Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam,że na mnie patrzysz...

Przepraszam,że żyję...

Przepraszam,że w świecie pięknych,młodych i bogatych ośmielam się być brzydki,starszy i biedny....

Przepraszam,że urodziłem się z rozszczepiona łapką,która burzy poczucie estetyki....

Przepraszam,że teraz patrzysz na mnie z żalem.Zaraz przejdziesz do następnego ogłoszenia,pomyślisz:
"ale biedaczek".Myśli pójda ku innym psom,a ja tutaj zostanę.Do samego końca?

Wiesz,dlaczego na wybiegu zobaczysz mnie,jak leżę na budzie? nie dlatego,ze lubie obserwować,tylko dlatego,ze tam jest spokojniej...Tam jest mniej psów.Nie przyjdę się z Toba przywitać.Po co.Musisz Ty sam we mnie zobaczyć to,co juz prawie zgasło-miłość do ludzi.W schronisku zobaczysz wiele,wiele ładniejszych psów,młodszych i będe ja jeden,który Cie nie poprosi o zabranie do domu,ale gdy mnie weźmiesz....a potem dasz czas i spokój,będziesz mnie głaskał i każdego dnia mówił: moj piesek,moj kochany piesek...
Kiedy uwierzę,ze to mój dom,ze mnie nie wrzucisz i z każdym dniem bede nabierał blasku-pewnego dnia zobaczysz w moich oczach szczęście.

Możesz uszczęśliwić bardzo pokrzywdzona i nieszczęśliwą istotę-pieska Milki.Ma rozszczepioną jedną łapkę,nie rzuca się to w oczy,piesek porusza się jak każdy inny.Jest nieduży,ot 40 cm w kłębie.Został wykastrowany,zaszczepiony.
jeżeli obudziło się w Twoim sercu współczucie dla niego-nie zapomnij o Milkim.

FILMIK
http://www.youtube.com/watch?v=P0dJrhXYYNk

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lika1771 napisał(a):
Małe biedactwo :-( postaram sie pomoc ile sunia ma lat czy znane jest jej zachowanie do kotow

Juz zagladam! :)
To nie jest suczka,to piesek,kastrat.Lat około 6ciu.Milkus według mnie rokuje na dobre towarzystwo dla kotów,ponieważ,nie ma w sobie cienia agresji wobec niczego,co zyje.To wybitna przylepa.Panie ze schroniska zlitowały sie nad pieskiem i obecnie zamieszkał w schroniskowym biurze.Ma za towarzysza zgryźliwego Dziadunia i we wszystkim maleńkiemu staruszkowi ustępuje.

To był domowy,przymilny piesek.Pakuje sie na kolana,zabiega o względy,subtelnie sępi jedzenie.Można bez problemu brac na ręce.Nawet przykre zabiegi-zastrzyki,Milkus znosi bez kagańca i bez protestów.Jest tak grzeczny,że aż głupio.

Milkuś usiłuje znależć sobie pana w schronisku,zawsze chce byc blisko człowieka,wymyka sie za każdym,aby mu towarzyszyć w pracy na terenie schroniska.Cichy,nie słyszałam,aby szczekał.ładnie chodzi na smyczy.
Bardzo biedniutki piesek.

Posted

to pies w typie sznaucera,młody,ładny,tylko teraz tego nie widac i niekt tego nie zobaczy az do wiosny,bo nijak go ostrzyc.
Dogo tam jest jeden kudłaczek,wyglada jak Banji (czy ktos z Was wie,kto to był piesek Banji? bohater amerykańskich filmów),w ogóle nie wychodzi z budy,widziałam go tylko 3 razy,ale wiem,ze jest OK.tylko potwornie wystraszony.Dam Ci go zaraz na kudłaczki,dobrze?

Posted

Lilko,zawsze piesek potrzebuje witamin.Jeżeli masz jakis znajomych z okolic,mozna ich zmolestowac o koce,jakies stare ubrania,pomoc w ogłoszeniach zawsze bardzo potrzebna .
W tym momencie ma: adopcja psa,adopcje.org,eOferty,kupiepsa,przygarnijzwierzaka,allegro

Posted

brazowa1 napisał(a):
to pies w typie sznaucera,młody,ładny,tylko teraz tego nie widac i niekt tego nie zobaczy az do wiosny,bo nijak go ostrzyc.
Dogo tam jest jeden kudłaczek,wyglada jak Banji (czy ktos z Was wie,kto to był piesek Banji? bohater amerykańskich filmów),w ogóle nie wychodzi z budy,widziałam go tylko 3 razy,ale wiem,ze jest OK.tylko potwornie wystraszony.Dam Ci go zaraz na kudłaczki,dobrze?

Jak możesz to daj obydwa :).

A piesek Banji ? Hm, wstyd ale nie wiem (tu powinien być emotikionek zawstydzony ale na explorerzez po tych zmianach na dogo nie moge używać emotikionków :(, tylko dwie minki mi zostały : smutna i uśmiech po to się ręcznie robi).

A jeśli chodzi o tego czarnego kudłaczka, to ja nie wiem dlaczego wszyscy lubią takie wystrzyżone pieski.
A ja właśnie nie, ja lubię takie kudłate kudłacze :).

Posted

kontakt na mnie 727 431 933.
Lilko,dziękuję w imieniu Milkusia,gdy będą potrzebne pieniądze na ogłoszenia,na pewno nie omieszkam Cię poprosic w imieniu piesków :)
W gazecie nie ma ogłoszeń,Dogo dzięki za ogłoszenia :)
Lilko,na forum wszyscy jestesmy na Ty, formy "pani" nie używamy,tak prościej i bardziej bezpośrednio;nieważne,ile kto ma lat.

Posted

Lilko DT jest bardzo potrzebny,juz może nie dla Milkusia,bo on zamienił budę na budynek,ale są w schronisku psy bardzo potrzebujace domowych warunków,niektóre nie wychodzą z budy:(