Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='puli']Argus Electra, Ja zawsze maszeruję po wpis do rodowodu i tam dają pucharki,medale,wczoraj też próbki żarełka.Nauczyłam się we Lwowie.Tam się okazało,że w sekretariacie przybijali pieczątki na kartach ocen i gdybym nie poszła to nie miałabym się jak teraz upominać o CACIBa (jeszcze nie przysłali).A Czesi i Słowacy,oprócz medali i pucharków często dają extra upominki.W Brnie były w sekretariacie zabawki a dla zw BOB darmowa piękna fotka robiona w sąsiedniej hali (do odbioru za 30 min)[/quote]

Rzeczywiście, te zdjęcia w Brnie były bardzo fajne.
Robili chyba trzy pozy i było się trudno zdecydować, szczególnie gdy wszystkie były OK!:lol:

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Elitesse']kiedys na wystawach miedzynarodowych dla zwyciezcow rasy byly foty robione przez pedigree no i rozety ale od kilku lat juz tego nie widze :roll:[/quote]

w tym roku widziałam specjalnie "zrobione" miejsce do robienia sobie zdjęć w Poznaniu przy ringu od Agility bodajże (chyba że to coś innego było) ale wyglądało to tak właśnie bo i fotograf i oblekjone Pedigree i jakieś podium jeszcze więc może ;-))

a co do tej wystawy widze że zdania się podzieliły ;-)) ja np. nie wyobrażam sobie Siebie biegnącej po takiej nawierzchni z dogiem...gleba murowana... Wszystkim Gratuluje!! i coś jeszcze chciałam powiedzieć...a wiem czy stawki dogów można ? :loveu:

Posted

Proszę!(mam tylo problem z określeniem klasy!:roll: )

Czarne
psy młodzież
Ozzy Matrix

Trida vitezu/Siegerklasse
Orlando Jackuv smich

Panienki mezitrida/Zwischenklasse
Proxima Centaury Brana severu

panienki otwarta
Edith Piaf Moravia Tauri
Electra Carmen Moravia Tauri

Błękitne

Psy, młodzież
Artuś Blue ecstasy
Barnir Prognoma
Dobrey Dog - Lome
Eliot Dog - Lome
Nothing else matters Balao:loveu:

Mezitrida
Lucky Boy od Reky Ondrejnice

Panie młodzież
Beryl z Basteckeho dvora

panie-otwarta
Lauren od Reky Ondrejnice

I teraz zabij mnie ale za cholerę nie powiem ci co to są Nemecka doga skvrnita!!! ( Deutsche Dogge gefleckt)

psy, mezitrida
Palomino Xantus

Panie młodzież
Quail Brana severu

panie mezitrida
Extrema Claudia Bohemica

panie otwarta
Desire Dream Moravia Tauri

I znowu ! co to - nemecka doga zihana (Deutche Dogge gestromt)?

Psy Trida vitezu/Siegerklasse
Sinclaire Norach

panie otwarta
Sarabi Norach

Żółte

Psy - jungstenklasse?
Egon Rendog

psy mezitrida
Peter Pan Allav Flodur

Panie mezitrida
Apriloa Bisdog Bohemia

panie otwarta
Berika Bystricka de Oran
Paulina Allav Fludor

I to wszystkie!:razz:

Posted

jo-jo masz rację, ja wystawiałam buldożka i nie miałam problemu, choć w domu mam terierke rosyjską, i patrząc na tą wykładzinę zastanawiałam się , jak oni wystawiają te duże ciężkie psy, nie dziwię się, że były gleby:shake: :angryy: , natomiast dobrze , że nikomu nic sie nie stało, bo takie poślizgnięcie się i gleba dla dużego psa grozi uszkodzeniem ścięgna.:placz:

Posted

[quote name='Argus Electra']jo-jo masz rację, ja wystawiałam buldożka i nie miałam problemu, choć w domu mam terierke rosyjską, i patrząc na tą wykładzinę zastanawiałam się , jak oni wystawiają te duże ciężkie psy, nie dziwię się, że były gleby:shake: :angryy: , natomiast dobrze , że nikomu nic sie nie stało, bo takie poślizgnięcie się i gleba dla dużego psa grozi uszkodzeniem ścięgna.:placz:[/quote]

dlatego ja sie starałam zeby pies mi nie wyrznał..a bynajmniej wypolerowałam ta wykladzine tyłkiem,1 która chyba wczesniej woskowali czy jak. Najlepsze bylo to ze np. na husky, z którymi sie dosc szybko biega dali jakis skrawek dywanu, a małe ray na koło piekny dywanik:roll:

Posted

[quote name='Jakaranda']DINA z Lupcianskej doliny,
O: Dax Lazky SK, M: Bliska Vatrova,
CH. Ondrejka Josef, MAJ: Vanhara Bretislav[/quote]

Jakaranda, bardzo dziękuje :D