Onaa Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='jostel5']Wet oczko widział,[B]ono jest takie...zasuszone?wklęśnięte...[/B]? Nic nie wskazuje na to,by coś się z oczodołem złego działo i Mopika to nie boli z pewnością![/QUOTE] Tak to strasznie brzmi, biedak lepiej nie myśleć jak on mógł je stracić, bo chyba nie jest taki od urodzenia. Przepraszam, że ja tak ciągle o nim i o nim, ale myślę o nim, i bardzo chciałabym żeby znalazł dobry dom, ale wiem że takiemu pieskowi kilkuletniemu w depresji i do tego bez oczka , będzie ciężko bardzo. Quote
Onaa Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Jak coś wiecie więcej to napiszcie od razu o tym Stefanku. Ile ma lat, ile może ważyć, jaki jest do ludzi, o innych psów, czy tam już długo siedzi. Jak młody i mały i pogodny z niego psiak to może znajdzie jakoś domek, tylko ogłoszenia by się przydały. Quote
malawaszka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 obajrzałam Stafanka na stronie schronu i jednak nie - sznupkiem nie jest - nawet na siłę nie ma co go podciągać, lepiej na kudłacze go wrzucić :) Quote
elmira Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='Dogo07']Tak to strasznie brzmi, biedak lepiej nie myśleć jak on mógł je stracić, bo chyba nie jest taki od urodzenia. Przepraszam, że ja tak ciągle o nim i o nim, ale myślę o nim, i bardzo chciałabym żeby znalazł dobry dom, ale wiem że takiemu pieskowi kilkuletniemu w depresji i do tego bez oczka , będzie ciężko bardzo.[/QUOTE] Dogo07, nie przepraszaj:) My się bardzo cieszymy, kiedy ktoś interesuje się naszymi psiakami. Pan kierownik Schroniska tez jest bardzo wdzięczny za każdy przejaw zainteresowania i pomocy psiakom. Tak, że pytaj:) Żebyśmy tylko potrafili= mogli odpowiedzieć Quote
elmira Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='malawaszka']obajrzałam Stafanka na stronie schronu i jednak nie - sznupkiem nie jest - nawet na siłę nie ma co go podciągać, lepiej na kudłacze go wrzucić :)[/QUOTE] Dzięki Malawaszko:) Quote
jostel5 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='Dogo07']Jak coś wiecie więcej to napiszcie od razu o tym Stefanku. Ile ma lat, ile może ważyć, jaki jest do ludzi, o innych psów, czy tam już długo siedzi. Jak młody i mały i pogodny z niego psiak to może znajdzie jakoś domek, tylko ogłoszenia by się przydały.[/QUOTE] Stefan jest młody (na moje niewprawne oko ma tak ze 3 lata) ,mały,waży pewnie razem z kudełkami około 10 kilogramów...Okropnie drze ryja z daleka,ale kiedy się do niego podchodzi-łagodnieje jak baranek...Stacjonuje wśród innych psów ,przy budzie,ale nie widać ,by jakoś szczególnie go denerwowały.Niedawno został przeniesiony w bardziej wyeksponowane miejsce i ma "do dyspozycji" cień drzewa,bo tam ,gdzie był wcześniej-gołe pole...:shake::-( w "Psach do adopcji" jest na chyba 3 stronie... Quote
malawaszka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [url]http://www.bialapodlaska.schronisko.net/adopcja-id-36486.html[/url] tu jest Stefcio śmichotek :) Quote
Onaa Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='malawaszka'][URL]http://www.bialapodlaska.schronisko.net/adopcja-id-36486.html[/URL] tu jest Stefcio śmichotek :)[/QUOTE] No on taki śmieszny fajny psiak jest :). Idę go dać na kudłacze. Chociaż nie ukrywam, że sunie mają o wiele więcej chętnych niż pieski, naprawdę nie wiem dlaczego :roll:. I oczywiście, małe rozmiarowo. Malawaszko, jak nie masz nic przeciwko to wykorzystam to Twoje określenie: Stefcio śmichotek :). Quote
aganela Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Witaj jostel,witaj !A Ja cały czas oglądam wątek BP ,ale się nie ujawniam,tylko czytam:) jakie tu dobre wieści są :) Oj zobaczyłam na tą wewnętrzną ankietę dogo i powiem wam szczerze,że jeszcze nie zagłosowałam...wszystkie przemówienia nt.każdego ze schronisk są takie przejmujące ;( że nie wiadomo,które wybrać;( kazde błaga o pomoc..i tych piesów z Boguszyc też się zrobiło szkoda..także jeszcze nie głosowałam,jeszcze czas,narazie nie wiem co wybrać,a jak będe miała w końcu czas,to porobie trochę ogłoszonek psinom..Ale w was siła-jostel naściągasz tu ciotek,jak do teraz przybywają :) Quote
jostel5 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Tak! Tak! Ogłaszajcie nasze psiurki,gdzie się da! Jestem Wam za to wdzięczna niewyobrażalnie,bo nie mam jeszcze jakiegoś poważniejszego pojęcia ,jak i gdzie to robić!:( Elmirku,Tobie też jestem wdzięczna.:) Za to ,że jesteś,czuwasz,poprawiasz moje niedociągi... Bez Was NIE ISTNIEJĘ! Quote
jostel5 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='aganela']Witaj jostel,witaj !A Ja cały czas oglądam wątek BP ,ale się nie ujawniam,tylko czytam:) jakie tu dobre wieści są :) Oj zobaczyłam na tą wewnętrzną ankietę dogo i powiem wam szczerze,że jeszcze nie zagłosowałam...wszystkie przemówienia nt.każdego ze schronisk są takie przejmujące ;( że nie wiadomo,które wybrać;( kazde błaga o pomoc..i tych piesów z Boguszyc też się zrobiło szkoda..także jeszcze nie głosowałam,jeszcze czas,narazie nie wiem co wybrać,a jak będe miała w końcu czas,to porobie trochę ogłoszonek psinom..Ale w was siła-jostel naściągasz tu ciotek,jak do teraz przybywają :)[/QUOTE] Zastanawiaj się,zastanawiaj...Może w końcu nas jednak wybierzesz...? Dzięki,że się pokazałaś :) Quote
jostel5 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='elmira']Oj Jostel, Jostel, co Ty piszesz?:calus:[/QUOTE] :lying: Głupoty??? Eeee,nie...! Wiem,co piszę...!:kiss_2::wink: Quote
elmira Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='jostel5']:lying: Głupoty??? Eeee,nie...! Wiem,co piszę...!:kiss_2::wink:[/QUOTE] Nie, absolutnie nie głupoty. Tylko prawda jest taka, że bez Twojego udziału i zaangażowania to nic by nie ruszyło. Przyjmij więc słowa uznania na barki:) Quote
malawaszka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 dziewczyny, ale sunia nie może mieć na imię Zmaltretowana! to beznadziejne.... :oops: Quote
jostel5 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 No oczywiście,że nie! Zaraz ,kiedy skończy się głosowanie,założę jej wątek i ZROBIMY PLEBISCYT :) A może już masz propozycję imienia? Thelma? Quote
malawaszka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 nie - ja nie mam bo ciężko wymyslać imiejak się nie zna psa, ale jak pasuje wg Ciebie Thelma to może być :) muszę mieć jakies imię bo na stronie bez imienia się nie połapię Quote
elmira Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='aganela']A może [B]Nadzieja[/B] ? .....^^[/QUOTE] Błagam, tylko nie Nadzieja. Znam wspaniałe stowarzyszenie z Przemyśla, które tak się nazywa. Ale znam osobę o tym imieniu, która jest cokolwiek kontrowersyjna. Sunia mojego męża, która przeżyła 19 lat nazywała się Nora. Nic oryginalnego, ale przeżyła z rodziną mojego TZ 16 lat, a potem u mnie ostatnie 3. Więc może to dobra wróżba dla suni, która wygląda tak, jak nasza Norka? Quote
malawaszka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 a mnie się Nora kojarzy... z dziurą w ziemi :oops: ale się dostosuję :lol: Quote
elmira Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='malawaszka']a mnie się Nora kojarzy... z dziurą w ziemi :oops: ale się dostosuję :lol:[/QUOTE] Malawaszko masz rację. Nora to nora.. to zostaje nam Thelma:) Ja z sentymentu:( Quote
malawaszka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 dziewczyny a mogę prosić nr telefonu którejś z Was żeby podać na stronie przy suniach? czarna nie była sterylizowana? i jeszcze jedno - wiem, że marudzę :oops: ale czy tam bywacie? nie dałoby się zrobić im zdjęć bez łańcuchów? może wziąć na smycz i porobić? Quote
jostel5 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Klapsa, Aluta, Luna,Lara...????????????????Ja tak mogę długo,niestety ;) Quote
jostel5 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='malawaszka']dziewczyny a mogę prosić nr telefonu którejś z Was żeby podać na stronie przy suniach? czarna nie była sterylizowana? [B]i jeszcze jedno - wiem, że marudzę[/B] :oops: ale czy tam bywacie? nie dałoby się zrobić im zdjęć bez łańcuchów? może wziąć na smycz i porobić?[/QUOTE] Nie marudzisz,nie... :) Jestem naprawdę bardzo ,bardzo wdzięczna za zainteresowanie tymi naszymi bidulcami,więc MARUDŹ -ile chcesz...:) Nie mieszkam w Białej,ale w schronie bywam i wybieram się tam niebawem.Zdjęcia na smyczce zrobię,nie będzie z tym problemów,bo kierownikowi schroniska też bardzo zależy na dobru naszych psiaków,o czym wielokrotnie się przekonałam. Postaram się,by obfocone niunie pięknie się prezentowały :) Quote
Recommended Posts