margoth137 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Kochany malutek i taki dzielny. Zawsze będe o nim pamiętać. Quote
ivette3 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Nadchodzą trudne Święta bez maluszka.Wierzę jednak, że jeśli istnieje ten "lepszy byt" to dziadzio serduszkiem będzie przy nas, posyłając najlepsze Świąteczno-Noworoczne życzenia Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Witaj kochanie Masz rację-to będą dla nas tzn.tak dla Ciebie jak i dla nas naprawdę bardzo trudne dni..Pierwsze samotne święta-u Ciebie Światuś odszedł-u nas Gucia nie ma,choć jest tRufus..Pelno psów a jakby żadnego nie było prawda Ivette3? E/W/R Quote
ivette3 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='waldi481']Witaj kochanie Masz rację-to będą dla nas tzn.tak dla Ciebie jak i dla nas naprawdę bardzo trudne dni..Pierwsze samotne święta-u Ciebie Światuś odszedł-u nas Gucia nie ma,choć jest tRufus..Pelno psów a jakby żadnego nie było prawda Ivette3? E/W/R[/QUOTE] Niestety :( jest tak jak napisałaś.Są z nami inne kochane zwierzaczki a jednak myśli ciągle skupiają się nad tymi, które odeszły...nad tym co było rok,dwa lata temu...nad drobiazgami, które wtedy cieszyły , a czasem smuciły...ale dziś tylko zasmucają, że już nic się nie powtórzy. Nie pamiętam Elu, czy już Ci pisałam(więc zrobię to teraz) - Bardzo mi przykro z powodu Twojego Gucia.Pamiętam, jak o nim pięknie pisałaś,chwaliłaś się jego psią mądrością .Współczuję Ci bardzo...i na pocieszenie Tobie,sobie i pewnie wielu innym osobom mogę tylko wyrażać nadzieję, że nasze mordeczki kochane są gdzieś tam daleko od nas...ale razem ze sobą w radości i zgodzie. Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Gucio odszedł-ja ciągle jestem..Problem tkwi w tym,że nie wiem po co?Jestem bezradna wobec krzywdy czynionej najsłabszym-taka prawda. Ech E/W Quote
agata51 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Świecie, co ty na to? Daj boże taką śmierć każdemu. Każdy jakoś odejdzie - oby jak najcieplej. Najlepiej u ivette. Quote
ivette3 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Agatko kochana - ja nie chcę takiego "przywileju":eviltong: (że u mnie...) Z życia Światusia też wolę wspomnienie najlepszych chwil a o końcowych godzinach staram się nie myśleć. W jednym się zgodzę z Tobą.Oby zwierzaki nie musiały w tych ostatnich chwilach być samotne i wystraszone beznadzieją. Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Bo to jest tak Ivette3: ,,pełno psów a jakby żadnego nie było.Po Waszym odejściu wszystko się skończyło,,.., Tęsknię tak bardzo. Rufus jest dobrym psem,jest bardzo miły,jest kochający,ale Gucio był psem mojego życia. E/W/R Quote
ivette3 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 ,,pełno psów a jakby żadnego nie było.Po Waszym odejściu wszystko się skończyło,,.., Dobry cytat Elu.:roll: W moim domu było/jest w sumie na przestrzeni ponad 25 lat lat 7 psów i 3 koty.Wszystkie znalezione,kiedyś bezdomne lub porzucone jako maluchy .Z gromadki pozostały dziś dwa psy .Reszta zwierzątek odeszła na moich oczach,rękach. Każdy z nich miał wspólną cechę z innymi.Były kochane,przyjazne i mądre wyjątkowo. Różniły się jednak bardzo i o każdym dziś myślę zupełnie inaczej. Chyba nie będę odkrywcza, jeśli powiem, że najbardziej drga mi serce gdy myślę o tych, które zanim do mnie trafiły miały najgorsze życie. Te, które były ze mną od maleńkości i nie zaznały krzywdy, gdy odchodziły zostawiały po sobie poczucie smutku ale z jednoczesną refleksją, że przeżyły kawał dobrego życia i trudno...życie kiedyś musi się skończyć. Te, które przyszły do mnie z cierpieniem w oczkach,styrane życiem... w chwili odchodzenia pozostawiły poczucie, że zbyt mało,zbyt krótko było im dobrze...Wiem, że to trochę niedorzeczne, bo ich życie też musiało w odpowiednim czasie się skończyć.Jednak żal i wspomnienia są zabarwione innym odczuciem.Smutniejszym. Bardzo Ci Elu współczuję z powodu Gucia.Pamiętam, jak bardzo szczyciłaś się nim i ciepło opisywałaś jego mądrość. Jeśli masz jego zdjęcie, to może wstaw tutaj do Światusia i odwiedzaj czasem ...aby wirtualnie z nim pogadać.To pomaga - wiem, bo sama gdy mam doła to wchodzę tutaj i patrzę na dziadzia ...i myślę sobie, że świat nie zawsze jest zły i smutny...i nie wszystko jest brzydkie i złe...wystarczy popatrzeć na kochanego przyjaciela i znów widzieć we wspomnieniach to co było dobre,radosne...śmieszne . Quote
agata51 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='xmartix']Światuś był i jest wyjątkowy..[/QUOTE] Każdy jest wyjątkowy. Ale wiadomo - Światuś był i jest wyjątkowy szczególnie. Quote
ivette3 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 I pomyśleć, że właśnie taki dziadek okazał się być tak cudnie wyjątkowym :). Wiecie, że ja do dziś jak sobie pomyślę jakie on strugał miny,jak robił maślane i zdziwione oczka...z różnych powodów np. głaskania, to nie mogę się powstrzymać od uśmiechu z łezką...? Quote
xmartix Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 no agent Świat ahahhaa a jak mi wstydu narobił w tramwaju jak wiozłam go na pkp ze schronu eh :D wydzierał się jakbym go biła albo dusiła, a nie mogłam go wziąc na kolana bo brzuch przeszkadzał, 8 m-c :D w schronie jak chciałam mu zdjęcia zrobić to chciał mnie użreć wariat jeden :) i ten jego nos wiecznie przy ziemi hahaha :D gdzieś mial cały świat wokół Quote
ivette3 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 I nie dałaś się użreć?:crazyeye: To żałuj :loveu:.On mnie kilka razy "użarł" - nawet sama się o to prosiłam namolnie :oops:, bo on tak kapitalnie mamlał rękę i z taką pasją, że można było boki zrywać.Sam zresztą też w tej perwersyjnej ;) zabawie znajdował dziwną rozrywkę :) Quote
ivette3 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Odwiedzę dziś Światusia - Był moją najmilszą "Walentynką":sad: Quote
agata51 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='ivette3']Odwiedzę dziś Światusia - Był moją najmilszą "Walentynką":sad:[/QUOTE] Chyba Walentym? Chcesz, żeby z zaŚWIATów w łapę cię użarł? Quote
ivette3 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='agata51']Chyba Walentym? Chcesz, żeby z zaŚWIATów w łapę cię użarł?[/QUOTE] :-(:loveu: ...a wiesz, że nie miałabym nic przeciw :eviltong: .Kocham tego dziadzia cały czas, jakby był ze mną nadal. Quote
ivette3 Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 Dla mnie czas Świata zatrzymał się rok temu...W sercu wciąż dziadzio jest ze mną na co dzień i cokolwiek robię, gdziekolwiek jestem myślę jak by się zachował, jak by się ucieszył...Po prostu nadal Tuptunia- Światunia jest obecny w moim życiu ...(*) Quote
majku33krakow Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 a PARTYZANT dalej się nie odnalazł,straszne to. Quote
Recommended Posts