gia44 Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 no niestety trafiają się przypadki, jak tu robić selekcję kiedy mamy zwierzaka dać do domu?jak stwierdzić że ten dom jest chory?niestety nie ma na to lekarstwa Quote
Ania24 Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 Weszłam w link podany przez [b]Wykrywkę[/b] - nie czytam wszystkiego, to nie na moje nerwy :shake: Widzę, że kilka psiaków do domku poszło :multi: W tym Chelsea :loveu: Quote
arim Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 [quote name='faith35']Hahahah, oczywiście, że tak, podróż była naprawdę... ekscytująca :evil_lol: No i ten Świebodzin! :loveu:[/QUOTE] Co Świebodzin? Co Świebodzin? Zabłądziłyście w takiej wielkiej metropoli? Przyznajcie się ?:evil_lol: Quote
faith35 Posted July 1, 2013 Author Posted July 1, 2013 GPS nie był zaktualizowany i zamiast skręcić w prawo pojechałyśmy prosto, na Świebodzin :loveu: Nie obyło się bez atrakcji, ale ja lubię takie wypady, nie zraziłam się, wręcz przeciwnie... :evil_lol: Quote
gia44 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 hejka, faith35 możesz mi udzielić jakiś wskazówek na priv?co do bazarku a raczej związanych z nim zdjęć, robię - mam kilkanaście, wysłałabym już część na twojego maila ;) mój to [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] odezwij się plis, bo jakoś to nie ma prędkości oczekiwanej przeze mnie :roll: Quote
faith35 Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 Mój mail to [email][email protected][/email], ale teraz mam spory zawrót głowy przez początek wakacji, jednakże postaram się go jakoś zrobić, kiedy mi się sprawy uporządkują ;) Quote
gia44 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 kilka słów o Bandim :) Zlękniony psiak, któremu bardzo brakuje bliskości człowieka i tu celowo napisałam liczbę pojedynczą, bo przeraża go większa liczba ludzi nawet dwójka ludzi wzbudza w nim strach. Jego lęk przejawia się tym, że chowa się gdziekolwiek może np. pod auto lub ławkę. Sukcesem jest ostatni spacer, na którym chciałam aby skupił się na rówieśnikach (2 suczki) a nie tylko na ludziach, by widział iż obecność człowieka nie musi być straszna. Jest idealnym psiakiem na długie spacery podczas których wpatrzony jest w swojego przewodnika. Reaguje na każde zawołanie, idzie grzecznie przy prawej nodze i odziwo tylko przy prawej, kiedy pozwoli sobie na jakieś odejście to gdy się zorientuje szybko obchodzi człowieka od lewej i znów jest przy prawej nodze. Gdy zawołam siada najbliżej jak się da i patrzy na mnie z "uśmiechem" czekając na dalsze wskazówki. Niestety ma małe szanse na adopcje, bo jak można adoptować psa, którego nie widać? Bandi na widok ludzi (jak już wcześniej wspomniałam, a zazwyczaj jest więcej niż jedna osoba) chowa się po prostu do budy :( trzeba wejść do niego poznać się z nim, przyczepić mu smycz do obroży i po prostu....wyjść na spacer a najlepiej do domu. On pragnie własnego kąta, własnego jedynego przewodnika. Mądry psiak, który w 100% zostanie wiernym przyjacielem. Nie przejawia agresji do dzieci, myślę że gdyby przyzwyczaił się do domu, w którym miałby się znaleźć to z czasem przestałby się bać większej liczby ludzi (SWOJEJ RODZINY :). wykrywko jeżeli ujęłabyś coś inaczej to poprawiaj, zmobilizowałaś mnie :) Quote
gia44 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 jeżeli może być to prześle to do schroniska, a i na marginesie mam (nie wiem na jak długo) internet :multi: bo wreszcie zadziałał modem, hmmm Quote
Rozeda Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Hej Gia44, przymierzałam się dziś do Bandiego ale już nie miałam czasu, portier mnie wyrzucał ze schroniska:) Ale trochę posiedziałam z Sinti, pozwalała sie głaskać , bardzo się cieszyła z moich odwiedzin, dotykałam jej obroży ale przypiąć smycz sie bałam. Za to Błoga ze Straszką wyszły na normalny spacer, Straszka się nie kładła, Błoga była radosna, podrygiwała a wszystko przez to, że towarzyszyła nam Bogusia, której sunie jakoś szybko zaufały. Ale tego na co tak czekamy w przypadku Straszki jeszcze nie było:shake: Quote
gia44 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 hejka rozedo, nic się nie stało, nie dziś to jutro, myślę, że straszka jest tak bardzo przestraszona, że mój głos ją przerażał, ale cieszę się znalazłaś godną następczynię z którą straszka czuje się dobrze :lol: z sinti siedziałałam ostatnio, też głaskałam i dotykałam ją smyczką (luźną żadnej pętelki bo nie byłam pewna czy w razie czego ściągnę), nawet na szyje jej założyłam, ale krótko i często, zmęczyła się przy tym troszkę, giglałam i majstrowałam przy obroży, jest inna to fakt ale wierzę w nią że damy radę, myślę wciąż o raji do której niestety nie zdążyłam podejść, teraz głównie skupię się na jance, sinti, miśku II i zacznę z maleństwem. Tu prośba do innych czy ktoś wie który z naszych psiaków siedzi też długo i bez perspektyw z powodu swojej dzikości a tofik, kurczę żeby czas w niedziele nie pędził tak szybko!!! Quote
Rozeda Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 (edited) Toffin chyba siedzi najdłużej i w dalszym ciągu jest nieokiełznany. Potem Hanka, która jest w tej części dla huskich, wypuszczana jest na wybieg ale na spacery chyba nie chodzi, też na widok człowieka ucieka do budy, podobnie jak Bandi. Z obcymi problem ma też Mervin, trochę także Misio-uciekają na widok obcego człowieka, ale jeśli kogoś już poznają to okazują się kochanymi przytulankami - ja ich uwielbiam (wiem, że one odwzajemniają to uczucie), ale wiem też, że przy adopcji będzie z nimi problem. Resztę dzikusów już poznałaś:) Podejrzewam, że można liczyć się z tym, że przybędą kolejne... Edited July 2, 2013 by Rozeda Quote
gia44 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 wiesz co rozedo ja dalej nie kumam jak mam zdjęcia tu wrzucić?? Quote
Rozeda Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 (edited) [URL]http://tinypic.com/[/URL] wejdź kliknij na [B]"Przegladaj"[/B] i wybierz zdjęcie z Twojego kompa czy nośnika tam gdzie [B]File type[/B] ma być zaznaczony Image przy [B]Resize[/B] wybierasz rozmiar zdjęcia, np. 320x240 klikasz na zielone okno [B]Upload now![/B] i czekasz otworzy sie okno z którego spisujesz napis, czasem trzeba odpowiedzieć na pytanie (niestety w obcym języku:evil_lol:) nastepnie wciskasz na klawiaturze Enter albo to zielone okno Upload now i czekasz powinno pojawić sie okno z brązowym napisem [B]Share This Image[/B], pod którym są adresy Twojego zdjęcia , kopiujesz tą drugą od góry linijkę( z [IMG] na początku), a następnie wklejasz ją w swojego posta. Gotowe i zapisujesz edycje posta. Edited July 2, 2013 by Rozeda Quote
gia44 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 (edited) oswajanie miśka II :)[URL="http://tinypic.com/view.php?pic=2z3tago&s=5"] http://tinypic.com/view.php?pic=2z3tago&s=5[/URL] i co widać? [URL="http://tinypic.com/view.php?pic=2itlhlz&s=5"]http://tinypic.com/view.php?pic=2itlhlz&s=5 [/URL] [URL]http://tinypic.com/view.php?pic=2wfod40&s=5[/URL] Edited July 2, 2013 by gia44 Quote
gia44 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 jak wy wklejacie tu zdjęcia???no tak to wszystko tak jak piszesz rozedo ale jak wklejacie fotki bezpośrednio tu??? Quote
Rozeda Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 gia44 z tego co widze wystarczy że najedziesz myszka na zdjęcia (tam gdzie podałas adresy w poście wyżej )i dasz na kopiuj obrazek a potem w swoim poście wklej go. No i udało Ci się:multi: Quote
gia44 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 tak właśnie to zrobiłam (chyba inaczej niż ty ;) ) dlatego takie wielkie jest późno moje myślenie już poszło spać, jakieś fotos kolos wychodzą, jutro poćwiczę :) papa Quote
wykrywka Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Rzeczywiście duże te fotki :crazyeye:, przypuszczam, że nie zaznaczyłaś rozmiaru zdjęcia (640x480). Ale są super - gia44 i Misiek w jednej budzie :evil_lol:. Rozeda dobra z Ciebie nauczycielka, uczennica też zdolna. Kciuki za to "coś" u Straszki zaciśnięte :kciuki: Quote
Rozeda Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Chyba na zdjęciach widać jak Misiek II jest zdezorientowany tym niespodziewanym lokatorem. Mam nadzieję, że gia44 pokaże nam jeszcze jedno fajne zdjęcie ze wspólnego pobytu w budzie:) Quote
faith35 Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Saszka i Żuczek adoptowani!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi::multi: Radość niesamowita! :loveu::loveu::loveu::loveu: Oby więcej takich ludzi, zdecydowanie więcej! Ludzi, którzy się nie zrażają do starszych psiaków :loveu:, nie ukrywam, często z problemami zdrowotnymi, ale na szczęście jest akcja "Wyślij SMS-a do domu!".. Ależ się cieszę! :lol: Quote
wykrywka Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Nie wierzę, najzwyczajniej nie wierzę, tylko ... dlaczego mam oczy pełne łez :niewiem: Quote
tygrrrysek Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Informuję, że więcej kart robić nie będę, ostatnią jaką zrobiłam jest Gordi. Ktoś chętny na wizyty 'po' w tą sobote ? Transport jest, więc jedziemy do Nietkowa (m.in. Tulsy). Quote
Rozeda Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Słyszałam, że ktoś pytał o Żuczka ale, że pójdzie do domu też Saszka? :crazyeye:W schronisku pojawiły się chyba dwa anioły:multi:. Czyżby to Majki zasługa? Trzymam kciuki za te kochane psiaki:) Quote
Recommended Posts