ames Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 ciąg dalszy fotek:) reszta na poprzedniej stronie;) Quote
wiki4 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Dlaczego Iny nie ma w tytule ani na pierwszej stronce? ;) Quote
ames Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 wiki4 napisał(a):Dlaczego Iny nie ma w tytule ani na pierwszej stronce? ;) bo oczywiście coś mi z głowy wypadło-nadrobię wkrótce,najprawdopodobniej dziś:cool1: Quote
NATKA Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Oj widzę że tu porządeczki pełną parą, banerek, pierwsza stronka - miodzio wszystko ale i tak najlepsze tą foty futer - prześlicznie się wszystkie psice prezentują :loveu::loveu::loveu: Wiesz jak tak patrzę na tą fotkę http://lh6.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TFMeIYPljdI/AAAAAAAADaU/z94pTvZyN4I/IMG_6837.jpg to z minek dwóch malamutków wnioskuje że Kovek to taki niuniasty misiorek za to Ina to ma niezłe figle w oczach ;) Quote
przeszlus Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 U nas w koncu nowe fotki :p Zapraszamy :) Quote
Obama Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 http://lh6.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TGVb3E44EeI/AAAAAAAADik/76fzyvxQS1E/IMG_7060.jpg jaki gustowny róż :) Quote
Korenia Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='Obama']http://lh6.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TGVb3E44EeI/AAAAAAAADik/76fzyvxQS1E/IMG_7060.jpg jaki gustowny róż :) Dziewczęcy :P Nowe dziecko w domu, a że dziewczynka, to wiadomo, że róż :D Quote
sunshine Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Te jej podbite oczy są super:D Jak długo jest u Ciebie... chodzi o puszczanie ze smyczy, posłuszeństwo:) Bo generalnie myślę o drugim haszczaku (ale to za jakiś bliżej nieokreślony czas) i wolała bym dać dom jakiemuś do adopcji właśnie...ale boje się że go nigdy nie puszcze wolno z Shirą, a to już dla mnie tragedia...uwielbiam jak psy sobie hasaja wolne:) Quote
Vlk Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 ooo nowy członek, czy raczej... członkini rodziny ;) śliczna psina, te podbite oczy urzekają :D A Kowu się rozkręcił z młodą, pełną energii koleżanką? :D Quote
MM. Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 http://lh5.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TGVcOYXWkpI/AAAAAAAADis/2ocz1vXk9ew/IMG_7069.jpg A kto to jest, ta piękność? :lol: Gubię się w Twoich podopiecznych Quote
ames Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 [quote name='NATKA']Oj widzę że tu porządeczki pełną parą, banerek, pierwsza stronka - miodzio wszystko ale i tak najlepsze tą foty futer - prześlicznie się wszystkie psice prezentują :loveu::loveu::loveu: Wiesz jak tak patrzę na tą fotkę http://lh6.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TFMeIYPljdI/AAAAAAAADaU/z94pTvZyN4I/IMG_6837.jpg to z minek dwóch malamutków wnioskuje że Kovek to taki niuniasty misiorek za to Ina to ma niezłe figle w oczach ;) oj tak,w końcu udało się troszkę porządków zaprowadzić:) Ina rzeczywiście ma niezłe figle w oczach,co chwilę podgryza i jest bardzo ciapowata,a Kowek to już bardziej stateczny senior,ale ma swoje odpały i czasami powala mnie nimi na kolana:lol: [quote name='Korenia']Dziewczęcy :P Nowe dziecko w domu, a że dziewczynka, to wiadomo, że róż :D dokłądnie:) [quote name='przeszlus']U nas w koncu nowe fotki :p Zapraszamy :) już zerkam do was [quote name='sunshine']Te jej podbite oczy są super:D Jak długo jest u Ciebie... chodzi o puszczanie ze smyczy, posłuszeństwo:) Bo generalnie myślę o drugim haszczaku (ale to za jakiś bliżej nieokreślony czas) i wolała bym dać dom jakiemuś do adopcji właśnie...ale boje się że go nigdy nie puszcze wolno z Shirą, a to już dla mnie tragedia...uwielbiam jak psy sobie hasaja wolne:) aaaa,bo to uzależnia!!!gratuluję podjęcia decyzji,wiem,że nie tak od razu,ale gdzieś tam prędzej czy później adoptujesz jakieś cudo(u nas w schronie ciągle 3 suczki i jeden duży cudny pies) te jej podbite oczęta i to spojrzenie niesamowicie przypominają mi oczęta i maskę mojego pierworodnego malamuta Nyguska:loveu: było to tak mocne,że już musiała być moja! z posłuszeństwem to...powiedzmy szczerze jeszcze jest bardzo mało kumata,ale na krok mnie nie odstępuje.na spacerach widać,że czuje się niepewnie i musi mnie mieć non stop na oku,spuściłam ją parę razy,ale to tylko dlatego,że na imię o dziwo już reagowała,szalała głównie w kółko wokół mnie z Natą i Kowem i też mam takie wały,że z jednej strony woda,z drugiej wał,za wałem albo płot,albo kolejna woda więc od 14 lat jak tu mieszkam to żadnego dzikiego zwierza oprócz kaczek tam nie spotkałam.w innym miejscu spacerowym jest zawsze na lince-tam się dużo kuszących zwierzów pałęta.teraz mamy okres tylko na smyczy i spacerki bardzo krótkie ze względu na jej nóżkę...ale w domu i na ogrodzie ćwiczę z nią codziennie krótkimi partiami(bo szybko się nudzi),w ruch poszedł też gwizdek na przywołanie awaryjne. prawie dwa tygodnie temu brałam ze znajomą do niej na tymczas haszczankę z naszego schronu,widziałam ją potem po paru dniach i po tygodniu- no i na przykład z takim egzemplarzem na pewno byłoby mi znacznie ciężej w szkoleniu;) no ale tego na jakiego psa trafisz z adopcji nigdy nie wiesz...ja nie miałam pojęcia,że Ina taka nieuciekająca będzie,chociaż nigdy nic nie wiadomo więc ciągle ją uczę. największe przeboje szkoleniowe to taki tak miałam z moją diablicą Natką:evil_lol: wyszkolić się da,ale charakter i instynkt niestety też grają dużą rolę. alem się rozpisała...:oops: [quote name='Vlk']ooo nowy członek, czy raczej... członkini rodziny ;) śliczna psina, te podbite oczy urzekają :D A Kowu się rozkręcił z młodą, pełną energii koleżanką? :D Kowek właściwie to woli bawić się z Natą:evil_lol:bo ona bardziej kontrolowane ma ruchy jednak;)Ina jeszcze taka ciapa trochę jest i lubi na weteranka wpaśc niekontrolowanie,a to już jemu się nie podoba,ale sądzę,że jeszcze trochę i będą razem hasać.póki co to takie krótkie zrywy mają:cool1: [quote name='Caachou_']http://lh5.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TGVcOYXWkpI/AAAAAAAADis/2ocz1vXk9ew/IMG_7069.jpg A kto to jest, ta piękność? :lol: Gubię się w Twoich podopiecznych no to moja coctail mixówa super błyskawica,której jeszcze żaden pies nie dogonił:eviltong: jest ze mną od kwietnia 2009 i odkąd galerię założyłam pojawia się non stop:) cała banda psowatych z pańcią Quote
Vlk Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 ja też będę chciała trzeciego ale to musi się finansowo mocno poprawić ;) taka zgrajka to niezła pociecha ;) a że najczęściej człowiek przejedzie się na innych człowiekach to potem ma oparcie w futrzatych czterołapach ;) Quote
Sylwia K Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 http://lh4.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TGVb2463zoI/AAAAAAAADiY/DB1MwTDipBs/IMG_7089.jpg zazdroszczę, ja aktualnie marze o 2 a Ty masz już aż 3! Quote
Ania :) Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 http://lh5.ggpht.com/_pZ5PCV7dIdE/TGq8pXClI4I/AAAAAAAADmM/ESYYe6AMv-Y/s512/IMG_7172.jpg to zdjęcie bardzo mi się podoba :) Podziwiam ludzi, którzy mają więcej niż jednego psa :D Ja na spacerach czasem nie moge dać sobie rady z jednym a co dopiero z większą bandą ;) Quote
Vlk Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 kwestia przyzwyczajenia :D ja tak się przyzwyczaiłam do plątania i odplątywania dwóch smyczy, różnych uskoków w ucieczce przed moim rydwanem chaosu... że robię to wszystko niezauważalnie. A jak kto inny je prowadzi, to zaraz się zaplącze i pogubi, psy go podetną, potem staranują itp. itd :D ale ja to już mam kilkunastoletnią praktykę... ;p bo od kilkunastu lat jakoś miewam po dwa psy, wcześniej to pojedynczo występowały. Teraz nie chciałabym jednego bo jednak wychodzę na zajęcia czy coś, więc jak są dwa to sobie dotrzymują towarzystwa :) Quote
Ania :) Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Fakt, to kwestia przyzwyczajenia ;) i pewnie jakbyś szła z jednym to by Ci tak pusto było :D Quote
ames Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 nigdy nie ma nudy:)w sumie odkąd skończyłam 12 lat miałam zawsze więcej niż jednego psa i tak jakoś i z przyzwyczajenia i towarzystwa przywykłam mocno do tego.spacery są super,dwie młode szaleją,a Kowek 11,5 letni weteranik to kica z nimi to przy pańci się plącze.dwa duże na smyczy idą ładnie,tylko ta moja mała wariatka musi być wszędzie z każdej strony najlepiej na raz:evil_lol: fakt,że więcej roboty przy 3,ale jaka frajda przy tym!ja do tego jestem cierpliwa więc przy nauce nie ma zmiłuj się;):lol:godziny pracy w większości ustalam sobie sama,a głównie pracuję w domu lub bardzo niedaleko więc banda ma nadzór i rozrywkę-ja z resztą też:p Sylwia K to życzę żeby to marzenie szybko się spełniło!!! Quote
MM. Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 ames napisał(a): no to moja coctail mixówa super błyskawica,której jeszcze żaden pies nie dogonił:eviltong: jest ze mną od kwietnia 2009 i odkąd galerię założyłam pojawia się non stop:) Najwidoczniej zbyt rzadko tu zaglądam :oops: Quote
Baski_Kropka Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Ja odkąd mam dwa to też juz bym ani o 1 kg psa nie chciała mieć mniej... i oczywiście apetyt rośnie w miarę jedzenia.. jeszcze 5 lat temu sliniłam się na jakiegokolwiek psa, a teraz trzeci mi się marzy :D Quote
Ania :) Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 [quote name='ames']nigdy nie ma nudy:)w sumie odkąd skończyłam 12 lat miałam zawsze więcej niż jednego psa i tak jakoś i z przyzwyczajenia i towarzystwa przywykłam mocno do tego.spacery są super,dwie młode szaleją,a Kowek 11,5 letni weteranik to kica z nimi to przy pańci się plącze.dwa duże na smyczy idą ładnie,tylko ta moja mała wariatka musi być wszędzie z każdej strony najlepiej na raz:evil_lol: fakt,że więcej roboty przy 3,ale jaka frajda przy tym!ja do tego jestem cierpliwa więc przy nauce nie ma zmiłuj się;):lol:godziny pracy w większości ustalam sobie sama,a głównie pracuję w domu lub bardzo niedaleko więc banda ma nadzór i rozrywkę-ja z resztą też:p Sylwia K to życzę żeby to marzenie szybko się spełniło!!! Ja właśnie jestem mało cierpliwa :D Na szczęście mój szybciutko łapie wszystko (siad/waruj/łapa nauczyłam go w pierwszy dzień pobytu u nas w 15min) [SIZE=2]i nie muszę się zbytnio denerwować :D Quote
Vlk Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 [quote name='Ania :)']Fakt, to kwestia przyzwyczajenia ;) i pewnie jakbyś szła z jednym to by Ci tak pusto było :D tak, to prawda ;) czasami mi się to zdarza, bo 15letnia suczka nie na każde wybryki, biegania i długie trasy może sobie pozwolić [quote name='Ania :)']Ja właśnie jestem mało cierpliwa :D Na szczęście mój szybciutko łapie wszystko (siad/waruj/łapa nauczyłam go w pierwszy dzień pobytu u nas w 15min) [SIZE=2]i nie muszę się zbytnio denerwować :D szczęściara. A ja muszę sie męczyć ze szpicowatą częścią natury mojej młódki, która wszystko musi zobaczyć, wszystko pooglądać, ewentualnie na końcu łaskawie zwrócić uwagę na mnie a potem może się zastanowi, czy wykona co trzeba ;P Nie no, nie jest tak źle ;) ale czasami wychodzi z niej mamutowy uparciuch. A moja koleżanka też zaczęła od jednego malamuta, teraz ma 3 a 4ty u rodziców ;P Quote
Obama Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Baski_Kropka napisał(a):Ja odkąd mam dwa to też juz bym ani o 1 kg psa nie chciała mieć mniej... i oczywiście apetyt rośnie w miarę jedzenia.. jeszcze 5 lat temu sliniłam się na jakiegokolwiek psa, a teraz trzeci mi się marzy :D jakiś konkretny?:) Quote
Baski_Kropka Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Oczywiście że konkretny, taki jeden z dwóch. Albo kolejny Hasior, albo Bull tego jeszcze nie wiem, ale na przestrzeni dwóch kolejnych lat na pewno się dowiem :d;) Bo to jest tak, że ja hasiora bym chciała do zaprzęgu swojego mieć...i marzy mi się, ale zanim nie weszłam w posiadanie hasiora bardzo chciałam bulla. No a mój TZ...nigdy psa nie miał...a on w bullach zakochany jest...więc pewnie jak się zdecydujemy na kolejnego psa to będzie właśnie bulik...zobaczymy... Z moimi psami już TZ 4 lata przeżył nauczył się tego i owego :P Quote
Recommended Posts