Asia_Klero Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 Grina podobno podchodzi,obserwuje to co robi Lena.Jesli Lena udaje ze jej nie widzi to Grina chodzi i sie przyglada ale jak tylko lena na nia spojrzy to od razu ucieka.Grina tez nie do konca ma ochotę jesc ale to mysle,ze wszystko dokladnie napisze Lena jak się tu zjawi;) Quote
Bjuta Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 To czekamy na Lenkę! Dzięki Asiu, że zadzwoniłaś! Quote
lena13 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Dziewczynka chodzi po domu i mnie obserwuje podnosząc łapkę jakby prosiła, jednocześnie ucieka jak się odwrócę, jest coraz śmielsza w mieszkaniu jednak na wiele mi nie pozwala, choć, jak przyjechał Samsung przeprowadzałam ją na cito bez problemu dała się wziąć na ręce i zanieść do domu. Największy problem to to, że nie chce jeść, kupiłam jej dziś nową miskę dałam w niej jedzenie trochę zjadła, jutro ugotuje jej pierś kurczaka z makaronem, testowałam już ryż z wątróbką ale nie bardzo jej smakowało, sucha karma też odpada. Quote
Asia_Klero Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 Lenko i jak jedzenie Griny?.. Quote
lena13 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Suchą karmę ma pod dostatkiem ugotowałam rosołek z makaronem ale przy mnie nie zjadła za to mięso wciągnęła przy mnie. Mała przegina z tym nie jedzeniem, strach strachem ale to już wredność jest ja jej gotuje a ona to pierdzieli, ważne że wcina mięsko, że je cokolwiek. Quote
marta0731 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Co za wredota... Albo księżniczka...:cool3: Bo się zacznę martwić... Quote
agata51 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Oj tam, nie ma co się przejmować - nie wszystkie psy są żarłokami. Grinka pewnie z tych, co to jedzą, żeby żyć, a nie z tych, co żyją, żeby jeść. Wychudzona chyba nie jest? Quote
Bjuta Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Psy nie chorują na anoreksję. Ma dostęp do miski pełnej żarcia - zgłodnieje, to zje... Quote
Mysia_ Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Grina w schronisku jadła dużo i to typowego schroniskowego jedzenia - mięsko + kasza + sucha karma Niestety nie potrafię sobie przypomnieć jak było na początku u niej z jedzeniem, wydaje mi się, że przez pierwsze dni tez za bardzo jeść nie chciała. Lenko uważaj, bo ją rozpieścić jeszcze... Quote
marta0731 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Trzeba ją trochę porozpieszczać, należy jej się:) Quote
lena13 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Ja przez to jej nie jedzenie to na zawal zejdę, mówię Asi co mi przywiozłaś jeść nie chce, boi się jakaś taka nie ciekawa jest a ona mi na to a co w schronie by z nią było no i racja, oj ta Aśka umie zagrać mi na emocjach oj umie. Fakt faktem laseczka przegina dostaje gotowane nie chce ale zauważyłam, że wybiera mięso parówki i podzióbała suchego więc trauma mi przechodzi ale niestety spowoduje to rozpieszczenie małej. Dziś było takie ćwiczenie, jej pokój otwarty ja w kuchni parówka metr przede mną, ja siedziałam sobie w bez ruchu wychodziła 4 razy i cofała się na moje kolejne Grina wyszła podchodziła coraz bliżej parówki podnosząc łapkę w geście proszenia w końcu się odważyła i ją wzięła jednak nie uciekała a spokojnie poszła do siebie ją zjeść coraz śmielej czuje się kłomnie jednaka w dalszym ciągu trzyma mnie na dystans. Quote
agata51 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Późno już. Grinie buziaka, a o jedzonku jutro. Quote
Cantadorra Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Lenka, to i tak szybko sie dzieje u Griny. Moj straszak jest rok u mnie i nie moge powiedziec, ze wszystko ok. Bedzie dobrze! Tylko czas........ Quote
sonikowa Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Parówka jest dobra na wszystko ;-) A niejedzeniem bym sie nie martwiła - mój pediatra mawiał (a myślę że i wet mógłby powtórzyc) żadne dziecko (ani pies) nie zagłodziła się samo na śmierć ;-) Quote
marta0731 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Tym bardziej, że nie odmawia jedzenia całkowicie, tylko wybiera co lepsze kąski spryciara;) A ona chuda jest czy jaka? Quote
Asia_Klero Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Lenko wiem tylko,ze na Ciebie mogę liczyc i dzięki Tobie te najbiedniejsze psiaki maja szansę na lepsze zycie:)Lenko umowilam się z Mysią,że podesle Tobie albo od razu pani,u ktorej jest Puko umowe adopcyjna z naszego schroniska np na maila,bo koniec roku się zbiliza,trzeba schroniskowe papiery uporzadkowac i umowa by się przydała.Masz może jakiegos maila do tej pani od Pukusia?:)Co do Griny-wierzę w to,ze bedzie dobrze..Nie takie znajdowaly dom.Ona jest bardzo i to bardzo dobrym psem,ktoremu ktos w zyciu musial duzo zlego pokazac... Quote
Asia_Klero Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Grinusia nie jest chuda.Weslug mnie jest taka w sam raz:):):):) Quote
Asia_Klero Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Tak wogole to poproszę Kubę zeby napisal dzisiaj do ludzi,ktorzy jeszcze nie wplacili za hotel i napisal to tutaj i mysle ze do 2dni wyslemy pieniazki za hotel;) Quote
Bjuta Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Grina, Opera, Samsung... Ależ będą miały piękne Święta tej zimy! Lenko - jesteś wielka! Quote
lena13 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Prezenty też będą zawsze są i dla psiaków... Quote
Asia_Klero Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Dzisiaj stwierdzilam,ze jakbys miala nam stworzyc rachunek za cale jedzenie,ktore kupujesz dla Griny,a ktorym ona rzuca po pokoju albo nawet do ktorego nie podejdzie to bysmy się nie wypłacili;) Quote
marta0731 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Wybaczcie offa ale skoro pomagamy Grinie, może ktoś zerknie tutaj........... Wycofana Hope:( A może Lena ma jeszcze miejsce dla takiego psiaka bo jej mało?;) Zbieramy deklaracje, brakuje jakieś 150zł [url]http://www.dogomania.pl/threads/174165-Hope-juA-straciA-a-nadziejAE-rozpoczynamy-walkAE-o-psie-A-ycie[/url] Quote
Recommended Posts