Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

J_ulia napisał(a):
Witam, właśnie dotarłam.

Dark powiedział ,że pieniążki za transport maja być przeznaczone na Buraja (którym Dark podczas całej drogi zajmował się bardzo troskliwie- Buraj ma kolejnego fana :) i dlatego już na Jego konto przelej 120 zł :)

!

DARK ma również nowych fanów, całą rodzinkę ihabe:loveu::loveu::loveu:
Dziekuję w imieniu Burajka.:loveu:

• Replies 634
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam.Bombowe warunki ma nasz Buraj...takie wygody i super opieka.Zasłużył sobie ślepaczek i niech sobie używa jak najdłużej.Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Teraz najważniejsze aby zdiagnozowac Burajka;-( Na chwilę obecną jest w izolatce gdyż Pani podejrzewa nużycę u Burajka;-( Oby to nie była prawda, oby!!!!
Poprosiłam Panią aby zrobiła badania i to również morfologie i próby wątrobowe, abysmy wiedzieli w jakiej kondycji jest Buraj i jak możemy mu pomóc. Również sprawa łapki Panią niepokoi.

Jeśli ktos z Was posiada jakiekolwiek informacje o Burajku, co było robione w schronisku itd to proszę napiszcie.

Zrobiłam rozliczenie na stronie 1. Również podałam chwilowo swój nr konta do wpłat na Buraja.

Posted

spokojnie, nie ma napewno nużycy, w naszym schronisku, raczej taka choroba byłaby zauważona i wyleczona, bo psy sa zawsze obserwowane przez wolontariuszki i wszelkie anomalie zgłaszane kierownictwu. . Buraj ma małe wyleniałe 1 miejsce na jednym boku . takie wiele psów ma po uczuleniu na odchody insektów. sama leczyłam u psiaków takie placuszki . czasem są bardzo duże, albo wiele w różnych miejscach. pies zanim się dostał do schronu miał różne koleje losu, pchły miał napewno, odpchlony był , teraz też jest zabezpieczony ale uczulenie pozostaje. Przed wyjazdem Burajka wymyłam go bardzo dokładnie, w Nizoralu, i potraktowałam Front line. pozostałość po podejrzewanej przeze mnie dolegliwości to ok 4, 5 cm łysy ale zagojony placuszek. tak właśnie to wyglądało u moich świeżo przyjętych tymczasków. na tym etapie skóra miała naturalny, kolor i brak zmian. po zdezynfekowanu, płynnym rivanolem użyłam
koncentratu propolisu. jak pojedzie nastepny piesek poślemy to na 2, 3 zastosowanka. u moich piękna szczecinka nowej sierści pojawiła sięstosunkowo szybko. W schronisku napewno też był potraktowany propolisem bo miejsce jest czyste.( tam panie kierowniczki mają co trzeba zawsze pod reką, a propolis w 100 %)

Martwi nie ta noga i rozmawiałysmy o tym. Skonsultujemy z wetem albo kilkoma, a najlepiej z ortopedą. Buraj przy chodzeniu nie panuje nad stopką tylnej łapy, podwija mu sie. Narazie zanim sie dowiemy co się da zrobić uszyje mu butka aby stope ochronić , utwardzonego od spodu, może to mu pomoże, i nie bedzie się ranił w paluchy. Na trawie sobie radzi, na twardym podłożu nie bardzo. Jutro jadę do schronu, to wypytam o wszelkie szczegóły i badania Buraja.

Trzeba mu też na poprawienie sierści, dawać żółtka świeże to poprosimy panią Joasie. Buraj ma piekną grubą sierść ale szarą , bez połysku, a to mu sie po surowych zółteczkach zmieni.

BĘDZIE DOBRZE. DIAGNOZOWAĆ TRZEBA BO MOŻE PÓJŚĆ DO ADOPCJI, I LEPIEJ ŻEBY BYŁ ZDRÓW. TAKŻE DLA JEGO KOMFORTU.

Posted

Spokojnie cioteczki, Buraj nie ma napewno nużycy. W schronisku nie dopuszczono by do tego,Wolontariuszki na spacerach obserwuhja psy i wszelkie anomalie są natycmiast zgłaszane. , I
kierowniczki sprawdzają z wetem każde podejrzenie.

Buraj ma na jednym boku jedna łysą polanke o średnicy ok 4 cm. To jest wg mnie najprawdopodobniej efekt uczulenia na odchody insektów , głównie pcheł. Miałam sporo takich przypadków u tymczasków , głównie znależnych albo świeżo przyjętych do schronu. Buraj ma ten fragment zupełnie czysty bez odbarwień, . Został u mnie wymyty dokładnie w Nizoralu, i potraktowany front line na zapas , miejsce podejrzane jak wszystkie moje takie przypadki zdezynfrkowałam płynnym RIVANOLEM I POTRAKTOWAŁAM EKSTRAKTEM PROPOLISU W AREOZOLU, CO JAKO BARDZO SKUTECZNY NATURALNY ANTYBIOTYK POZWOLIŁO MI JUŻ WIELE TAKICH PRZYPADKÓW BEZSTRESOWO WYLECZYĆ. pO STOSUNKOWO KRÓTKIM CZASIE
wszystkim odrosła w tych łysych miejscach sierść. Mam nadzieję że jeśli powtórzymy zabieg 2,3 razy wszystko wróci do normy. Trzeba mu będzie też zafundować surowe świeże żółteczka przez jakis czas . Zyska na urodzie, bo mimo grubej ,ładnej siersci jest ona bez połysku i szorstka. potraktowana taką dawka witaminek będzie piękna i lśniąca. poproszę panią joasie i podeślemy z pregusem propolis i jajeczka.

ZDIAGNOZOWAC POD KAŻDYM INNY WZGLEDEM TRZEBA. DO ADOPCJI POWINIEN IŚĆ ZDROWY.

Martwi mnie ta noga. Rozmawiałysmy o tym i trzeba będzie problem skonsultować z wetem tam i tu, a nawet z ortopedą. Narazie zanim jakaś decyzja co do leczena zostanie podjęta, uszyję mu bucik , lekko usztywniony który bedzie zabezpieczał front podwijanej stopy przed ocieraniem , a może i przed wywijaniem, tylna łapa nie jest dobrze kontrolowana , i przy chodzeniu stopa się podwija. Na trawie jest mu lepiej ale na twardym podłożu się ociera. Ma dobre miejsce to i o zdrówko musimy zadbać i o komfort pani Joasi, aby sie nie obawiała nużycy. nasze cioteczki napewno Buraja w razie potrzeby nie opuszczą.

Posted

Nie wiem co sie dzieje. Nie mam sklerozy. Raz napisałam post i posłałam a le dogo zamilkło i post poszedł w kosmos. Spawdzałam x razy nie ma. Jak wymeczyłam drugi. I posłałam pojawiły się obydwa. Między otwarciem poszczeolnych stron jest tyle czsu że moge poczytać gazetę. No i jak tu pracować!!!!

Posted

Burajek był dziś u weta z Panią Joasią.
Nie jest z naszym staruszkiem źle :loveu::loveu:
Ma około 10 lat, zniszczone ząbki i ogromną niedowagę i anemię.
Waży 16 kg:shake::-(:-(:-(

1. Musimy go postawić na nogi i dobrze odżywić.

Pani Asia zaproponowała, że w cenie 10 zł/dobę czyli 300 a nie 270 na miesiąc, zapewni dodatkową wątrubeczkę i twarożek itp.

Do tego zamówię dla Burajka na początek jakąś dobrą karmę i puszeczki Royala na odbudowę.

Co WY na to? Czy mam Waszą zgodę na to?

2. Leczone będzie miał uszka i oczka

3. za podkurczanie łapki odpowiedzialne jest stare złamanie stawu biodrowego, które się zrosło ale doszło do uszkodzenia neurologicznego obwodowego. Ma przewagę funkcji zginaczy nad prostownikami w kończynie tylnej.
To może go boleć, dlatego być może zostanie dodane jakieś leczenie farmakologiczne

Potrzeba bucika!!!

4. Wątroba ok!!!

wizyta u weta odbyła się na bardzo preferencyjnych warunkach, kosztowała tylko 60 zł + 20 zł dojazd.

Dziś robię przelew na 130 zł:
60 wet
20 dojazd
20 krople
30 dopłata za grudzien do kwoty 300 zł

Buraj bardzo odżył w gabinecie weta na widok kota. Podobno szarpał kartoniki gdzie siedział kotek!:evil_lol:
Tak więc wiemy, że nie lubi kotki:diabloti::shake:

Posted

No, to nie jest żle, odzywimy, obraz krwi poprawimy i piesio odżyje. Przy najbliższej wizycie poślemy wałówkę .nużycy nie ma a to ważne.odżywiamy burajka. Pięknie wygląda na tych zdjęciach , zwłaszcza ostatnim, taki wciagający nozdrzami powiew wolnosci i trawy.

Posted

a oto nasz Burajek w Hoteliku

Cudowne uczucie, gdy człowiek patrzy na tego psiaka jaki jest szczęśliwy!!

I to wszystko dzieki Wam cioteczki!!! i wujaszki;-):loveu::loveu:

Posted

JEST W DOBRYCH RĘKACH, PANI Joasia dba o niego jak o swego. Rozmawiałam z nia dzisiaj, i powiedziala że piesek jest fajny, jakoś sobie radzi. podklejoną ma tę podwijająca łapeczke dla bezpieczeństwa. Jest dokarmiany ekstra by pozbyć się anemii, . Dzięki trosce cioteczek i wujaszków nareszcie wie że zyje, w sobotę będzie miał gości i podeślemy mu wałówkę, aby wiedział że o nim nie zapomnieliśmy. jeszcze mu potrzeba minimum do dopełnienia deklaracji, parę cioteczek bardzo prosimy o dołączenie do listy sponsorów.

Posted

Dzięki Iwonie213 dotarłam na wątek Buraja. Bardzo dziękuję za link , bez twojej pomocy w życiu bym tu nie trafiła. Sliczny ten nasz Buraj i waruki w tym hoteliku wspaniałe. Aż miło popatrzeć

Posted

[quote name='ketunia']Dopiero teraz znalazłam wątek Burajka:)
Super, że chłopaczek już poza schroniskiem.
Zmieńcie proszę moją deklarację z 15 zł na 20 zł[/QUOTE]

Ketuniu, dziękuję :-)

Posted

Witaj kochany :). Myślę ,że dzisiaj Nikus porobi Ci troszkę pięknych foteczek...

Buraj to naparwde cudowny starszy pan, wiem bo miałam okazje poznać... Może jednak znajdzie się ktoś kto go doceni!? Hotelik nawet najlepszy to tylko hotelik... rodzinka własna , stado ... to jest to czego pieski pragną najbardziej...