Mantis Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Przez miesiąc nikt się Limbą nie zainteresował. Nie wiem dlaczego, bo to piękna psica z fajnym charakterem. Niedawno pojawił się dobry domek na horyzoncie, ale nie wiem czy jej rozmiar nie będzie problemem... Na zdjęciach wydaje się mniejsza. Quote
leni356 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 malawaszka napisał(a):to ile ona waży?? tyle co hipopotam :evil_lol: Quote
Mantis Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Kasia stwierdziła, że Limboszka już zawsze będzie jej MALUTKIM szczeniaczkiem :lol: Zważę ją jutro dokładnie. Myślę, że waga waha się tak między hipopotamem a wiewiórką ;) Quote
Onaa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Przecież Limba nie jest duża, pewnie tak ok. 15 kg, może ciut więcej. Taka słodka średnia sunieczka, akurat w sam raz do kochania. Quote
Mantis Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Ciut więcej. Tak dwa razy więcej :diabloti: Waga niedoskonała, ale plus minus, Limba waży ok. 30 kg. i sięga mi łepetyną do połowy uda, przy wzroście 164cm. Także dla jednych mała, dla innych ogromna. Jak golden :p Ale duszę ma szczeniora :lol: Jedno wiem, przy multum zwierzaków i ludziów, jeśli Limba nas opuści, będzie straszliwie pusto w domu. To taka nasza iskierka radości :) Quote
Onaa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 No tego to się nie spodziewałam że Limbusia jest taka duża , jak na te wszystkie kudłaczki. Na zdjęciach nie wygląda na taką wielką :). A w takim razie jaka jest Nela ? Quote
Mantis Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Nela? Nelka jest przeciwieństwem Limby :) Nie było u mnie w domu tak maleńkiego cuda :) Łączy je miłość do człowieka. To na pewno. Obydwie są troszkę zazdrosne o siebie nawzajem, ale jak Limba reaguje bardziej intensywnym wtulaniem się w człowieka to Nelcia potrafi pokazać "przeciwnikowi" ząbki, co przy ich różnicy wzrostu, wygląda dosyć komicznie :razz: Quote
leni356 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Prosimy o ogłoszenia dla Limbuni, potrzebne nowe. Kto pomoże? Quote
gryzeldzia Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 No i zrobiłam.Przydał by się jeszcze nr telefonu bo nie każdy jest biegły w pisaniu e-majli, wolą pogaduszki przez telefon. Limba to taka moja miłość.Napatrzeć się na nią nie mogę choć nigdy nie przepadałam za czarnymi psami.:cool3: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=882235173 Quote
leni356 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 gryzeldzia napisał(a):No i zrobiłam.Przydał by się jeszcze nr telefonu bo nie każdy jest biegły w pisaniu e-majli, wolą pogaduszki przez telefon. Limba to taka moja miłość.Napatrzeć się na nią nie mogę choć nigdy nie przepadałam za czarnymi psami.:cool3: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=882235173 Dzięki Gryzeldziu :loveu: Namiary Mantis: [email protected] telefon: 502 027 430 Quote
gryzeldzia Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Już dodałam telefon. Swoja drogą nie mogę uwierzyć że nikt się nią nie interesuje,toż to cudo jest. Podziwiam dziewczyny które biorą psy na DT ja bym chyba żadnego oddać nie mogła na DS. Quote
Robaczekk Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Piekny psiak!!! i jeszcze nie znalazl domku ;/ Quote
Mantis Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Gryzeldziu, ślicznie dziękuję No było kilka osób, które pytały o Limbę (aż <ironia> cztery), ale jedna się wystraszyła umowy adopcyjnej, druga to starszy pan, dla którego Limba jest zbyt żywiołowa, fajny domek, który zrezygnował ze względu na jej wielkość (ale domek nie uciekł, adoptuje mniejszą psinę :)) i pan, który jest w trakcie przesłuchań :p [quote name='gryzeldzia']Podziwiam dziewczyny które biorą psy na DT ja bym chyba żadnego oddać nie mogła na DS. Heh, to jest problem. W przypadku Limby, ogromny problem, bo bardzo się z nią zżyliśmy. Moim "lekarstwem" jest oglądanie zdjęć psiaków, które w schronisku zostały i potrzebują pomocy. Jak patrzę na te smutne mordki to mi się rozum włącza, gorzej, że serce nie chce wyłączyć. Martwię się o reakcję dzieci, bo niby rozumieją ideę domu tymczasowego, ale jak mam im przetłumaczyć, że tak trzeba skoro wiem, że sama będę beczeć jak Limba pojedzie. Nie chcę nikogo zniechęcać do DT. Sama myśl o Marcelku ( pierwszym tymczasowiczu) to miód na moje serce :) Quote
malagos Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 cholera, ja tak samo, go dzie bedzie takiej maleńkeij Czarusi lepiej, niz u mnie na kolanach? ...ale tych Czaruś nadal tyle siedzi w schroniskach, że trzeba pomóc następnym. A jak sie dowiaduję, ze malenka Lisia ze wsi była z państwem na nartach w Austrii i cały alpejski pensjonat ją podziwiał, to sie płacze ze szczęścia...... Quote
leni356 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Do skarpetki kudłaczy przyszło 73 zł dla Limby i Neli od darczyńców Supełka, który przegrał z nosówką W imieniu Limby i Neli bardzo dziękujemy Supełkowi http://www.dogomania.pl/threads/175544-SupeA-ek-za-TM-nie-przeA-yA-nosA-wki Quote
Onaa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Które zdjęcie Limby wybrać do ogłoszenia do gazety ? Doradźcie . Quote
Onaa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 I taki krótki tekst, dobrze bedzie ? Chociaż nie wiem i tak czy nie za długi :roll:. Limba to ok. 2-letnia suczka w typie sznaucera średniego. (pisać że w typie sznaucera ?) Jest radosna, grzeczna i bardzo pojętna, chętnie i szybko się uczy, uwielbia przebywać z człowiekiem. Obecnie przebywa w dt, gdzie szybko zaprzyjaźniła się z dziećmi. Akceptuje również koty, nie ma problemów z utrzymaniem czystości w domu. Jest urocza kiedy podchodzi, kładzie łepetynkę na kolanach i podaje łapki. Sunia została wysterylizowana. Szuka kochającego opiekuna. Quote
malawaszka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 tak - Limba jak najbardziej w typie sznaucera :) Quote
Onaa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Tylko że ogłoszenie musi być krótkie i tak się głowię co w nim obciąć :roll:. Quote
malawaszka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 no to skróć - 2 letnia sznaucerka i już :lol: Quote
matrioszka2 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 [quote name='Dogo07']I taki krótki tekst, dobrze bedzie ? Chociaż nie wiem i tak czy nie za długi :roll:. Limba to ok. 2-letnia suczka w typie sznaucera średniego. (pisać że w typie sznaucera ?) Radosna, grzeczna i bardzo pojętna, chętnie i szybko się uczyTowarzyska. Jest w dt. Tam szybko zaprzyjaźniła się z dziećmi. Akceptuje koty.Nie ma problemów z utrzymaniem czystości w domu. Jest urocza kiedy podchodzi, kładzie łepetynkę na kolanach i podaje łapki. Po sterylizacji. Szuka odpowiedzialnie kochającego opiekuna. Tyle skróciłam.Może być, czy jeszcze ? Z tym zdaniem z łepetynką coś bym zrobiła, byle sens został ... Quote
Onaa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Dobra, to ogłoszenie ok. A zdjęcie które ? To będzie do Metra, to wiecie zdjęcie małe a ona czarna :roll:. Quote
Recommended Posts