ata Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 [quote name='lilk_a']Ata , ja przebrnę przez wątek , tylko napisz jakie informacje wyciągać ?[/QUOTE] Myśle, że to co Lena o nim pisała i jeden post był od Asia_Klero :roll: Quote
lilk_a Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [QUOTE] ......................... [/QUOTE]to chyba wszystko .... przekopiuj to gdzieś Ato i usunę może te posty bo nie wiem czy można tak post pod postem :) Quote
ata Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Wielkie dzięki :) Zostaw to do jutra , a póżniej możesz usuwać :) Quote
anna10025 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='grzybkowa']lilk_a , za pozno :) jak juz poszukalam to musialam wkleic :P a tak poza tym, to ja jestem za tym zeby zostal u Leny, szczegolnie ze widzimy ze zachodzą jakies zmiany !! lena:loveu: !!! dzieki za świeżutkie zdjecia !![/QUOTE] Też uważam , że lepiej żeby Sami, przynajmniej na razie został u Leny. Jamor szkoli psy , a Samsung musi stać się normalnym psem , na to potrzeba cierpliwości i czasu by zdobyć jego zaufanie , nie można wyszkolić psa na normalnego . Szkolenie polega na eliminowaniu złych zachowań u normalnych psów, a Sami taki nie jest. Lena nawiązała z nim jakiś kontakt , ale nie każmy mu od razu szaleć z radości na widok człowieka . Małymi kroczkami do celu...Poza tym z jego wrażliwością zmiana otoczenia może spowodować jeszcze większe wycofanie, najprawdopodobnej Lena jest pierwszym " ludziem " któremu ufa i pozwala '"gmerać" w jego dobytku. Mam nadzieje , że ta zmiana miejscówki u Leny mu pomoże. Zresztą widzę , że zdania na temat jego pobytu u Jamora są podzielone. To oczywiście tylko moje zdanie, nikt nie musi się z nim zgadzać;) Quote
jamor Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 czesc. nie jestem w stanie przeczytac całego watku, widziałem zdjecia psa i rozumiem ze jest problem. jak juz jakas kolezanka wspominała nie jestem bahawiorem. nie nazywam sie tak i troche mnie smieszy jak ktos takie usługi prowadzi, a wiekszosci sam nawet nie ma psa , ma jednego i juz. zapłacił za jakis komercyjny kurs i dostał jakiegos kwita. szkoda gadac. dla sprecyzowania : nie szkole psów na DT tylko ewentualnie je socjalizuje a to całkiem co innego. pies ktory trafia do DT nie wymaga szkolenia tylko normalnosci. jesli jest agresywny to z jakiegos powodu, jesli sie boi to tez. nie da sie sklasyfikowac psów i nie da sie zrobic nic szablonowo. bynajmniej ja nie potrafie. kazdy pies jest inny tak samo jak człowiek. najwazniejsze aby dotrzec i zrozumiec psa i isc na wspólny kompromis. mam obecnie tez kilka psów wycofanych. te potrzebują duzo pracy, duzo czasu. ja mam go zawsze za mało. za 3 miesiace ide na emeryture. tak, wiem, 42 letni emeryt to smieszne. tym bardziej , że czuje sie jak 15-to latek- ale to przez sport. polecam. na emeryturze bede miał wlasnie wiecej czasu na te wycofane. na dzien dzisiejszy jest u mnie kolejka i nie liczcie ze szybko zejdzie, wiec wezcie lepiej sprawy w swoje ręce. moze to byc i 5 miesiecy zanim kolejka dojdzie. ja go wpisze , ale nie czekajcie tylko cos działac. nie ktorzy piszą ze jestem od agresywnych psów. chce poinformowac, ze na codzien zajmuje sie szkoleniem psów do wyszukiwania materiałów wybuchowych i do wyszukiwania zapachu ludzkich zwłok- jesli ktos ma pojecie to wie , ze te psy nie moga miec agresji. co moge doradzic szybko w kwesti waszego psa: -najlepszym nauczycielem dla wycofanego psajest inny pies- z dobrym socjalem, przyjacielski dla innych psów i człowieka. nie mozna konfrontowac wycofanego z drugim wycofanym- jeden przyjmuje lekliwe zachowania od drugiego a nic pozytywnego. - nie izolowac psa od srodowiska, zabierac wszedzie - nauczyc sie, co dla danego psa jest rzeczą atrakcyjną, moze to byc jedzenie, moze zabawka a moze jakas czynnosc.wykorzystywac to jako nagradzanie, jako dopelnianie poznawania niektorych miejsc i rzeczy. - nie szkolic, nie probowac wymuszac jakiegos posłuszenstwa - robic wszystko aby byc dla psa atrakcyjnym -to uwazam za najwazniejsze. potem to juz z górki. -cierpliwosci cierpliwosci - nie narzucac sie psu - itd itd itd nie bede tu zagladał bo za krotkie dni. zycze wszystkim najlepszego. duzo zdrowia i słodyczy jamor zyczy. Quote
gonia66 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 NO i jak widze, wiekszosc porad od jamora wlasnie lenka zastosowala juz wraz ze zmianą miejsca Samusia:) bedzie dobrze...zobaczycie:):) Quote
UBOCZE Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Wystraszony łobuziaku, daj się wreszcie oswoić, bo się o Ciebie martwimy...:roll: [IMG]http://i46.tinypic.com/177690.jpg[/IMG] Quote
lilk_a Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='gonia66']NO i jak widze, wiekszosc porad od jamora wlasnie lenka zastosowala juz wraz ze zmianą miejsca Samusia:) bedzie dobrze...zobaczycie:):)[/QUOTE] wydaje mi się że przeprowadzenie go do zewnętrznego kojca to już jest osiągnięcie :) Quote
ata Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 No proszę jaka miła niespodzianka. Jamor zaszczycił nas swoją obecnością na wątku :) Dziękujemy;) Lena jak nie masz tam u siebie odpowiedniego psiaka, to może dasz rade przyjąć jakiegoś z zewnątrz, o którym wiadomo, że jest ok dla innych psów. Samson w schronisku co rusz miał nowych kumpli, zwłaszcza mniejszych i to po kilku na raz...... z tego co wiem, to nie było żadnego problemu..... Quote
Malwi Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 ja myślę że MOTO chyba by się do niego nadawał ... w końcu Operę też wyciągnął na psy ;) Quote
anna10025 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Z tego co wiem Moto nie przepada za Samim:shake: Quote
Malwi Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 a no tak ... precież Samsung jest dużym psiakiem ... a Grina ? Quote
anna10025 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Grina , ciągle się boi, są duze postępy, ale tylko z Moto jest w miarę normalna. Nie będzie najlepszym przykładem dla Samsunga, nie chciała do mnie podejść, tylko patrzyła z opuszczonym ogonkiem. Wobec Leny jest normalna, ale Sami musi mieć psiaka, który jest normalny wobec wszystkich. Bardzo się lubią z Megi , ale to psiak Leny i mieszka w domu. Quote
koosiek Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [B]Proszę, zajrzyjcie na wątek trzech przerażonych szczylków, które nie dadzą sobie rady w schronie :([/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/186565-Trzy-przera%C5%BCone-szczeniaki-przepadn%C4%85-w-ostrowskim-schronie[/url]... Quote
ata Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Judit, dziękujemy za zaległe wpłaty:) Lena, czy Samson dostał szczepionkę wypasioną ? Quote
lena13 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 U nas wszystko w porządku, Samson polubił nowe miejsce korzysta z dużej wygodnej budy widać po śladach w niej kojec, zadeptany widzę, że ostro się w niej bawi. Moto i Grina wciąż go zaczepiają do zabawy non stop siedzą przy kojcu, przez okienko tez może zaglądać do Moto, oby się polubiły bo ten mały psiak wyciągnął już Grinę z depresji. Zauważyłam też, że ma odruch wybiegania z budy i patrzenia kto przyjechał na dźwięk samochodu. Więcej jutro wybaczcie od 4 jestem na nogach przed sterylką Opery wszystko musiało być tutaj porobione, jutro znów wizyta w lecznicy z Operą, potem przyjeżdża Prezes fundacji z nowym podopiecznym, także jak się ogarnę to napisze jak tu u nas. Malvi wybacz, że tu ale nie mam już dziś sił biegać po wątkach, sterylka Opery przebiegła planowo i prawidłowo, dziewczynkę już wybudzoną odebrałam z lecznicy, fv terminową na Stowarzyszenie mam, w poniedziałek wyślę. Myślałam, że mi nie daruje, że się cofnie i mi nie wybaczy, że jej to zrobiłam. Przeciwnie podeszła powąchała mi rękę, jakby mówiła wybaczam, tylko ma smutne oczka, jutro porobię jej fotki, w opatrunkach to Ci prześlę na meila. Asiu Tobie też, dziś naprawdę nie miałam czasu, nie lubię operacji, boje się, że coś nie wyjdzie, a potem, pilnuję rekonwalescentów, aby nie przyszło im do głowy sobie zaszkodzić. Quote
ata Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Oj Lena , Lena a mój post powyżej :cool3: bez odpowiedzi:-o Dobrze, że wróciłaś do wirtualnego świata;) Quote
lena13 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='ata']Oj Lena , Lena a mój post powyżej :cool3: bez odpowiedzi:-o Dobrze, że wróciłaś do wirtualnego świata;)[/QUOTE] Miałam też obsesję o ten kojec, że jak mnie nie będzie to on da dyla, wstawałam w nocy sprawdzać, czy jest, psy ciągle do niego podchodzą, zaczepiają, dziś nie było mnie tu długo ze względu na Operę miał możliwość rozpracowania kojca w dzień on jednak nie ma zamiaru uciekać, zresztą nie ma jak uciec, otworze mu kojec zostawię na wybiegu dziewczyny te, które są łagodne a zarazem szalone i przede wszystkim niewielkie może one sprawią, że on zacznie się z nimi bawić. Dziś długo rozmawiałam z wetem na jego temat. Jeżeli kojec pomoże, jak on faktycznie tego chciał i to potrzebował, a ja tym lękliwym pozabierałam budy, by w nich nie siedziały, nie chowały się o ile w przypadku Opery i Griny podziałało to w jego nie bardzo. Teraz zaczynamy od zera i oby wet miał rację, zobaczymy. Wszystko wskazuje na to, że nasz hotelowy wet to szalenie mądry człowiek. Tak, wróciłam a bynajmniej staram się jakoś wrócić, tylko nie wiem w co ręce włożyć tyle zaległości, Ata nie miej mi za złe, że nie odpowiadam na Twoje pytania ale serio nie mam czasu czytać postów, latam między jednym psem a drugim podaję leki, mierze cukier Polce, dziewczynce się polepszyło to zaczyna ją nosić i trzeba mieć oczy w kolo głowy żeby dopilnować. Sami dostał zwykłą, ja nie mogę sama podejmować decyzji dlatego tarabaniłam do Ciebie a zwykłą musiał mieć, ja tu muszę mieć karty szczepień wszystkich psów, hotel jest pod stałym nadzorem naszego weta. Proszę napisz mi co wiesz jak Sami trafił do schronu ile w nim był, cokolwiek o nim, wiem, że już pisałaś ale wet mnie pyta a ja nie znajdę tego na wątku, jak zachowywał się w schronie, jakie tam panują warunki, może jakiś pracownik pamięta jak do niego trafił. Potrzebuję tych informacji, a nie mam jak szukać i przede wszystkim kiedy. Quote
lena13 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Samson w tym kojcu ma przerąbane nie dość, że teraz to on jest częścią tego podwórka non stop, to jeszcze ma socjalizację z obcymi ludźmi bo mamy gości, małolaty tak szaleją że roznoszą tu wszystko najgorsza jest Grina diabeł wcielony zaraz za nią Motto, Samson wychodzi z budy, już nawet jak mam otwarte okno, przyfiluję typa i zrobię zdjęcia, ba nawet jak na podwórku jestem wychodzi ob lukać czego te małe diablątka tak drą buzię. Nie chcę zapeszać, jednak wydaje mi się że wet miał rację. Quote
anna10025 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 [quote name='lena13']Samson w tym kojcu ma przerąbane nie dość, że teraz to on jest częścią tego podwórka non stop, to jeszcze ma socjalizację z obcymi ludźmi bo mamy gości, małolaty tak szaleją że roznoszą tu wszystko najgorsza jest Grina diabeł wcielony zaraz za nią Motto, Samson wychodzi z budy, już nawet jak mam otwarte okno, przyfiluję typa i zrobię zdjęcia, ba nawet jak na podwórku jestem wychodzi ob lukać czego te małe diablątka tak drą buzię. Nie chcę zapeszać, jednak wydaje mi się że wet miał rację.[/QUOTE] Zaczyna go ciekawić świat i otoczenie , widzi normalne psy i oby je zechcał naśladować . Zamiast siedzieć na łóżku, ze swoimi "demonami" musi teraz wychodzić z budy , sprawdzać co sie dzieje:razz: - rzeczywiście ma przechlapane!:loveu: Oby tak dalej Leno! Quote
rytka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 ciesze sie,ze cos sie w nim zmienilo balam sie,ze on jest podobny do psiaka z tego watku(lena jak znajdziesz czas poczytaj bo sa pewne podobienstwa)juz tyle czasu w dt i rokowania kiepskie... [url]http://www.dogomania.pl/threads/133889-Grom-sparalizowany-strachem-tak-zyje-od-trzech-lat....Pomocy-[/url]!!! Quote
lilk_a Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Ata pierwszy post dobrze :):) ale ja bym jeszcze tam wstawiła mój filmik ;) Quote
UBOCZE Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Wysłałem dziś na Samsonika za czerwiec i lipiec...:lol: Quote
grzybkowa Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 koniecznie ten filmik od lilk_a !!! :) jak ktos tu wpadnie i zobaczy filmik to od razu sie zakocha i bedzie chcial pomagac :) noi wiecej zdjec ogolnie na te pierwsza strone, bo komu sie bedzie chcialo caly watek przeszukiwac... ale ogolnie to super ata że tam pozmieniałas :) Quote
Recommended Posts