nie panikuje, betty tylko całkiem spokojnie zapytała czy dach będzie odśnieżony :)
Sorry, ale takie pytanie bezpośrednio po tragedii to dla mnie właśnie nie ostrożność tylko panikarstwo. Dlaczego nie pyta np. również, czy tam schody nie są śliskie? Bo ja w zeszły weekend zleciałam po nich i nieźle się potłukłam.

Posted

Przecież nikt tu nie panikuje, betty tylko całkiem spokojnie zapytała czy dach będzie odśnieżony

i to jest przykład paniki po tragedii
mnie tam po informacji, że zawody są halowe w lutym pierwsze pytanie jakie przychodzi do głowy to "czy hala jest ogrzewana?"
zresztą zaraz po tragedii byli pokazywani ludzie, którzy spokojnie wchodzili na zakupy do hipermarketów

Posted

Skończmy już ten temat, niech kwestią bezpieczeństwa zajmą się organizatorzy zawodów...

i tu się mylisz
organizator wynajmuje jedno z pomieszczeń w budynku na jakiś tam czas i nie On odpowiada za stan budynku (śnieg, rury gazowe...) tylko właściciel budynku
swoją drogą rozumiem, że zanim wejdziesz do jakiegokolwiek budynku o płaskim dachu to żądasz przedstawienia dokumentów z ostatniej akcji odśnieżnia dachu :lol:

Posted

Ola, nie zachowuj się jakbyś nie wiedziała o co mi chodzi... To chyba normalne że organizator sam niczego nie jest w stanie sprawdzić, ale może się tym chyba zainteresować, prawda? W końcu organizuje zawody na swoją odpowiedzialność...

Posted

tamer napisał(a):
To chyba normalne że organizator sam niczego nie jest w stanie sprawdzić, ale może się tym chyba zainteresować, prawda?
tamer, czy masz listę innych kwestii bezpieczeństwa, którymi w Twoim mniemaniu powinien się orgaznizator zainteresować, czy chodzi tylko o ten dach?