Doginka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Niunka04 nie pomyl przypadkiem sznaucera z yorkiem:lol: Dorosły trzymający miarę (30-35 cm w kłębie) waży ok. 7-8 kilo;-) Quote
niunka04 Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Doginka napisał(a):Niunka04 nie pomyl przypadkiem sznaucera z yorkiem:lol: Dorosły trzymający miarę (30-35 cm w kłębie) waży ok. 7-8 kilo;-) Oj co do wielkości to się napewno nie pomyle;) Mama się też nie zgodziła na yorka ze względu właśnie na wielkość...:) A ja się za dużo naczytałam o ich trudnym charakterze... Są śliczne no ale rasa nie dla każdego;) Sznaucerki są tak samo śliczne i dajemy radę z charakterem jak narazie;) Quote
niunka04 Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 troszkę fotek z poranka i idziemy na dwór;) Quote
Nati28 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 http://i48.tinypic.com/2vb3ioz.jpg cudowna z niej panna :) :loveu: Quote
Pegaza Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Fajnusia jest:loveu: http://i48.tinypic.com/9ibnfo.jpg i kot tez fajny:) Quote
Yorkomanka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 niunka04 napisał(a): a mała waży tylko 2.7kg;) to i tak dużo za dużo jak na yorka;) Z tym się nie zgodze yorki są do 3,2;) Quote
*kleo* Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 niunka04 napisał(a):sama się spotykałam z komentarzem że ojej jaka duża...;) a mała waży tylko 2.7kg;) to i tak dużo za dużo jak na yorka;) Zapomniałam kurcze a jeszcze nie dawno miałaś o sprzedaży szczeniaków;) Wcale nie za dużo, Gracja ważyła przed ciążą właśnie tyle - dokładnie 2,75 kg i ja takie suki lubię i chcę mieć, bo takie rachityczne 1,5 kg to nie dla mnie :eviltong: A dodam, że Gracula na wystawach zawsze była opisywana jako suka dobrej wielkości :) Quote
Doginka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 York dla mnie to taki kotecek, a sznaucer to już pies i to nie byle jaki;-) Sa baaardzo mądre, karne, szybko się uczą i maja charakterek:loveu: Trzeba umieć go wychować, a jak juz sie tego dokona, to będzie to najwspanialszy pies pod słońcem;-) Quote
jolek68 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 wychowanie to podstawa i to się tyczy wszystkich ras :) mnie osobiście jest bez różnicy ile waży i jak dużo jeszcze urośnie, kochamy tego urwisa i to wystarczy :) a takiego sajgonu to nie miałam w domu nawet jak synek był mniejszy :) wszędzie jakieś pluszaczki Niki, a to pazurki do chrupania i inne jej ciekawe rzeczy :) jak idę spać to muszę sobie drogę utorować :) Quote
Evelynkaa Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Hehe znam to, Alex już roczek skończył a dalej pełno zabawek ma. Czy ktoś z was uczył psa żeby sprzątał swoje zabawki??:) Mój Alex tylko jak mu wcisnę zabawkę do pyska i powiem idz na kocyk to tam pójdzie z zabawką....ale zaraz zaczyna się nią bawić i znów gdzieś ląduje pod stołem... Quote
jolek68 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 te szkudniki raczej się tego nie nauczą :) a my musimy się chyba do tego przyzwyczaić :) Quote
kaho Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 evelynka napisał(a):Hehe znam to, Alex już roczek skończył a dalej pełno zabawek ma. Czy ktoś z was uczył psa żeby sprzątał swoje zabawki??:) Mój Alex tylko jak mu wcisnę zabawkę do pyska i powiem idz na kocyk to tam pójdzie z zabawką....ale zaraz zaczyna się nią bawić i znów gdzieś ląduje pod stołem... Moja 'sprzata' po sobie jak ma urojona ciaze - wtedy wreszcie wszystko jest w jednym miejscu (choc wolalabym tego nie przezywac bo Hollcia jest wtedy bardzo humorzasta:mad:) a tak to zawsze najpierw musze sie 'odgruzowac' aby przebic sie do drugiego pokoju :evil_lol:. Poniekad moja wina bo nakupowalam jej za duzo zabawek, ale wole jednak jak sie na nich skupi a nie na fotelu:cool3:. Quote
Evelynkaa Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Kaho Alexowi raczej urojona ciąża nie grozi wiec mi też pozostaje sprzątanie po nim....tak to już jest :) Quote
*kleo* Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Doginka napisał(a):York dla mnie to taki kotecek, a sznaucer to już pies i to nie byle jaki;-) Sa baaardzo mądre, karne, szybko się uczą i maja charakterek:loveu: Trzeba umieć go wychować, a jak juz sie tego dokona, to będzie to najwspanialszy pies pod słońcem;-) Oj mądre, to fakt :) Gdybym nie była taka leniwa, to chętnie bym sznaucerka zakupiła, bo to jak dla mnie naprawdę jedne z mądrzejszych psów :) Quote
kaho Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 *kleo* napisał(a):Oj mądre, to fakt :) Gdybym nie była taka leniwa, to chętnie bym sznaucerka zakupiła, bo to jak dla mnie naprawdę jedne z mądrzejszych psów :) Masz 100% racji :):evil_lol:. Quote
jolek68 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 wybyliśmy dziś na całe popołudnie w sprawach pilnych i wróciliśmy dopiero wieczorem a tu niespodzianka :crazyeye: i to gdzie...na moim dużym i wysokim stole zastaliśmy kupkę Niki :angryy: ja zła a mąż usiadł i się śmiał że taki "ogryzek" malutki wgramolił się tak wysoko i jak to ona zrobiła :roll: chyba muszę zacząć chować krzesła przed wyjazdem rodzinnym :mad: Quote
Doginka Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Koopa na stole:crazyeye::shock: Ale Wam zostawiła prezencik::mdleje::evil_lol: Quote
Evelynkaa Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Ojojoj cóż za suprice.....diabełek mały, chyba wystarczy dosunąć krzesła do stołu na maxa :) Quote
jolek68 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 teraz to i ja wiem że te krzesła trzeba dosuwać :) mądry Polak po szkodzie :) dziś wlazła z kolei na biurko męża ale zdjęłam zarazę i poprawiłam krzesło :) widzi jak Zuzia łazi to i jej się zachciało :) tylko bardziej czystego zwierza od kota nie znam i dlatego łazi gdzie chce, włącznie z gzymsami :) Quote
Recommended Posts