kizimizi Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 Oj bidny mopik! Z schroniska nikt go nie wezmie bo zaraz mówią, że 6 lat to stary pies no i jeszcze chory! O Matko! Poproszę kogoś o ogłoszenia dla chłopaka. Quote
Onaa Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Kizimizi, a może ta osoba co o niego pytała mogła by go na dt wziąść, jak myślisz ? Quote
kizimizi Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Dogo07 napisał(a):Kizimizi, a może ta osoba co o niego pytała mogła by go na dt wziąść, jak myślisz ? odpisałam tej osobie na maila. Problem jest w tym, ze ona nie wie czy moze bo mieszkanie wynajmuje i nie wiadomo czy sie wlaściciel zgodzi. Zreszta, jak odpisałam na maila, ze warunkiem wszelkich adopcji jest wizyta przedadopcyjna i jeżeli się na to zgodzi to wtedy będziemy rozmawiać o reszcie, to juz nie odpisała. Chyba nie ma co sobie robić nadziei w tym przypadku Quote
kora78 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 choea, z tymi tymczasami..ale u nas by się ich ze 100 przydało... żeby w schronie było lżej. jak znajdziemy jeden, a mamy psów tyle do wyboru... może robić ogłoszenia na płatny domowy dt?? było już kiedyś coś takiego?? na allegro, na gumtree? Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Ja nie mówię żeby wszystkie psy wyciągac na dt. Jak na Paluchu jest ponad 2000 psów, to jest dopiero dramat. A drugie schronisko koło Warszawy to Celestynów, też chyba z 2000 psów. A o co chodzi Ci z tym ogłoszeniem na płatny domowy dt ? Quote
kora78 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 że szukamy osoby, któa mogłaby nam przechować jakiegoś psa, mieszkająca w naszym mieści bezpośrednio, by móc łatwo i często kontrolować i odwiedzać, że zapłącimy za wyżywienie plus coś tam extra. za domowy dt. jak ludzie kombinują, wynajmują pokoje studentom, by dorobić, to może taki zarobek będzie dla kogoś atrakcyjny. Albo taki dt niepłątny, bo może ktoś chce pomagać, bo ma na to warunki, a nie wie, jak się zabać, bo jest sam z tymi chęciami i nie wie, gdzie się udać. Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Aha, no tak, żeby był na miejscu. Bo dt płatne czy hoteliki to są na dogomanii ale niektóre to daleko od Was. Dlatego pomyślałam o tej osobie co pisała maila w sprawie Mopka, że jeśli wynajmuje mieszkanie to chociaż na dt mogła,by go wziąść , to by pomogło psiakowi ale kizimizi pisze że kontakt sie urwał :(. Quote
kizimizi Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 ta osoba raczej nie weźmie bo temat ucichł, szukamy dalej Quote
kora78 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Nie widziałam psiaka w schronie, może znalazł już domek. Czekamy do następej wizyty, żeby zobaczyć dokłądnie, czy jest, zapytać się pracowników. Nie było czasu poporostu na wszystkie... Quote
kizimizi Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 ja bede niebawem wiec jeszcze sie wstrzymajmy na chwilę. Quote
kizimizi Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 oj Mopiku a dzis dostałam maila w twojej sprawie Quote
kora78 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 kontakt możesz trzymać, napisz wstępnie maila, co psu oferują itp. najpierw sprawdź dom, wtedy dopiero mów, że psa może już nie być. Bo jak się okaże, że jest a dom zdąży wziąść innego psa, a będzie fajnym domem... Quote
Onaa Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Lepiej jak ludzie od razu dzwonią wtedy można z rozmowy już trochę się dowiedzieć jaki to dom. Ale może akurat ? Quote
kizimizi Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 to był mail z pytaniem o psa. Napisałam, ze byc moze został juz wyadoptowany ale wszystko jest do sprawdzenia. Osoba jest nadal zainteresowana i godzi sie an wizytę przedadopcyjną. Zobaczymy co dalej będzie. Quote
Onaa Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 To chyba dobrze. A jakie warunki oferują pieskowi ? Quote
kora78 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 oo to fajnie. to spreawsdzaj ich potencjalnie, szukamy ludzi na wizyte przedadop. mozna przeciez zadzwonic i wypytac, poprosić panią A. bo pani G.nie będzie kojarzyła psa. tylko najpierw ten dom trochę sprawdzić, zanim się schronowi będzie gitarę zawracać, żeby nie byli źli Quote
Onaa Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Tak najlepiej najpierw domek sprawdzić. A jak się okaże dobry to wtedy Mopika dawać a jak Mopik okaże się że już ma domek to są podobne pieski do niego, też takie śliczne i białe. Albo jakiegoś innego Waszego dać :). Quote
kizimizi Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 ja nie powiedziałam, ze nie. Tylko że to na razie rozmowa przez maile jest. Powiadomiłam zainteresowaną że warunkiem jest wizyta przedadopcyjna i umowa. No i powiedziałam, ze Mopik ma problemy chorobowe i ze trzeba wziaśc to pod uwagę! Zoabaczymy co odpowie. Problem jest taki, z eta osoba jest młoda, studentka i wynajmuje mieszkanie. Quote
Onaa Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Czyli to dalej ta sama osoba ? Ja myślałam że to kolejn]y chętny domek. Quote
kizimizi Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Mopik nie miał perspektyw na domek, nikt do mnie nie pisał, nie zdwonił. Dogo moze ci sie z Szczotką pomyliło bo w jej spraiwe był ten dziwny weterynarz no i później mail ale nie odpowiedzieli mi po nim. Pani od Mopika też na razie milczy. Quote
Onaa Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Przecież sama pisałaś że masz maila dot. Mopika. Quote
Onaa Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 A wcześniej ja Ci maila przekazywałam w sprawie Mopika też. DLatego myślałam, że do Ciebie jakaś inna osoba jeszcze pisała. Quote
kizimizi Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 No właśnie wracam i czytam. Masz dogo racje Quote
kizimizi Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Pierw był mail tej tresci: Cześć !!! Widać, że to cudowny piesek i bardzo chętnie bym go przygarnęła... i na pewno nigdy nie porzuciła !!! Problem w tym, że wynajmuję mieszkanie i nie wiem, czy właścicielka zgodziłaby się na posiadanie zwierzaka. Myślę o tym, żeby zostać wolontariuszką w schronisku. Pozdrawiam serdecznie !!!! " a teraz był spod innego adresu, taki: witam zastanawiam się nad przygarnięciem pieska, jednak nie mogę sobie pozwolić na dużego psa i taki byłby dla mnie idealny http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-MALY-BIALY-Mopek-czeka-na-dom-W0QQAdIdZ170863635 tzn chciałabym go najpierw poznać, ponieważ wcześniej byłam fanką kotów i to byłby mój pierwszy pies, nie jestem w stanie podjąć się wychowywania lub tresowania twardych psich charakterów, chciałabym psa łagodnego, który zastępowałby mi niemożność posiadania kota[często się przeprowadzam, a koty przecież bardziej przywiązują się do miejsc niż ludzi]. mieszkam we wrocławiu w okolicy placu grunwaldzkiego, w dużym mieszkaniu, niedaleko jest mnóstwo miejsc na spacery:) pozdrawiam i tu i tu jest mowa o wynajmowanym mieszkaniu. Czy to mogła być ta sama osoba? hmm adresy inne Quote
Recommended Posts