elmira Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 To będzie super. I może jeszcze będą już w schronisku sugestie, którego jeszcze obfocić. Quote
muzzy Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 A czy mógłbym prosić o jakieś wskazówki gdzie dokładnie jest schronisko i jak do niego dojechać? Quote
jostel5 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Schronisko leży na peryferiach miasta ,blisko dawnego lotniska ,ul.Olszowa 4. Kiedy już będziesz w Białej,musisz wyjechać z miasta szosą w kierunku Włodawy.Niedługo za przejazdem kolejowym zaczynają się po obu stronach drogi lasy.Z lewej strony będzie sklep,przystanek autobusowy ,a po kilkuset metrach(?) trzeba skręcić-w lewo właśnie. Dojedziesz do osiedla domków jednorodzinnych i ...zapytasz kogoś ,co dalej ;) !Stamtąd do schronu jest już bardzo blisko (przez las-bo nie ma innej drogi),może uda Ci się dostrzec tabliczkę wskazującą kierunek. O której mniej więcej chcesz być w Białej P.? Gdyby coś ;) -dzwoń 505572846. Później podam Ci jeszcze numer telefonu Kingi,która będzie na Ciebie w schronisku czekała. [SIZE="2"][SIZE="1"]Wieczorem będę wiedziała,czy mnie się też uda przyjechać (chciałabym,chciała...!!!)[/SIZE][/SIZE] Quote
muzzy Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Dzięki. Z Lublina wyjadę koło 10-10.30, puszczę smsa jak będę wyjeżdżał. Quote
muzzy Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Właśnie kinga_kinga7 zadzwoniła do mnie, że jutrzejszą sesję musimy przełożyć na inny termin. Także niestety jutro psiaki nie będą obfotografowane. Ale co się odwlecze, to nie uciecze :) Także jak w którąś sobotę nie będzie żadnych niesprzyjających okoliczności, to biorę aparat i przyjeżdżam :) Quote
Onaa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Widzę z opisu jostel5, że tam są jeszcze jakieś kudłaczki, to na zdjęciach będzie widać :). No i o Dżekusiu przypominam. Quote
jostel5 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Dogo,Dżekuś jest staruszkiem,aktualnie mieszka w nowo powstałym Azylku... A kudłaczków Ci u nas dostatek...:shake: Ja się ostatnio zakochałam w Jeżyku właśnie...Serce mam,cholerka,pojemne! :) Quote
Onaa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Ja tyle wiem jakie są pieski u Was co ze strony internetowej. Patrzyłam teraz jeszcze, ale nie ma tam już Dżekusia, a Jeżyka też nie widziałam. A Dżekusiowi dobrze tam jest ? Bo przedtem był na łańcuchu przy budzie, a miał taki fajny pycholek. Jeśli to oczywiście ten sam psiak co ja myślę. Quote
jostel5 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Ooooo,szkoda!:( A za tydzień,ale w niedzielę-mógłbyś? O ile nie będzie lało... Quote
jostel5 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 No,Dżekuś zdecydowanie odżył! Został zdjęty z łańcucha ,ma duży teren z trawką do pobiegania,ciepłą budkę... No i próbuje rządzić wśród innych staruszków ! A jak się mizia...:) Jeżyk natomiast stoi na łańcuchu...:( Jest piękny i trzeba go ratować.Mogę Ci wysłać zdjęcie z komórki (słabe dość,niestety),bo wstawić nie umiem... Quote
muzzy Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 [quote name='jostel5']Ooooo,szkoda!:( A za tydzień,ale w niedzielę-mógłbyś? O ile nie będzie lało...[/QUOTE] Niedziele generalnie odpadają. Tylko soboty. Ewentualnie od 20 września będę 2 tygodnie na urlopie (nareszcie! :) ), więc wtedy możemy się umawiać niezależnie od dnia. Chociaż mam nadzieję, że w drugiej połowie września, to będę do Białej jechał już na co najmniej drugą sesję, a pierwsza będzie jakoś wcześniej :) Quote
Onaa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 A Jeżyk to podobny do Mailo ? A bo w boksie z Mailo chyba był jeszcze jakiś kudłaczek. Quote
jostel5 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 No,dobrze...! To może pierwsza sobota września,jeśli mi się uda... Stara baba jestem,ale wciąż się uczę ;) i jeśli tylko nie będę musiała być w Lublinie,będę w schronie! :) Quote
jostel5 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Tak, w dawnym boksie Mailo jest kudłaczek do Mailo podobny,ale większy i beżowy. Gryzie jak cholera,mało mi palców nie uciapał !;) A Jeżyk to psiak wielkości Mailo,baaardzo puchaty,w kolorze czekolady ,z rudymi refleksami na końcu okropnie zadredzonego ogona i kołnierza.Bardzo łagodny,miły,przytulanka.W schronie-od blisko 5 lat... Quote
Onaa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 To jeszcze większy gryzak niż Mailo tam jest. A może on też potrzebuje pomocy ? A ten Jeżyk, biedak, to jeszcze dłużej niż Mailo tam siedzi :(. A czy jak ktoś z Was tam będzie to mógłby zdjęcia zrobić ? Quote
jostel5 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Będę w schronie w przyszłym tygodniu dopiero...Nogami przebieram do tych zdjęć,bo szkoda czasu,przed zimą któryś psiak może mógłby pójść do domu... Poproszę koleżankę,która ma dobry aparat (ja niestety nie mam ) ,by ze mną pojechała.Myślę,że nie odmówi. Quote
kinga_kinga7 Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Witajcie! właśnie przyjechałam do domu, sprawy rodzinne pokomplikowały moją wizytę w schronisku, ja byłam z Lusią u babci, mama była w Lublinie, kuzyn ( młody chłopak 23 lata miał wypadek, matka zmarła, ojca nie ma - syn siostry mojej babci), jest już po operacji ale lekarze dają mu tylko 1 %, że będzie chodził,w domu dramat.Lusia dzisiaj nie miała z tego wszystkiego gotowanego jedzenia, zjadła suchej karmy i 1,5 saszetki. Wszyscy lamentują Quote
jostel5 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Bardzo Wam współczuję! Trzymajcie się- i Ty, i Rodzice.Trzeba wierzyć,że kuzyn wyzdrowieje. Quote
jostel5 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Cisza tu,aż dzwoni...!;) Nie byłam ostatnio w schronie,niestety,zakładam jednak,że uda mi się pojechać tam w najbliższą niedzielę.Mam jednak wieści z pierwszej ręki,bo spotkałam się dzisiaj z wolontariuszami i p.kierownikiem schroniska :) I oto,co słychać: 1.Przede wszystkim już połowa naszych psiaków ma zdjęte łańcuchy-i to jest najlepsza wiadomość! Schronisko przypomina teraz chyba wielki plac budowy,bo ciągle coś tam się (pozytywnego!) dzieje! Przede wszystkim w 100 % została już zakończona budowa Azylku dla staruszków.:) Powstały też duże boksy -wybiegi dla psiaków i te,które tam teraz rezydują (a przedtem były przez lata na łańcuchach ) szczęściu swojemu nie wierzą!:) 2.Wolontariuszki tak się sprytnie poumawiały,że psiurasy mają regularne spacerki poza teren schronu. I będzie tych spacerków więcej! 3.Wygrana z KrakVetu została spożytkowana w znacznej części na preparaty przeciwkleszczowe i przeciwpchelne dobrej marki, no i na medykamenty (bo wszystko to jest drogie). 4.Psiaki nie chorują-nie ma żadnych wirusówek ani innego cholerstwa!Wciąż "idą" sterylki. 5.[B]Błękitnooka[/B] (niektórzy wiedzą,o której suczynie piszę:)),[B]Bojuszek[/B] i wszystkie szczeniory poszły do domków! 6.Schronisko będzie monitorowało życie psiaków w nowych domkach! 7.Wolontariuszki z naszego schronu pokażą się tutaj niebawem i pomogą w prowadzeniu wątków,ogłoszeniach,bazarkach ! CZEKAMY NIECIERPLIWIE I Z RADOŚCIĄ!:) To tyle. W niedzielę pooglądam to,o czym wyżej i wyspaceruję tyle psiaków,ile się da! :) Quote
E-S Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Jostel, no faktycznie - wieści rewelacyjne :) Gratuluję ! Znaczy - dobrze się dzieje. A zdjęcia nie zając, nie uciekną, adopcje i tak ruszą się jesienią, teraz ludzie zajęci kończeniem urlopów i wyprawkami do szkoły. Quote
elmira Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 E-S, ludzie tam działają. Byt psów się poprawia. Ewixon, Jostel, Panie Marku i reszto dobrych duszków,czapki z głów:) Quote
kinga_kinga7 Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 jakie tu wieści!! Bardzo się ciesze:) Quote
E-S Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 [quote name='elmira']E-S, ludzie tam działają. Byt psów się poprawia. Ewixon, Jostel, Panie Marku i reszto dobrych duszków,czapki z głów:)[/QUOTE] Zgadzam się Elmira, w 100 %. I też jestem pełna podziwu dla nich. Quote
Onaa Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Ja też podziwiam i bardzo się cieszę, że psom jest lepiej :). Quote
wasabi81 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Jostel, to cudne wiesci!! Najbardziej mnie cieszy, ze tyle psiakow ma juz zdjete lancuchy:-) No i ze Blekitnooka znalazla domek (chyba wiem o ktora sunie chodzi... czarna mloda sunia z pieknymi niebieskimi oczami):-) Quote
Recommended Posts