ata Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 kosu32 napisał(a):Melduję że przelew na Samsunga poszedł :) No i chwała Ci za to ;) Quote
Nikus Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 a mój przelew poszedł 10-tego a nie ma go w pierwszym poście...?zwrotu na koncie też nie mam... Quote
kosu32 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Nikus napisał(a):a mój przelew poszedł 10-tego a nie ma go w pierwszym poście...?zwrotu na koncie też nie mam... He he :) Nikus - zaczarowałeś tą Panią która robi przelewy na Samsunga :) Quote
ata Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Ja tam wszystkie wpłaty widzę :) [SIZE=2][SIZE=4][SIZE=4][SIZE=4]Deklaracje stałe - maj *5zł ----- jola_li (02.04) [SIZE=2][SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2]20zł ----- UBOCZE (02.04) [SIZE=2][SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2]10zł ----- Javena (12.05) 10zł ----- Florentynka -------------------------- 10zł ----- Bjuta -------------------- [SIZE=2][SIZE=4][SIZE=2]*5zł ----- monika55 --------------------------- 20zł ----- Anna10025 ----------------------- 15zł ----- grzybkowa deklaracja zawieszona [SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2]10zł ----- Judita -------------------------------- [SIZE=4][SIZE=2]10zł ----- gonia66 (04.05) 10zł ----- Aga-33-76 (07.05) 20zł ----- Ma6da deklaracja zawieszona *5zł ----- polubek ------------------- 10zł ----- Nikus (10.05) 30zł ----- Agata,Sonia --------------------- 50zł ----- Leyla ------------------------------ 10zł ----- MamuśkaElka (04.04) *5zł ----- Cieńcienia ------------------------ *5zł ----- roleczka ------------------ 20zł ----- kosu32 ---------------------- 20zł ----- kakaicezar ------------------- 50zł ----- Ghanima (12.05) 10zł ----- Cajbus ------------------------------ [SIZE=2][SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2]-------------------- 360 zł --- 125 zł Quote
jola_li Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Trafiłam na atykuł Jacka Gałuszki nt. psów ze schroniska. Opisuje kilka typów psich postaw. To chyba Samsung: [FONT=Verdana]3.Osika Typ osiki jest lękliwy i wystraszony. Bywa, że próbuje ze strachu atakować zbliżających się ludzi. Świat jest dla takiego psa przerażający, a pobyt w schronisku to prawdziwe piekło. Jego psychika jest tak delikatna, że każdy nowy bodziec może być odbierany jako zagrożenie i sygnał do obrony. Ten typ psa może sprawiać dużo kłopotów, ponieważ praca z nim wymaga dużej cierpliwości, wyrozumiałości, zrozumienia psiej psychiki i potrzeb, oraz doświadczenia. Nieraz nie udaje się w pełni zresocjalizować takiego psa i do końca będzie on nieufny wobec obcych i lękliwy. Może też prezentować zachowania obsesyjne i bardzo przeżywać samotność, gdy będzie zostawiony sam, nawet na krótką chwilę. Zanim zdecydujesz się przygarnąć psa tego typu, zastanów się czy jesteś w stanie podołać obowiązkom opiekuna tak szczególnie wymagającego zwierzaka. [/FONT] Quote
ata Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Fajnie, że pamiętacie o Samim,.... Jak widać Leny w dalszym ciągu nie ma na necie.... Trzymam kciuki, aby wizyta anna10025 do Samsunga się udała :cool1: Quote
MyszkaMiki Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Niestety zaczynam myśleć, że nie chce być ... Quote
lilk_a Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 MyszkaMiki napisał(a):Niestety zaczynam myśleć, że nie chce być ... tak to niestety tez dla mnie wygląda.... Quote
Malwi Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 dziewczyny ja rozmawiałam z Leną - rozumiem dlaczego nie chce wchodzić na neta i dogo jeśli już neta złapie .... ja miałam to samo więc rozumiem ją w 100% - chyba każdy z nas stracił kiedyś swojego najbliższego, najukochańszego przyjaciela... cierpliwości , jeszcze troszeczkę ... Quote
jola_li Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Malwi napisał(a):dziewczyny ja rozmawiałam z Leną - rozumiem dlaczego nie chce wchodzić na neta i dogo jeśli już neta złapie .... ja miałam to samo więc rozumiem ją w 100% - chyba każdy z nas stracił kiedyś swojego najbliższego, najukochańszego przyjaciela... cierpliwości , jeszcze troszeczkę ... Lena - trzymaj się :-(... Dobrze Cię rozumiem... Spokojnie poczekamy... Quote
ata Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Anna10025, jak tam wizyta u Samsunga ? Czekamy na relacje filmik i fotki :) Quote
MyszkaMiki Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Ja oczywiście rozumiem stratę ... sama to przeżyłam zaledwie 2 tygodnie temu. Ale tu chodzi o dobro Samsunga. Trzeba zrozumieć też tą drugą stronę. Quote
Malwi Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Myszko - ale spójż też z innej strony - co Lena ma pisać jak nie ma postępów ? Quote
ata Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Malwi napisał(a):Myszko - ale spójż też z innej strony - co Lena ma pisać jak nie ma postępów ? Ja na tą chwilę, to czekam tylko i wyłącznie na filmik i zdjęcia. Skłamałabym, jak bym napisała, że się tym nie martwię. Zawoziłam Samsunga 12 grudnia, wiemy, że to bardzo trudny pies, ale oprócz opisu jak się zachowuje potrzebujemy co jakiś czas zdjęć...a, że na zdjęciach nie wszystko widać, więc przydałby się filmik. Lena wie o tym właściwie od samego początku, więc nie mam co ją po raz kolejny o to prosić, tylko po prostu cierpliwie czekam. Martwi mnie troszkę podejście Leny do suni (Opery), która jechała razem z Samim.... Już dawno powinna zostać zaszczepiona, teraz byłaby tylko sterylka i hop do nowego domu .... a tak trzeba jeszcze odczekać ok 2 tygodni, aż szczepionka zacznie działać ...... Quote
grzybkowa Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 ... może Lena bierze na swoje barki wiecej niz moze udźwignąć ... stąd "niedoróbki" w postaci braku zdjęć, wpisów, a nawet sterylek, kastracji i szczepień :/ trafilam ostatnio na calkiem fajny program "zaklinacz psów" na National geographic ... bardzo podoba mi sie podejscie kolesia do psow... oglądam i ciągle myśle o Samim ... jesli nie nastepują żadne zmiany w jego zachowaniu to znaczy ze on nadal sie boi, nie czuje sie bezpiecznie i nie ufa ... a skoro Lenie wyczerpały sie pomysły(chociaz nie wiadomo czy ona wogole jeszcze podejmuje jakies próby - bo nic nie pisze), to moze rzeczywiscie behawiorysta czy cuś ... ale bez wspolpracy Leny to nawet bezsensu... :( Quote
MyszkaMiki Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Malwi napisał(a):Myszko - ale spójż też z innej strony - co Lena ma pisać jak nie ma postępów ? Malwi jakieś postępy jednak są. bardzo niewielkie ale od czasu jak tam jest coś się poprawiło. W miarę dobrze podobno już reagował na Lenę, Lepsze to niż nic. A tu chodzi teraz tylko o jakieś fotki, chociaż jedną ... Po prostu nie da się uwierzyć, że nie można zrobić zdjęcia. Ok pies jest jaki jest ale z daleka jak jest na dworze zawsze można na szybko coś zrobić. Może i będzie kiepskie bo z daleka ale jednak będzie ... Quote
ata Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 MyszkaMiki napisał(a):Malwi jakieś postępy jednak są. bardzo niewielkie ale od czasu jak tam jest coś się poprawiło. W miarę dobrze podobno już reagował na Lenę, Lepsze to niż nic. A tu chodzi teraz tylko o jakieś fotki, chociaż jedną ... Po prostu nie da się uwierzyć, że nie można zrobić zdjęcia. Ok pies jest jaki jest ale z daleka jak jest na dworze zawsze można na szybko coś zrobić. Może i będzie kiepskie bo z daleka ale jednak będzie ... MyszkaMiki, w tej chwili to już nie chodzi o to czy on będzie się bał czy nie, przy robieniu fotek, chodzi o to, że Lena ma utrudniony dostęp do netu .... Mi już jedno zdjęcie nie wystarczy..... Quote
Malwi Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 ata napisał(a):Martwi mnie troszkę podejście Leny do suni (Opery), która jechała razem z Samim.... Już dawno powinna zostać zaszczepiona, teraz byłaby tylko sterylka i hop do nowego domu .... a tak trzeba jeszcze odczekać ok 2 tygodni, aż szczepionka zacznie działać ...... no niestety mnie też to martwi ... od lutego/marca przecież przypominam i proszę o to ... Quote
Malwi Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 ata napisał(a):MyszkaMiki, w tej chwili to już nie chodzi o to czy on będzie się bał czy nie, przy robieniu fotek, chodzi o to, że Lena ma utrudniony dostęp do netu .... Mi już jedno zdjęcie nie wystarczy..... a przecież są jeszcze MMSy - jaki problem zdjęcie wysłać MMSem jak się neta nie ma ... Quote
anna10025 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Ata ,w ten weekend nie byłam u Samsunga :shake:, w tyg. pracuje do 19- stej , więc odpada. W niedzielę jadę na wycieczkę do Mosznej , a po drodze jest Biała, także połącze przyjemne z pożytecznym i pojadę do Leny. Też zależy mi na tym , żeby go zobaczyć, wiem , że jade tam i jadę.... ale na pewno dojadę, do Mosznej to już po drodze.;) Quote
Recommended Posts