kora78 Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Dziękuję elik za kosmicznie szybkoścviowe zadziałąnie :) wiedziałam, że można na Ciebie liczyć :) takie tempo, na cito, rano wieści i tego samego dnia już wizyta. burza jesteś jakaś :) dziękuję raz jeszcze!! i przepraszam za fatygę taką na cito totalnie :( To się cieszyny, że domek fajny :) Kizimizi prowadzi sunię, załatwia trabsport i odbiór, ustalenia wszelkie. Ja wczoraj wyłączyłam się z dogo, codzienność mnie dopadła ( a tak szczerze to nowy King Kong na tvn ;P) Dziś rano miałąm małą, szybką akcję, psią oczywiście i też zamieszanie teraz. Zaraz nadrabiam zaległości, bo wieczorem znó mnie nie będzie Mam tę panią chętna na psa, spod Zielonej Góy, posłąłąm jej kilka i jutro ma być werdykt :) Quote
kizimizi Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Tak z Etną super wyszło tylko zobaczymy jak z tym odebraniem psa przeze mnei. nic nei pisze bo nei chce zapeszać. Quote
elik Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 [quote name='kizimizi']Tak z Etną super wyszło tylko zobaczymy jak z tym odebraniem psa przeze mnei. nic nei pisze bo nei chce zapeszać.[/QUOTE] Kizimizi, zdradź co u Etny, czy nadal w schroinie kiblije, czy może już u Ciebie ? Quote
kizimizi Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 właśnie nic nie pisałąm zeby nei zapeszac a i tak nie wyszło. Eliku niestety Etna nie mogłsa z emną przyjechać do Wrocka i czekać na swoją nową Panią bo ta nie przesłałą mi zdjęcia swojego dowodu. Czekałąm najdłużej jak mogłam ale musiałąm juz wracać. Jje przyszłą Pani,jest w RZymie i pewnei nie am stałego dostepu do internetu. A ja bez dowodu niewiele zdziałam. Najgorsze jest to, że nie wiem kiedy ma zamiar po psa przyjechac i nie moge go nawet "zarezerwować" (nikt mi go wiecej niz 2,3 dni nie przetrzyma). Takze Etna została sama. Quote
kora78 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 tak, choć jnikt ostatnio nie by ł, może wyadoptowana, ale pewnie tam nadal czeka na człowieka Quote
kizimizi Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 pewnei w schronie. MAm nadzieje ze nikt jej nie zabrał an łańcuch, ona taka łagodna idalna do pilnowania kur! :( Gdybym wiedziała kiedy mamy po nia isc to bym zdzwoniła i rezerwowała a tak nic nie wiem. Quote
kizimizi Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 pewnei w schronie. MAm nadzieje ze nikt jej nie zabrał an łańcuch, ona taka łagodna idalna do pilnowania kur! :( Gdybym wiedziała kiedy mamy po nia isc to bym zdzwoniła i rezerwowała a tak nic nie wiem. Quote
kizimizi Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Czy ktoś pomoże w ogłoszeniach? Tyle psiaków ma tylko gumtree Quote
kora78 Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 słuchaj kizimizi pan nasza kochana prosiłą o ogłoszenia dla tego jamniora. trzeba go dobrze obfocić, bo mamy tylko jedno foto ze strony schronu spaniel rudy wrócił, bo dziecko pogryzł znaleźli też w boguszowie gorcach posokowca bawarkiego. byli u weta z nim. ma czip,ale niezarejestrowany. pies 2 lata. szukają mu domu u myśliwego. Jak siedział sam w kojcu u znajomego to wszystk ozniszczył. więc wzięli go do schronu i już jest grzeczny. tyle wiem od pana, co brał flipa i flapa. trzeba zapytać ludzi od posokowców. bernardynka i malamut już wydane Quote
kizimizi Posted March 14, 2010 Author Posted March 14, 2010 Rozmawiałąm dzis z PAnia CZarnulki i wsyztsko jest ok. Pani ja bardzo kocha i inaczej nie może być! Sunia jest ponoc bardzo "zaborcza" o swoją pAnią i o właśność. Zdaza sie jej warczeć na sąsiadów i gdy sie jej rzezcy dotyka. Nawet kłapnie nieraz. Starałam sie powiedzieć Pani zeby juz na to uwagę zwracała. Agnieszka sie z nia na żywo spotka to w 4 oczy łatwiej im będzie rozmawiać. Zdaza jej sie szczekać na ulicy gdy cos sie jej nei spodoba. ALe sie słucha ponoć. Poza tym sunia am cieczkę więc na bank nei jest ciężarna! Pozniej czeka ja sterylka. Wszytko ok. ale jakieś takie wrażenie z rozmowy wyniosłam, ze PAni jest trochę zawiedziona. Hmmm może źle to nazwalam - ma chyba trochę żal bo inaczej sobie CZarnulki usposobienie wyobrażała. Co nie znaczy że chce ją oddać. To nei wchodzi w grę! Zobaczymy jak po wizycie Agnieszki. pewnei swobodniej im będzie rozmawiać. Quote
kora78 Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 oj, szkoda... Najczęściej niewiele wiemy o charakterze psa, jeśli nie powiedzieć, że prawie nic. Właściciel może mieć wyiealizowany obraz zachowania psa i ich wspólnego szczęścia. A potem rozczarowanie. Grunt to nastawiać się na różne możliwości i przewidywać też nieprzryejmności, mieć w zanadrzu sposó na ich rozwiązanie. Z Czarnulką właśnie praca i praca i może zachowanie się dostosuje do tych wyobrażeń. Niedobrze, no. Niech pani pracuje.. ale to starsz apani i jak tu coś wymagać... A Etna? :) Quote
kizimizi Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 wysłałam nasze spaniele i posokowca na fora, które sie zajmują ich adopcjami. na dogo nic nie pisałam. Quote
kora78 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/181975-Buli-astowaty-gryziony-w-schronie-zbiera-tylko-na-utrzymanie-w-dt[/url] Watek Buliego naszego zbierającego na utrzymanie w bezpłatnym, domowym tymczasie. Tylko na jedzonko kasy szuka Quote
Natussiaa Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [URL="http://www.dogomania.pl/../../members/102468-kora78"] [B]kora78[/B][/URL] banery masz nie podlinkowane ;) Quote
kora78 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 wiem, wiem. każdy mi to mói ;D wieczorem ludzie będą mi naprawiać, bo ja nie umiem Quote
kizimizi Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 [B][SIZE=4]Dylanek bedzie miał ogłoszenia:) [/SIZE][/B] [IMG]http://images48.fotosik.pl/266/5690cb5d32d054camed.jpg[/IMG] Dylan jest duży, ma dużo sierści i posturom robi wrażenie. [IMG]http://images44.fotosik.pl/265/771a74c6711b2e33med.jpg[/IMG] [B]:) :) [/B] Quote
kizimizi Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 [IMG]http://images41.fotosik.pl/262/c7e3e2fbf2835db7.jpg[/IMG] dzis jest ostatni smutny dzien dla Edzi (Etny), juto jedzie do swojego nowego domu! :) Quote
Onaa Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Etna jest naprawdę prześliczna :). I ma takie przejmujące mądre spojrzenie. Quote
kizimizi Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Edzia kochana jest! Pani sekretarka mówiłą z eto jej znajoma ja odłowilą -wcale nei było to trudne. Bo piesek grzecznie przybiegł i dał sie zapiąć. No ale musiala trafić do schronu. Etna to chyba uciekinierka jest. Quote
Natussiaa Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Dodałam Dylanka na wątek ogólny nowofundlandów ;) Quote
kizimizi Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 Dylanka? Dopatrzylas sie podobieństwa? ;) On bedzie mail wykupiony komplet ogloszen tylko musze sprawdzic czy jeszcze jest. Quote
kizimizi Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 [quote name='kizimizi']Edzia kochana jest! Pani sekretarka mówiłą z eto jej znajoma ja odłowilą -wcale nei było to trudne. Bo piesek grzecznie przybiegł i dał sie zapiąć. No ale musiala trafić do schronu. Etna to chyba uciekinierka jest.[/QUOTE] no i z przyczyn nagłych i osobistych Etna zostala. Nie wiem do kiedy, keidy Pani Joanna po nia przyjedzie. Ach ... Quote
kora78 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Myślę, że z Dylanem spokojnie można startować z ogłoszeniami i ne czekać na sparwdzenie, czy on jest. Bo to taki pies, że raczej będzie. A chodzić i sprawdzać, przed każdą akcją ogłaszania psa to bezsensu, czasu i ludzi brak do tego. Jak pies nie jest akurat rasowy, wyjątkowo łągodny, wyjątkowo łągodny, wyjątkowo przystojny, to trzeba zakładać, że pies jest. I tak niedługo ktoś tam idzie, w tym przypadku- Dylana i te 2 dni można poczekać, ale generalnie czekanie z ogłaszaniem, bo psa może nie być to bzdura. Nie wydolisz z lataniem i sprawdzaniem Quote
Recommended Posts