Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='paulaa.']Ula, skąd ten pociąg jeździ ? ;)
Je jeszcze nie wiem czy pojade, zależy jak z moim psem będzie..[/QUOTE]
Mamy transport:multi:jakbys chciala jechac;)
Godz 10-11 w jakim czasie moglabys dojechac na Brodno?
A pociag jezdzi z Dworca Wilenskiego?
Olu nie damy rady Cie zabrac.:shake:

Posted

[quote name='UlaFeta']Mamy transport:multi:jakbys chciala jechac;)
Olu nie damy rady Cie zabrac.:shake:[/QUOTE]

ju nawet byłoby za późno..:(

Posted

[quote name='UlaFeta']Mamy transport:multi:jakbys chciala jechac;)
Olu nie damy rady Cie zabrac.:shake:[/QUOTE]
Niestety nie dam rady tym razem, bo pies chory i sama musze chodzić za nim i sprzątać ciągle, myślałam, że uda mi się go podrzucić do babci, ale niestety..
Ale dajcie koniecznie znać, jakbyście się jeszcze kiedyś wybierały. ;)

Posted

[quote name='Aleksandra95']Bill- około roczny pies w typie ONka. Do przytuliska trafił wycieńczony i wygłodzony. To bystry, pełen energii pies-potrzebuje domu, który sprosta jego wymaganiom. Jest inteligentny, szybko się uczy, z pewnością trzeba to wykorzystać! Ideałem byłby dom, który wykorzystałby potencjał tego psa w psich sportach. Z pewnością może wiele osiągnąć :)

Bill usiłuje wydostać się z kojca, pokonuje przeszkody takie jak płot i trzeba mieć to na uwadze-oczywiście najlepiej, gdyby mógł mieszkać w domu/mieszkaniu.

Mam nadzieję popracować trochę z tym psem, wtedy będę mogła napisać o nim więcej. Domu szuka od teraz!

Obecnie przebywa w przytulisku Znajdki w miejscowości Krusze, koło Radzymina.

motyleqq, napisała taki tekst :) dla Billa[/QUOTE]

Dziękuję bardzo za ogloszenia, ale bardzo proszę nigdy nie pisać miejscowości w której przebywa pies, tylko pisać koło Radzymina, nie chciała bym aby zaczęto przerzucać mi psy przez ogrodzenie. Dlatego nie jest napisane przytulisko w Kruszu, tylko przytulisko kolo Radzymina.

Dziękuję Wam, że kiedy potrzeba pomocy bo jest jakaś pilna sprawa to zawsze a przynajmniej prawie zawsze znajdzie się ktoś pomocny.

Malawaszka, sunia miała robione badania i były dobre, pomimo tego, że żyla w tragicznych warunkach i jest niedożywiona. Piszjak najwięcej o niej i jak postępują zmiany na lepsze, bo sunia jest trochę wycofana a może nawet nie trochę, ale ja mam sunię Gami i psa Borysa, które są u mnie już parę lat i niestety caly czas są wycofane, im przydal by się taki domek gdzie niema tak dużo psów i wtedy może by się zmienily.

Posted (edited)

[quote name='bajk21.']
Malawaszka, sunia miała robione badania i były dobre, pomimo tego, że żyla w tragicznych warunkach i jest niedożywiona. Piszjak najwięcej o niej i jak postępują zmiany na lepsze, bo sunia jest trochę wycofana a może nawet nie trochę, ale ja mam sunię Gami i psa Borysa, które są u mnie już parę lat i niestety caly czas są wycofane, im przydal by się taki domek gdzie niema tak dużo psów i wtedy może by się zmienily.[/QUOTE]

ona nie jest jakoś mocno wycofana jak na pierwszy dzień z nami - kontaktowa, garnie się do każdego, do dzieci się klei bardzo - mały piesek do małych ludzików :lol: ogonek w górze i buziaki rozdaje
[URL="http://img821.imageshack.us/i/dsc0008jr.jpg/"][IMG]http://img821.imageshack.us/img821/3154/dsc0008jr.jpg[/IMG][/URL]

jak widzi jedzonko to skakać by chciała i szaleć, ale jej nie pozwalamy bo za krótko po sterylce, ale do jedzenia się cieszy całą sobą, sęp pierwszej klasy :lol:
[URL="http://img819.imageshack.us/i/dsc0022yl.jpg/"][IMG]http://img819.imageshack.us/img819/2751/dsc0022yl.jpg[/IMG][/URL]

no i miejsce spoczynkowe - ja nie wiem co ten mój TZ ma pod pachą :evil_lol: ale wszystkie nasze tymczasiki kochaja to miejsce :lol:
[URL="http://img542.imageshack.us/i/dsc0025mr.jpg/"][IMG]http://img542.imageshack.us/img542/218/dsc0025mr.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img842.imageshack.us/i/dsc0026jw.jpg/"][IMG]http://img842.imageshack.us/img842/8743/dsc0026jw.jpg[/IMG][/URL]

qpę zrobiła w domu, ale myślę, że to moja wina bo ona pokazywała że jej się chce, teraz już wiem jak pokazuje :) ale już na siku wyszłyśmy i ładnie się załatwiła na zewnątrz - jest cudowna bez dwóch zdań!

EDIT: po nocy :lol: Mrówka zajmuje w łóżku więcej miejsca niż ja z moim Dropsem :D podkołderkowa panna nawet noska nie wyściubiła :loveu: wylękniona jest na spacerach, jak się do niej podchodzi to przywiera do ziemi, no i smyczy nie zna za bardzo, ale nauczymy sie pomalutku, dziś załatwiała się tylko na dworze :) jest cudna, ale taka chudzieńka, że serce boli

Edited by malawaszka
Posted

No i po robocie.
Tak sobie wymyslilam,ze raz w miesiacu trzeba jechac i Joli pomoc,zeby nikt jej nie straszyl powiatowym:diabloti:
Mysle,ze chetnych nie zabraknie:lol:
No to do zobaczenia;)

Posted

[quote name='UlaFeta']No i po robocie.
Tak sobie wymyslilam,ze raz w miesiacu trzeba jechac i Joli pomoc,zeby nikt jej nie straszyl powiatowym:diabloti:
Mysle,ze chetnych nie zabraknie:lol:
No to do zobaczenia;)[/QUOTE]

a jak Bill ? :loveu:

Posted

Olu Bill bez zmian:diabloti:
Na akcji byli Milena jej maz-ktorzy zgarneli mnie po drodze i odwiezli:loveu:pozniej dojechala Paulina (od Samby)i dwie dziewczyny spoza dogo.
Moja propozycje na co miesieczne sprzatanie zostala przyjeta.
Naprawde trzeba Jole odciazyc z tym sprzataniem.Odsniezanie kojcy i terenu wokol dla jednej kobity to :shake:
Mozna przyjezdzac czesciej,mysle ze Jola by nic nie miala przeciwko;)ale dojazd bez samochodu to:shake:

Posted

czyli jest nadal świrnięty, ale kochany.:loveu: co do tych odwiedzin to ja w sierpniu prawie mieszkałam w przytulisku :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: prawie każdego dnia tam byłam :eviltong:

Posted

Żałuję, że ja tak daleko mieszkam, bo chętnie bym sobie pojeździła -Jak jeździłąm to była to było to miłą odskocznią od codzienności. W przytulisku -dom wariatów, ale jak nie ma się ochoty na zamieszanie, zawsze można wziąć na smycz Azyla i iść na spokojny spacer :)

Posted

ja byłam tylko raz narazie i baaaardzo pozytywne wrażenia :)
napewno będę się wybierała w niedługim czasie - dam znać :)
będę miała 4 msc wolne w samochodzie także chętnie kogoś " zgarnę " po drodze z Radzymina, Legionowa lub Jabłonny lub poprostu gdzieś po drodze :)
napiszę kiedy będę jechała :)

Posted

[quote name='kejciu']ja byłam tylko raz narazie i baaaardzo pozytywne wrażenia :)
napewno będę się wybierała w niedługim czasie - dam znać :)
będę miała 4 msc wolne w samochodzie także chętnie kogoś " zgarnę " po drodze z Radzymina, Legionowa lub Jabłonny lub poprostu gdzieś po drodze :)
napiszę kiedy będę jechała :)[/QUOTE]

ja z chęcią się wtedy bym się zabrała.;)

Posted

[quote name='zoja.']Żałuję, że ja tak daleko mieszkam, bo chętnie bym sobie pojeździła -Jak jeździłąm to była to było to miłą odskocznią od codzienności. W przytulisku -dom wariatów, ale jak nie ma się ochoty na zamieszanie, zawsze można wziąć na smycz Azyla i iść na spokojny spacer :)[/QUOTE]
Dokladnie tak:lol:
Kejciu zawsze w sobote jestem do dyspozycji,ale tam do roboty trzeba jechac a gril to bedzie pozniej:evil_lol:(latem)Jest jeszcze do zabrania do Igam przesylka dla Joli.
Mozna tez ustalic "dyzury" kto, kiedy i wtedy Joli by bylo latwiej,i nie ma co jechac na wariata,bo Joli moze nie byc.Juz niektorzy klodki calowali.:eviltong:

Posted

[quote name='UlaFeta']Dokladnie tak:lol:
Kejciu zawsze w sobote jestem do dyspozycji,ale tam do roboty trzeba jechac a gril to bedzie pozniej:evil_lol:(latem)Jest jeszcze do zabrania do Igam przesylka dla Joli.
Mozna tez ustalic "dyzury" kto, kiedy i wtedy Joli by bylo latwiej,i nie ma co jechac na wariata,bo Joli moze nie byc.Juz niektorzy klodki calowali.:eviltong:[/QUOTE]

Spokojnie - ja jestem kobieta pracująca - żadnej pracy się nie boję :):):) hehe :)
impreza będzie później :D
jakoś się zgadamy i ustalimy co i jak :)
jestem ZA :) ( a nawet przeciw :D )hehe ;)

Posted

[quote name='kejciu']Spokojnie - ja jestem kobieta pracująca - żadnej pracy się nie boję :):):) hehe :)
impreza będzie później :D
jakoś się zgadamy i ustalimy co i jak :)
jestem ZA :) ( a nawet przeciw :D )hehe ;)[/QUOTE]
Ja to glownie fizyczna jestem:evil_lol: bo internet i bazarki to dla mnie czarna magia:oops:

Posted

[quote name='UlaFeta']Ja to glownie fizyczna jestem:evil_lol: bo internet i bazarki to dla mnie czarna magia:oops:[/QUOTE]

To ja bardziej w stronę internetu i bazarków :)) każdy znajdzie swoją niszę :)) Wstępnie może następny weekend odnośnie odebrania fantów na bazarek ? Na Bródnie czy jakaś inna lokalizacja wchodzi w grę ?:) I czy to są ciężkie worki ??

Bazarek wystawię w następnym tygodniu rozliczę już te które mam, i zacznę kolejny.

Posted

[quote name='Annaa4']To ja bardziej w stronę internetu i bazarków :)) każdy znajdzie swoją niszę :)) Wstępnie może następny weekend odnośnie odebrania fantów na bazarek ? Na Bródnie czy jakaś inna lokalizacja wchodzi w grę ?:) I czy to są ciężkie worki ??

Bazarek wystawię w następnym tygodniu rozliczę już te które mam, i zacznę kolejny.[/QUOTE]
Aniu jakos sie jeszcze umowimy,nie wiem jak chcesz to zabrac?
Jesli transportem miejskim to obie damy rade:evil_lol:
Jako ze ja fizyczna to i sile mam:evil_lol:,a przyszly weekend moze byc

Posted

Bric - super specjalistka od bazarków :) wyszykowała śliczny akwarystyczny bazarek dla Znajdek.

Roślinki rosną sobie u mnie w zbiorniczkach ;) Zapraszamy więc [url]http://www.dogomania.pl/threads/223403-***-Bazarek-AKWARYSTYCZNY-***-Ro%C5%9Bliny-do-Twojego-AKWARIUM-!-***-Na-Znajdki-do-31.03[/url]

Posted

Przepraszam za offa, ale pilny temat jest: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/223385-26-lutego-2012r.-Akcja-protestacyjna-przeciwko-rzeźniom-dla-koni-i-zbieranie-podpisów"]KONIE[/URL]