Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co do Griny dziewczyna pogłaskać się nie dała- za dużo ludzi i za mało czasu. Może jakbym chwile posiedziała to by podeszła. Do Leny podchodzi bez problemu daje się głaskać i jest kochana..ale do adopcji potrzebna dalsza socjalizacja np. ze smyczą czy obcymi osobami, zeby zaczeła się przekonywac.. Pamietam jak ja przywiozłam tarzała się po ziemi, w biegu się załatwiała, próbowała uciekac pod płotem, a teraz? widac, że czuje się pewnie tylko za duze zamieszanie jak dla niej;)

• Replies 662
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak juz pisałam całe zamieszanie wynikło z tego że nie miałam pojęcia o adopcji Puko o której dowiedziałam sie przypadkiem. Skoro więc kasa poszła - z dopiskiem "na Puko" to stwierdziłam że OK - niech idzie na Grinę a w tym czasie wpisałam się gdzieś indziej. I na tym wątku napisałam że finansowo nie mogę pomóc Grinie. Nie próbuję tu nikogo skłócić - bo kłótliwą osobą nie jestem. Po prostu gdybym tu nie zaglądnęła to nie wiedziałabym że jestem wliczana do deklaracji i dalej bym już nie wpłacała. A ze "złapałam" Cie za słowo to wybacz. Więcej nie będę.
I to tyle co mam do powiedzenia w tej sprawie.

Posted

Wysyłałam na pewno wszystkim, ktorzy wplacali na Puko wiadomość, że Puko znalazł dom chyba, że ktoś miał nie wyczyszczoną skrzynkę i się nie dało. Jestem pewna, bo zależało mi na tym by przenosic deklaracje z Pukusia na Grinę. Nie ma się co od razu oburzać wystarczy wyjaśnić sprawę. Całe szczęście już się wyjaśniło wystarczyło tylko poczytać to co działo się wcześniej;) najważniejsze, że Grinka jest bezpieczna- a deklaracje jakoś znajdziemy;)

Posted

Nie oburzam się. Nie wiedziałam że z Puko chcecie przenieść deklaracje na Grinę, bo po prostu odpusciłabym sobie tamtą "nową" deklarację i zostałabym przy Grinie. Przez N-K się dowiedziałam o adopcji Puko, bo na jego wątek nie mogłam wejść...

Też się cieszę że niunia jest bezpieczna i dajmy już spokój.
A wszystkim Kobietom na tym wątku składam życzenia w Dniu Naszego Święta ;)

Posted

Ja niestety w ogłoszeniach nie pomogę... bo zwyczajnie nie robiłam i nie potrafię, na dodatek ten wieczny brak czasu...:shake: Można by było zamówić, ale skoro i tak brakuje kasy...
Musi tu być jakaś ciotka znająca się na rzeczy:cool3:
No i rzeczywiście więcej zdjęć by się przydało
Żeby Grina tak długo siedziała u Leny to chyba też niedobrze, nie powinna się chyba aż tak długo do niej przyzwyczajać? Jeśli Lenę zaakceptowała, to trzeba jej znaleźć "świadomy" dom, który też da jej trochę czasu i Grina się zaaklimatyzuje...:roll:

Posted

Resocjalizacja psa trwa czasami miesiacami,a czasami latami. Byłam tam specjalnie żeby zobaczyć jak postępuje, a postępuje ale narazie przekonuje się do leny i otoczenia, do normalnego życia, nie załatwia się w biegu na widok człowieka ale to jeszcze nie jest ,,normalny"pies. Powoli ale wraca do normy- w każdym razie jest kochana;)

Posted

Mała zołza nie chciała podejść do Asi, za to dziś chciała podgryzać rottka zaczepiała go tak do zabawy a Neruś się nie chciał bawić bo on już nie wie co go tu zaatakuje. Asia my nie mamy miesięcy lat, robi się ciepło widzę Was u mnie częściej bierzemy się ostro do socjalizacji tych nieumiałków ja chce choć w tym roku jechać na parę dni na urlop a psiaki do domów mają jechać. Dziewczyna fajna aczkolwiek tylko do mnie nie ma zastrzeżeń jednak nie ma co się dziwić zna tylko mnie. latem mam tu pomoc a psy są socjalizowane z innymi ludźmi tą porą niestety mają tylko mnie. Jutro porobię zdjęcia gwieździe to wstawię albo Asi wyśle.

Posted

Stan konta Griny zanim dogo przestalo ze mna wspolpracowac, dzisiaj uzupelnie jesli coś doszlo od tego czasu;
Alma2 - 10zł
Basia - 10zł
Bjuta - 22zł
Certusowa - 30zł
Eski - 20zł
Gonia13 - 10zł
Mari_23 - 15zł
Obraczus87 - 10zł
Sonikowa - 5zł
Ubocze - 10zł
Gonia66 - 10zł

Razem: 152zł

Pieniądze dodatkowe:
Fiorteibock - 40zł
Bjuta - 50zł

wydatki: brakująca deklaracja4zł
90-4=86zł

Posted

Kochani pamietajcie ze to ostatni miesiac w ktorym bedzie brakowalo Grinie do deklaracji 8zł..od przyszłego miesiaca(o jedna wplate mniej)czyli będzie brakowało 18zł-trzeba cos wymyslic..skontaktuje się z darunia puma jeśli by wrocila problem by się rozwiązał..

Posted

Przypominam o bazarku dla onka Barniego:
Zapraszamy:
[URL="http://www.dogomania.pl/../181318-Kangurek-ksiazki-pA-yty-i-inne-rzeczy-dla-Barnaby-bazarek-do-20-marca-2010"]http://www.dogomania.pl/threads/1813...-20-marca-2010[/URL]

Posted

za MARZEC zapłacili:
Alma2 - 10zł
Basia - 10zł
Bjuta - 22zł
Certusowa - 30zł
Eski - 20zł
Gonia13 - 10zł
Mari_23 - 15zł
Obraczus87 - 10zł
Sonikowa - 5zł
Ubocze - 10zł
Gonia66 - 10zł
Czarek - 20zł

Razem: 172zł

Pieniądze dodatkowe:
Fiorteibock - 40zł
Bjuta - 50zł

wydatki: brakująca deklaracja4zł
90-4=86zł

[B]OD PRZYSZŁEGO MIESIĄCA BĘDZIE BRAKOWAŁO AŻ 18zł DEKLARACJI!![/B]napiszę jeszcze do daruni-pumy czy do nas wroci...tylko ona moze ta sytuacje uratowac..

Posted

za MARZEC zapłacili:
Asia_klero - 25zł
Agata51 - 20zł
Alma2 - 10zł
Basia - 10zł
Bjuta - 22zł
Certusowa - 30zł
Eski - 20zł
Gonia13 - 10zł
Mari_23 - 15zł
Marta0731 - 25zł