NiJaSe Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 nie za ma co , to moje wetki hehe albo mi jakąs bide podsuwają albo domek :) Quote
elmira Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='NiJaSe']nie za ma co , to moje wetki hehe albo mi jakąs bide podsuwają albo domek :)[/QUOTE] To trzymam kciuki. Quote
NiJaSe Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='elmira']Pozwoliłam sobie zadzwonić do schroniska. Rozmawiałam z P. Kierownikiem. Lotka:) juz pisze dlaczego. Znajduje się aktualnie w schronisku, a że malizna, to wiadomo, jak się musi czuć. Tońcia przebywa aktualnie poza. Więc sprawa jest prosta. Najlepiej, jakby wyadoptować psiaka ze schroniska. Mam nadzieje, że się uda. [IMG]http://zdjecia.adopcje.org/adopcje/1/250/36111.jpg[/IMG] [IMG]http://zdjecia.adopcje.org/adopcje/2/normal/36111.jpg[/IMG] płeć: suka wiek: 2 lata 7 miesięcy rasa: mieszaniec Lotka Mała jest objęta adopcją wirtualną przez dzieciaki ze Szkoły Podstawowej. Jak pójdzie do domu, to pewnie się dzieciaki ucieszą:)[/QUOTE] malizna ? eee no jakos do polowy łydki to chyba jest ? :) Quote
kinga_kinga7 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 To ja też trzymam kciuki za psiaki:) Quote
elmira Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 NiJaSe. Dostałam info, że ona malutka. Nie przypuszczam, że aż tak, jak jorczas 1,5 kg, ale nieduża na pewno. Tak sobie patrze, że mieści się cała na tej jednej kostce. To ile Lotka ma w kłębie 30 cm? Quote
NiJaSe Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 hehe Calineczka ;) byłam z Niyą u pań , moja sucz dom zatwierdziła a Panie pytają kiedy suczka może przyjechać :) Quote
Onaa Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Ale fajnie, że kolejna bidulinka Wasza będzie mieć domek :). Quote
elmira Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='NiJaSe']hehe Calineczka ;) byłam z Niyą u pań , moja sucz dom zatwierdziła a Panie pytają kiedy suczka może przyjechać :)[/QUOTE] [quote name='Dogo07']Ale fajnie, że kolejna bidulinka Wasza będzie mieć domek :).[/QUOTE] Jejuniu. :):):) To czekamy na Jostel i kombinujemy, oraz knujemy dalej. O rany, jak ja się cieszę. Quote
NiJaSe Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 heh Luksusy Lotka bedzie miała , na spacery jest gdzie chadzać , po schodach sie nie nalata bo panie na parterze mieszkają , trzy pokoje do dyspozycji a Panie sie juz doczekac nie moga :D:D., psa im w domu brakuje Quote
elmira Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='NiJaSe']heh Luksusy Lotka bedzie miała , na spacery jest gdzie chadzać , po schodach sie nie nalata bo panie na parterze mieszkają , trzy pokoje do dyspozycji a Panie sie juz doczekac nie moga :D:D., psa im w domu brakuje[/QUOTE] Kurcze, to brzmi jak bajka:) A jak ze świadomością, ze sunia trochę spędziła w schronisku i mogą(choć nie muszą) być problemy z utzrymaniem czystości w domu? I jak ew. z kosztami transportu. Panie chcą/mogą partycypować? A jak z umową adopcyjną? No;) sto pytań do... Quote
jostel5 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='elmira']Pozwoliłam sobie zadzwonić do schroniska. Rozmawiałam z P. Kierownikiem. Lotka:) juz pisze dlaczego. Znajduje się aktualnie w schronisku, a że malizna, to wiadomo, jak się musi czuć. Tońcia przebywa aktualnie poza. Więc sprawa jest prosta. Najlepiej, jakby wyadoptować psiaka ze schroniska. Mam nadzieje, że się uda. [IMG]http://zdjecia.adopcje.org/adopcje/1/250/36111.jpg[/IMG] [IMG]http://zdjecia.adopcje.org/adopcje/2/normal/36111.jpg[/IMG] płeć: suka wiek: 2 lata 7 miesięcy rasa: mieszaniec Lotka [B]Mała jest objęta adopcją wirtualną przez dzieciaki ze Szkoły Podstawowej. Jak pójdzie do domu, to pewnie się dzieciaki ucieszą:)[/B][/QUOTE] To są "moje"dzieciaki i "nasza" Lotka ! Powiem im jutro,co małą spotkało,bardzo będą szczęśliwe...:) I zaraz zaadoptują kolejnego psiaka...:) Mam dziś wyjątkowo podły nastrój w związku z Reksią (*). Czuję się okropnie,bo malutka siedziała w kojcu z Pudinką i kiedy Pudi jechała do domu ,ja trzymałam Reksię,bo bardzo wyrywała się do wyjścia ...A potem zamknęłam kojec,malutka została sama i tak strasznie płakała...:( Ciężko mi jest... Później wet mówił mi,że jest bardzo smutna,a teraz-nie żyje...:( :( :( Biedny szczeniorek-miała takie króciutkie i tak tragicznie smutne życie...To niesprawiedliwe! Quote
NiJaSe Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 uświadomione że pewnie trzeba bedzie uczyc ja czystosci , ze moze sie zdarzyc tak ze bedzie miala poschroniskowa chorobe sieroca i moze byc tak ,że coś zniszczy w domu. Umowę Panie podpisują bez gadania ,tylko poproze wytyczne czy ja ją mam podpisać jako ja czy w imieniu kogoś :). Kwestia transportu i kosztów jeszcze nie poruszona , ale to jest do nadrobienia Quote
elmira Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Jostel:Tak to jest z tymi bezdomniakami. Radość przeplata się z tragedią i smutkiem. Nie chcę popadać w patos, ale tak jest. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to Lotka pojedzie do nowego domu. Może by ją dla Pan wstępnie przyrezerwować? NiJaSe: nie wiem, jak Ci dziękować, że pokazałaś psiaka z Białej:) Wszystko dogramy. Panie wyglądaja mi na rozsądne i normalne:) Quote
NiJaSe Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Panie są naprawdę ok , strasza pani mimo nowotworu jest pelna radości i życia a dodatkowy atut to taki ,ze mam je 1,5 przystanku ( przystanka?? :p) od mojego domu więc pewnie będziemy się na spacerkach widywały. Quote
elmira Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='NiJaSe']Panie są naprawdę ok , strasza pani mimo nowotworu jest pelna radości i życia a dodatkowy atut to taki ,ze mam je [B]1,5 przystanku ( przystanka?? :p)[/B] od mojego domu więc pewnie będziemy się na spacerkach widywały.[/QUOTE] 10 min pieszkom:lol: Quote
jostel5 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Zarezerwowałam Lotkę dla Pań...Jeszcze tylko pójdzie na sterylkę (wypycha inną damę z długiej kolejki...:)) i może jechać... Może uda się i Stefanowi,wtedy mogliby pojechać do stolycy oboje... [B]NiJaSe[/B]- ja też bardzo dziękuję,że pomyślałaś o naszych psiakach i pokazuj je też innym domkom ,bo są tego warte...:) [B]Elmirku-[/B]Zalerek "kupił " pomysł z "czwartym etapem" i -mam nadzieję-szybko zrobią z kier. kosztorys...W kojcu ma być też zielona trawka dla starutków. I coś w rodzaju leżaczków przed budkami latem...:) Quote
NiJaSe Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='elmira']10 min pieszkom:lol:[/QUOTE] hehe tak Ci sie tylko wydaje :eviltong:.... przejdź taki dystans mając z przodu dwa czarno biale potwory o niebieskich ślepiach ...ciagnął jak smoki :evil_lol: Quote
elmira Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='NiJaSe']hehe tak Ci sie tylko wydaje :eviltong:.... przejdź taki dystans mając z przodu dwa czarno biale potwory o niebieskich ślepiach ...ciagnął jak smoki :evil_lol:[/QUOTE] To ile? Pińć?:megagrin::ylsuper: Quote
elmira Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='NiJaSe']na pelnym ciągu w trzy oblecą[/QUOTE] Już przestałam się śmiać. Kędzierzyn Koźle tonie. Ku...rcze zalało ich. Krakusy: [url]http://www.dogomania.pl/threads/185805-Czy-krakowski*****-przetrwaj%C4%85-jak-wyleje-Wis%C5%82a[/url] Quote
NiJaSe Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 a tak czekalam na maj ...mialo byc tak pieknie ... :/ Quote
lunarmermaid Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 U mnie niedaleko płynie rzeczka - normalnie głębokości do kostek a czasem nawet wysycha całkiem.A teraz przybrała ze 3 metry,domy obok obstawione workami z piaskiem... Pada u nas od niedzieli,z ok.godzinną przerwą wieczorkiem - mogę wtedy lecieć z psem na spacer. Czy dużo macie w schronisku szczeniaków i podrostków? Nie łapią choróbsk? Może ja takie będę tymczasować? Quote
elmira Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='lunarmermaid']U mnie niedaleko płynie rzeczka - normalnie głębokości do kostek a czasem nawet wysycha całkiem.A teraz przybrała ze 3 metry,domy obok obstawione workami z piaskiem... Pada u nas od niedzieli,z ok.godzinną przerwą wieczorkiem - mogę wtedy lecieć z psem na spacer. Czy dużo macie w schronisku szczeniaków i podrostków? Nie łapią choróbsk? Może ja takie będę tymczasować?[/QUOTE] U nas chyba jest spokój. Przynajmniej nikt nie alarmuje. Krzna daleko, a podobno jakaś tam mniejsza rzeczka jest bezpieczna. Podałam linki od zalanego Kędzierzyna Koźle i Krakowa. Quote
Onaa Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 A Warszawa nie zagrożona ? Słyszałam że fala ma iść na stolice. Quote
Recommended Posts