Jump to content
Dogomania

Dolnośl.zapomniane pokopalniane miasto a w nim samotne psy.Szukamy WOLONTARIATU

Recommended Posts

Posted

tego szorściaczka już nie ma, pani A go sama wydawała, miał 7 miesięcy.
Czarnulka mi się w oczy nie rzuciła, było coś jej wzrostu i czarnego,ale nie pamiętam,czy to ona bo biegiem leciałam.

Mamy rudego jamnisia i rudego spanielka na kw. I kudłącza czarnego, jak Pudi i strasznie trzęsącego się ze strachu staruszka burkowatego typowo.

Spanielka czarna urodziła 2 czarne maluszki, broni ich zawzięcie.

Mamy sunię husky nową po kwarantannie, która ponoć z zębami skacze na opiekunów, siedzi w boksie 2 z Łapkiem.

niebieskooka młoda sunia wróćiła z adopji, prawdopodobnie ciężarna.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no właśnie... co za ludzie...

ma iśc na usg, żeby sprawdzić, czy szczenna rzeczywiście. a facet chciał innego w zamian wziąść, ale chyba mu za to żadnego nie dadzą. Bo ona nie mogłą zajść w schronie, bo była w domku, gdzie są same psy ciachane, a na kw była króciutko, lub w ogóle, bo jako szczeniak chyba od razu szłą na domki.

Posted

co to sklep obuwniczy? te nie pasują to wymiana? co nie? dobrze, żemu nie dadzą. tylko, żeby nie poszedł na giełdę i kupił, a potem pies na ulicę, jak się znudzi..

Posted

Misiek:

starszy już psiak. W boksie dostaje czego byłam świadkiem.
Do ludzi miły, dał sie głaskać i machał ogonkiem.
Idealny na dwór bo psiak ma mnóstwo energii i dobrze czuje sie an wolności.

PUDELKOWATA

Pudelkowata panienka, ma 2 lata i od 2009 mieszka w schronie.
Nr 70

Mordzia Pudelkowatego i piesek wilczurkowaty z dłuuugim nosem:)

Posted

Foksik

Rudy psiaczek.
Ma zaledwie półtora roku.
Z wyglądu przypomina wilczurka z długa kufą. Jest jednak o wiele mniejszy, tak ponad kolano.

Jest zaczipowany i wykastrowany. Foksik nie przepada za innymi psami.

Posted

kizimizi napisał(a):
Rufi:

wielkość: duży

Troszkę wystraszony był na początku ale chętnie pzryszedł do mnie. nawet ogonkiem pomachał. Piękny ejst Rufi, taki oryginalny -niby terier ale uszy szpiczaste nicy sznaucer. Idealny do adopcji.

I nowe foty ślicznego rufiego- to pies skarb, co on tam robi?:(

Posted

Rufi jest fajowy. Przestraszony nową sytuacją. W schronie kilka tygodni, z miesiąc może. Ma trochę sierść zaniedbaną, wychodzi z niego tworząc takie babole. Jeśli już na początku życia w kojcu ma takie coś to znaczy, że jest z domu i sierść się zagęszcza, by było mu cieplej? Chyba nie, Chyba żył na zewnątrz i teraz się leni, bo wiosna..? Jak to jest z sierścią?

Posted

kkanarekk napisał(a):
Jak tam Czrnulka przygotowana do wyjazdu
? :)

Jestem jestem ale dosłownie na chwile. Pzrepraszam wszystkich, krórzy dzisiaj cos ode mnei chcą ale taki dzień, że nie mogę.
Czarnulka pojachaladzis do domu:)

Jednak nie be przygód i "niespodzianek".
Okazało się, zę adopcja o której dowiedziałam sie wczoraj dopiero nie była pierwsza. pies wcale nie jest od stycznie tego roku (wtedy pierwszy raz ją widziałam na oczy), tylko od maja roku ubiegłego! Sunia przyszłą w tamtym roku, w maju adopcja i jej oddanie. Pozniej 2 adopcja (to sytuacja na dniach co nei mogłyśmy jej znaleść) i powrót niedawno. Czyli dwie nieudane adopcje w dość długim odstępie zcasu.

Ja nie miałam o tym zielonego pojecia!:roll: Jak to dzis usłyszałam i zobaczyłam na oczy w dokumentach to aż mnie ciarki przeszły.:crazyeye:
Po pierwsze; dlaczego dwa razy ją oddano skoro jest taka spokojna? po drugie wyszłam na klamcę:oops:
Zrobiło mi sie głupio bo tacy fajni ludzie po psa przyjechali a okazało się, zę ja nic o nim nie wiem. Czekałąm na grom z jasnego nieba z informacją, ze Czarnulka to wlaściwie Czarnulek! na szczescie pozostałą dziewczynką;)

Poza tym, cały bajzel spowodowany był tym, ze pies po 2 nieudanej adopcji został... wyrzucony. Włąściciel nie pofatygował sie z przywiezieniem go i oddaniem dokumentów tylko wyrzuceniem an ulicę. Jeadnak nr czip nie kłamał i szybko mozna było dojść do tego kto jest wlaścicielem psa. A raczej nim był:angryy: Ludzie nawet nei pofatygowali sie do schronu żeby psa odniesc tylko bach na ulice!

Efekt jest taki, ze dopoki karat sie nei znajdzie to nei wiemy wszystkiego. Czemu Czarnulke dwa razy zwracali? Taka mala i lagodna a jednka nie zostala na stałe:shake:

Czekam an wiesci z nowego domku i zobaczymy co z tego wyniknie.

Posted

kizimizi napisał(a):
... pies po 2 nieudanej adopcji został... wyrzucony. Włąściciel nie pofatygował sie z przywiezieniem go i oddaniem dokumentów tylko wyrzuceniem an ulicę. Jeadnak nr czip nie kłamał i szybko mozna było dojść do tego kto jest wlaścicielem psa. A raczej nim był:angryy: Ludzie nawet nei pofatygowali sie do schronu żeby psa odniesc tylko bach na ulice!

Schronisko powinno wyciągnąć wobec tego potwora konsekwencje. Adoptując go zapewne podpisał umowę adopcyjną, która takiego postępowania nie dopuszcza.
Taka bezkarność to zły przyklad.

Posted

Sabrina super, kochana kremowa sunia!

Siedzi razem w kojcu z Ulką i Kundelkiem. wszystkie 3 psiaki idelane do adopcji. Nieduze, grzeczne i wesołutkie:loveu:

Ma 3 lata i od 2 lat mieszka w schronie. Bardzo fajna, łagodna towarzyska.
nr 108

A tu z kumplami z boksu:

Z Reksiem

TEKST:

W schroniskach jest wiele psów; niektóre są ładne, inne w typie rasy, jeszcze inne są duze i agresywne. Są też psy aktualnie modne. Wszystkie z nich szybko znajdują domki i są szczęśliwymi psami.

Jest jeszcze jedna kategoria psiaków; to zwykłe, szare burki. Nie są duże ani małe, nie są kudłate, nie mają ślicznych pyszczków, nawet nie stały koło labradorów czy terierów. Te buraski sa jednak najkochańszymi psiakami na świecie. Mają wielkei serducha pzrepełnione miłością i chciałyby tą miłoscia obdarować człowieka.

Semira jest psem średniej wielkości. Ma 3 lata i od 2 lat mieszka w schronisku. Jest bardzo fajna, łagodna towarzyska. Ostatnio niestety zaczyna chorować. Ma guza, w którym zbiera sie woda.
Choroba pozwala jej jednak normalnie funkcjonować, jest bardzo wesoła i zabawowa.
Czeka na dom.

Warunkiem adopcji psa jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt:
664 532 841
[email protected]

Posted

Oliwia

Oliwia ma nr 127.
Jest już po sterylizacji. Wieku nie widziałam ale tak na oko 5 lat.

TEKST:

W polskich schroniskach jest wiele bezdomnych psów; niektóre są ładne, inne w typie rasy, sa malutkie i spragnione pieszczot kudłacze oraz duze owczarki. Psiaki te szybko znajdują nowych właścicieli.

Jest jeszcze jedna grupa psiaków; szare burki. Jednak to kundelki sa najukochańszymi psiakami na świecie. Mają wielkie psie serducha przepełnione bólem i miłością. Bardzo chciałyby tą miłością obdarzyć kochającego człowieka.

Jednym z takich psich burków jest Oliwia.
To nieduża sunia w czarne łątki.
Jest już po zabiegu sterylizacji. Ma około 5 lat.

Oliwia jest bardzo łagodna, towarzyska, i spragniona pieszczot. To typowa psia przylepa! Bardzo chce kochać i sama byc kochana!

Warunkiem adopcji Oliwi jest wizyta pzredadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt:
664 532 841
[email protected]

Posted

Gandalf

Piękny Onek. Ma 5 lat, jest po kastracji.
Bardzo przyjacielski:)

TEKST:

Gandalf jest przepięknym owczarkiem niemieckim. Jak na owczarki przystało, Gandalf jest duży i niesamowicie mądry. Przy tym jest łagodny i towarzyski.
Gandalf to pies magiczny, idealny!
Jednak nie mieszka w domu, na który zasługuje tylko w zimnym i ciasnym kojcu dolnoślaskeigo schroniska.

Gandalf ma 5 lat, jest po zabiegu kastracji.

Jeśli szukasz psiego kumpla na całe życie i chciałbyś odmienić los tego psiaczka, koniecznie skontaktuj sie ze mną.
Warunkiem adopcji gandalfa jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt:
664 532 841
[email protected]

Posted

ETNA

Czarna sunia.
Bardzo miła, widać, ze teskni do człowieka, ze jest jej źle. Siedziłą z spuszczoną głowką przy kracie. Nie chciałą sie dac pogłaskać na początku a poźniej wepchnęła łepek przez kratkę i patrzyła na mnie tak smutno ... :shake:

Nie znam wieku, tak do 5 lat na oko.
ma nr.41

Nikt jej nie weźmie, chyba ż ejakiś zdiad na łąńcuch. Za pospolita jest Etna.