Jump to content
Dogomania

Niewidomy, stary, maleńkiEdi- tak bardzo chce byc kochany...juz w najwspanialszymDS:)

Recommended Posts

Posted

ana666 napisał(a):
nie znam żadnego hoteliku gdzieś blisko a raczej znam ale był by w boksie w budzie :/ a wszystkie DT z którymi współpracuje zajete :(
może znajdzie sie DS, mógłby ktoś pomóc w ogłoszeniach?

Napisala do mnie cioteczka kama(nie jest na dogo zalogowana , ale czyta regularnie) i podala link do wątku...chcialaby zasponsorowac ogloszenia dla Edusia...ja z kolei znalazlam propozycje LadySwallow , ktora zrobila bazarek ogloszeniowy- tzn oglasza psy w 20 miejscach( w tym allegro- ale nie wyróznione i allegratka) przez 2 miesiace(allegro chyba tylko 2 tygodnie albo miesiac- nie pamietam)...cel bazarku jest szczytny- oplacenie hoteliku szczeniaczka...pakiet abonamentowy(tych ogloszen) kosztuje 40 zł....jak mysklicie- czy zakupic ten pakiet, czy poprosic kogos o "wypasione" allegro- to kosztuje 20 zl i miec drugie 20 zl na odnowienie drugi raz Allegor, kiedy sie skonczy...) a o pozostale ogloszenia(to sa chyba darmowe) prosic kogos innego - takich ludzi jest sporo na wątkach, ale to wymaga czasu i pracy(zaprosic na watek, poprosic- zwykle tacy ludzie maja mnostwo roboty)....Decyzje pozostawiam Wam kochane...no i mylse, ze jesli chcecie do hoteliku dac Edusia- to najpierw trzebaby zebrac deklaracje a w miedzyczasie szukac miejsca..dla takiego maluszka miejsce pewnie gdzies by sie znalazlo...gorzej moze byc z kasa..:(

Posted

jak Kama chce zasponsoraować ogłoszenia to bardzo dziekuje, najlepiej jak sama zdecyduje czy lepiej ten pakiet czy allegra wyróznione chociaż ten pakiet Lady Swallowy brzmi fajnie:)
ważne żeby podać nazwy stron gdzie będą ogłoszenia tak żeby nie dublować.
co do hoteliku ja nie szukam, bo nie chce żeby edi trafił do obcej osoby gdzieś daleko i gdzie jest dużo psów, jak zwolni sie miejsce w którymś z DT które znam i bedzą go chcieli to go tam dam.

Posted

Tola^^ napisał(a):
Edulek jest bardzo mizerny :(
Zupełnie nie radzi sobie w schronisku jeszcze jest podgryzany przez inne psy;(

Takie psy powinny byc natychmiast wyciagane ze schronu....kazdy dzien dla Nich to trauma i niewyobrazalny stres....od rana do rana w stresie zyć..????Ja nie moge nawet spokojnie o tym myslec.....:(:( Nie damy rady go wyciągnąć????

Posted

NO i jeszzce raz zapytam o decyzje w sprawie ogloszeń....zagladalyscie na bazarek??Tak jest katalog stron na ktorych pies jest oglaszany....prosze o konkrety, bo czas w jego przypadku jest bezcenny...:(

Posted

gonia66 napisał(a):
Takie psy powinny byc natychmiast wyciagane ze schronu....

Tylko gdzie Goniu?Takich psiaków jest sporo,a ludzi chętnych do opieki niewiele,nawet hoteliki nie bardzo chcą przyjmować takie psiaki,bo to dodatkowa praca i odpowiedzialność:sad:

Posted

Renata5 napisał(a):
Tylko gdzie Goniu?Takich psiaków jest sporo,a ludzi chętnych do opieki niewiele,nawet hoteliki nie bardzo chcą przyjmować takie psiaki,bo to dodatkowa praca i odpowiedzialność:sad:

Reniu...a u Ciebie skarbie??To taki maleńki Slodziaczek....nie dalabys rady????Tylko nie denerwuj sie plissssss....ja wiem...znam twoja sytuacje..ale nie moge przejsc obojetnie jak widze taka bide i to jeszcze gryzioną...serce mi peka..:(

Posted

gonia66 napisał(a):
Reniu...a u Ciebie skarbie??To taki maleńki Slodziaczek....nie dalabys rady????Tylko nie denerwuj sie plissssss....ja wiem...znam twoja sytuacje..ale nie moge przejsc obojetnie jak widze taka bide i to jeszcze gryzioną...serce mi peka..:(

Goniu denerwuję się tylko tym,że jestem bezradna.Tez mi szkoda tej malizny,dlatego tutaj zajrzałam:-(.Ale na prawdę fizycznie nie dam rady.Mam swoich 7 psiaków w tym niewidomego Antosia i 4 hotelikowe.I wszystkie psiaki są w domu.Nawet mrówki już nie wcisnę do siebie:shake:

Posted

Renata5 napisał(a):
Goniu denerwuję się tylko tym,że jestem bezradna.Tez mi szkoda tej malizny,dlatego tutaj zajrzałam:-(.Ale na prawdę fizycznie nie dam rady.Mam swoich 7 psiaków w tym niewidomego Antosia i 4 hotelikowe.I wszystkie psiaki są w domu.Nawet mrówki już nie wcisnę do siebie:shake:

Wielka szkoda..takie domki jak Twoj to Noebo- zwlaszcza dla takich slepaczkow biednych...:(:(..ale moż e jednak Ci sie przyśni jakiś maleńki kącik dla Edusia....byloby najcudowniej na świecie....:)

Posted

[quote name='Tola^^']W tym schronisku wszystkie psy są na wybiegu i nie są w boksach tylko luzem na wybiegu jest ich około 180.[/QUOTE]
Jezuuuuuu..nie wiem czy sie śmiac, czy płakać...to jak One spią??Gdzie popadnie??Czy kazdy ma jakąś swoja wlasna bude..????Zwaliło mnie z nóg..nie slyszalam nigdy o takim schronisku....:(

Posted

jak śpią? jak załapią sie na wolną bude to tam śpia a jak nie to pod gołym niebem bo żadnego zadaszenia nawet nie ma,
władze schroniska twierdzą że to super jest i te psy maja fajnie 24h na wybiegu a w innych schronach całe życie w boksach siedzą, ja nie wiem co lepsze, ale nie czarujmy zagryzień jest sporo, tak samo dużo psów ucieka:(
Goniu to może lepiej zamówić ten pakiet ogłoszeń dla ediego niż allegro, im wiecej tych ogłoszeń tym lepiej.

Posted

Moze i dla niektorych silnych zdrowych i energicznych psow to zrzeczywiscie lepiej niz w boksach, ale jak zastraszony musi byc taki stary, maly, niewidomy psiak!......:( On to chyba tylko sie te pare metrow ktore zna porusza.....

180?????:O tez pierwszy raz slysze.

Posted

Edi porusza się na jednej części wybiegu bo tą doskonale zna :)
Lecz często gdy się porusza po wybiegu jest popychany i przedeptywany przez inne psy :(
Masz rację Reksiu21 że dla młodych pełna życia psiaków mających dużo energii jest lepiej gdy są na wybiegu niż w małych kojcach, ale dla takiego staruszka jak Edi najlepsze było by ogrzewane pomieszczenie :)

Posted

Jezuuu...bl;agam Was...juz nie piszcie nawet jak żyje Edi bo mi serce peknie za chwile...zamawiam dla Niego abonament ogloszeniowy- dowiedzialam sie wlasnie, ze za 40 zl, to ma pakiet 20 ogloszen odnawianych przez 2 miesiace plus wypasione Allegro przez 2 tygodnie....a same ogloszenia kosztuja 16 zł (bez allegro- ale nie wiem czy miesiac czy dwa..)ja zamawiam ten pakiet za 40 zł...ok??/bedzie mial chlopak i allegro i 2 miesiace ogloszen seystematycznie odnawianych....nie ma na co czekac..bo jak cos zlego się stanie to nigdy sobie tego nie wybaczymy...pisze do ladySwallow....od razu wysle za 2 (bo wczoraj zamowilam dla Puszka)..jak pomysle, ze spi teraz gdzies na ziemi...mokrej..zimnej...nie..no...nie...:(:(:(:(:(

Posted

Witam Ediego.Śledzę ten wątek od samego początku, ale nie pisałam tutaj.Serce boli czytając i wyobrażając sobie co ten ślepaczek, w tym miejscu przechodzi.Rozmawiałam z Anią (ana666) i jestem tym bardzo przerażona.Do deklaracji mogę się dołożyć.Na bazarek też znajdę niezłe fanty i wyślę pocztą osobie, która bazarek zrobi.Ja nie umiem tutaj nawet zdjęć wstawiać.Jestem "totalna torba" hihi.Ślepaczek w domu, to nie problem psiaka, tylko ludzi.One sobie doskonale z tym radzą i wiem co mówię, a starość to rzecz względna.Dla mnie stary pies, to taki który ma ponad 12 lat, a najlepiej 14, a dla innych taki, który ledwo skończył 6 czy 7 latek.Ana666, jutro, o godzinie 9 40 mocno trzymaj za mnie kciuki, bardzo mocno....proszę.Od tego wszystko zależy koleżanko młoda.Ztresztą i tak tutaj napiszę, to co myślę.Dla mnie, osobie w wieku 44 lat, to bardzo budujące, że tak młode osoby jak Ty Aniu, poświęcają czas, siły i mają tą wrażliwość, żeby pomagać takim "bidom".Pozdrawiam serdecznie Ediego i wszystkich zainteresowanych w pomocy ślepkowi.