luka1 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 no dobra. to moje dzieło. to jedna z córek Nelki. jest bardzo krzykliwa ale za to i bojażliwa. i tu ta sama mała - tak sobie poszczekuje Quote
luka1 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 ale to nie koniec Nelka i jej dzieciaki a to Ajaks Waleczny - mój ulubiony - niesamowity, piekny i strasznie kochany Ajaks tłumaczy coś Olkowi Ajaks i druga córka Nelki. Ta jest mniejsza i bardzo lubi być głaskana. Ogólnie to one wszystkie rywalizują o przytulanie, dlatego zawsze jestem umazana błotem Quote
malibo57 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 :crazyeye:O, rany! Zaszalałaś! Długo się ładowały, nie widać było, jak pisałam poprzednio:) Quote
luka1 Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 kto jeszcze nie jest przekonany że Nelka jest wspaniała? Quote
luka1 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 zdjęcia są a ciotek niema. Soper. Nelunia całe dnie spędza ze zgrają poza boksem. Bardzo ją to ośmieliło, już nie ukrywa się w budzie przy byle zamieszaniu na podwórku. Bardzo lubi siedziećprzy mnie, ale musi być cały czas głaskana. Kiedy przerywam mizianie, trąca mnie nochalem i włazi na kolana. Można ją już sterylizować. Po zabiegu zamieszka w "gabinecie" będzie można sprawdzićjak zachowuje się w warunkach "domowych", czy bedzie umiała zachować czystość. Chciałabym by znalazła dobry dom, jest wspaniałą psiną, Quote
Ziutka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Zabieram się za ogłoszenia Ajaxa... A czy da radę zrobić jakieś oddzielne fotki pozostałym szczeniakom i Neli ? Żeby nie były razem na zdjęciach ? Quote
luka1 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Ajak zaczyna być zbyt "mój". Siedzi ze mna gdy siadam, łazi gdy łaże. Odpędza pozostałe psiaki. Jest strasznie kochany i umie podawać łapki. Nie wiem, chyba go nie oddam. Jest taki piekny. Quote
luka1 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Cała banda Nelki to cudownepsiaki. Kazde z nich aż piszczy by je przytulać. Nelka w tym góruje. Może całą godzinę być głaskana i drapana po brzuszku. Obok zawsze czeka na pieszczoty Ajaks. Sam nauczył się podawać łapki. Bakara jest najbardziej lękliwa i gadatliwa. Ale jak się dostanie pod rękę , zamyka ślepka i rozpływa się ze szczęścia. A potem umyka do budy i wystawia tylko pyszczek. Hawana to odbicie Nelki, jest taka przymilna i kochana. Uwielbiam je. Quote
luka1 Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 tralala troche uczty wzrokowej. to jest Bakara a to Hawana a to mój uluciony Ajaks zwany też Ajkiem Czy nie są śliczne? No i inteligencja ponad przeciętna. Quote
luka1 Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Co ja mam pisać żeby zwabić domek dla swojej ukochanej Neluni. Prawdziwie rodzinny to pies. Łagodna dla "swoich" i szczeknie gdy trzeba... Quote
luka1 Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Ajak, Ajaks, ciągle tylko Ajaks ja rozumię że jest śliczny, ale gdzie reszta bandy? Tamte pozostałe są nie mniej cudowne.:mad: Quote
elmira Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Śliczne te psiaki. A Ajaks wygląda jak żywy pluszak. Nela przypomina mi Lusię. Tak, jakoś. Quote
elmira Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Bacardi siedzi w klateczce i wyśpiewuje tęskne serenady. Boi się nas, ale jak do niej wychodzę i mówię, to przestaje płakać. Ale biedula przeżyła te przenosiny. Zwymiotowała w aucie i w ogóle tak się zapluła ze szok. Biedny dzieciak. Quote
luka1 Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 zrozumie co się z nią stało i zacznie nowe życie. Została wyrwana jak ząb i teraz boli. Quote
luka1 Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 ciągle czekam na piekne foteczki całej bandeczki. Przecież Nelka i Hawana i Bakara (ja ja tak nazywam bo łatwiej) wcale nie sa gorsze od Ajaksa. Quote
elmira Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Hawana, to Bacardi? Swoją drogą, śliczne mają psiaka imiona :) Quote
luka1 Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Bacardi to Bakara, a Hawana jest jeszczu u mnie. Dostała Ci sie najdziksza - Bacardi - ale jak nie bedzie z pozostałą bandą szybko udowodni że jest mądrym psem Quote
elmira Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Aha, na razie posmyrałam ją trochę w zadek. Zaniosłam kolejną miskę wody, bo poprzednią wypiła i czekam. Bakarka pozbawiona jest agresji i jest bardzo ładną suczynką. Po dzisiejszych stresach pewnie nas nie lubi, ale postaram się jej pokazać, że nie jest źle. Quote
luka1 Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 ona w brew temu co sie wydaje, bardzo lubi głaskanie. Podrap ja opo szyjce pod brodą - po piersi. Zobaczysz , zaraz będzie lepiej Quote
elmira Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 My chodzimy do niej, co jakieś pół godziny. Gadamy, staramy się przypodobać. Tyle dla niej nowego. Jutro ma malutka dzień w domu. Mam nadzieję, że będzie ok. Zaraz do niej zmykam, posiedzę i jej ponudzę:) Quote
Recommended Posts