Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po Thalię przyjechała bardzo fajna babka :) Mówiłam pani o dogomanii, o tym ze dziewczyny z całej Polski martwiły się o Thalię, żeby znalazła fajny domek. Pani obiecała, że zaloguje się tutaj i wstawi zdjęcia :)

Posted

Bardzo, bardzo się cieszę. Ja też polecałem Thalię każdemu kto tylko pytał o ONka, bo żaden inny pies mnie tak nie ujął za serce :) Czekamy w takim razie na tych Państwa i zdjęcia szczęśliwej Thalinki :loveu:

• 3 weeks later...
Posted

List od właścicielki Thalii, ktora teraz nazywa się Layla

20.12.2009 to data pierwszego dnia w nowym domu dla Layli- całuśnej suni ze skrzywiną główką:)
Nie potrafię pojąć, jak taki cudowny pies mógł znaleźć sie poza ogniskiem domowym.
Grzeczna jak żaden inny psiak- spośród 3 w moim zyciorysie. Już po 2 pierwszych dniach i niepoliczalnej ilości nagródek- Layla przestała chodzić na smyczy, bo na każde przywołanie biegnie jak oszalała do swoich domowników. Z resztą nie dziwi mnie to wcale, bo jest dokładnie taka jak wyrażali sie o niej wolontariusze- potrafi zacałować na śmierć.
Ulubiona jej rozrywka to oczywiście liczne spacery, po których potrafi położyć się koło nas by godzinami być drapaną:)
Na dzień dzisiejszy- czyli 06.01 - jeszcze boi się innych piesków, ale wraz z innymi opiekunami czworonogów- organizujemy jej na ogromnym boisku (gdzie wychodzimy z psami) sesje zapoznawcze z innymi psiakami i po godzinie obcowania- wariuje jak cała reszta.
Pewnie potrwa to jeszcze jakiś czas, ale jest dzielna, grzeczna i niesamowita w swojej łagodności.
"Woła" na dwór- czyli niemiłosiernie piszczy:), ale żadnych "ktastrof"nie pozostawia w domowym ognisku:)...bo to po prostu cudowny pies, a moja córka Marta, która nazywa samą siebie jej Panią wydaje sie być najszczęśliwszym dzieckiem pod słońcem.
Dziekuję Wam moim drodzy, że wybraliście dla nas psa o takim charakterze, którego można tylko...kochać:)
Życzę szczęcia w Nowym Roku 2010.

Posted

Ooo, ja właśnie weszłam na wątek żeby wkleić te fotki (bo też dostałam maila), a tu już jest.

Na początku czytałam maila i nie skojarzyłam który to pies... a potem zobaczyłam zdjęcia, i tak się rozpromieniłam że ojej :)

Cudowne wiadomości! Thalinka, najcudowniejsza onka :loveu:

Posted

Witam wszystkich "kibiców" Kochanej Suni:)
Cóż moge jeszcze dodać do tego co napisałam...znacie ją z opisów innych zakochanych w niej osób- naprawdę prawdziwa z niej Księżniczka:)
Każdego zachwyca nie tylko wyjątkową urodą, ale również błogim spojrzeniem i radością jak u małego dziecka.
Nigdy nie miałam tak ufnego psa.
Wyobraźcie sobie, ze przy ściąganiu szwów po sterylizacji- nawet się nie poruszyła. Patrzyła mi sie w oczy, ja ją głaskałam a Pan Wet, smiał się, ze nie spotkał chyba jeszcze tak zakochanego psa:)

Dziewczynka szybko się uczy.
Reaguje już na gwizdek, komendę "siad", "do mnie", "do siebie":) a jej miejsce w domu to pokój mojej córki, która śpi teraz ze mną, by Layla miała dużo miejsca by sie wyciągnąć:)
I tak wypoczywa w salonie:), w nocy jednak sprawdzając czy aby nie przebudziłam sie by wyjść na chwilkę na spacer.
Myslę, że gdyby w Wigilię przemówiła, to byłaby sama słodycz.
Zadawajcie prosze pytania, bo nie wiem czy czasem ten postnie jest za długi:)
Dorota

Posted

Witaj :)
Świetnie, że zarejestrowałaś się na dogo. Tutaj, na dogo wszyscy mówimy sobie na Ty ;)
Tak jak Ci opowiadałam Thalia ups..Layla to cukiereczek, cudowna suczka.
Cieszę się, że do Ciebie trafiła :)

Posted

Witaj Doroto!
Bardzo bardzo bardzo się cieszę, że Layla trafiła akurat do Was :loveu: A czytanie takich listów i postów naprawdę dodaje otuchy i pokazuje, że warto walczyć o każde psie istnienie, bo takie wspaniałe domy istnieją! Mam nadzieję, że Layla wniesie Wam do życia jeszcze wiele szczęścia :loveu:

No i oczywiście czekamy na zdjęcia, możecie nas nawet nimi zasypać. I takimi listami również :multi:

Posted

Pewnie, ze pozwalam:)
Na tej fotce, Sunia jest jeszcze w "ochraniaczu", który przy tak grzecznym psie zakładałam jej tylko na noc.
Jutro postaram sie zrobić zdjecie "wybiegu" Layli.
Postaram sie też sfotografować ją jak brnie w śniegu. Skacze zupełnie jak królik:)- no , moze ogon troche przydługi:)
Teraz już swobodnie bawi się ze swoimi koleżankami (bo to same sunie) z podwórka.
Jutro tj. 11.01 nie będziemy na meetingu czworonogów, ale we wtorek w takim razie zrobię fotki w towarzystwie i spróbuję je wkleić.
Myślę, ze dobrze jej u nas, bo nie dość że nie siedzi sama w domu, bo pracuję na zasadzie homeoffice, to i na dwór wychodzimy nawet z 5x dziennie:) Cóż, nawet na ziemi raj istnieje:)
D