Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak nam się pogoda ustabilizuje jedziemy z Rysiem i Moniką do weterynarza.
Rysiek cały czas ucieka przez dziurę w płocie ale wraca. Musimy w weekend tę dziurę zlikwidować

• Replies 799
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I obiecane rozliczenie:

Wpłaty listopad:

Paweł1w25 - 50zł (dek.st.)
patija - 60zł (dek.st. 10zł i 50zł jednorazowej)
MariamC - 50zł
bric-a-brac - 10zł (dek.st.)
Roland_De - 20zł (dek.st.)
Obraczus87 - 10zł
CiotkaE - 50zł
Czerda- 30zł
Leni356 - 20zł (dek.st)
Rescal - 40zł
Kciuk z Miau.pl - 50zł
Madcat1981 - 10zł (dek.st)
RAZEM: 400zł

Wpłaty grudzień:
leni356 - 20zł (dek.st.)
RAZEM: 80zł

OGÓŁEM: 480zł

WYDATKI:
-50zł - DT Łódź
-200zł - DT Tomaszów (od 19.11.- 19.12.)

RAZEM: 230zł stan na 12.12.2010r

Wszystkim bardzo dziękuję w imieniu Ryśka!

[SIZE=2]pewnie będą potrzebne pieniążki na Ryśkowa wizytę u weta, nie wiem czy przelać Ci Ocelot teraz jakąś kwotę, czy może po wizycie, czy może jeszcze komu innemu :)

Guest Elżbieta481
Posted

Nasza wpłata za grudzień poszła
Trzymaj się Rysiaczku-misaiczku-psiaczku
E/W

Posted

bric-a-brac napisał(a):
Co u Ryszarda słychać? ;)

Ryszard zwie się od niedawna Lwie serce;):):)
Kora ma cieczkę i przychodzą do płota inne psy, a Ryszard odmłodniał i wszystkich rywali odgania;0
ucieczek nie planuje;)Nawet czasu na jedzenie brak;)

• 2 weeks later...
Posted

Przed świętami, nie znalazłam czasu, aby życzyć Rysiowi, za to teraz na ten Nowy Rok życzę mu aby był dla niego spokojniejszy, radośniejszy, aby znalazł naprawdę dobry domek w którym czułby się szczęśliwy do końca swych dni !

A teraz rozliczenie ;)

Wpłaty listopad:
patija - 60zł (dek.st. 10zł i 50zł jednorazowej)
MariamC - 50zł
Obraczus87 - 10zł
CiotkaE - 50zł
Czerda- 30zł
Leni356 - 20zł (dek.st)
Rescal - 40zł
Kciuk z Miau.pl - 50zł
Madcat1981 - 10zł (dek.st)
RAZEM: 400zł

Wpłaty grudzień:
leni356 - 20zł (dek.st.)
bazarek bric-a-brac - 43zł
waldi48 - 17,50zł (dek.st.)
Rescal - 20zł (dek.st.)
Madcat1981 - 10zł (dek.st.)
Patija - 10zł (dek.st.)
Maciek - 50zł (dek.st.)
RAZEM: 250,50zł

OGÓŁEM: 650,50zł

WYDATKI:
-50zł - DT Łódź
-200zł - DT Tomaszów (od 19.11.- 19.12.)
-200zł - DT Tomaszów (od 20.12 - 20.01.)
Razem:-450zł

RAZEM JEST: 200,50zł stan na 28.12.2010r

Dziękujemy ! :)

Posted

Uwaga, ten film jest bardzo drastyczny:-(

[video=facebook;1602918911342]http://www.facebook.com/video/video.php?v=1602918911342&oid=126920476166&comments#!/video/video.php?v=1602918911342&oid=126920476166&comments[/video]

Posted

Lepiej nie oglądać tego filmu, ja wczoraj zaczęłam, ale nie mogłam, żołądek mi się przewrócił i się popłakałam. To jest straszne! Po takim czymś to jest się za kara śmierci nawet dla takich dzieci. Wiem, może nie powinnam tak mówić, ale nie wiem czy z takiego dziecka ma szanse wyrosnąć dobry człowiek, czy może coraz większy potwór???? Nie rozumiem jak można zrobić coś takiego. Mam nadzieję, że dziecko zostanie odebrane rodzicom, tylko taką szansę dla niego widzę.

Guest Elżbieta481
Posted

Przepraszam-dla którego dziecka kara smierci?Dla trzylatka?To nie jego wina,że brał udział w znęcaniu się nad kotem-tylko dorosłych,że pozwolili na to.Wymagajmy kary dla rodziców nie dla dziecka!
Ela

Posted

waldi481 napisał(a):
Przepraszam-dla którego dziecka kara smierci?Dla trzylatka?To nie jego wina,że brał udział w znęcaniu się nad kotem-tylko dorosłych,że pozwolili na to.Wymagajmy kary dla rodziców nie dla dziecka!
Ela

Zgadzam się. To nie jest prosta sprawa. Trzeba zmienić kurs myślenia.

Posted

Dwa lata temu byłam świadkiem takiej oto sceny:

Mniej więcej 3 letni chłopiec siedzący obok mamy w autobusie, a na przeciwko starsza osoba namiętnie przez tego chłopczyka kopana i co rusz zmieniająca pozycję na siedzeniu, aby uniknąć tych ko...pniaków.
I mamusia spokojnie się temu przyglądająca.
W pewnym momencie kobieta nie wytrzymała i zwróciła dziecku uwagę, że tak nie należy się zachowywać. Jaka była reakcja matki? - żadna, ani słowa nie powiedziała swojemu dziecku.
Obok tych siedzeń stał młody chłopak, żujący gumę...wyjął ją z buzi i przykleił ją maluchowi do czoła.
Tym razem mamusia zareagowała i zaczęła krzyczeć na cały głos, że to skandal, że jej dziecko jest wychowywane bezstresowo ....
Reakcja chłopaka: "Ale o co chodzi, ja również byłem wychowywany bezstresowo i proszę na mnie nie krzyczeć, bo mi to szkodzi"
Cały autobus podzielał wypowiedź chłopaka
I inny skrajny przypadek.
Również autobus, nieco zatłoczony...w pewnym momencie ostre hamowanie i głos dziecka (mniej więcej też w tym wieku): "Mamusiu, dziękuję, że mnie podtrzymałaś, bo inaczej bym się przewrócił"

Po co to piszę? - ano po to, aby pokazać jak różnie można wychować swoje dzieci i jak różnie te dzieci mogą pojmować co jest dobre, a co złe

Posted

waldi481 napisał(a):
Ela

Nikt nie twierdzi, że 3 latek ma trafić do więzienia, czy poprawczaka, ale powinien być rzetelnie naprostowywany przez psychologów, bo niestety jego psychika jest mocno nadwątlona.

Inaczej za jakieś 12 lat ten malec powie to co powiedział je...go 15 brat:

"Wczoraj Katarzyna Padło z biura prasowego małopolskiej policji poinformowała nas, że funkcjonariusze rozmawiali już z 15-latkiem. Został on przesłuchany w obecności obojga rodziców. - Chłopak nie zdawał sobie sprawy z tego, co robi i do czego namawia brata. Traktował to jak zabawę - mówi Dariusz Nowak, rzecznik małopolskiej policji. "

Posted

Dokładnie Marinka. Bezstresowe wychowanie nie istnieje - to jest raczej pseudowychowanie. A to teraz mamy dzięki ostatnim zmianom w ustawie o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie - dziecku nie można dać klapsa chociażby. Wszystko dzięki "słusznie panującej wspaniałomyślnej" partii rządzącej. Oby tak dalej, a będzie jak w Norwegii czy Szwecji, gdzie dzieci dzwonią na policję i donoszą na swoich rodziców...

Posted

Żyje, cały. Ale zestresowany i przestraszony. Już w schronie. (Czytałam o tym na wątku o aktualnych problemach OPP)

Trzylatek nie rozumiał nic. Ale nie wierzę w słowa przedstawiciela policji, że 15sto-latek nie rozumiał co robi... choćby nie wiem ja bardzo niewłaściwie był wychowywany, doskonale wiedział, że zadaje ból... wystarczy spojrzeć na dwie plansze poprzedzające film i słowa, które napisał... cyniczny i okrutny... Mając 15 lat, bez względu na to jak skrzywiona czy patologiczna nie byłaby rodzina, wie się że zwierze takie jak kot CZUJE. Rodzice winni, ale gówniarz też powinien ponieść karę...

Posted

Marinka napisał(a):

Po co to piszę? - ano po to, aby pokazać jak różnie można wychować swoje dzieci i jak różnie te dzieci mogą pojmować co jest dobre, a co złe

I wiecie co smuci mnie najbardziej?
smuci mnie, że to ten drugi przypadek dziecka zaskoczył mnie bardziej :(

Guest Elżbieta481
Posted

Tego małego chłopaczka ukarano już oddzieleniem od matki.To jest dziecko,którego nikt nie uczył co dobre co złe.Podejrzewam,że starszy brat stał się idolem małego.Tu są winni rodzice i nikt więcej..
We wtorek nadany był reportaż o małym 3 letnim Adrianie.Dziecko jest chore na mukowiscytozę.Odebrane tafiło do Pogotowia Opiekuńczego.Pani,któa prowadzi Pogotowie zadała sobie trud poszła z Adrianem do parku gdzie uczyła,że kaczek się nie płoszy tylko karmi chlebkiem.Poszła z nim do sklepu zoologicznego,gdzie maluch głaskał świnkę morską i uczyła.A kto uczył to dziecko z owego filmu?Śmiem podejrzewać,że nikt!Rodzice zajęci pogonią za pieniądzem-pracą nie mają już sił na wychowywanie,ale skoro spłodzili potomka mają obowiązek z,którego się nie wywiązali.Dlatego powinni ponieść konsekwencje.
Zadałam sobie trud rozmowy z ludżmi,którzy wychowywali?wychwują dzieci.Oni twierdzą,że dla 3-latka jest szansa i domaganie się kary dla niego jest okrutne i bezmyślne.
Elżbieta

Posted

Szampana piccolo,
Brokatu na czoło,
Uśmiechu na twarzy,
Szampańskiej zabawy,
Życzeń serdecznych,
Wspomnień najlepszych
oraz braku kaca
kiedy w nowym roku pamięć wraca