Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na FB jest pytanie czy dotarła wpłata - odpowiedzcie
[URL="http://www.facebook.com/photo.php?fbid=118947288170202&set=a.118947251503539.15401.100001647945860&ref=notif&notif_t=photo_reply"][B]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=118947288170202&set=a.118947251503539.15401.100001647945860&ref=notif&notif_t=photo_reply[/B][/URL]

Posted

[quote name='paros']Na FB jest pytanie czy dotarła wpłata - odpowiedzcie
[URL="http://www.facebook.com/photo.php?fbid=118947288170202&set=a.118947251503539.15401.100001647945860&ref=notif&notif_t=photo_reply"][B]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=118947288170202&set=a.118947251503539.15401.100001647945860&ref=notif&notif_t=photo_reply[/B][/URL][/QUOTE]

A na to pewnie jutro odpowie Marinkaa. Argusiu, psiaku nasz kochany smyramy po brzusiu :lol:

Posted

[quote name='Ladymonia0610']U Funi zostana:)[/QUOTE]

no to uffffffffffffff
ej..a nie zastanawiacie sie na czyms takim..aby im watek połaczyc...
po co im DWA..jak maja ten sam problme...
133 stony i ARGO - kto to przebrnie jak tu trafi...nie wime..tak głosno mysle..
moze ARGO i MARCEL..jak juz mają wspólne deklaracje???

Posted

[quote name='Marinkaa']No i znów to samo...lakoniczny tekst bez żadnych wyjaśnień... niedomówienia i jeszcze raz niedomówienia....

Zbierajmy kasę, bo inaczej do niczego nie dojdziemy!!![/QUOTE]
Bo tak w rzeczywistości nikt nie wie, co z tym fantem zrobić. Nie jestem władna oceniać postępowanie zarządu. To zupełnie inna bajka. Ale z drugiej strony są finanse. Średnia kwota wpłaty z 1% od osoby to ok. 2-5 zł raz w roku. Przeliczcie, ilu Waszych znajomych potencjalnie wpłaciło. Niechby było to 500 osób, bo jesteście towarzyscy i macie dużą i rodzinę. To daje w najbardziej optymistycznym podejściu w roku kwotę 2.500,00 zł. Czyli hotelik dla dwóch psów opłacony na 3,5 miesiąca. Czy na pozostałe 8,5 macie z deklaracji stałych kwotę 5.950,00 zł ?
Bo z pierwszego postu wynika, że miesięcznych wpłat jest 480,00 zł. Czyli zostaje do uzbierania 220,00 zł miesięcznie, co pomnożone przez 8,5 m-ca daje kwotę 1.870,00 zł. Pod warunkiem, że psy są cały czas zdrowe i nie chorują.
Kto z Was tyle wpłaci żeby psy zostały u Funi?
Mam nadzieję, że wyliczenie jest wystarczająco klarowne.

Posted

[quote name='anita_happy']no to uffffffffffffff
ej..a nie zastanawiacie sie na czyms takim..aby im watek połaczyc...
po co im DWA..jak maja ten sam problme...
133 stony i ARGO - kto to przebrnie jak tu trafi...nie wime..tak głosno mysle..
moze ARGO i MARCEL..jak juz mają wspólne deklaracje???[/QUOTE]

Ja się na tym kompletnie nie znam, ale popieram.Łatwiej będzie do psiaków dotrzeć i nie trzeba latać po wątkach...

Posted

W takim razie zapytam jeszcze raz .Po co w takim razie fundacja umiesiciła psy u mnie wiedząc ,ze temu nie podoła ?
[B]Ps .1% od mojej Np .cioci to 108 zł .[/B]

Posted

[quote name='funia']W takim razie zapytam jeszcze raz .Po co w takim razie fundacja umiesiciła psy u mnie wiedząc ,ze temu nie podoła ?
[B]Ps .1% od mojej Np .cioci to 108 zł .[/B][/QUOTE]

Dlatego napisałam "średnio". Bo są też płaty po 30 groszy. I to bardzo często. Najwyższa wpłata jaką widziałam to ponad 2000 zł. Ale niestety to był rodzynek.
Co do działań różnych prozwierzęcych organizacji, a raczej osób współpracujących z nimi lub tzw wolontariuszy mam wyrobione zdanie. Znakomita większość działa według zasady: Zabrać ( z ulicy, schronu itp), Umieścić ( w hotelu, na tymczasie itp) Zapomnieć (zająć się bardziej potrzebującymi, przestać być działaczem itp). W skrócie ZUZ. Jazda zaczyna się dopiero kiedy komuś ta sytuacja przeszkadza. A kończy się róznie.
Odnosząc się do umieszczenia przez fundację psów u Ciebie - gdyby sytuacja finansowa wszystkich była pewna i stabilna ob początku do końca życia to by ludzie nie mieli problemów ze spłatą zobowiązań z powodu np. utraty pracy. Wahania finansowe dotyczą osób fizycznych, przedsiębiorstw i organizacji pozarządowych. Po prostu gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Psy nie są u Ciebie od wczoraj tylko od roku a to spory szmat czasu.

Posted

[quote name='Kinia1984']jestem na zaproszenie...niestety nie moge pozwolic sobie na stala deklaracje...moze po pierwszym dorzuce cos jednorazowo...[/QUOTE]

Wielkie dzięki Kinia:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Kinia1984']jestem na zaproszenie...niestety nie moge pozwolic sobie na stala deklaracje...moze po pierwszym dorzuce cos jednorazowo...[/QUOTE]

Dziękujemy:loveu:I psiaki dziekują:loveu:Bardzo, bardzo:loveu:

Posted

nie ma za co...chcialabym pomoc wszystkim psiakom...ale sama mam 3 psiaki w hotelach bez kompletu deklaracji i co miesiac pytanie skad wziac kase...i jeszcze pracy brak...ale wierze ze Argo i Marcel uzbieraja jakos kase dzieki dobrym duszom.. i mocno trzymam kciuki...:)

Posted

[quote name='Kinia1984']nie ma za co...chcialabym pomoc wszystkim psiakom...ale sama mam 3 psiaki w hotelach bez kompletu deklaracji i co miesiac pytanie skad wziac kase...i jeszcze pracy brak...ale wierze ze Argo i Marcel uzbieraja jakos kase dzieki dobrym duszom.. i mocno trzymam kciuki...:)[/QUOTE]

Mamy taką nadzieje, że dobre duszyczki pomogą ;)