Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pozwole sobie wkleiĆ treść maila od pani Joli
"
[FONT=Arial]Bardzo dziękuję za zdjęcia. Sonia jest bardzo ładna. Boję się, jak przyjmą ją koty - szczególnie dwa kocury, bo reszta - dziewczyny i kastraty są zamknięte osobno w innym pokoju. Jeden kocur mieszka w kuchni a drugi w sypialni. Z nimi będziemy musieli ją oswoić bo przecież nie może Sonia mieszkać w przedpokoju. Oby tylko nie polowała na koty to chłopaki jakoś to przeżyją. Z czasem się oswoją z obecnością psa w domu.[/FONT]
[FONT=Arial]Proszę mi napisać jakiej długości obrożę muszę dla niej kupić oraz czy jest przyzwyczajona do jedzenia suchej karmy. Mieszkamy na wsi więc wszystko muszę kupić przez internet a muszę wszystko zamówić zanim ją odbierzemy."[/FONT]

• Replies 292
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fibi:)'][FONT=Arial]... Mieszkamy na wsi więc wszystko muszę kupić przez internet a muszę wszystko zamówić zanim ją odbierzemy."[/FONT][/QUOTE]

To znaczy że Sonia już na 100% pojedzie do p. Joli do ds?? Tak ??
Ale fajnie, kolejny psiak znalazł swoj nowy i mam nadzieję ostateczny domek :)

Posted

noo tak.... ale mi jest ciężko i to strasznie:placz: bo to mój pierwszy tymczas... wczoraj jak zostawiliśmy ja u weta to tak szalała za nami że dostała lek na uspokojenie

Posted

no u nas "na wsiach" jeszcze drożej..... jak moja 5kg sterylizowałam to zapłaciłam 350zł.....
nie było wizyty. to dopiero do załatwienia.tak jak pisałam porządni ludzie,maja hodowle kotów [URL="http://www.chocolatedream.pl/"]http://www.chocolatedream.pl[/URL] bo dopiero za jakieś 2-3 tygodnie Ci państwo będą w Wawie- wtedy mają wziąść małą. mój TZ ją zawiezie- bo ja nie będę w stanie:oops: mała zabardzo się zakochała we mnie a ja w niej

Posted

fibo, posiadanie hodowli o niczym nie swiadczy...

Skad sa Ci ludzie? Czy w ogole zgadzaja sie na wizyty?

Zmien tytul i napisz, ze szukasz wizyty gdziestam. Poszukaj tez na mapie pomocy dogomanii, pospamuj watki.

ja na ich stronie nie moge znalezc skad oni sa...

Posted

są z okolic Lublina- przyjada po małą, chcą zwrócić koszta sterylki, paliwa. gadałam zp.Jola godzine przez telefon. na wszystkie wizyty sie zgadzają. mam gdzieś dokładny adres
ogłoszenia niech może będą jeszcze na wszelki wypadek. ale w sumie to większość osób dzwoniących mysli że to "mały,słodki yorczek który mi sie znudził" :roll:

Posted

nie żyję sama dogomanią.... od 6 tygodni nie wiem jak sie nazywam bo mam sesje,uczenie po nocach a w domu nie ma mnie od 10 do 22......
mówiłam już że pani Jola napewno się zgodzi na wizyte. poszukam potem na mapie pomocy dogo kogoś z okolic Lublina i wyśle kilka PW

jedyne obawy jakie ma pani Jola to relacje Sonia- jej kocury

Posted

z moim się bawi- ale ona jest szczeniakiem w sumie a mój kotek ma 6 miesięcy więc to dzieci- normalne że się bawią. no i mieliśmy już Michała jak Sonia do nas trafiła. pani Jola i jej mąż mieli psy- ale wtedy nie mieli jeszcze kotów. dlatego trochę się obawiają- tym bardziej że mają hodowlę, nie chce stresować bardzo kotek-przyszłych mam
Sonia to ursus, wariat i diabełek ;) nie mieliśmy nigdy az tak żywiołowego psa:shake:. wyobrazcie sobie że mimo tego że ma kubrak posterylkowy to jak wczoraj wieczorem oglądałam brzuszek-mam sprawdzać czy nie ma stanu zapalnego bo miała ciążę urojona- to ma troche szwy "przytarte":crazyeye: . a i tak po opreacji nie wypuszczam jej samej na podwórko. dziadki się śmieją że iglo sobie kopie- mamy bardzo duże podwórko i ogród a ona normalnie tunele robi. do domu przychodzi tylko "rozmarznąć"

no ale na wizyte przedadopcyjna znajde kogoś. oni jakies 15 km od Lublina mieszkają

Posted

[QUOTE=fibi:);no ale na wizyte przedadopcyjna znajde kogoś. oni jakies 15 km od Lublina mieszkają[/QUOTE]
Fibi, wejdź tu:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/149208-Schronisko-w-Nowodworze-POTRZEBNE-FUNDUSZE-POMOCY[/url]
i zapytaj.
To jedyny "żywy" i prężny wątek lubelski.
Ewa

Posted

dziękuję za linka;)

dziś byliśmy na zdjęciu szwów- Sonia sterroryzowała wszystkie psy w poczekalni:mad: o ile do ludzi się łasi:p to do psów-tragedia. jednego kota napastowała ale to dlatego że sie jej spodobał;)

Posted

rozmawiałam dziś z panią Jolą;) . poprosiła aby podac jej nr telefonu do osoby która będzie przeprowadzała wizyte. i wtedy się umówią. bo jest teraz zabiegana troszkę i nie zawsze można ją zastać- zmarła jej mama

Posted

Jeżeli p. Jola jest z Janowa Lub. to 50 km od Lublina.
Proszę wrzućcie mi adres i nazwisko na PW. Często nie muszę jechać lub dzwonić, żeby Wam powiedzieć czy tej osobie można dać psa.

Posted

To bardzo dobry dom dla suni.:lol:
P. Jola jest teraz w Warszawie, w planie macie, że wróci od razu z Sonią do swojego domu i myślę że można z tego skorzystać.
Hodowla kotów birmańskich zarejestrowana, bez bezmyślnego mnożenia . Kotki w oddzielnym pokoju, jeden kocurek wykastrowany, drugi reproduktor, również oddzielone.Sonia będzie przebywała w domu ( w pomieszczeniach bez kotów ) i na podwórku. Dom dobrze ogrodzony, w pewnej odległości od ruchliwej trasy. Ludzie są z Warszawy, dopiero od roku w naszej okolicy, całkiem OK. Hodowla kotów jest ich pasją, a nie sposobem na zarabianie.
W każdej chwili będę mogła nawet niezapowiedziana podjechać i sprawdzić jak się żyje Soni, zgodę na to wyraziła p. Jola.
Decyzję już podejmijcie same.:cool3: