Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Doginka napisał(a):
Niunka04 nie pomyl przypadkiem sznaucera z yorkiem:lol:
Dorosły trzymający miarę (30-35 cm w kłębie) waży ok. 7-8 kilo;-)

Oj co do wielkości to się napewno nie pomyle;) Mama się też nie zgodziła na yorka ze względu właśnie na wielkość...:) A ja się za dużo naczytałam o ich trudnym charakterze... Są śliczne no ale rasa nie dla każdego;) Sznaucerki są tak samo śliczne i dajemy radę z charakterem jak narazie;)

Posted

niunka04 napisał(a):
sama się spotykałam z komentarzem że ojej jaka duża...;) a mała waży tylko 2.7kg;) to i tak dużo za dużo jak na yorka;) Zapomniałam kurcze a jeszcze nie dawno miałaś o sprzedaży szczeniaków;)

Wcale nie za dużo, Gracja ważyła przed ciążą właśnie tyle - dokładnie 2,75 kg i ja takie suki lubię i chcę mieć, bo takie rachityczne 1,5 kg to nie dla mnie :eviltong: A dodam, że Gracula na wystawach zawsze była opisywana jako suka dobrej wielkości :)

Posted

York dla mnie to taki kotecek, a sznaucer to już pies i to nie byle jaki;-) Sa baaardzo mądre, karne, szybko się uczą i maja charakterek:loveu: Trzeba umieć go wychować, a jak juz sie tego dokona, to będzie to najwspanialszy pies pod słońcem;-)

Posted

wychowanie to podstawa i to się tyczy wszystkich ras :) mnie osobiście jest bez różnicy ile waży i jak dużo jeszcze urośnie, kochamy tego urwisa i to wystarczy :) a takiego sajgonu to nie miałam w domu nawet jak synek był mniejszy :) wszędzie jakieś pluszaczki Niki, a to pazurki do chrupania i inne jej ciekawe rzeczy :) jak idę spać to muszę sobie drogę utorować :)

Posted

Hehe znam to, Alex już roczek skończył a dalej pełno zabawek ma. Czy ktoś z was uczył psa żeby sprzątał swoje zabawki??:) Mój Alex tylko jak mu wcisnę zabawkę do pyska i powiem idz na kocyk to tam pójdzie z zabawką....ale zaraz zaczyna się nią bawić i znów gdzieś ląduje pod stołem...

Posted

evelynka napisał(a):
Hehe znam to, Alex już roczek skończył a dalej pełno zabawek ma. Czy ktoś z was uczył psa żeby sprzątał swoje zabawki??:) Mój Alex tylko jak mu wcisnę zabawkę do pyska i powiem idz na kocyk to tam pójdzie z zabawką....ale zaraz zaczyna się nią bawić i znów gdzieś ląduje pod stołem...

Moja 'sprzata' po sobie jak ma urojona ciaze - wtedy wreszcie wszystko jest w jednym miejscu (choc wolalabym tego nie przezywac bo Hollcia jest wtedy bardzo humorzasta:mad:) a tak to zawsze najpierw musze sie 'odgruzowac' aby przebic sie do drugiego pokoju :evil_lol:. Poniekad moja wina bo nakupowalam jej za duzo zabawek, ale wole jednak jak sie na nich skupi a nie na fotelu:cool3:.

Posted

Doginka napisał(a):
York dla mnie to taki kotecek, a sznaucer to już pies i to nie byle jaki;-) Sa baaardzo mądre, karne, szybko się uczą i maja charakterek:loveu: Trzeba umieć go wychować, a jak juz sie tego dokona, to będzie to najwspanialszy pies pod słońcem;-)

Oj mądre, to fakt :) Gdybym nie była taka leniwa, to chętnie bym sznaucerka zakupiła, bo to jak dla mnie naprawdę jedne z mądrzejszych psów :)

Posted

*kleo* napisał(a):
Oj mądre, to fakt :) Gdybym nie była taka leniwa, to chętnie bym sznaucerka zakupiła, bo to jak dla mnie naprawdę jedne z mądrzejszych psów :)

Masz 100% racji :):evil_lol:.

Posted

wybyliśmy dziś na całe popołudnie w sprawach pilnych i wróciliśmy dopiero wieczorem a tu niespodzianka :crazyeye: i to gdzie...na moim dużym i wysokim stole zastaliśmy kupkę Niki :angryy: ja zła a mąż usiadł i się śmiał że taki "ogryzek" malutki wgramolił się tak wysoko i jak to ona zrobiła :roll: chyba muszę zacząć chować krzesła przed wyjazdem rodzinnym :mad:

Posted

teraz to i ja wiem że te krzesła trzeba dosuwać :) mądry Polak po szkodzie :) dziś wlazła z kolei na biurko męża ale zdjęłam zarazę i poprawiłam krzesło :) widzi jak Zuzia łazi to i jej się zachciało :) tylko bardziej czystego zwierza od kota nie znam i dlatego łazi gdzie chce, włącznie z gzymsami :)